Web Analytics Made Easy - Statcounter

نصرت‌الله تاجیک کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، درباره انتصابات اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و برکناری تیلرسون و جایگزینی پومپئو به جای وی و انتصاب «جینا هاسپل» به ریاست سازمان سیا خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که قطار اخراجی‌های دولت ترامپ همچنان بدون فرمان و ترمز در حال حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بعد از اخراج استیو بنان یکی از مغزهای متفکر کابینه، همچنان گمانه‌زنی وجود داشت که تیلرسون هم برکنار شود.

به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا امروز سه‌شنبه  با اعلام خبر برکناری تیلرسون عنوان کرد که «مایک پومپئو» رئیس کنونی آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) از این پس به عنوان وزیر خارجه این کشور فعالیت می‌کند. پومپئو چه زمان فعالیت به عنوان نماینده کنگره و چه در منصب ریاست سیا گرایشات به شدت ضد ایرانی داشته است. 

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین اعلام کرد که «جینا هاسپل» از افسران اطلاعاتی کهنه‌کار آمریکایی را به ریاست سیا منصوب کرده است. وی در توییتر نوشت: «جینا هاسپل رئیس جدید سیا و اولین زنی خواهد بود که به این سمت انتخاب شده است. تبریک به همه.»هاسپل که در سال ۱۹۸۵ به سیا پیوست، در فوریه ۲۰۱۷ به معاونت این سازمان منصوب شد.

*تیر خلاص را نامه تیلرسون زد

سفیر اسبق ایران در اردن در ادامه این گفت‌وگو با بیان اینکه تیلرسون یکی از مشاوران اقتصادی ترامپ قبل از تشکیل دولت بود، یادآور شد: ولی اختلاف نظرش در مورد چند موضوع مهم سیاست خارجی با ترامپ و عدم قبول وزارت خارجه آمریکا توسط ترامپ به این نحو که ترامپ اصلا با وزارت خارجه کار نمی‌کرد و بسیاری از کارشناسان را بازنشسته کرده بود، به نظر می‌آمد که نقطه مهم استراتژیک سیاست خارجی آمریکا یعنی روسیه و کره شمالی بالاخره کار دست تیلرسون می‌دهد.

تاجیک ادامه داد: اگرچه گفته می‌شود تیر خلاص را نامه تیلرسون درباره مسموم شدن جاسوس دوجانبه روس در لندن زد، در حالی که کاخ سفید اعلام موضع قطعی نکرده بود، تیلرسون معتقد بود که روسیه باید مسئولیت را بپذیرد.

به گزارش فارس، وزیر خارجه آمریکا بامداد سه‌شنبه، روسیه را به نقش داشتن در مسمومیت یک جاسوس دوگانه و دخترش که هفته گذشته در لندن اتفاق افتاده بود، متهم کرد. 

تاجیک ادامه داد: ترامپ همانطور که اعلام کرده بود اختلاف نظرهایی را با تیلرسون درباره برجام داشت.عده‌ای معتقدند اقدام ترامپ مناسب نیست و خواهان هستند که با مذاکره کار را جلو ببرند که جناح کبوترها بر این باورند و برعکس جناح بازها بر این اعتقادند که باید شدت عمل به خرج داده شود به خصوص در مورد روسیه، کره شمالی و ایران.

این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان کرد: اختلاف تیلرسون و ترامپ درباره برجام باعث شد که پای اروپا به میان بیاید و در بحث کره شمالی نیز پای چینی‌ها به وسط آمد. از قبل حدس زده می‌شد تیلرسون برکنار شود و ترامپ هم به فاکس نیوز گفته بود که احتمال می‌دهم تیلرسون تا آخر دولت همراهم نباشد.

وی با اشاره به اظهارنظر تابستان گذشته تیلرسون درباره ترامپ و احمق خطاب کردن رئیس جمهور آمریکا توسط تیلرسون بیان کرد: بعد از آن شایعاتی بر سر زبان‌ها افتاد که تیلرسون برکنار خواهد شد ولذا به نظر می‌آمد که این دو نتوانند تا آخر دولت اول ترامپ ادامه دهند.

*ادامه دولت اول ترامپ در هاله‌ای از ابهام

تاجیک در عین حال گفت: البته ادامه دولت اول ترامپ نیز در هاله‌ای از ابهام است، چرا که با توجه به بحث دخالت روس‌ها در انتخابات آمریکا و ارتباطات ترامپ و روس‌ها به نظر می‌رسد این دولت تا انتها نرود و یا یک دوره‌ای باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: بحث برکناری تیلرسون در 6 ماه گذشته مطرح بوده و در همان زمان 2 گزینه مطرح بود عده‌ای از نیکی هیلی سخن می‌گفتند که مواضع ضد ایرانی علنی داشت و برخی هم پومپئو را جایگزین تیلرسون می‌دانستند و در حال حاضر با توجه به تغییرات کنونی به نظر می‌رسد که اگر سنا جانشینی خانم جینا هاسپل را برای سیا تأیید کند، یکی از ضد ایرانی‌ترین دولت‌ها در آمریکا روی کار خواهد آمد و در آن صورت بار طراحی و نحوه برخورد با ترامپ را بر دوش ما سنگین می‌کند.

وی افزود: سیاست خارجی ما باید خیلی هوشمندانه از طریق هم پیمان سازی و بلوک بندی در این مدت باقیمانده ترامپ، با درایت بهترین طراحی را داشته باشد.

سفیر اسبق ایران در اردن درباره آینده برجام نیز خاطرنشان کرد: همه برجام آمریکا نیست و این به طراحی‌های خودمان بستگی دارد که چگونه با دنیا کار کنیم. برجام بدون آمریکا قابل اجراست، البته سخت است. الان بهترین کسانی که در کنار ما در برجام قرار دارند اروپا، روسیه و چین هستند که با روسیه و چین در خیلی از مسائل مشکل نداریم، ولی در برخی مسائل با اروپا دارای مشکل هستیم و به جای اینکه نگران برجام باشیم، باید نگران از دست دادن هم پیمانانمان باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با ادعای اینکه ایران چند هفته و نه چند ماه فرصت دارد تا اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساخت بمب هسته‌ای را به دست آورد، اعلام کرد با این وجود این بدان معنا نیست که تهران قصد دارد به سلاح هسته‌ای دست یابد.

براساس گزارش النشره، گروسی با تاکید بر اینکه اهداف هسته‌ای کنونی ایران مشخص نیست و فقط قابل پیش بینی است، گفت: آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • گفت و شنود/ بعدش چی؟!
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • احیای برجام در میانه بحران؟
  • مصاحبه کم‌سابقه بنیان‌گذار تلگرام: به‌دنبال آزادی هستم، نه ثروت