Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه با بیان اینکه در حال حاضر تالاب بندون ایذه به یک کانون ریزگرد تبدیل شده، اولین قدم برای احیای این تالاب را بازگرداندن مالکیت تالاب بندون از اداره‌کل راه و شهرسازی به مجموعه منابع طبیعی دانست.

عباس سلطانی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت تالاب بندون اظهار کرد: تالاب بندون دارای عرصه قدیم و جدید است که عرصه قدیمی حدود 1300 هکتار و عرصه جدید که به نوعی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد، حدود 55 هزار هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع عرصه اکولوژیکی تالاب را در حال حاضر حدود 55 هزار هکتار می‌دانیم.

وی ادامه داد: متأسفانه تالاب بندون حدود 10 سال قبل از منابع طبیعی به اداره‌کل راه و شهرسازی خوزستان واگذار شد و در واقع با این واگذاری، سند نابودی تالاب بندون امضا شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه با اشاره به برنامه اجرای طرح‌های متعدد ساخت و ساز در عرصه قدیم تالاب بندون از جمله طرح ایجاد ناحیه صنعتی کلدوزخ تصریح کرد: مجوز زیست محیطی ناحیه صنعتی کلدوزخ بیش از هفت سال پیش صادر شده که با عرصه اکولوژیکی تالاب فاصله دارد.

سلطانی افزود: به هر ترتیب تا زمانی که مالکیت تالاب بندون با اداره‌کل راه و شهرسازی است، این اداره می‌تواند بنا بر اختیارات قانونی خود، عرصه تالاب را برای اجرای هر طرحی که می‌خواهد واگذار کند که می‌دانیم این کار را نیز انجام می‌دهد. باید پرسید که چرا این خیانت انجام شد و عرصه یک تالاب را به راه و شهرسازی واگذار کردند؟ و چرا این مالکیت بازگردانده نمی‌شود؟

وی با اشاره به خشکی شدید تالاب بندون در اکثر ماه‌های سال عنوان کرد: تالاب بندون مدت‌ها است که به تالاب فصلی تبدیل شده و فقط در سال‌هایی که بارش داریم، در فصل پاییز یا زمستان برای مدتی بسیار کوتاه، بخش کوچکی از این تالاب و حدود یک‌دهم عرصه اکولوژیکی آن آبگیری و یک ماه یا دو ماه بعد دوباره خشک می‌شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه ادامه داد: در حال حاضر تالاب بندون ایذه به یک کانون ریزگرد تبدیل شده و چاه‌های متعددی که پیرامون این تالاب حفر شد و همچنین انحراف مسیرهای سیلابی که قبلا به این تالاب سرازیر می‌شدند، علاوه بر شرایط خشکسالی، تالاب بندون را به وضعیت کنونی رسانده است.

سلطانی اولین قدم برای احیای تالاب بندون را بازگرداندن مالکیت تالاب به منابع طبیعی دانست و افزود: دوستداران محیط زیست، NGOها و رسانه‌ها و مجموعه‌های دولتی باید تمام تلاش خود را کنند تا مالکیت این تالاب از راه و شهرسازی برگردانده شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان حفاظت محیط زیست، تنها زیستگاه تالاب بندون که حدود 55 هزار هکتار است را به نوعی تحت مدیریت خود دارد و اجازه نمی‌دهد که حتی یک مترمربع از آن واگذار شود. در صورت بازگرداندن مالکیت این تالاب به منابع طبیعی، اجازه نخواهیم داد که حتی یک مترمربع از آن، چه در عرصه قدیم و چه عرصه جدید واگذار شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ایذه یادآور شد: البته تنها بازپس‌گیری مالکیت تالاب بندون برای احیای این تالاب نابود شده کافی نیست و باید حق‌آبه این تالاب تعریف، چاه‌های اطراف این تالاب به نوعی پلمب و همچنین مسیرهای تالابی منحرف شده، دوباره به سمت تالاب هدایت شوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۹۵۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود

کوروش لشنی در حاشیه دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی اظهار کرد: با توجه به گشت و کنترل مستمر نیروهای یگان حفاظت محیط زیست این اداره در سطح حوزه استحفاظی شهرستان دورود در رودخانه تیره و مار وره به سه گروه از صیادان غیر مجاز ماهی برخورد کردند که موفق شدند متخلفین را دستگیر و به مراجع قضایی تحویل دادند.

وی افزود: از این متخلفین زیست محیطی بیش از ٣٠ قطعه ماهی رودخانه‌ای به همراه سایر ادوات شکار و صید کشف و ضبط شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دورود گفت: پس از تنظیم صورت‌جلسه اولیه، پرونده این متخلفان تشکیل و جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی معرفی شدند.

لشنی از دوستداران محیط زیست درخواست کرد در صورت مشاهده هرگونه تخلفات زیست محیطی با سامانه شبانه روزی ۱۵۴۰ تماس حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود
  • دستور رئیسی برای برخورد قاطع با متخلفین در محیط زیست
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست