Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@09:42:43 GMT

معاون وزارت بهداشت: وضعیت سرطان در کشور نگران کننده است

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۰۲۱۷۶

به گزارش ایرنا، قاسم خان بابایی در نخستین سمپوزیوم بیماری سرطان در کیش با بیان اینکه در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۳۷ خانم و در آقایان ۱۷۳ نفر به سرطان مبتلا هستند افزود: در این بین سرطان پستان در خانم ها و سرطان معده و پروستات در آقایان جزو شایعترین سرطان ها است.

خان بابایی تصریح کرد: سالانه ۸۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور داریم که پیش بینی می شود در سال ۲۰۳۰ به بالای ۱۵۵ هزار نفر برسد و ۸۰ درصد افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه امید به زندگی در ایران نسبت به دنیا کمتر است و در برخی استانها در میان زنان به ۸۰ سال رسیده است افزود: امید به زندگی نسبت در اوایل انقلاب ۵۸ سال بود که به دلیل برنامه هایی که در حوزه سلامت انجام شد و دسترسی به امکانات، امید به زندگی به صورت بارز افزایش پیدا کرد.

وی عوامل بروز سرطان را متنوع برشمرد و با اینکه ۵۰ درصد از مردم بالاتر از وزن ایده آل وزن دارند افزود: سرطان روده بزرگ در ایران ۴۱ درصد است.

خان بابایی تصریح کرد: مهمترین علت سرطان های قابل پیشگیری، شیوه زندگی ، رژیم غذایی نامناسب ، مصرف سیگار و الکل است که در واقع منشا و ریشه بیماری های غیر واگیر می باشد.

وی گفت: بعد از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان به عنوان دومین علت باعث ناتوانی فیزیوژیکی و مرگ و میر محسوب می شود.

خان بابایی اظهار کرد: یکی از دلایل مرگ و میر در افراد زیر ۷۴ سال سن، سرطان است و این موضوع به دلیل سبک زندگی که در دنیا در پیش گرفته شده در حال افزایش است.

وی گفت: به دلیل پیشرفت هایی که در درمان سرطان وجود دارد ، مرگ و میر شیب کمتری دارد ، اما در کشورهای در حال پیشرفت باوجود شیب خیلی بالا ، مرگ و میر بالایی نیز دارند.

**دسترسی ناعادلانه بیماران به خدمات درمانی

معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: دسترسی ناعادلانه مردم به خدمات درمانی بیماران سرطانی از معضلات کشور است و امکانات نیز توسعه مطلوب پیدا نکرده است .

خان بابایی گفت: مهمترین اقدام جراحی در حوزه سرطان است که در این حوزه با کمبود جراح تومور مواجه هستیم و باید برای استانها پزشک جراحی تومور تربیت کنیم تا بتوانند اولین کار نجات بخش را انجام دهند.

وی اظهار کرد: در بعضی از استانها حتی تومور و سرطان ساده مثل سرطان معده را که مهمترین علت مرگ و میر ناشی از سرطان است، ممکن است دست جراحی باشد که تجربه کافی را نداشته باشد.

وی افزود: خدمات حمایتی فقط برای انتهای زندگی این قبیل بیماران نیست، بلکه کسی که دچار سرطان می شود از ابتدای بروز بیماری نیاز به خدمات حمایتی دارد که در کشور این مهم توسعه نیافته است.

خان بابایی یکی دیگر از مشکلات در کشور را استانداردهای درمان دانست و افزود: هر محصول دانشی و درمانی که وارد کشور می شود باید استاندارد آن در کشور مشخص و بعد اجازه استفاده از آن داده شود.

وی عنوان کرد: مدیریت درمان سرطان است که وزارت بهداشت به دنبال اجرایی کردن این حوزه است که تجهیزات و نیروی انسانی را در کشور به طور عادلانه تقسیم کند که بر اساس شیوع و آمار مرگ و میر سرطان در کشور این طرح اجرایی خواهد شد.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: یکی از مهمترین کارهایی که در وزارت بهداشت آغاز شده است ساماندهی بیماران، درمان و تجویز داروها است.

خان بابایی اضافه کرد: دستورالعمل و راهنمای شیمی درمانی و تجویز دارو به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شده است و با دستورالعمل ابلاغی شیمی درمانی باید در بیمارستان های دولتی انجام شود و اگر در بیمارستانهای خصوصی شیمی درمانی انجام می شود باید طبق ابلاغ جدید باشد.

وی اظهار کرد: مشکلات درمان راهنمای تجویز دارو در حوزه سرطان است که هنوز استانداردی برای تجویز درمان سرطان در کشور وجود ندارد.

وی گفت: راهنمای تجویز ۱۴ قلم دارو نوشته شده است و تا سه روز آینده ابلاغ می شود و برای تمام داروهای بیولوژیک درمان سرطان راهنمای تجویز نوشته شده است.

وی تصریح کرد: سال گذشته برای تهیه ۱۰ قلم دارو ۱۰ هزار میلیارد ریال برای واردات این داروها هزینه شد اما با تدوین دستورالعمل تجویز دارو دیگر شاهد تجویز غیراصولی داروها نخواهیم بود.

خان بابایی در بخش دیگری از سخنانش گفت: طب تسکینی و حمایتی در کشور توسعه پیدا نکرده و مرگ و میر در کشور افزایش یافت.

معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی افزود: ۵۰ درصد سرطان ها قابل علاج هستند و چون در زمان مناسب طب تسکینی و حمایتی صورت نگرفته منجر به مرگ می شود.

وی تصریح کرد : بر این اساس دستورالعمل طب تسکینی آماده گردیده و سال آینده ابلاغ خواهد شد و معتقدیم که ارزش طب تسکینی کمتر از درمان نیست و از روز اول تشخیص بیماری باید اجرا شود.

خان بابایی گفت: طب تسکینی و حمایتی بیماران سرطانی نیازمن وروود بخش خصوصی است و باید در پوشش خدمات بیمه ها قرار بگیرد.

 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۰۲۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، در متن حکم خود عنوان داشته است: با توجه به اینکه کشور در تهدید بحران سالخوردگی جمعیت قرار دارد و در راستای تأکید رهبری مبنی بر افزایش نسل، جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به عنوان یکی از اصلی ترین اولویت‌های مسئولان کشور و نیز نقش بی بدیل وزارت بهداشت، در این زمینه و در آستانه برگزاری دومین رویداد جایزه ملی جمعیت، به موجب این ابلاغ، به سمت «رئیس ستاد برگزاری هفته ملی جمعیت در سال ۱۴۰۳» در وزارت بهداشت منصوب می‌شوید.

ضروری است با برنامه ریزی مناسب و منسجم و همچنین جلب مشارکت همه نهادهای ذی ربط و مردمی در امر جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، شاهد برگزاری هر چه با شکوه تر این هفته، برای آگاهی بخشی به عموم اقشار مردم، به ویژه دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی سراسر کشور باشیم.

کد خبر 6096906 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد