Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: یک فعال فرهنگی، تیراژ ۵۰۰ و یا یک هزار جلدی هر کتاب را به نسبت جمعیت ۸۰ میلیون کشور، نشان از عمق فاجعه دانست و بر این عقیده است که باید فرهنگ وقف کتاب در جامعه روی دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر محمدرضا خالصی، معاون جهاد دانشگاهی فارس امروز (23 اسفند) در مراسم افتتاح بخش ویژه استاد غلامحسن اولاد در کتابخانه عمومی رئیسی اردکانی که در محل این کتابخانه برگزار شد، گفت: امروز فضای دوری از کتاب در جامعه ایجاد شده است و وظیفه ماست که جوانان را به سمت کتاب ببریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه بزرگان تا زنده هستند مطالب خود را به شکل کارگاه های یک ساعته برای جوانان مستعد این شهر بیان کنند، اظهار داشت: گعده های علمی در شیراز باعث ایجاد کتاب های مهم علمی در قرن چهارم شد و در زمانی که در بسیاری نقاط کتابی وجود نداشت در شیراز کتاب وجود دارد.

 

دکتر خالصی با تاکید بر اینکه در بحث حضور زنان در جامعه که امروز بحث روز شده است، اضافه کرد: در قرن چهارم حضور زنان آزاد نبود اما در زمان ابن خفیف این آزاد شد و این نشان از آزاد اندیشی در این شهر دارد و حتی تمام فرق با مسالمت در این شهر با هم گفتگو کردند.

 

وی با اشاره به خاطره از ابن بطوطه که می گوید «به رفتم شیراز و به حرم حضرت شاهچراغ (ع) رفتم و آنجا به قرآن خوانی پرداختند و در هیچ جایی جهان صدایی زیباتر از صدای شیرازی ها نشنیدم.»، افزود: امروز نیاز شیراز به شناسایی جایگاه خودش در حوزه علمی و ادبی در جامعه بسیار حس می شود.

 

این استاد دانشگاه بر لزوم ایجاد فضایی برای هدیه کتاب در بین اقشار مختلف جامعه تاکید و خاطر نشان کرد: یک شیرازی اصیل باید دوباره راه و فرهنگ هدیه کتاب را از نو آغاز و احیا کند.

 

وی با اشاره به اینکه جایگاه علمی شیراز، در دوره رنسانس جایگاه بزرگی بوده، افزود: کتابخانه های تخصصی در خانه نویسندگان ما وجود دارد و محبوس شده است و متاسفانه بچه های ما با کتاب مانوس نیستند که این یک عیب بزرگ است.

 

دکتر خالصی بر لزوم توجه به وقف فرهنگی در شیراز تاکید کرد و اظهار داشت: وقف کتاب در خانواده های فرهنگی باید مورد توجه باشد به حدی که حتی در وصیت نامه ها قرار گیرد چرا که وقف کتاب و رونق کتاب و کتابخوانی به ترویج آشتی با کتاب کمک می کند.

 

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی جای کتاب را نمی گیرد چرا که صحت و سقم مطالب فضای مجازی مثل کتاب نیست، اضافه کرد: باید راه و روش چگونه کتابخوانی و چگونه با کتاب بودن را باید بیاموزیم و کتاب بخوانیم.

 

این فعال فرهنگی، تیراژ 500 و یا یک هزار جلدی هر کتاب را به نسبت جمعیت 80 میلیون کشور، نشان از عمق فاجعه دانست و یادآور شد: تمدن ایرانی پنج هزار سال عمر و تمدن اسلامی یک هزار و 500 سال عمر دارد و باید گفت تمدن اسلامی، مرهون تمدن ایرانی است چرا که 90 درصد نویسندگان، فلاسفه و شعرای عرب ایرانی هستند.

 

استاد خالصی با اشاره به اینکه امروز آثار و یاد استاد اولاد ماندگار شد و این سیره و سنت وقف کتاب به کتابخانه ها باید از این شهر آغاز شود، افزود: باید فضایی شکل بگیرد تا دانشمندان ما بدانند بعد از خودشان کتاب های آنان به دست علاقمندان می رسد.

 

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۰۲۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود

ایسنا/فارس  مدیرکل صدا وسیمای فارس از برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در شیراز خبر داد.

احمد پهلوانیان امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه در جلسه شورای عشایری استان با اعلام این خبر گفت: تنوع در  موسیقی، زبان و گویش‌های مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم بسیار متنوع، پوشش‌های زیبای زنان و مردان، غذا های سنتی  و... در جای جای استان، گویای اقوام مختلف در آن سرزمین است و فارس با این ویژگی، به حق ایرانی کوچک و سرزمین رنگین کمان اقوام است.

وی با تأکید بر وحدت اقوام ایرانی بیان کرد: مؤلفه ایران قوی در سایه «وحدت اقوام ایرانی» شکل گرفته است و توسعه وحدت بین اقوام و ترویج این فرهنگ وظیفه همگانی است.

پهلوانیان با تأکید بر ظرفیت‌های اقوام و عشایر در استان یادآور شد: می‌طلبد مدیران ارشد استان و رسانه با هدف ایجاد وحدت، نمایش جذابیت‌ها، فرهنگ، تمدن و هویت اقوام، عشایر و ایلات ساکن در استان و با تکیه بر دو اصل هویت‌محوری و عدالت‌گستری، عملیات رسانه‌ای ویژه‌ای را طراحی کنند.

مدیرکل صدا و سیمای فارس از برگزاری اولین  جشنواره تولیدات رسانه ای اقوام و عشایر کشور در سطح ملی و با محوریت استان فارس  در بهمن‌ماه خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره می‌تواند یک رویداد ارزشمند فرهنگی در پاسداشت اقوام و عشایر و معرفی فرهنگ و هویت این بخش و پررنگ‌تر شدن جایگاه اقوام و عشایر کشور باشد.

وی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی اقوام و عشایر، بسترسازی تقویت وحدت و افزایش تعامل بین اقوام کشور، توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و آئینی اقوام ایرانی، توجه به عشایر به عنوان قطب مولد کشور و توجه به نقش تاثیرگذار زنان عشایر در عرصه‌های مختلف و نقش مدیریتی آنان در تحکیم بنیان خانواده را بخشی از  اهداف این جشنواره عنوان کرد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: این جشنواره  در دو بخش تولیدات مراکز استان‌ها و بخش مردمی مدنظر است که شامل تولیدات رادیویی، تلویزیونی، و مجازی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • غرفه فرهنگ و هنر با موضوع خلیج فارس در سیریک راه‌اندازی شد
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • تشریح ظرفیت‌های فرهنگ ولایی خراسان شمالی در دهه کرامت ضروری است
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • دانشگاه بنگاه اقتصادی نیست/ لزوم تولید دانش کاربردی برای تبدیل به سرمایه
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد