Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا:برخی دانه های خوراکی باعث حفظ سلامتی بدن می شوند و در برابر بیماری ها بدن را محافظت می کنند.

 دانه‌ها سرشار از مواد مغذی هستند که هر کدام سهم قابل ملاحظه‌ای را در سلامت ما ایفا می‌کنند. اسیدهای چرب مفید، فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح قسمتی از مواد مغذی موجود در این بسته‌های کوچک مقوی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانه‌های کنجد

این دانه‌های قهوه‌ای رنگ و ریز بر روی نان همبرگر یا نان‌های سنتی، فقط برای تزئین نیست. دانه‌های کنجد یکی از غنی‌ترین دانه‌هاست. روغن کنجد، سس خوشمزه‌ای است که می‌توانید به سالادتان بیفزایید. اسیدهای چرب مفید روغن کنجد باعث کاهش نوع کلسترول نامناسب بدن می‌شود. لازم است بدانید که روغن کنجد به عنوان یکی از مواد لازم برای تهیه حمص (غذایی عربی) است. دانه‌های کامل کنجد از نظر میزان فیبر و پروتئین سرشارند، ترد هستند و طعم خاص گیاهی دارد.

برنج وحشی

خارق‌العاده است! برنج وحشی فقط یک نوع برنج نیست! در واقع نوعی بذر علفی است. میزان پروتئین زیادی نسبت به دانه‌های کامل دیگر دارد و آنتی‌اکسیدان بیشتری نسبت به برنج سفید در آن نهفته است. همچنین این نوع دانه‌ها، فولات، منیزیم، فسفر، روی، ویتامین ب 6، و نیاسین نیز دارند. بعد از پخت نیز بافت خاص کرکی پیدا می‌کند و به صورت گرم می‌توان آن را با سالاد مخلوط کرد.

تخمه کدو

اگر شما به قدر کافی ماهی مصرف نمی‌کنید، بهتر است دانه‌های کتان را به رژیم غذایی‌تان بیفزایید تا به میزان کافی امگا سه دریافت کنید، امگا سه، نوعی چربی حیاتی برای سلامتی Health است

اگر تا به حال این دانه‌های ارزشمند را دور می‌ریخته‌اید و تجربه تفت دادن آن‌ها را نداشته‌اید، پیشنهاد می‌کنیم از این به بعد بیشتر قدر آن‌ها را بدانید. تخمه‌های کدو به لحاظ میزان منیزیم بسیار غنی هستند، منیزیم ماده معدنی است که از قلب Heart شما محافظت کرده، به تولید انرژی در بدن کمک کرده و ماهیچه‌ها را قدرتمندتر می‌کند. از این دانه‌ها برای تزیین سوپ یا سالادتان به همراه دانه‌های غنی دیگر نیز استفاده کنید یا اینکه به عنوان میان وعده آن را مصرف کنید.

دانه‌های انار

دانه‌های خوشمزه انار، دانه‌های یاقوتی جواهرمانندی هستند که به صورتی خاص درون میوه جای گرفته‌اند. دانه‌های انار سرشار از ویتامین سی و آنتی‌اکسیدان هستند. یک فنجان دانه انار کمتر از صد و پنجاه کالری دارد لذا آن را به عنوان میان وعده‌ای سالم کاندید خوبی می‌دانیم. دانه‌های انار را می‌توان در کنار دانه‌های غنی و کامل دیگر به صورت سالاد مصرف کرد و مزه و رنگ جدیدی را به بشقاب غذایتان بیفزایید.

دانه‌های کینوا

اگر به دنبال منبعی سالم از پروتئین هستید، کینوا را برگزینید. این دانه‌ها را به صورت بسته‌های کوچک در بازار Store می‌توانید بیابید. با دانه‌های کینوا، به صورت مخلوط با برنج یا پاستا یا سالاد غذاهای جدیدی بیافرینید. کینوآ منبع غنی از پروتئین، آهن و فیبر است.

دانه‌های کتان

از نه هزار سال پیش از میلاد مسیح، انسان‌ها دانه‌های کتان را به عنوان دانه‌های حامل سلامتی مصرف می‌کرده‌اند. اگر شما به قدر کافی ماهی مصرف نمی‌کنید، بهتر است دانه‌های کتان را به رژیم غذایی‌تان بیفزایید تا به میزان کافی امگا سه دریافت کنید، امگا سه، نوعی چربی حیاتی برای سلامتی است. در واقع دانه‌های کتان، بهترین منبع این ماده غذایی ضروری محسوب شده و در کنار آن، فیبر خوبی به بدن وارد می‌کنند. دانه‌های کتان به کاهش فشارخون نیز کمک می‌کنند. مزه دانه‌های کتان دلپذیر و شبیه آجیل است.

شاه دانه

مصرف شاه دانه، با آن عطر و طعم ملایم و خنثی به خوبی با غذاهای طعم دار مناسب بوده و در عین حال دانه‌هایی غنی از پروتئین هستند. میزان پروتئین آن بیش از دانه‌های کتان است. همچنین شاه دانه منبعی سرشار از اسیدهای چرب امگا سه است. دانه‌های شاه دانه را به روی سالادتان بپاشید یا به همراه غذایتان مصرف کنید. همچنین شاه دانه را به صورت پوشش کیک، پنکیک و نان نیز می‌توان به کار برد.

تخمه آفتابگردان

این دانه‌های منحصر به فرد به همان اندازه که خوشمزه‌اند، مفید هم هستند. یک اونس از آن نیمی از میزان نیاز بدن انسان به ویتامین ای را تأمین می‌کند. دانه‌های آفتابگردان چربی‌های مفیدی نیز دارد و می‌توانید آن را در ترکیب غذاهای گیاهی به کار ببرید و به این شکل عطر و مزه بیشتری به غذایتان بدهید.

تخم شربتی (دانه چیا)

دانه‌های کوچک و ریزی که به نام تخم شربتی می‌شناسیم راه طولانی را طی کرده‌اند؛ از گذشته‌های دور تا به امروز. در دو قاشق غذاخوری از این دانه‌های کوچک ده گرم فیبر نهفته است. همچنین حاوی انواعی از پروتئین‌ها، اسیدهای چرب امگا سه، آنتی‌اکسیدان‌ها و نیز مواد معدنی همچون آهن، کلسیم، منیزیم، و روی هستند.

طریقه مصرف آن ساده است. کافی است آن را روی سالاد، ماست، یا غذایتان بپاشید. آن‌ها را بخیسانید و مصرف کنید. دستورات غذایی مختلفی برای تهیه پودینگ تخم شربتی نیز موجو است که با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید آن‌ها را بیابید.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۰۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور درباره مصرف قارچ های سمی هشدار داد و از مردم و طبیعت گردان خواست به هیچ وجه این قارچ ها را مصرف نکنند.

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری در گفت‌وگو با ایسنا درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ‌ها سمی هستند. برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ به ایسنا گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

٢٣٣٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902629

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • تصاویر شگفت‌انگیز از جاری شدن سیل در اصفهان و خرم‌آباد + ویدئو
  • شگفت‌انگیز: 2 ستاره ایرانی در فینال لیگ قهرمانان
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟