Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@16:45:02 GMT

رفتارشناسى نبوى در نفى خشونت خانوادگى

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۱۲۱۶۶

رفتارشناسى نبوى در نفى خشونت خانوادگى

به گزارش ایکنا؛ مصطفی دلشاد تهرانی پژوهشگر حوزه نهج البلاغه در کانال تلگرامی خود پیرامون «رفتارشناسى نبوى در نفى خشونت خانوادگى» نوشت:
پيامبر اكرم(ص) در تمام زندگى خود خشونت خانوادگى را در تمام جلوه‌ها و مراتبش نفى كرد و با رفتار خود مدارا و ملايمت را در اوج خود نشان داد و به ويژه در دوران مدنى كه حكومت در اختيار او بود تلاش كرد تا پيروان خود را به چنين رفتارى بكشاند و البته در همان زمان مقاومت شديدى در برابر پيامبر و نفى خشونت وجود داشت و پس از پيامبر(ص) نيز كسانى تلاش نمودند تا فهم جاهلى خود را در لواى دين ترويج كنند و انواع خشونت خانوادگى را توجيه نمايند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امّا رفتارشناسى نبوى چنان روشن و استوار است كه جاى هيچ بهانه‌اى باقى نمى‌گذارد. هر كه به مطالعه زندگى خانوادگى رسول خدا(ص) بپردازد، بى گمان اذعان مى‌نمايد كه آن زندگى نمونه برين نفى خشونت خانوادگى است. روايات و اخبار متعدد حاكى از اين است كه نه تنها پيامبر اكرم(ص) در تمام احوال و شرايط در نهايت رحمت و مودّت، و مدارا و ملايمت با همسران خود زيست، بلكه پيوسته در برابر تندى برخى از همسران خويش با گذشت رو به رو شد و هرگز در قبال خواسته‌هاى ناصواب برخى از آنان و رفتار درشت برخى ديگر، تندى ننمود و درشتى از او ديده نشد.
خبر زير از آن نمونه‌هاست:
«رُوِىَ أَنَّ النَّبِىَّ (ص) كَانَ يُطَالَبُ بِأُمُورٍ لاَ يَمْلِكُهَا وَ كَانَ نِسَاؤُهُ يُكْثِرْنَ مُطَالِبَتَهُ حَتَّى قَالَ عُمَرُ: كُنَّا مَعَاشِرَ الْمُهَاجِرِينَ مُتَسَلِّطِيِنَ عَلَى الاْزْوَاجِ، فَاخْتَلَطَ نِسَاؤُنَا فِيهِنَّ فَتَخَلَّفْنَ بِأَخْلاَقِهِنَّ، وَ كَلَّمَتِ امْرَأَتِي يَوْماً فَرَاجَعَتْنِي، فَرَفَعْتُ يَدِي لاِضْرِبَهَا وَ قُلْتُ أَتُرَاجِعِيِني يَا لَكْعَاءُ؟ فَقَالَتْ: إِنَّ نِسَاءَ رَسُولِ اللهِ (ص) يُرَاجِعْنَهُ وَ هُوَ خَيرٌ مِنْکَ». (تذکرة الفقهاء، علّامه حلّى، ج ۲، ص ۵۶۶). روايت شده است كه گاهى از پيامبر(ص) چيزهايى درخواست مى‌شد كه او نمى‌توانست تدارك كند و همسران وى از آن حضرت درخواست‌هاى بيش از اندازه مى‌كردند. عمر گويد: ما مهاجران در مكّه بر زنان خود تسلّط داشتيم (و در مدينه زنان انصار بر شوهران خود تسلّط داشتند) تا آن‌كه زنان ما با زنان آنان معاشرت كردند و اخلاقشان مانند زنان انصار شد(كه پذيراى خشونت مردان نبودند). روزى به زن خود چيزى گفتم و او پاسخ مرا داد. پس دست خود را بالا بردم تا او را بزنم و به گفتم: آيا پاسخ مرا مى‌دهى، اى فرومايه! او گفت: زنان پيامبر(ص) را و رفتار آنان با او و رفتار او را با آنان ببين! بى‌گمان زنان رسول خدا(ص) پاسخ او را مى‌دهند و با او تندى مى‌كنند و او هيچ تندى با آنان نمى‌كند درحالى‌كه او از تو بهتر است.
برخى همسران پيامبر آن قدر او را مى‌آزردند كه آن حضرت ناچار مى‌شد از آنان دورى گزيند تا كوتاه بيايند، ولى هرگز با آنان تندى نكرد و نسبت به آنان خشونت نورزيد تا جايى كه اين رفتار پيامبر موجب شگفتى اصحاب وى و پدران برخى همسران او مى‌شد و حتّى آنان درصدد اعتراض به دختران خود و عكس العمل نشان دادن به ايشان بر مى‌آمدند، ولى پيامبر(ص) چنين اجازه‌اى به آنان نمى‌داد؛ و گاهى پيشنهاد متاركه با آن زنان را مطرح مى‌كردند و پيامبر همه چيز را با گذشت و بزرگوارى تحمّل مى‌كرد و هيچ گاه به سمت عكس العمل تند و درشتى نمى‌رفت.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۱۲۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نمایند ولی فقیه در امور حج و زیارت در همایش عمره دانشجویی که امروز سه شنبه(11 اردیبهشت) در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در جمع دانشجویان عمره گزار با اشاره به کلیدهای اصلی موفقیت در سفر به سرزمین وحی اظهار داشت: برای اینکه سفر خوب و پرباری داشته باشید  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید. 

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه نزدیک به ۶ میلیون عمره گزار برای این سفر معنوی در صف انتظارهستند، اظهار داشت: لطف خدا شامل حال شما دانشجویان شده است، با نیت خالص به این سفر بروید و در انجام اعمال خود دقت کنید و از فیوضات آن بهره مند شوید. 

وی با بیان اینکه اخلاص در سفر عمره از جانب خداوند به طور جداگانه توصیه شده است،کلید موفقیت دیگر سفر به سرزمین وحی را معرفت دانست و خطاب به حاضران گفت: آداب و مناسک عمره را فرا بگیرید و با آگاهی اعمال و مناسک را انجام بدهید. پیامبر بزرگ الهی هم از خداوند طلب راهنمائی در مناسک نمود: أَرِنَا مَنَاسِكَنَا.

وی بر لزوم بازشناسی تاریخ و جغرافیای حج و اماکن مقدس سرزمین وحی تاکید و به دانشجویان توصیه کرد که درباره جنگ‌های پیامبر(ص) در این سرزمین مطالعه کنند و به بازشناسی درس های وقایعی که در عصرحضرت رسول (ص) اتفاق افتاده است ، پرداخته و از خود سوال کنیم چقدر در کارهایی که انجام می دهیم به اعمال رسول اکرم(ص) و یاران آن حضرت شبیه است؟ 

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به واقعه جنگ اُحد ادامه داد: مردم در این جنگ شش گروه شدند، برخی ازآنها در مسیر از پیامبر جدا شدند و پیامبر را همراهی نکردند.  گروه دوم تیراندازان مستقر در جبل عینین بودند که به آنان فرمودند در ارتفاعات چه پیروز شدیم چه شکست خوردیم بمانید، اما گروهی از ارتفاعات پایین آمدند و دنبال جمع کردن غنائم بودند. گروه سوم  شهدای سرفراز بودند که در نزد خداوند روزی دارند و خشنود شدند. گروه چهارم فراریان از جنگ بودند که حتی پشت سر خود را نگاه نکردند. علاوه براین یک گروه هم منافقین و ششمین گروه جانبازانی بودند که همراه پیامبر در روز بعد در تعقیب دشمن به حمراء الاسد رفتند و به دعوت پیامبرجواب مثبت دادند. با توجه به این شرح حال جایگاه ما در مسائل سیاسی و اجتماعی کجا قرار دارد؟ توجه و تفکر به این موضوعات کلیدهای استفاده کردن از سفر به سرزمین وحی است.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان سخنان خود از دانشجویان خواست که در این سفر از روحانیون کاروان بهره ببرند و افزود: زائر جایگاه ویژه‌ای نزد خدا دارد. درجمع شما برخی افراد هستند که پدرند یا در آینده پدرخواهند شد، در کنار کعبه برای پدران و فرزندانتان دعا کنید و دعای ۲۴ و ۲۵ صحیفه سجادیه را در مسجد‌الحرام به طور ویژه بخوانید.

آقای سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان دیگر سخنران این همایش بود  که در باره نقش مهم سفر به اماکن زیارتی در جهان اسلام  در یکپارچگی و افزایش ایمان مومنان سخن گفت.

وی افزود: اسلام دینی است که پاسخ نیازهای بشریت برای سعادت را در خود دارد، آنچه که دین اسلام به آن دعوت کرده عبور از ظواهر و رسیدن باطن امور است که در نهایت به تدبیر در امور و رسیدن به راه‌حل درست منتهی خواهد شد.

بر پایه این گزارش، در این همایش که حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و چند تن از مسئولان ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان حضور داشتند اعلام شد که یک کاروان 164 نفره از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس برای سفر ده روزه در قالب کاروان های عمره گزار فردا چهارشنبه(12 اردیبهشت ) همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش چند سازمان حقوق بشری در مورد رابطه رهبران کشور‌ها با مطبوعات
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • تقویم نجومی امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تجلیل از همسرانِ معلمِ کارکنان قضایی هرمزگان با حضور رئیس قوه قضاییه
  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید