Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@11:19:32 GMT

یک تنه در آلمان در برابر یک جهان!

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۱۸۵۷۰

به گزارش ایسنا، سالن شماره هفت نمایشگاه ITB برلین، امسال هم شاهد حضور آژانس‌های ایرانی بود؛ تا در روزهایی که جهان آمیخته به اخباری منفی از ایران است، با مهمان‌نوازی مشتریان کهنه‌ی خود را در آلمان حفظ کنند و همتایان تجاری خود را در سایر کشورها متقاعد کنند تا این مسیرِ هرچند گران را از فهرست مقاصد خود حذف نکنند و مشتریان تازه نفس را به این صرافت اندازند که ایران را به فهرست مقاصد سفر در سال های ۱۹ ـ ۲۰۱۸ اضافه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ITB برلین که مهم‌ترین نمایشگاه جهان گردشگری است و به شکلی بورس این صنعت به شمار می‌آید، در سی و هفتمین دور برگزاری خود شاهد رقابت ۱۸۰ کشور از پنج قاره با همراهی ۱۶۰ هزار بازدیدکننده و با ۷ میلیارد دلار گردش مالی بود. این نمایشگاه به حدی برای کشور آلمان اهمیت دارد که تقریبا هر سال صدراعظم آن در مراسم افتتاحیه حاضر می‌شود.

آنگلا مرکل در افتتاحیه سی و هفتمین نمایشگاه گردشگری ITB برلین ۲۰۱۸

ایران نیز امسال با ۳۶ شرکت گردشگری در غرفه‌ای به مساحت ۱۱۸۰ مترمربع از ۱۷ تا ۲۰ اسفند در برلین حضور داشت که البته به گفته‌ی برخی حاضران، برخلاف چند سال گذشته، روزهای خلوت‌تری را سپری کرد.

محمد محب‌خدایی ـ معاون گردشگری کشور ـ که در دو روز نخست این نمایشگاه حاضر بود، بی‌آنکه به وضعیت بازدیدها و دیدارهای کاری در غرفه ایران اشاره کند، گفت: باید از روش‌های سنتی در معرفیِ کشور دست برداریم تا از دنیا عقب نمانیم. در حال حاضر بیشتر کشورها از روش‌های نوین برای تبلیغ استفاده می‌کنند، درحالیکه حضور ما در مجامع بین‌المللی همچنان به شیوه‌ی سنتی است، البته که هر سال بهتر از گذشته در نمایشگاه‌های بین المللی حاضر می شویم، اما اکنون رقابت‌ها فشرده‌تر شده و باید در روش‌های تبلیغاتی خود تجدید نظر کنیم.

او که تاکید دارد باید به درکی که دنیا از گردشگری رسیده نزدیک شویم، در پاسخ به این سوال که ایران در شرایط متفاوتی از دنیا به سر می‌برد، چون همچنان عده‌ای با اعمال محدودیت و نفوذ اجازه نمی‌دهند چالش‌های گردشگری برطرف شود، پس چگونه می‌تواند گام بلندی برای پُر کردن فاصله‌اش با سایر کشورها بردارد؟ گفت: به هر حال ما در شرایط گذار به سر می‌بریم و مشکلاتی داریم، اما آیا همه بخش‌های گردشگری شرایط یکسانی دارند. در گردشگری مذهبی و یا سلامت که آن محدودیت‌ها را نداریم، اما متاسفانه در سال‌های اخیر جمعیت گردشگران این دو بخش ریزش داشته است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: باید بحث جذب گردشگر حل شود، رقبا زیاد شده‌اند. همه کشورها به این نتیجه رسیده‌اند اقتصاد بر پایه‌ی گردشگری متحول می‌شود و همین باعث شده به این صنعت روی آوردند. همین حالا ترکیه به اندازه‌ی درآمد ایران از نفت، از گردشگری درآمد کسب می‌کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا از بخش خصوصی که توان اقتصادی قوی ندارد، این انتظار می‌رود رویه تبلیغات ایران را تغییر دهد یا مثل سایر کشورها این کار جزو وظیفه‌ی دولت است، گفت: ما مَبلغی را به نمایشگاه‌های بین‌المللی مثلا در بخش تامین زمین تخصیص می‌دهیم، اما باید بدانیم نمایشگاه فرصتی برای تبلیغ گردشگری ایران است، نه معرفی یک آژانس مسافرتی. اگر مشارکت و طراحی به شکلی باشد که همه در این رویدادهای بین‌المللی حاضر باشند، این همه بار روی دوش یک آژانس نمی‌افتد. ما شرایط را طوری باید فراهم کنیم که همه پای کار بیایند، مثل نمایشگاه گردشگری تهران که سطح مشارکت افزایش پیدا کرد.

محب‌خدایی افزود: امروز شهرداری‌ها، کارخانه‌ها و حتی معادن، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها از گردشگری صحبت می‌کنند، چه کسی و کجا هست که از گردشگری حرف نزد. تقریبا بیشتر بخش‌ها به این نتیجه رسیده‌اند با ورود گردشگر، چرخه اقتصادی آن حوزه فعال می‌شود، اما باید قبول کنیم به تمرکز و تجمیع فعالیت‌ها و انرژی‌ها نیاز داریم. الان روش ما این طور است که جزیره‌ای فکر و عمل می‌کنیم و در آخر هم یکدیگر را متهم می‌کنیم.

او بیان کرد: این انصاف نیست همه هزینه‌های سنگین شرکت در یک نمایشگاه بین‌المللی را یک آژانس بدهد. آیا یک آژانس به تنهایی می‌تواند کل کشور را معرفی کند. حرف ما این است که همه ذی‌نفعان باید پای کار بیایند. البته برخی می‌آیند اما فقط خودشان را معرفی می‌کنند. ما باید روی ایرانِ واحد متمرکز شویم.

معاون گردشگری افزود: در نمایشگاه آلمان یک آژانس بروشوری را تهیه کرده بود که یکی از بهترین بروشورهایی بود که دیده بودم، هزینه زیادی هم بابت آن صرف شده بود. یا یک آقای آلمانی بود که برای ایران منبع سفر کاملی را نوشته بود. ما داشته‌هایی داریم که متاسفانه نمی‌بینیم. باید همه را تشویق کنیم کنار هم قرار بگیرند. مگر گردشگری زیارت و سلامت فرصت کمی است، اما چون برنامه‌ریزی‌ها تا کنون جزیره ای بوده، تا کنون در آن‌ها هم نتوانستیم به جایی برسیم. باید در مسیر واحدی حرکت کنیم تا گردشگری داخلی و خارجی رشد کند.

محب‌خدایی تاکیدکرد: برنامه‌ریزی جزیره‌ای در گردشگری به هیچ وجه به سرانجام نمی‌رسد.

غرفه چین در ITB ۲۰۱۸ با معرفی جاده ابریشم قطر در نمایشگاه گردشگری آلمان مکزیک در آلمان غرفه هند در ITB برلین اندونزی در همان نمایشگاه ژاپن در ITB دانمارک در بخش اروپایی نمایشگاه گردشگری آلمان

انتهای پیام

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۱۸۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در جمع خبرنگاران در نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: غرفه صنایع‌دستی فارس به‌صورت کاملاً تخصصی محصولات و تولیدات صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی خود را در معرض دید عموم قرار داده است. 

او بیان کرد: ۲۶ استاد هنرمند و پیشکسوت صنایع‌دستی استان فارس در این نمایشگاه حضور دارند که ۶ هنرمند دارای مدرک درجه یک هنری هستند و ۳۰ رشته تخصصی صنایع‌دستی فارس شامل دست بافته‌های داری، منبت، معرق، خاتم، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، مسگری، گره چینی و حصیربافی در این نمایشگاه معرفی می‌شود.

ثابت اقلیدی افزود: غرفه صنایع‌دستی استان فارس در سالن شماره ۲۵ نمایشگاه و در متراژ ۱۸۰ متر است که در ۴ روز برگزاری نمایشگاه مورد استقبال کم نظیر شهروندان قرار گرفته است.

 او به حضور راهنمایان گردشگری و مترجمان به زبان‌های چینی، فرانسوی، عربی و انگلیسی در غرفه صنایع‌دستی فارس اشاره کرد و افزود: در این غرفه، کارگاه‌های زنده محصولات صنایع‌دستی فعال و اساتید و پیشکسوتان صنایع‌دستی استان به تولید محصولات مشغول‌اند که مورد استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی نمایشگاه قرار گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • معرفی توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • استقبال بازدیدکنندگان داخلی و خارجی از غرفه صنایع‌دستی فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • هنرمندان صنایع دستی در اکسپو ۲۰۲۴/ حضور فارس با بسته‌های گردشگری
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • تاجگذاری باشکوه والیبال ایران: قهرمان جهان شدیم
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند