Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-29@18:19:01 GMT

معرفی ۶۰۰ رقم جدید از گل داودی

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۲۰۲۶۷

به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا شفیعی برگزیده سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی در خصوص طرح خود با عنوان « معرفی ارقام جدید و برتر گل داودی خوشه ای، باغچه ای و شاخه بریده» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جنس داودی« chysanthemum »با صد و شصت گونه از خانواده « astraceae » به لحاظ تنوع بالای شکل و رنگ به عنوان یکی از مهمترین گل های شاخه بریده و گلدانی در سطح جهان به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه گل داودی در دهه هفتاد میلادی در صدر تولید گل جهان قرار داشت، افزود: در دهه نود این گل پس از رز در مقام دوم تولید جهانی قرار گرفت.
شفیعی خاطر نشان کرد: ایران از نظر منابع ژنتیکی جزء ۶ کشور اول دنیاست و وضعیت خوبی در این زمینه داریم؛ همچنین در تولید گل جایگاه خوبی در ایران بدست آمده ولی این موضوع در صادرات گل اتفاق نیافتاده است.
وی عنوان کرد: ضروری است برای بدست آوردن جایگاه خوب ارقام جدید گل را بدست آوریم؛ از آنجایی که بازار گل بازار لوکسی است، نیاز است که ارقام جدیدی در این زمینه بدست آوردیم.
این برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی اظهار داشت: اگر کشور ما دو مانع تولید در سال و ارائه ارقام جدید را برطرف کند شرایط بسیار مساعدی برای تولید و صادرات داودی خواهد داشت.
به گفته این محقق، بر این اساس و با هدف معرفی ارقام جدید داودی برای توسعه صارات گل کشور، طرح تحقیقاتی دو رگ گیری بین ۱۰ کلون داودی به منظور ایجاد تنوع در توده های داودی را  اجرایی کردیم.
وی افزود: توانستیم بر اساس دستورالعمل بین‌المللی UPOV،بعد از کشت بذرهای هیبرید در گلخانه و انتقال نشاهای حاصل از بذر به زمین  آزمون های یکنواختی و پایداری گل داوودی را انجام دهیم. 
وی افزود: در نهایت موفق به دستیابی به حدود ۸۰۰نوع جدید گل داودی شدیم که خوشبختانه پس از تأسیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کار ثبت ۶۰۰ نوع برتر آغاز و با تأیید تمایز، یکنواختی و پایداری آنها و پس از نامگذاری به عنوان نخستین ارقام اصلاح شده کشور به ثبت می رسند.
این طرح با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موفق به کسب رتبه سوم پژوهش های کاربردی در گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی شد.
این طرح با همکاری امیرعربی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی انجام گرفته است.

منبع: مهر 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۰۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، علی رضا محمدی گفت: مناسب‌ترین دما برای گرده افشانی بین ۲۲ تا ۲۷ درجه سانتی گراد و همچنین ساعت ۱۰ تا ۱۵ است.

او افزود: گرده افشانی نخلستان‌های لامرد از هفته سوم اسفند آغاز شد و تا نیمه اول اردیبهشت ادامه یافت.

مدیر جهاد کشاورزی لامرد با بیان این که مهم ترین ارقام خرمای تولیدی شهرستان لامرد، زاهدی، شاهانی، گشخواه و خاصویی است، اظهارداشت: ارقام تجاری پیاروم و مجول نیز در این شهرستان در حال توسعه است.

دیگر خبرها

  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است
  • پایان گرده افشانی ۶۲۸ هکتار نخلستان در لامرد
  • تمدید قرار داد امیرحسین داودی با تبم گیتی پسند
  • پنجره دوجداره upvc چی بخرم؟ معرفی بهترین برند پنجره دوجداره upvc
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • پردیس تحقیقات ملی دیم گچساران ۵۰ رقم بذر جدید معرفی کرد
  • گچساران ایستگاه اصلی تولید بذر در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • عزم کشت و صنعت مغان برای تبدیل شدن به مرکز تولید بذر صیفی‌جات
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور