Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، گاردین در مطلبی نوشت: روز سه‌شنبه هفته گذشته، حتی با انتظاراتی که از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا داشتیم، بسیار پر حادثه بود. نخست شاهد انتشار پیام توییتری رئیس جمهور آمریکا بودیم که در آن، رکس تیلرسون را از سمت وزارت خارجه این کشور برکنار کرد. پس از آن، وزارت خارجه آمریکا بیانیه‌ای منتشر و در آن ادعا کرد تیلرسون «از دلیل اخراج شدن خود بی‌اطلاع» بوده است و در توییتر از برکناری خود آگاه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند ساعت پس از آن، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز از سمت خود برکنار شد.

در این میان، وکیل استفانی کلیفورد، بازیگر آمریکایی فیلم‌های مستهجن که گفته می‌شود با ترامپ رابطه نامشروع داشته است، گفت موکلش قصد دارد پیمان‌نامه عدم افشا درباره این رابطه را فسخ کند تا به این صورت بتواند «هرگونه محتوا از جمله پیام‌های تلفنی، ویدیو و عکس‌هایی که از دونالد ترامپ در اختیار دارد» به طور عمومی منتشر کند.

تیم ترامپ نیز اعلام کرد قرار است جان مک انتی، دستیار شخصی پیشین خود را به عنوان مشاور ارشد عملیات ستاد انتخاباتی‌اش برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 آمریکا انتخاب کند. یک روز پیش از این رویداد، مک انتی به همراهی چند افسر از کاخ سفید خارج شد. وی به دلیل جرائم مالی بسیار سنگین، در حال پاسخ به بازجویی‌ها در وزارت امنیت ملی آمریکا است.

از سوی دیگر، در انتخابات پارلمانی فرعی آمریکا، رای دهندگان منطقه 18 ایالت پنسیلوانیا، منطقه‌ای که جمهوری‌خواهان در 15 سال گذشته در آن پیروز می‌شدند، شرکت کردند. این حوزه انتخاباتی آن‌چنان برای جمهوری‌خواهان امن بود که دموکرات‌ها در دو رقابت‌های انتخاباتی گذشته در آن حتی رقابت نیز نکرده بودند. با این حال، دموکرات‌ها در این دوره انتخابات در این منطقه پیروز شدند.

گاردین در ادامه نوشت: مشاهده این‌که ریاست جمهوری ترامپ به چه وضعی افتاده است، نوعی خرسندی عجیبی به همراه دارد. دروغ‌ها، تکبر، مادی‌گرایی و تناقضات در رفتار ترامپ چنان شدید است که درباره آن‌ها قوه تکلم خود را از دست می‌دهید. تقریبا تمام سخن‌هایی که ترامپ بیان می‌کند، به خصوص آن‌هایی که در توییتر مطرح می‌شوند، نقض می‌شوند. روز سه‌شنبه وی درباره اخراج تیلرسون گفت: «من و رکس درباره این مسئله مدت‌ها صحبت کرده‌ایم. ما طرز فکر مشابهی نداشتیم.»

با این حال، وی در تاریخ 1 دسامبر سال گذشته در پیامی در صفحه کاربری توییتر خود نوشته بود: «رسانه‌ها گمانه‌زنی کرده اند که من رکس تیلرسون را برکنار کرده ام و یا به زودی این کار را خواهم کرد. اخبار جعلی! علی‌رغم این‌که اختلاف نظرهایی داریم، وی کاخ سفید را ترک نمی‌کند. تصمیم نهایی با من خواهد بود. ما به خوبی با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.» بسیار جالب است که ترامپ تصور می‌کرد می‌تواند با این تناقض‌های آشکار، به دام رسانه‌ها نیفتد. نتیجه حاصل از صندوق‌های رای نیز نشان می‌دهد که وی نمی‌تواند از این گفته‌هایش فرار کند. به تازگی جمهوری‌خواهان در انتخابات سراسر آمریکا متحمل شکست‌های سنگینی شده اند.

با این حال، حتی علی‌رغم رد شدن از جانب رای دهندگان و منزوی شدن بیشتر، شرایط کنونی ترامپ همچنان برای افراد ترقی خواه جای خوشحالی ندارد.

نخست این است که شرایط پیش از آنکه بهبود یابد، تشدید خواهد شد. تیلرسون که پیش‌تر رئیس شرکت بزرگ اکسون موبیل بود، در سمت وزارت خارجه آمریکا، عملکردی به غایت فاجعه‌بار داشت. وی در سفرهای خارجی خود، قدرت و اختیار بسیار محدودی داشت. هنگامی که تیلرسون می‌خواست تنش‌ها میان قطر و عربستان سعودی را آرام کند، ترامپ به یکباره از عربستان حمایت کرد. هنگامی که تیلرسون قصد داشت با کره شمالی مذاکراتی را آغاز کند، ترامپ در توییتی نوشت «او (تیلرسون) دارد وقتش را تلف می‌کند.» به نظر می‌رسد بیشترین تاثیری که تیلرسون در وزارت خارجه آمریکا داشته است، کاهش روحیه کارکنان و خروج استعدادهای مهم از میان کارمندان این وزارتخانه بوده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی است تیلرسون موافق حفظ توافق هسته‌ای ایران و توافق آب و هوایی پاریس بوده است. هرچند تندروی‌های بسیاری در سیاست خارجی آمریکا در سال گذشته وجود داشت، رفتار ترامپ کنترل شده بود. اکنون این محدودیت از رئیس جمهور آمریکا برداشته شده است. مایک پمپئو، وزیر خارجه جدید آمریکا که پیش‌تر به عنوان رئیس سازمان سیا فعالیت می‌کرد، فردی اسلام‌ستیز و منکر تغییرات آب و هوایی است و با توافق هسته‌ای ایران مخالفت می‌کند. ترامپ گفت: «با مایک پمپئو، مشابهت‌های فکری بیشتری خواهیم داشت.» این اصلا نکته مثبتی قلمداد نخواهد شد. جینا هاسپل، جایگزین پمپئو در سازمان سیا، مسئول عملیاتی در تایلند بوده است که در آن، افراد زندانی مورد شکنجه قرار گرفته بودند. پیش‌تر نگرانی‌هایی درباره این وجود داشت که برخی از افراد در کاخ سفید از شکنجه حمایت می‌کردند. اکنون فردی در یک مقام بلندپایه حاضر است که خود عملا شکنجه را اجرا کرده است.

مسئله این نیست که شرایط تشدید خواهد شد. نتایج انتخابات اخیر نشان می‌دهد شهروندان آمریکا متوجه شده اند مصلحتشان در چیست. تظاهرات دانش‌آموزان در اعتراض به قوانین نظارت بر اسلحه، تظاهرات زنان و اعتصاب معلمان همگی نشان دهنده مقاومت مردم آمریکا در برابر سیاست‌های ترامپ است.

اما در حالی که دموکرات‌ها از پیروزی‌های خود ابراز شادی می‌کنند، آن‌ها همچنان درباره علت شکست خود در انتخابات قبلی تامل و تفحص نکرده اند. آن‌ها از خشم و ناامیدی کنونی مردم آمریکا سود می‌برند. ولی شواهد اندکی وجود دارد که نشان دهد دموکرات‌ها در حال تغییر اند و یا این تغییرات را هدایت می‌کنند. دموکرات‌ها باید پیامی امیدوارانه برای بیشتر اقشار جامعه آمریکا داشته باشند.

دموکرات‌هایی که ریاست جمهوری ترامپ را مانند تصادف خودرویی در تصویر آهسته می‌بینند در حقیقت اذعان می‌کنند که در لحظاتی که خود باید پشت فرمان این خودرو نشسته باشند، از بیرون در حال تماشای آن هستند. هنگامی که این تصادف رخ دهد، قربانیان بی‌گناه بسیاری برجا خواهند ماند.

انتهای پیام/

گزارش گاردین درباره شرایط نابسامان آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • تحقیقات دانشگاه می‌سی‌سی‌پی در مورد رفتار‌های نژادپرستانه
  • جمهوری‌خواهان آمریکا: رابرت مالی اسناد محرمانه را در تلفن همراه شخصی‌اش نگهداری می‌کرد
  • مراسم تحلیف دور جدید ریاست جمهوری ولادیمرپوتین
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا