Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@06:08:30 GMT

فشار برجامی آمریکا بر اروپا

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۲۲۴۹۴

فشار برجامی آمریکا بر اروپا


فرارو- همزمان با دیدار مقامات اروپایی و آمریکایی در روز پنج‌شنبه برای بررسی نحوه رفع نگرانی‌های برجامی ترامپ، آمریکا فشار بر کشور‌های اروپایی برای اصلاح توافق هسته‌ای را بیشتر می‌کند.
به گزارش فرارو، در سومین تلاش رسمی برای ابقای آمریکا در برجام، تیمی از مقامات بلندپایه سیاست خارجی آمریکا با همتایان اروپایی در برلین دیدار خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای طرف‌های اروپایی برجام، ضرب الاجلی برای رفع نگرانی‌هایش تعیین کرد. ترامپ توافق چندجانبه هسته‌ای دوران باراک اوباما را «بدترین توافق» توصیف کرد.   یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به ضرب الاجل ترامپ، گفت: «این آخرین فرصت است.»
به گزارش فایننشال‌تایمز، پیش‌بینی می‌شود که پس از معرفی مایک پومپئو برای سمت وزیر خارجه، آمریکا موضع سرسختانه‌تری در گفت‌وگو‌های برجامی اتخاذ خواهد کرد.
دو دور مذاکرات اروپا و آمریکا –در لندن و پاریس- نتوانست به توافق منجر شود. یک منبع آشنا با گفت‌وگو‌های اروپایی – آمریکایی به روزنامه فایننشال تایمز گفته اروپایی‌ها از روی نگرانی از فروپاشی برجام، پیش‌نویس یک توافق جداگانه و الحاقی را بین خودشان رد و بدل کرده‌اند.
یک مقام بلندپایه آمریکایی گفت: «آنچه ما می‌خواهیم سابقه تاریخی فراوانی دارد.»
این مقام افزود که پیگیری توافقات تکمیلی برای معاهده‌های کنترل تسلیحات، امری معمول است.
ایران اعلام کرده مجددا بر سر برجام مذاکره نخواهد کرد. اروپایی‌ها سعی می‌کنند ببینند آیا می‌توان نگرانی‌های آمریکا را از طریق امضای یک توافق جداگانه رفع کرد. توافقی که مفاد توافق اولی، یعنی برجام، را نقض نکند.
یک دیپلمات اروپایی گفت: «اگر آمریکایی‌ها در نهایت برای خروج (از برجام) مصمم هستند، این امر به دلیل فقدان هر گونه تلاش از جانب ما برای نشان دادن اینکه نگرانی‌های آن نمی‌توانند رفع شوند، نخواهد بود.»
آمریکا مشغول بررسی یک توافق جداگانه با متحدان غربی – فرانسه، آلمان، بریتانیا و اتحادیه اروپا - بوده و هنوز مسئله این توافق را با سایر طرف‌های برجام – چین، روسیه و ایران - مطرح نکرده است. اما ممکن است بعدا این کار را انجام دهد.
ترامپ خواهان یک توافق جدید است که شامل بازرسی‌های سرسختانه‌تر از تاسیسات هسته‌ای ایران باشد، برنامه موشک‌های دوربرد ایران را محدود کند و بر رفتار ایران در منطقه سخت‌گیری کند. علاوه بر این، ترامپ با تاریخ انقضای برجام هم مخالف است.
مارک دوبوویتز، مدیر اجرایی اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها گفت: «تا ۱۲ ماه می‌ نوعی اصلاح (در برجام) انجام خواهد شد. مسئله است که آیا این اصلاح، یک اصلاح واقعی خواهد بود یا یک اصلاح جعلی.»
یک مقام بلندپایه آمریکایی گفت: «مستثنا کردن موشک‌ها از توافق اصلی، یک خطای دیپلماتیک بود.» 
همین مقام مدعی شده که موشک‌های دوربرد ذاتا با برنامه تسلیحات هسته‌ای مرتبط هستند.
اروپایی‌ها از اعمال فشار بر برنامه موشک‌های بالستیک ایران و نیز فعالیت‌های آن در یمن و سوریه حمایت کردند. با این حال، اروپایی‌ها هنوز این را نپذیرفته‌اند که راهی برای حل کردن مسئله تاریخ انقضا بدون نقض مفاد توافق اصلی وجود دارد.
یک دیپلمات اروپایی با اشاره به بند‌های غروب (تاریخ انقضا) برجام گفت: «اگر به این‌ها دست بزنید، به کلیت توافق دست زده‌اید. این (بندها) دشوارترین مسئله است که بخواهید به نوعی بدون تضعیف یا خروج از توافق، آن (بندها) را حل کنید.»
مقام بلندپایه آمریکایی گفته حل کردن مسئله بند‌های غروب برای تضمین باقی ماندن ترامپ در توافق مهم است. این مقام گفت: «با توجه به تاریخ فریب سیستماتیک ایران و نیز تروریسم آنها، ما نیاز داریم تا محدودیت‌ها را ادامه دهیم.»
الی گرانمایه، کارشناس مسائل خاورمیانه در اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا گفته نامزدی مایک پومپئو برای وزارت خارجه آمریکا بر اروپایی‌ها تاثیر منفی گذاشته است.
گرانمایه گفت: «اکنون که پومپئو مسئول سیاست خارجی است، احتمالا اروپایی‌ها با یک موضع مذاکراتی بسیار حداکثرگراتر مواجه می‌شوند.»

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۲۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی

رئیس جمهور فرانسه ضمن اعلام آمادگی برای ایفای نقش بیشتر در زمینه دفاع مشترک اروپایی، بازدارندگی هسته‌ای را عنصری اجتناب ناپذیر در این راستا دانسته و خواستار بحث درباره نقش این تسلیحات در دفاع مشترک اروپایی شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرده که این کشور آماده کمک بیشتر به دفاع از اروپا است. به گفته وی بازدارندگی هسته‌ای که می تواند ارائه شود یک "عنصر اجتناب ناپذیر" است.

به این ترتیب امانوئل ماکرون، خواستار بحث درباره نقش سلاح های هسته‌ای در دفاع مشترک اروپا شده است. ماکرون در مصاحبه‌ای با گروه رسانه ای ابرا که روز شنبه منتشر شد، گفت: او می خواهد بحثی را آغاز کند که باید شامل دفاع موشکی، قابلیت های دوربرد و تسلیحات هسته ای برای کسانی باشد که آنها را دارند یا سلاح های هسته‌ای آمریکایی در خاک خود دارند.

وی افزود: بیایید همه چیز را روی میز بگذاریم و به آنچه واقعاً قابل اعتماد از ما محافظت می کند، بنگریم. وی افزود: فرانسه آماده است بیشتر در زمینه دفاع از اروپا ایفای نقش کند. از زمان برگزیت، فرانسه تنها قدرت هسته ای در اتحادیه اروپا بوده است.

ماکرون پیش از این هم در سخنرانی روز پنجشنبه خود در دانشگاه سوربن پاریس خواستار تقویت دفاع اروپایی شده بود. مکرون گفت: اروپای ما فانی است، می تواند بمیرد و این بستگی به تصمیمات ما دارد. او خواستار دفاع «معتبر» اروپا شد. وی تاکید کرده بود که بازدارندگی هسته‌ای که فرانسه در اختیار دارد "یک عنصر اساسی دفاع از قاره اروپا" است.

رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که کشورهای اروپایی در صورتی که به ایالات متحده وابسته بمانند و نتوانند سیستم‌های دفاعی پیشرفته مستقر کنند دچار مرگ خواهند شد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مدت هاست که توسعه صنعت هسته‌ای اروپا را ترویج می کند که شامل فرآوری اورانیوم نیز می شود. در فوریه 2022، او از چرخش در فرانسه به سمت گسترش مجدد انرژی هسته‌ای خبر داد و وعده ساخت تا 14 راکتور جدید را داد.

ماکرون این موضوع را با بیان اینکه انرژی هسته‌ای کم انتشار است و به تامین مستقل انرژی کشور کمک می کند، توجیه می کند. منتقدان خاطرنشان می کنند که فرانسه حدود نیمی از اورانیوم مورد نیاز نیروگاه های هسته‌ای را از قزاقستان و ازبکستان وارد می کند.

بریتانیا و فرانسه تنها دو کشور اروپایی ناتو هستند که چنین سیستم های تسلیحاتی دارند. ماکرون پیش از این در سال 2020 به آلمان و دیگر شرکای اتحادیه اروپا پیشنهاد داده بود که درباره همکاری اروپا در زمینه بازدارندگی هسته‌ای صحبت کنند که تا کنون بی پاسخ مانده است.

ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیمتماس تلفنی ماکرون و نتانیاهو درباره وضعیت منطقه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فشار نهاد‌های امنیتی صهیونیست برای توافق آتش بس با حماس
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • صفحه نخست روزنامه های عبری زبان/ صهیونیست‌ها در انتظار نتیجه مذاکرات
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • حمله شدید اللحن روزنامه نگار مشهور اسرائیلی به نتانیاهو
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی