Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما پروین فرشچی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) اظهار داشت: پایش مرگ و میر فک خزری در استان های شمالی کشور، تیمار، درمان و رهاسازی فک های آسیب دیده و زخمی در استان های گلستان و مازندران و نیز برگزاری کارگاه های آموزشی برای صیادان و مردم محلی دراستان های شمالی کشور با همکاری موسسه لنی هارت هلند از جمله اقدامات در دریای خزر محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: فک دریای خزر تنها پستاندار دریای خزر و یکی از کوچکترین انواع فک ها است که زیستگاه آن تمام بخش های دریای خزر از مناطق ساحلی خزر شمالی تا سواحل جنوبی خزر را شامل می شود.
به گفته فرشچی این گونه به دلیل صید بی رویه و به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت، نیازمند حمایت بین المللی است.
وی به پایش مرگ و میر پستانداران دریایی جنوب کشور نیز اشاره کرد و تاکید داشت: اجرای پروژه پایش دلفین های گوژپشت در خورموسی استان خوزستان با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و دانشگاه صنعتی اصفهان از جمله این پروژه ها محسوب می شود.
فرشچی از اجرای طرح تهیه راهنمای پایش پستانداران دریایی خلیج فارس با همکاری دفتر زیست بوم های دریایی و دانشگاه علوم دریایی و دریانوردی چابهار خبر داد.
این مقام مسئول در باره برنامه آتی سازمان حفاظت محیط زیست در حفاظت از پستانداران دریایی گفت: تدوین و اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از پستانداران دریایی و پایش میدانی پستانداران دریایی از جمله این اقدامات خواهد بود.
فرشچی همچنین از شناسایی کریدورهای مهاجرتی و زیستگاه های تغذیه ای، ایجاد مراکز امداد و نجات پستانداران دریایی و برگزاری کارگاه های آموزشی و افزایش آگاهی های زیست محیطی جوامع بومی در آینده نزدیک به منظور حفاظت از پستانداران دریایی خبر داد.
به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، بهره برداری از دانش بومی به منظور حفاظت از پستانداران دریایی و نیز جلب مشارکت جوامع محلی و سازمان های مردم نهاد به منظورحفاظت از پستانداران دریایی در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.
وی در ادامه گفته های خود با اشاره به ویژگی های پستانداران دریایی گفت: تمام پستانداران دریایی از ویژگی یکسانی برخوردار هستند از جمله که در آب زندگی می کنند، خونگرم و بچه زا هستند، به نوزاد خود شیر می دهند و با شش تنفس می کنند و برای نفس کشیدن به سطح آب می آیند.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، راسته آب بازان؛ نهنگ ها، دلفین ها، و پورپویز ها را از جمله مهمترین پستانداران خلیج فارس و دریای عمان دانست.
به گفته وی، پورپویزها از مهم‌ترین گروه‌های جانوری در دریاها و اقیانوس ها به‌شمار می‌روند و در زنجیره‌ غذایی از نقش بسیار ارزشمند اکولوژیک برخوردار بوده و در راس هرم غذایی قرار دارند.
فرشچی خاطرنشان کرد : مرگ و میر این موجودات باعث آسیب به کل زنجیره غذایی و محیط زیست دریایی می شود.
معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشت: در آب های ساحلی ایران، در خلیج فارس و دریای عمان تاکنون چهار خانواده و 16گونه‌ از راسته آب بازان ثبت شده است که نهنگ آبی با طول حداکثر ۳۳ متر بزرگترین و پورپویز بی‌باله با طول حداکثر دو متر کوچکترین آب‌باز در این منطقه محسوب می شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از ثبت‌ گونه در خطر انقراض جهانی یک فرد پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه برای دومین بار خبر داد.

سعید یوسف‌پور با اعلام این خبر افزود: ماموران یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی برای دومین بار شدند.

به گفته وی، این تصاویر توسط محیط‌بان "ملک‌آرا خلیل طهماسبی" در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده سبزکوه ۱۱ اسفندماه پارسال توسط "محمدرضا احمدی" مسوول منطقه حفاظت شده سبزکوه ثبت شد و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود، گفت: گونه پلنگ در راس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

تصاویر دیدنی از پلنگ ماده و توله‌اش در ارتفاعات برفی گیلان | ببینید

به گفته وی، در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف‌پور گفت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌ و بختیاری به ثبت رسیده است.

کد خبر 849655 منبع: ایرنا برچسب‌ها استان چهار محال و بختیاری حیوانات - حیات وحش خبر مهم حیوانات - انقراض گونه‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم