Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > اقتصاد‌ جهان - مرکز آمار ایران جزئیات رشد اقتصادی ایران در ۹‌ ماه سال ۱۳۹۶ را منتشر کرد.

این آمار نشان می‌دهد بخش کشاورزی ایران با یک درصد رشد، کمترین میزان رشد را در 6سال گذشته تجربه کرده و خطر خشکسالی و کم‌آبی اقتصاد بخش کشاورزی این آمار را تهدید می‌کند.

کند شدن موتور اقتصاد کشاورزی ایران باعث از دست رفتن اشتغال موجود و به‌دنبال آن سخت‌تر شدن معیشت کشاورزان و احتمال مهاجرت آنها به سمت شهرها و یا تغییر شغل آنها به سمت شغل‌های فصلی و گاه کاذب خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش همشهری، به نقل از مرکز آمار ایران محصول ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ١٣٩٠ در 9ماه سال‌جاری به رقم 560میلیارد و 305میلیارد تومان با احتساب ارزش افزوده بخش نفت و 436هزارو 367میلیارد تومان بدون احتساب نفت رسیده که از رشد ٤,٤ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و 4.7 درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت حکایت دارد.

در 9‌ماه نخست امسال رشد بخش کشاورزی یک درصد، صنعت و معدن 3.1درصد و خدمات 7درصد برآورد شده و افت شاخص رشد بخش کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری می‌شود.

رصد تحولات بازار کار ایران در پاییز امسال نشان می‌دهد از 23میلیون و 32هزار نیروی شاغل کشور، 11میلیون و 700هزار نفر در بخش خدمات با سهم 50.1درصد، 7میلیون و 610هزار نفر در بخش صنعت معادل 32.6درصد از کل جمعیت شاغلان و 4میلیون و 10هزار نفر برابر با 17.2درصد در بخش کشاورزی فعالیت داشته‌اند.

پیش‌بینی می‌شود با افت محسوس نرخ رشد بخش کشاورزی در 9‌ماه امسال تعداد نیروی انسانی شاغل در بخش کشاورزی هم کاهش یابد. رشد یک درصدی بخش کشاورزی در 9‌ماه نخست سال گذشته در شرایطی رخ داده که هنوز بانک مرکزی گزارشی از وضعیت شاخص کلان رشد اقتصادی و ارزش افزوده بخش‌های مختلف خدمات،

صنعت و کشاورزی منتشر نکرده اما این بانک به استناد آمارهای وزارت جهادکشاورزی پیش‌بینی کرده نرخ رشد بخش کشاورزی در پایان سال 1396به 3.8درصد برسد البته بانک مرکزی رشد 6ماه اول بخش کشاورزی را 4/2 و مرکز آمار 9دهم درصد برآورد کرده بود. مرکز پژوهش‌های مجلس در تحلیلی از شاخص رشد اقتصادی ایران و بخش‌های مختلف در سال 96گزارش داد.

بخش کشاورزی در ایران یکی از بخش‌هایی است که عملکرد آن در ایجاد ارزش‌افزوده بیش از هر چیز تابعی از عواملی همچون میزان بارندگی، جریان‌های سطحی، سطح زیرکشت، میزان استحصال آب از منابع آب زیرزمینی و... بوده و عملکرد بخش کشاورزی تقریباً مستقل از چرخه‌های تجاری رونق و رکود در اقتصاد ایران است.

رشد بخش کشاورزی در ایران شامل ارزش افزوده ناشی از محصولات دامی با سهم 45درصدی ازجمله 3محصول استراتژیک گوشت قرمز، گوشت مرغ و شیر، محصولات زراعی با سهم 32درصد با سهم غالب غلات و سبزیجات و همچنین محصولات باغی با سهم 23درصد می‌شود که وزارت جهادکشاورزی پیش‌بینی کرده رشد تولید غلات و میوه‌های نیمه گرمسیری در سال 96نسبت به سال گذشته منفی شود.

در همین زمینه: ابهام در سلامت غذاهای تراریخته | درخواست از وزارت بهداشت یک محصول شگرف از ایران زمین بزرگترین صادرات تاریخ: ۷۰ هزار نوع بذر به لبنان ارسال شد کشت سبزی و برنج با فاضلاب نداریم

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید

صادرات محصولات کشاورزی ایران در پایان سال گذشته به ۶.۲ میلیارد دلار رسید که عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول واردات از ایران و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته افزایش ۸.۳ درصدی در وزن و رشد ۱۹.۴ درصدی در ارزش داشت‌، این در حالی است که واردات محصولات کشاورزی از لحاظ وزنی و ارزشی به ترتیب ۱.۱ و ۵.۶ درصد کاهش یافته است.

تراز وزنی تجارت بخش کشاورزی نیز ۵.۳ درصد بهتر شده و تراز تجاری ارزشی از منفی ۱۳.۲ میلیارد دلار به منفی ۱۱.۱ میلیارد دلار رسیده است. تراز تجاری وزنی در دوره مذکور از منفی ۱۷.۴ میلیون تن به منفی ۱۶.۵ میلیون تن رسیده است.

موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در گزارش خود اعلام کرده است که به طور میانگین ارزش هر کیلوگرم کالای صادراتی بخش کشاورزی با رشد ۱۰.۳ درصدی از ۶۷ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۴ سنت در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است، در حالی که ارزش هر کیلوگرم کالای وارداتی بخش کشاورزی با کاهش ۴.۵ درصدی از ۷۳ سنت در سال ۱۴۰۱ به ۷۰ سنت در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است.

هندوانه، سیب، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، سیر و پیاز ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ وزنی، و پسته، سیب، خرما، گوجه‌فرنگی و شیرخشک ۵ قلم عمده صادراتی ایران از لحاظ ارزشی در سال ۱۴۰۲ بوده‌اند.

همچنین ذرت دامی، دانه سویا، گندم، جو و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی از لحاظ وزنی و ذرت دامی، دانه سویا، روغن نباتی، برنج و کنجاله سویا ۵ قلم عمده وارداتی به لحاظ ارزشی در این دوره هستند. نکته قابل توجه این گزارش، کاهش واردات وزنی و ارزشی گندم به میزان ۴۳.۳ و ۵۰.۲ درصد، برنج ۳۷.۲ و ۳۸.۲ درصد و شکر به میزان ۴۲.۶ و ۳۰.۳ درصد بوده است که حکایت از کاهش وابستگی به این اقلام اساسی است.

در این گزارش تاکید شده است که در سال ۱۴۰۲ عراق با سهم ۳۸.۶ درصدی، نخستین مقصد صادراتی کالاهای کشاورزی ایران بوده و امارات با سهم ۱۴.۵ درصدی در رتبه دوم و ۸ کشور باقیمانده هر کدام با سهم‌های کمتر از ۱۰ درصد در رتبه‌های بعدی ۱۰ کشور اول قرار داشتند. به عبارت دیگر از نظر مقداری بیش از ۸۸ درصد صادرات کالاهای کشاورزی به کشورهای عراق، امارات، روسیه، افغانستان، پاکستان، ترکیه، هند، ترکمنستان، عمان و آذربایجان انجام شده و سهم سایر کشورها تنها ۱۱.۹ درصد بوده است.

بر اساس این آمار، از نظر ارزشی نیز عراق با سهم ۳۱.۵ درصدی در رتبه اول و امارات و روسیه با سهم ۱۱.۹ و ۸.۳ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

همچنین کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، چین، ترکیه، ترکمنستان و آذربایجان در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند و در مجموع بیش از ۸۳ درصد کالاهای صادراتی ایران از نظر ارزشی به مقصد این ۱۰ کشور بوده است.

در سال ۱۴۰۲، از لحاظ وزنی امارات متحده عربی ۳۶.۷ درصد، ترکیه ۱۴.۳ درصد، روسیه ۱۱.۶ درصد، انگلستان ۷.۸ درصد و هلند ۵.۴ درصد در واردات بخش کشاورزی ایران سهم داشته‌اند.

همچنین از لحاظ ارزشی امارات ۳۲.۹ درصد واردات بخش کشاورزی را به خود اختصاص داده است، پس از آن کشورهای ترکیه با ۱۴.۸ درصد، هند ۷.۴ درصد، روسیه ۷ درصد و انگلستان با ۵.۷ درصد سهم از واردات کشاورزی ایران در رتبه‌های دوم تا پنجم قرار گرفتند.

کد خبر 749641

دیگر خبرها

  • آمار شوکه‌کننده از تجاوزات اشغالگران به بخش کار و اقتصاد غزه
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • ثبت کمترین میزان سوانح ریلی در یک دهه گذشته
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • بررسی میزان موفقیت درمان ناباروری با IVF در ایران
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران