Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی کارشناسی به بررسی «لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری- صنعتی»، «چالش‌های ناشی از وسعت این مناطق» و نیز «بررسی اجمالی نقشه‌های پیوسته این لایحه» پرداخته است. در سلسله گزارشات پیش رو هر یک از مناطق‌آزاد پیشنهادی جاسک، اردبیل، اینچه‌برون، بانه - مریوان، بوشهر، سیستان، مهران و قصرشیرین به صورت جداگانه مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد؛ فارس در هشتمین و آخرین گزارش خود به ویژگی‌های منطقه‌آزاد پیشنهادی قصر شیرین براساس گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش مرکز پژوهش‌ها اعتبار پیش بینی شده برای تأمین وجوه مورد نیاز برای تکمیل زیرساخت‌ها در این منطقه از طرف دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد حدود 320.8 میلیارد ریال بوده که روش مشخصی برای تأمین این اعتبار پیش‌بینی نشده است.

به اعتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس یکی از اشکالات منطقه جدید وجود اراضی با مالیکت شخصی و دارای معارض بوده که نصف مساحت پیشنهادی را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این موضوع، طبق نقشه پیشنهادی دبیرخانه شورایعالی مناطق‌آزاد برای قصرشیرین، با توجه به وجود تپه ماهور در این محدوده امکان محصورسازی منطقه جدید وجود ندارد.

یکی دیگر از اشکالات منطقه‌آزاد پیشنهادی وجود منطقه ویژه فعلی قصرشیرین در محدوده منطقه جدید بوده که پس از 7 سال تنها بخش محدودی از آن در حال ایجاد زیرساخت برای بهره‌برداری است. گفتنی است تاسیس منطقه ویژه اقتصادی قصر شیرین به آذرماه 89 بر می‌گردد.

مساحت پیشنهادی برای منطقه آزاد قصر شیرین نزدیک به 10 هزار هکتار اعلام شده است در حالی که به اعتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس محدوده مناطق آزاد جدید باید تا سقف 3 هزار هکتار کاهش یابد. همچنین  این منطقه فاقد زیرساخت‌های ضروری برای تولید نظیر فرودگاه، راه آهن و بندر است و در محدوده پیشنهادی نیز یک محدوده خالی و غیرفعال به عنوان شهرک صنعتی وجود دارد.

بررسی‌ مرکز پژوهش‌ها نشان می‌دهد در اتصال این منطقه پیشنهادی به شهر و یا حریم توسعه‌شهر ابهام وجود دارد که به پیشنهاد این مرکز، می‌توان با حذف برخی از اراضی این ابهام را رفع کرد تا تداخلی میان منطقه‌آزاد با نقاط جمعیتی شهری ایجاد نشود.

مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به ایرادات فوق تاکید می‌کند که می‌توان با تمرکز بر شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی، محدوده منطقه‌آزاد پیشنهادی را کاهش داد.

بر اساس گزارش این مرکز، هدف اصلی از این نقشه اتصال مرز پرویزخان در شمال محدوده (متصل به اقلیم کردستان عراق) به مرز خسروی در جنوب محدوده (متصل به حکومت مرکزی عراق) است و ازاین رو می‌تواند کریدور ارتباطی مناسبی قلمداد شود.

به گزارش فارس، زیرساخت‌های موجود در منطقه‌آزاد پیشنهادی قصرشیرین توسط شورای‌عالی مناطق‌آزاد، به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شده که در جدول زیر، اشکالات مرکز پژوهش‌های مجلس به موقعیت این منطقه آمده است:

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۸۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، رقیه حسن‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، کتابی با عنوان «روش تحقیق در مدیریت» را تألیف کرد.

علی‌ خانی، معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه در گفت‌وگو با خبرنگار آنا  درباره این کتاب اظهار کرد: کتاب روش تحقیق در مدیریت گام کوچکی بوده که در راستای پژوهش و تحقیق برداشته و حاصل برخورداری از منابع، آثار و تجارب ارزشمند دیگران و چندساله نگارنده در زمینه تحقیقات، آموزش روش تحقیق و مسئولیت‌های پژوهشی دانشگاه است.

وی ادامه داد: کتاب روش تحقیق در مدیریت، مشتمل بر هشت فصل، با تیراژ ۵۰۰ نسخه با موضوعات مختلف در ۱۴۰ صفحه، توسط انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه منتشر شده است.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با بیان اینکه امروزه لازمه بهره‌گیری و استفاده از نتایج و یافته‌های تحقیقات در جوامع بشری بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: تحقیقات جنبه‌های متعددی از زندگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و انجام پروژه‌های تحقیقاتی می‌تواند بسیاری از مشکلات و مسائل بشری را مرتفع سازد.

خانی بیان کرد: به دنبال تحولات علمی که در کشور و جامعه به‌ویژه در سال‌های اخیر به وجود آمده آثار زیادی در قالب تألیف و ترجمه به چاپ رسید که هر یک به سهم خود توانسته دانش و معرفت افراد علاقه‌مند، به‌ویژه تحصیل‌کرده‌ها و دانشگاهیان را در زمینه روش‌های تحقیق علمی افزایش دهد.

وی با تأکید بر اینکه در آینده نیز شاهد غنی‌تر شدن ادبیات روش تحقیق علمی در کشور خواهیم بود، گفت: تحول و خیز علمی بدون آشنایی با روش‌ها و آداب تحقیق علمی و بدون برخورداری از ابزار مورد نیاز و کارآمد مقدور نیست.

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه تحقیق، پژوهش و روش بهینه مطالعه کتاب و منابع تحقیق را ازجمله راهکار‌های موفقیت در هر تحقیق و پژوهشی برشمرد و مطرح کرد: از آنجایی که مطالعه منظم و روش‌مند در هر پژوهش، نظری و میدانی، لازمه هر پژوهش پویاست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • بیش از ۱۳ درصد مساحت شهرها، محدوده هدف بازآفرینی شهری است
  • تألیف کتاب«روش تحقیق در مدیریت» توسط عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد
  • خسارت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی بارندگی اخیر به زیرساخت‌ها و بخش کشاورزی شهرستان راور
  • مهار آتش در هتل محدوده میدان ولیعصر تهران و آخرین وضعیت مسافران آن
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور