Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-27@17:17:17 GMT

زيباكلام؛ استاد ناديده من و سرمايه اجتماعي

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۲۸۶۶۶

خرداد: در روزهاي بعد از زلزله ٢١/٨/٩٦ ازگله سرپل ذهاب اخباري از كمك‌هاي مردمي به مناطق زلزله‌زده منتشر مي‌شد. يكي از اخبار با بيشترين بازتاب‌ها، مربوط به دكتر صادق زيباكلام، استاد علوم سياسي دانشگاه تهران، بود.
به گزارش خرداد، مهدی زارع در شرق نوشت: او شماره‌حسابي را اعلام كرد تا مردم كمك‌هاي نقدي را به آن حساب واريز كنند  و او این كمك‌ها را به منطقه زلزله‌زده منتقل كند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از چند روز ابعاد كمك‌ها آن‌قدر گسترده شد كه خود ايشان هم تصور نمي‌كرد. بنابراين حجم ريالي كمك‌ها ميلياردي شد و خود استاد نيز هيجان‌زده شده بود. در نهايت مطرح كرد كه قصد دارد روستايي مدرن با كمك استادان دانشگاه كردستان در منطقه زلزله‌زده بسازد. در چهار ماه گذشته در جلسات ارزيابي‌ بعد از زلزله ازگله، موضع تخصصي بعضي از همكاران عضو هيئت علمي را كه در زمينه بازسازي يا مديريت بحران كار مي‌كنند، در جهت نقد ايده دكتر زيباكلام ديدم. شخصا فعاليت مشاهيري مانند استاد زيباكلام و ساير افرادي را كه در جهت كمك به زلزله‌زدگان وارد شده‌اند، نه در راستاي مخالفت با دولت و نهادهاي رسمي، بلكه موجب افزايش سرمايه اجتماعي مي‌دانم. اين فعاليت‌ها اگر در جهت هم‌افزايي ملي تلقي و ارزيابي شود، در مديريت كاهش ريسك سوانح در كشور ما بسيار مؤثر خواهد بود. به دليل علاقه به تاريخ و علم سياست، بيشتر كتاب‌هاي استاد را خوانده‌ام و تقريبا فايل تمام سخنراني‌ها و مناظره‌هايش را گوش داده‌ام و مي‌شنوم. الحق در توسعه دانش عمومي، تفكر علمي و آموزش ديدگاه و ذهنيت علمي براي مطالعه تاريخ و توسعه ايران حق بزرگي به گردن نسل معاصر دارد و زحمات زيادي كشيده و مي‌كشد. او انسان آزاده‌اي است و نظرات و فعاليت‌هايش را در جهتي كه مناسب و درست مي‌داند، نه‌فقط به‌عنوان يك استاد دانشگاه، بلكه به‌عنوان يك فعال فرهنگي و اجتماعي و يك مروج تفكر علمي دنبال مي‌كند. حتما مي‌توانيم با بخشي از نظرات و فعاليت‌هايش موافق نباشيم، ولي نمي‌توانيم زحماتش را براي توسعه و پيشرفت ايران و پايداري و بالندگي فرهنگ ملي و ديني ناديده بگيريم. او سرمايه‌اي اجتماعي است كه قضاوت در مورد كارهايش نمي‌تواند بدون درنظرگرفتن زحمات، علاقه و پايداري‌اش در راه دفاع از دين و مُلك و ملت انجام شود. 
تلاش استاد براي نقد و سپس اقناع جواناني كه مي‌خواهند با ديدي راديكال همه مشكلات را به‌سرعت و ناگهانی حل كنند قابل‌ستايش است. در آستانه سال نو اميدوارم هم در حركتي كه براي كمك به مردم زلزله‌زده شروع كرده موفق و سلامت باشد و هم از نظرات متخصصان زلزله در كار بشردوستانه خود استفاده كند. برچسب ها: زيباكلام ، جامعه ، دانشگاه

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۸۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد

روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی امیرآباد اعلام کرد: یک هیات تجاری متشکل از طرف ایرانی و روسی با ورود به بندر امیرآباد با مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد دیدار و در خصوص گسترش همکاری تجاری و سرمایه گذاری در بندر امیرآباد بحث و گفتگو کردند.

در ابتدا طرف روسی که در زمینه کشتیرانی و حمل ریلی کالا در روسیه فعالیت دارد، هدف از این دیدار را ترانزیت کالا از کشور‌های حوزه CIS از طریق کریدور شمال – جنوب به هندوستان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس و صادرات محصولات باغی استان مازندران به کشور روسیه عنوان کرد و اعلان نمود، این شرکت با دارا بودن ۲۳ فروند شناور و بیش از ۵۰۰ Teu کانتینر یخچالی در دریای خزر، در زمینه حمل ریلی نیز در روسیه فعالیت دارد و فعال سازی حداکثری خط دریایی استاراخان به امیراباد برای مبادلات تجاری را از اهداف و برنامه‌های اصلی خود بر شمرد و اظهار داشت برای تحقق این مهم نسبت به تشکیل شرکت بازرگانی و سرمایه گذاری مشترک دو ملیتی اقدام نموده اند.

محمدعلی موسی پور مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد در این دیدار ضمن برشمردن مزایا و امکانات بزرگترین بندر حاشیه دریای خزر، گفت: ایجاد زیرساخت‌های مناسب و توان تجهیزاتی، موقعیت بندر امیرآباد را در دریای خزر تثبیت کرده و امروزه شاهد بالاترین میزان فعالیت در زمینه تخلیه و بارگیری انواع کالا در این بندر هستیم.

او با استقبال از پیشنهادات طرف روسی ضمن ارائه آمار عملکردی و میزان فعالیت این بندر بعنوان یک بندر استراتژیک و تنها بندر متصل به ریل در شمال کشور، افزود: خوشبختانه موقعیت بندر امیرآباد در شمال ایران و اتصال به شبکه ریل سراسری این بندر را متمایز کرده و بهره برداری از شقوق مختلف حمل و نقل ترکیبی سبب شده تا جایگاه بسیار خوبی در کریدور شمال – جنوب داشته باشیم و با تکیه بر این عوامل در سال گذشته توانستیم به بالاترین رکورد تخلیه و بارگیری در ادوار فعالیت ۲۳ ساله بندر دست یابیم.

موسی پور یکی از اقدامات مهم بندر امیرآباد را در سال گذشته شروع صادرات مرکبات استان مازندران از طریق حمل دریایی به روسیه عنوان کرد و گفت: با انتقال چند محموله گلوگاه‌های مسیر شناسایی و طی سفر استاندار اسبق مازندران به کشور روسیه توافقات مناسبی در زمینه تسهیل فرایند واردات و صادرات بین بنادر دو کشور، امور گمرکی، استاندارد و دامپزشکی صورت پذیرفته است که با اقدامات انجام شده و برنامه ریزی‌های صورت گرفته مطمئنا در سال جدید شاهد توسعه تجارت در بخش دریایی و شقوق حمل و نقل چند وجهی خواهیم بود.

او در ادامه از اعلان آمادگی طرف روسی جهت سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی، خدماتی و لجستیکی استقبال کرد و بر اساس توافق بعمل آمده مقرر گردید طرفین نسبت به عقد تفاهم نامه و برگزاری نشست فنی و تخصصی در هفته‌های اتی اقدام و پس از بررسی‌های فنی و ارزیابی‌های اقتصادی در چارچوب دستورالعمل سرمایه گذاری سازمان بنادر و دریانوردی در سریعترین زمان ممکن قرارداد سرمایه گذاری امضا نمایند

مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد همچنین به امکانات و تسهیلات بندر امیرآباد و ایجاد زیر ساخت‌های مناسب جهت صادرات میوه و مرکبات اشاره کرد و افزود: در حال حاضر یک واحد سردخانه و سورتینگ ۴ هزار و ۵۰۰ تنی و ۱۴۰ پلاک برای تامین برق کانتینر‌های یخچالی در بندر امیرآباد وجود دارد و با توجه به ظرفیت بالای طرف روس در تامین کانتینر یخچالی و شناور کانتینری شرایط بسیار خوب برای صادرات محصولات کشاورزی و مرکبات استان مازندران فراهم است و پیشنهاد ما به طرف روسی این است که فعالیت خود را در زمینه صادرات میوه و مرکبات و محصولات باغی استان مازندران شروع کند که این فعالیت تجاری مطمئنا شروعی برای گسترش همکاری‌ها خواهد بود.

موسی پور در پایان گفت: گسترش همکاری‌های تجاری بین دو کشور منجر به رونق و فعالیت بیش از پیش کریدور شمال – جنوب خواهد شد و این اطمینان وجود دارد که جایگاه ویژه بندر امیرآباد در این مسیر کمک شایانی به ترانزیت کالا‌های ایران و روسیه در این مسیر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • اخراج استاد دانشگاه نیویورک به دلیل حمایت از فلسطین+ فیلم
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود
  • بازداشت خشونت آمیز استاد دانشگاه اموری آمریکا
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • تداوم خشونت پلیس آمریکا با دانشجویان و بازداشت دو استاد دانشگاه
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است