Web Analytics Made Easy - Statcounter

طی چند سال گذشته حذف یا باقی ماندن کنکور از جمله موضوعاتی بوده که هر از چند گاهی پررنگ می‌شود و افکار عمومی، به ویژه جوانان را مشغول به خود می‌کند اما واقعیت آن است که دیگر تا چند سال آینده، بود و نبودش تاثیر زیادی در سرنوشت افراد ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از بلاغ، واخر دهه ٧٠ تا اواسط دهه ٨٠ بود که جمعیت قابل‌توجهی متقاضیان کنکور بودند؛ آن روزها کمتر کسی سراغی از دانشگاه آزاد یا غیرانتفاعی می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داوطلبان کنکور اگر پسر بودند و رتبه خوبی به دست می‌آورند، به دانشگاه می‌رفتند، اگر نه مجبور بودند بار و بندیل را ببندند و راهی سربازی شوند، انگار که کنکور گذرگاهی از سربازی بود. گذرگاهی که برای دختران رنگ و شکل دیگری داشت.

اگر درحال‌ حاضر با افزایش دانشگاه‌های غیردولتی و کاهش تعداد داوطلبان، کرسی‌های دانشگاه برای متقاضیان افزایش پیدا کرده، اما هنوز هم هستند پشت‌کنکوری‌هایی که شنیدن نامش لرزه بر اندام‌شان می‌افکند؛ دانش‌آموزانی که پس از 12 ‌سال عزم تجربه مرحله جدیدی از زندگی را دارند و می‌خواهند این تجربه تکرار نشدنی را در یکی از بهترین دانشگاه‌ها رقم بزنند.

کنکور چیز عجیبی نیست، چراکه این آزمون در جای‌جای جهان و به صورت‌های متفاوت برگزار می‌شود. اما ارتباط مستقیمی با شرایط روحی و روانی دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان دارد.

رایطی که معمولا همه جوان‌ها آن را تجربه می‌کنند. تجربه‌ای به درازای استفاده از تجربه ١٢ساله، اما آیا به استفاده از چنین آزمونی با وجود دانشگاه‌های غیردولتی لازم است؟ یا آن‌که چنین آزمونی معیار صحیحی برای سنجیدن افراد است؟ این موضوع تا جایی از اهمیت برخوردار بوده که چند سالی است صحبت از حذف کنکور به میان آمده، اما متاسفانه تاکنون به نتیجه قاطع و به اتفاق نظر پیرامون این موضوع دست پیدا نکرده‌اند.


آماده‌سازی جدول زمانبندی برای حذف کنکور
وزیر آموزش و پرورش در جدیدترین اظهارات خود با بیان اینکه ما به همراهی وزارت علوم به دنبال آماده‌سازی جدول زمانبندی برای حذف کنکور هستیم، به احتمال حذف کنکور در سال ۹۸ پاسخ داد.

سیدمحمد بطحایی در پاسخ به اینکه آیا جدول زمان‌بندی برای حذف کنکور تا پایان اسفند ماه اعلام می‌شود، گفت: متاسفانه این جدول هنوز آماده نشده است در واقع تاکنون نتوانستیم با وزارت علوم در مورد تهیه این جدول به نتیجه برسیم تا بتوانیم براساس این جدول اقدامات لازم را شروع کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه افزود: ما در اسرع وقت باید این جدول را اعلام کنیم چراکه مردم و دانش‌آموزان نگران هستند؛ البته حذف کنکور در سال 98 بعید است.

بطحایی بیان کرد: برای حذف کنکور به زمان بیشتری نیاز است چرا که باید دو سال زودتر به دانش‌آموزان در مورد نحوه اجرای این تصمیمات توضیح داد؛ نمی‌توانیم به صورتی دفعتی اعلام کنیم که در سال 98 کنکور حذف می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش در پایان افزود: قانون سنجش و پذیرش به تمدید نیاز دارد.


پذیرش دانشجو در سال ۹۹ قطعا بدون برگزاری کنکور
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با بیان اینکه آموزش و پروش برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای حذف کنکور در دو سال آینده وظیفه سنگینی دارد، گفت: در سال ۹۹ پذیرش دانشجو قطعا بدون برگزاری کنکور انجام می‌گیرد.

محمدمهدی زاهدی درخصوص نحوه جذب دانشجو در سال 98، گفت: با توجه به اینکه آموزش‌وپرورش برای ایجاد بانک سوابق تحصیلی به ایجاد زیرساخت‌های مناسب نیاز دارد؛ کنکور در سال 98 هم برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال 99 پذیرش دانشجو قطعا بدون برگزاری کنکور انجام می‌گیرد؛ البته این کار مستلزم برگزاری آزمون‌های هماهنگ استاندارد با معیارهای کاملا مناسب توسط آموزش و پرورش است.

این مسئول بیان کرد: منظور از استانداردها از یک سو علمی و استاندارد بودن سوالات کنکور است و از سوی دیگر برقراری قرنطینه مناسب، ایجاد امنیت‌های لازم برای انتقال سوالات به شهرستان‌ها و... است تا سوالات تا لحظه شروع امتحان لو نرود؛ هم‌چنین آموزش و پرورش باید سازوکار مناسبی برای تصحیح اوراق امتحانی در نظر گیرد.

زاهدی با بیان اینکه بار اصلی ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای حذف کنکور بر دوش آموزش و پرورش است، اظهار کرد: ایجاد این زیرساخت‌ها نشاندهنده وظیفه سنگین این وزارتخانه در دو سال آینده است؛ وزارت علوم نیز باید به موازات آموزش و پرورش اقدامات لازم برای حذف کنکور را انجام دهد.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آموزش و پرورش با 40 هزار میلیاردی که در سال آینده دریافت می‌کند می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای حذف کنکور را ایجاد کند، ادامه داد: به احتمال زیاد قانون حذف کنکور یک سال دیگر تمدید شود چراکه باید فرصت لازم برای ایجاد زیرساخت‌های مناسب به صورت کاملا استاندارد در اختیار آموزش‌وپرورش قرار گیرد.


آغاز به کار کمیته پیگیری اجرای قانون حذف کنکور
عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش مهم‌ترین نقش را در حذف کنکور دارد، شرایط را برای اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو مناسب ارزیابی نکرد.

فاطمه سعیدی با اشاره به نحوه اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو و حذف کنکور، گفت: قاعدتا قانون باید اجرا شود و وزارت آموزش و پرورش در اجرای این قانون، مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کند.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش باید مقدمات اجرای قانون حذف کنکور را فراهم کند و جایگزینی متقن به جای کنکور ارائه دهد.

این مسئول که از موافقان حذف کنکور و اجرای کامل قانون سنجش و پذیرش دانشجو و حذف کنکور است، شرایط فعلی برای اجرای قانون مذکور را غیر آماده دانست.

سعیدی یکی از اصلی‌ترین لازمه‌های اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو و حذف کنکور را عدالت آموزشی در سراسر کشور عنوان و تصریح کرد: کمیته تشکیل شده در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پیگیر اجرای قانون مذکور است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس یادآور شد: کمیته پیگیری اجرای قانون سنجش و پذیرش دانشجو و حذف کنکور مسئولیت دارد با پیگیری از دو وزارتخانه آموزش و پرورش و وزارت علوم زمان دقیقی را برای اجرای دقیق و کامل قانون حذف کنکور اعلام کند.


جایگزینی برای کنکور وجود ندارد
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس سوابق تحصیلی را معیار مناسبی برای سنجش داوطلبان دانشگاه‌ها ندانست و گفت: در مقطع کنونی هیچ جایگزینی به جای کنکور وجود ندارد.

محمد بیرانوندی با اشاره به نشست کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، زیرساخت‌های فعلی فضای آموزشی کشور را برای حذف کنکور مهیا ارزیابی نکرد و گفت: مسئله اصلی در حذف کنکور این است که برخی رشته‌های خاص متقاضی بسیاری دارد و ظرفیت برای ورود داوطلبان به این دانشگاه‌های خاص محدود است در چنین شرایطی و با توجه به زیرساخت‌های فعلی کشور، فقط کنکور می‌تواند تعیین کند چه کسی شایستگی حضور در این دانشگاه‌های پرمتقاضی را دارد.

وی افزود: گزارش سازمان سنجش و معاون آموزشی وزارت آموزش و پرورش بیانگر این مسئله بود که زیرساخت‌های فعلی برای حذف کنکور فراهم نیست و از همه مهم‌تر جایگزینی برای مقوله کنکور وجود ندارد.

این مسئول ادامه داد: مدعیان اجرای قانون حذف کنکور مطرح می‌‎کنند که "سوابق تحصیلی" را می‌توان جایگزینی مناسب برای کنکور قرار داد در حالیکه این سوابق فقط مربوط به دو سال پایانی سال‌‎های متوسطه است در حالیکه اگر قرار به اجرای قانون باشد این سوابق باید برای تمام سال‌های پایه متوسطه در نظر گرفته شود و این سوابق تحصیلی به هیچ وجه به تنهایی نمی‌تواند معیار مناسبی برای سنجش داوطلبان باشد.

رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین به نبود عدالت آموزشی در سراسر کشور اشاره و تصریح کرد: نمی‌توان تصور کرد که همه دانش آموزان در یک سطح از عدالت آموزشی قرار دارند و بر این مبنا تصمیم گرفت لذا در مقطع کنونی تا فراهم شدن شرایط باید تصمیم حذف کنکور را به تعویق انداخت.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم احمدی لاشکی با بیان اینکه بزرگداشت مقام معلم فقط به بهانه یک روز و ۱۲ اردیبهشت نیست گفت،: همه موظفیم برای تکریم این مقام همه روزه تلاش کنیم.

وی با عنوان اینکه معلم تا پایان عمر معلم است، ادامه داد: اینکه در هفته معلم به پیشکسوتان عددی داده نمی‌شود قابل تحمل است و باید این مسئله زیربنایی اصلاح شود.

احمدی با بیان اینکه معلم عامل توسعه است و اگر قرار باشد تحولی اتفاق بیفتد منشأ آن از انسان و آموزش و پرورش است، تصریح کرد: اگر جامعه به معلم بها بدهد آینده کشور را ساخته است و برای نظام تعلیم و تربیت چند عنصر از جمله فضای آموزشی، کتاب و بودجه و مهم‌تر از همه معلم نیاز است.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش رکن اساسی برای اجرای تحول است و معلمی که باور داشته باشد رکن این محور خواهد بود.

احمدی گفت: در برنامه تحولی اقدامات خوبی را شروع کردیم و اتفاقات بزرگی در سه سال گذشته رقم خورده است و تأسیس سازمان ملی تربیت کودک از اقدامات مهم است.

وی با بیان اینکه اکنون مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها در اختیار سازمان دیگری بودند و به گونه‌ای خاص آموزش می‌دادند ادامه داد این در حالی که در هیچ جای دنیا بخشی از آموزش در اختیار وزارتخانه دیگر و بخشی در اختیار آموزش و پرورش نیست.

وی با بیان اینکه ۷ میلیون کودک زیر ۷ سال در کشور وجود دارد گفت: برای این تحول باید رتبه بندی رخ می‌داد و الحمدلله نظام رتبه‌بندی معلمان انجام شد.

احمدی با عنوان اینکه رتبه و درجه در نظام رتبه بندی مهم نیست، گفت: اساسنامه نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم تغییر پیدا خواهد کرد افزوده برای معلمان فعال در مدارس غیردولتی نیز مصوبه گرفته شده است و قانون شدید اعلام می‌کند که در مدارس غیر دولتی و باید قانون کار کامل پرداخت شود.

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش گفت: در قانون بودجه سال جاری رقمی برای نیروهای خدماتی آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، همچنین برای جذب ۲۰۵ هزار نیروی انسانی سهمیه گرفته شده است.

وی ساماندهی باباهای مدرسه و نیروهای خدماتی را از برنامه‌های مهم ذکر کرد.

کد خبر 6097942

دیگر خبرها

  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • ۶۰ هزار میلیارد تومان برای قانون رتبه‌بندی معلمان هزینه شد
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور جذب دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • جذب استعدادهای برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • پیام وزیر علوم درپی درگذشت نخبه کنکوری
  • پیام درگذشت وزیر علوم در پی درگذشت نخبه کنکوری
  • فوت دردناک نخبه کنکوری به همراه پدرش + جزئیات