Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از اختصاص۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح مالچ پاشی و مهار ریزگرد ها در استان خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، تقویم پر است از روزهایی که متفاوت تر از بقیه روزها جلوه می کنند و با خودشان پیام های خاصی را به همراه می آورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا آخرین برگ های این روزشمار ورق می خورد و خودش را برای ورود به سالی دیگر آماده می سازد. به نیمه اسفندماه که می رسیم، عبارتی خاص بر روی صفحه تقویم به چشم مان می خورد روز درختکاری؛ روزی که باید دست دوستی به سوی طبیعت دراز کنیم و پیوندی عمیق و محکم را با آن برقرار سازیم.

با این تفاسیر در حالی درختکاری سنتی حسنه و پسندیده با پاداش فراوان در استقبال از سال نو به شمار می رود که هرساله ویژه برنامه های متنوعی در نقاط مختلف کشور دراین خصوص برگزار می شود به گونه ای که دوستداران طبیعت با کاشت و غرس نهال جان تازه ای به محیط طبیعی می بخشند.
هر سال مردم در روز درختکاری 15 اسفند با حضور در پارک ها، ادارات مختلف و اقصی نقاط شهر اقدام به کاشت نهال می کنند به همین مناسبت از 15 تا 22 اسفند ماه هر سال به عنوان «هفته منابع طبیعی» نامیده می شود و نخستین روزش با نام روز درختکاری مزین شده است.
از آنجایی که این روز در ایران دارای پشتوانه ‌ای از علایق ملی و سنت تاریخی است و هرکدام از مردم و مسئولان با کاشت درخت به خاک و زراعت احترام می‌ گذارند در روز درختکاری در مقابل بیشتر پارک ها، مساجد، ادارات منابع طبیعی، شهرداری ها، فضاهای سبز و دیگر نقاط شهر نهال هایی به صورت رایگان در اختیار مردم قرار می گیرد.
 
اهمیت درختکاری در اسلام
در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد. دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بعضی از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند. حضرت علی علیه السلام در مدینه باغ های خرمای فراوانی به وجود آورد و بیشتر آنها را در راه خدا وقف کرد.
پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم  در این باره می فرماید: «اگر شخصی درختی بکارد یا مزرعه ای را به زیر کشت ببرد و انسان ها، حیوانات یا پرندگان از آن بخورند، این کار صدقه ای از طرف آن شخص شمرده می شود». نیز در روایتی معتبر از یکی معصومین (ع) منقول است که: حتی اگر دیدید قیامت بر پا شد و شما مشغول کاشتن درختی بودید، ازاین عمل نیک خود دست برندارید؛ این نشانگر تاکید و توصیه اولیای اسلام به حفظ و حراست از درختان و اهمیت درختکاری است.
در همین راستا مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: امسال 650 هزار اصله نهال به منظور افزایش سرانه فضای سبز در این استان تولید و بطور رایگان بین مردم توزیع شد.
عبدالباسط پاکزاد در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، افزود: 200 هزار اصله نهال از مجموع نهال های تولید شده همزمان با 15 تا 21 اسفندماه هفته منابع طبیعی و آبخیزداری در سراسر استان توزیع شده است، نهال های در نظر گرفته شده برای توزیع و غرس در هفته درختکاری و منابع طبیعی شامل 20 گونه بوده که با توجه به اقلیم متنوع سیستان و بلوچستان از گونه های بومی و سازگار با منطقه انتخاب شده است.
وی انجام عملیات مالچ پاشی در سطح 2 هزار و 597 هکتار را از اقدامات امسال اداره کا منابع طبیعی و آبخیزداری و نهادهای تابحه آن در استان ذکر کرد و گفت: این اقدام به منظور تثبیت شن های روان و مقابله با ریزگرد و غبار انجام شده است، همچنین انجام عملیات پخش آب و مدیریت هرز آبها و ذخیره نزولات در سطح سه هزار و 700 هکتار، نهالکاری و مراقبت از نهالکاری های سنواتی در سطح سه هزار و 500 هکتار، انجام عملیات آبخیزداری شامل 80 مورد سازه خاکی و سنگ ملاتی از دیگر اقدامات امسال اداره کل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان می باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: به منظور حفظ منابع طبیعی و جایگزینی سوخت فسیلی امسال به 576 خانوار روستایی استان آبگرمکن خورشیدی و تنور گازی رایگان تحویل شده است.
پاکزاد خاطر نشان کرد: 144 هکتار از اراضی استان در سالجاری به اجرای طرح های کشاورزی، خدمات، معادن، صنایع و انرژی های نو تخصیص یافته و در طی سالجاری بذرکاری گونه های مرتعی در سطح 2 هزار و 100 هکتار و ساماندهی چرای دام در سطح 110 هزار هکتار از دیگر اقدامات این نهاد بوده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: یک میلیون و 260 هزار هکتار عرصه جنگلی در استان به ثبت رسیده و بیش از 13 درصد از مراتع کشور را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: بر اساس اعتبار پیش بینی شده امسال 228 پروژه و کارگاه متناسب با تخصیص دریافتی و فصل اجرایی پیش بینی شد که قسمتی عملیاتی و قسمت دیگر به سال آینده موکول شده است.
وی با اشاره به اینکه کمبود نیرو و اعتبار از مشکلات این اداره کل برای صیانت از عرصه های منابع طبیعی و آبخیزداری است، گفت: در نظام برنامه ریزی بودجه کشور حفاظت از منابع دیده نشده و در کنار آن ضعف جوامع بهره بردار و جوامع محلی یکی دیگر از مشکل های منابع طبیعی در استان به شمار می آید زیرا این افراد به لحاظ اقتصادی و دانش آکادمیک، محدودیت هایی دارند که حوزه منابع طبیعی را با چالش رو به رو ساخته است.
این مسئول در ادامه به موضوع نهال کاری در استان نیز اشاره کرد و گفت: امسال هزار و700 هکتار نهال کاری در استان انجام شده که پنج برابر گذشته بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه بیابانی، مرتع و جنگل داری از منابع ملی و استانی 9 طرح در دست اجراست که برای بخش بیابان نزدیک به 260 میلیارد ریال، برای مرتع نزدیک به 11میلیارد ریال و برای جنگل بیش از 21 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که در مجموع نیاز استان را به 292 میلیارد ریال می رساند.
وی خاطرنشان کرد: برای مهار ریزگردها در استان و اجرای طرح مالچ پاشی 460 میلیارد ریال اختصاص یافت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان از عموم مردم خواست برای افزایش سرانه فضای سبز این استان و استفاده از مزایای درختان نسبت به کاشت نهال اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۲۹۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد

 

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، عباس پوریانی از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد و افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضائی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.

وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه‌ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضائی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

دیگر خبرها

  • چند خبر از شهرستان های نیشابور، بردسکن و فریمان
  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان
  • اعزام ۳۶۰ گروه جهادی به مناطق هدف خدمت‌رسانی در سیستان و بلوچستان
  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • بازداشت عامل تیراندازی به ماموران منابع طبیعی مازندران
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه