Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نوشهر - ايرنا - يک جنگل‌شناس گفت: تحقيقات انجام شده دربارهٔ سازگاري پالونيا در شمال کشور، هنوز در مرحلهٔ آزمايشي و مقدماتي است و ترويج کاشت آن بايد محتاطانه باشد.

اخيرا برخي از مسئولان منابع طبيعي استانها و شهرستانهاي کشور اعلام کردند که درخت پالونيا به جاي صنوبر در حاشيه جنگل ها و عرصه هاي طبيعي شمال و برخي از مناطق ديگر کشور کشت خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پالونيا (Paulownia elongata) درخت بسيار سريع الرشدي است و در مقايسه با ساير درختان، زمان بهره برداري سريعتري دارد و عملکرد توليد چوب آن در هکتار نيز از درختان ديگر بيشتر است. استحکام بالا، سبک بودن و کيفيت بالاي چوب درخت پالونيا آن را براي استفاده در توليد انواع مبلمان، در و پنجره منازل، ساخت جعبه، کانتينر هاي چوبي، تخته هاي چند لايه و در نهايت توليد خمير کاعذ مناسب نموده است.
يوسف گرجي بحري روز شنبه در واکنش به کشت اين نوع درخت در شمال کشور به خبرنگار ايرنا گفت : نبايد گونه‌هاي غير بومي را ناگهان وارد شمال کشور و بلکه هر جاي ديگر کرد زيرا تشخيص سازگار بودن يا نبودن گياهان با محيط جديد، فرايندي دقيق و زمان‌بر است.
وي اظهار داشت: درخت تُندرُشدِ پالونيا (Paulownia) بومي چين است و در ژاپن و لائوس و کره هم مي‌رويد و در چين، به صورت درخت زينتي در کنار خيابان کاشته مي‌شود.
اين پژوهشگر تأکيد کرد: نظر برخي مبني بر مقاوم بودن پالونيا در برابر آفات و بيماري‌ها هميشه صحيح نيست زيرا گونه‌هاي غير بومي نوئل و نَرّاد نيز در ابتدا آفت و بيماري نداشت ولي وقتي کاشت آن در شمال کشور رواج يافت، به‌تدريج دچار آفات و امراض شد.
گرجي بحري يادآور شد: در ابتدا بايد مشخص شود ما با چه هدفي مي‌خواهيم درخت غير بومي پالونيا را در شمال کشور کاشت کنيم و بعد بايد بررسي کنيم آيا داراي ويژگي‌هاي لازم براي تأمين خواست‌هايمان است يا نه.
وي ادامه داد: در ايران، صنوبرهاي بومي همچون سفيدپَلَت و سپيدار و تبريزي مي‌رويد و مردم نيز به طور سنتي آنها را مي‌کارند و گونه‌هاي وارداتي صنوبر، از جمله صنوبر دِلتوئيدِس و صنوبر اورآمريکان نيز در دهه‌هاي اخير رايج شده و مشکلي به وجود نياورده است.
اين جنگل شناس بيان کرد: ولي کاشت محدود پالونيا در حدود چهل سال پيش به‌خصوص در استان گلستان آغاز شد اما هيچ‌گاه کاشت آن جدي و فراگير نبوده است.
گرجي بحري يکي از دلايل گسترش کاشت صنوبر را در شمال کشور، وجود اراضي جنگلي جلگه‌اي و قطعات ده هکتاري برشمرد.
او توضيح داد: يکي از اهداف کاشت صنوبر، استفاده از چوب آن در صنايع چوب و کاغذ بود زيرا چوب صنوبر هم مصرف روستايي دارد و هم مي‌توان از آن روکش گرفت و هم به دليل داشتن الياف بلند، براي کاغذسازي مناسب است.
اين پژوهشگر تأکيد کرد: بنا بر تحقيقات انجام شده دربارهٔ درخت پالونيا و مقايسهٔ آن با صنوبر در محدودهٔ شرکت چوب و کاغذ مازندران، اختلاف معني‌داري بين ميزان رشد صنوبر و پالونيا ديده نشد.
به گفتهٔ اين جنگل‌شناس، اگر تحقيقات آزمايشي نشان داد که پالونيا گونهٔ مناسبي است، آنگاه بايد به صورت پيشاهنگ يعني در محدوده‌اي چند هکتاري کاشته و نتايج آن بررسي شود.
گرجي بحري افزود: فقط پس از مثبت بودن کاشت پيشاهنگ و صرف پنج تا 10 سال تحقيق مي‌توان گفت اين گونه براي کاشت وسيع‌تر مناسب است و از حالا نبايد به فکر جانشيني آن به جاي صنوبر باشيم.
وي تصريح کرد: پالونيا نيازمندي‌هاي خاصي دارد، ازجمله خاک زهکشي شده مي‌خواهد و رس موجود در خاک آن نبايد بيشتر از 25 درصد و هواي خاک هم نبايد کمتر از 50 درصد باشد.
جنگل‌هاي هيرکاني در شمال ايران داراي 90 گونهٔ درختي و 211 گونهٔ درختچه‌اي است و در دهه‌هاي اخير تعدادي گونهٔ غير بومي، از جمله انواع کاج و سرو نيز در آن کاشته شده که بسياري از آنان به دليل ناسازگاري، از بين رفته‌اند.
/1602/7517/1899
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۳۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی گفت: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست‌کم گرفت، این مأموریتی است که روحیه شهادت‌طلبی و ازخودگذشتگی را در بین گروه‌های مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نماینده ولی‌فقیه، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در دیدار با سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، که به میزبانی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست‌کم گرفت، این مأموریتی است که روحیه شهادت‌طلبی و ازخودگذشتگی را در بین گروه‌های مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

وی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط‌مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده‌دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه‌جانبه دشمن حفظ کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان‌رضوی با بیان اینکه انقلابی‌بودن و انقلابی‌ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به‌تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه‌ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه ۶۰ و ۷۰ نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند، بااین‌حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه‌تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد؛ بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آن‌ها پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه‌دار نسلی بودند که نشان اقتدار آن‌ها را امروزه نه‌فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

آیت‌الله علم‌الهدی موزه‌های دفاع مقدس را «سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان» خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید، اما تحقق چشم‌اندازهای فرهنگی منوط به فراهم‌کردن برخی زیرساخت‌هاست، موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان‌رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی به‌خاطر پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه‌ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند، بخش قابل‌توجهی از این شمار را زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان به بهره‌برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه «راهیان‌نور»، افزون بر ۴ میلیون نفر

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند، در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته است، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه‌مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائر راهیان‌نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان‌نور در کشور بیش از هفت میلیون نفر در سال بود، اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند، هم‌اکنون فرایند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال‌جاری به بیش از چهار میلیون نفر رسیده است.

کد خبر 746870

دیگر خبرها

  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • تحقق ۱۱۰ درصدی پویش درختکاری به همت اعضای جوان هلال احمر خراسان جنوبی
  • کاشت یک میلیارد درخت راه حلی موثر برای مقابله با بیابانزایی
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • ضرورت تسریع در پروژه احداث موزه دفاع مقدس در خراسان‌رضوی
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار
  • حیات بشر در قمر یخی زحل محتمل است
  • مصرف نمک و شکر در کشور چند برابر استاندارد جهانی است
  • تحقق پروژه کاشت ۱۱۰ هزار درخت در اصفهان تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳