Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-19@08:57:25 GMT

اطلاعات کاذب، آفت پژوهش علمی واقعی است

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۳۶۷۶۳

اطلاعات کاذب، آفت پژوهش علمی واقعی است

خبرگزاری شبستان: کارگاه مهارت افزایی استفاده از پایگاه های اطلاعاتی و موتورهای جستجو در حوزه علمیه خوهران الزهرا (س) شهر مبارکه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، احمد خیری، رییس اداره و کتابخانه پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در کارگاه مهارت افزایی استفاده از پایگاه های اطلاعاتی و موتورهای جستجو گفت: در این کارگاه، آشنایی با روش های پیشرفته و هدفمند در موتورهای جستجو جهت نیل به اهداف پژوهشی و تحقیقاتی تبیین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی گفت: معمولا جستجو و کاوش های معمول در فضای وب، اطلاعات و داده های درهم و کاذب در اختیار می گذارد اما با استفاده از شیوه های نوین و ترفند ها، سریعتر می توان به منابع نمایه شده و نتایج دلخواه دست پیدا کرد.

 

خیری گفت: در این کارگاه سعی شد طلاب با آشنایی با روش های نوین تحقیق در منابع الکترونیک بتوانند با سهولت اطلاعات دست اول و قابل استناد درخواستی را  با جستجویی روان تر و سریعتر بازیابی کنند.

 

رییس اداره و کتابخانه پژوهشکده الهیات و خانواده دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اظهار داشت: پیشرفت و توسعه تحقیق و پژوهش زمانی میسر است و اتفاق می افتد که ما نقشه پژوهش را مسلط باشیم تا دچار اطلاعات کاذب نشویم این امر به واسطه ی اصطلاح نامه ها میسر می شود .


در این جلسه طلاب با اصطلاحات نظام یافته و گزیده شده آشنا شدند، پایگاه تزاروس اطلاعات را بصورت روشمند و سازماندهی شده در اختیار می گذارد و محققان را جهت انتخاب صحیح و مناسب برای موضوع مورد جستجو راهنمایی می کند.

 

گوگل اسکالر موضوع دیگری بود که در این کارگاه برای علاقه مندان تبیین شد. گوگل اسکالر یا همان گوگل محقق امکانی تخصصی است که گوگل در اختیار محققین قرار داده است در این فضا، گوگل منابع معتبر علمی و پژوهشی را عرضه می کند که اصالت آنها توسط مراجع علمی مورد تایید می باشد.

 

در نهایت پرتال هایی که بر مبنای اشاعه گزینش اطلاعات فعالیت می کنند اشاره شد علاوه بر این استفاده از پایگاه ایران داک جهت  آگاهی از پیشینه پژوهش و همانند جویی موضوع مورد نظر در راستای تدوین پایان نامه و همچنین وب سایت های کتابخانه های مجازی و پرتال جامع نشریات توضییح داده شد.

 

پایان پیام/126

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۶۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست

حجت‌الاسلام و المسلمین علیرضا قائمی‌نیا، عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا می‌توان به هوش مصنوعی درباره مسائل دینی اعتماد کرد؟ گفت: باید اطلاعاتی که از هوش مصنوعی به دست می‌آید، اعتبارسنجی شود. چون اطلاعات درست و نادرست در این فضا زیاد است. باید همیشه یک متخصص در حوزه‌های مختلف کنار هوش مصنوعی باشد، تا بتواند اطلاعات را اعتبارسنجی کند.

حجت‌الاسلام قائمی‌نیا در پاسخ به این سوال که ممکن است برای مردم سوال پیش بیاید که ما توانستیم در حوزه سوالات علمی به هوش مصنوعی اعتماد کنیم، گفت: در زمینه‌های علمی هم نمی‌توان به هرچه که در اینترنت و فضای مجازی هست، اعتماد کرد. حتی دانشمندان می‌گویند نمی‌توان به همه اطلاعات پزشکی موجود در این فضا اعتماد کرد. باید پزشک متخصص هم حضور داشته باشد، تا تشخیص دهد اطلاعات از منابع معتبر جمع‌آوری شده است، یا خیر. در زمینه دینی هم باید متخصصان دینی تایید کنند، که مطالب تاریخی یا برداشت قرآنی، روایی و ... معتبر است یا خیر. 

عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا هوش مصنوعی منجر به حذف انسان می‌شود؟ یا در کنار انسان قرار می‌گیرد، توضیح داد: بنظرم باید انسان در کنار هوش مصنوعی باشد؛ چراکه این فناوری نمی‌تواند به تنهایی تمام مشکلات معرفتی بشر را حل کند. این کار انسان است که به منابع معتبر رجوع کند. بعضی‌ها معتقدند هوش مصنوعی انسان را حذف خواهد کرد. ولی من می‌گویم هوش مصنوعی نمی‌تواند در زمینه مطالعات علوم انسانی، علوم اجتماعی و علوم طبیعی جایگزین انسان شود و فقط می‌تواند دستیار انسان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • آمادگی رفع نیاز فناورانه سازمان سنجش در مقابله با تقلب کنکور
  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است
  • پاسخ به مسائل دینی با هوش مصنوعی ممکن نیست
  • برگزاری سه کارگاه علمی تخصصی همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»
  • نفوذ هکرها به نهادهای مهم اسرائیل | هک مرکز پژوهش‌های هسته‌ای نیروگاه دیمونا
  • ارتقای رتبه علمی اعضای هیئت علمی تغییر می‌کند
  • سخنرانی علمی «فناوری اطلاعات و امر دینی» برگزار می‌شود
  • مرکز پژوهش‌های هسته‌ای «دیمونا» اسرائیل هک شد
  • مرکز پژوهش‌های هسته‌ای نیروگاه «دیمونا» هک شد
  • مرکز پژوهش‌های هسته‌ای «دیمونا» اسرائیل هک شد