Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-06@23:29:26 GMT

گزارشی از حواشی برکناری مدیر کل هنرهای نمایشی

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۳۷۱۳۶

به گزارش وانانیوز، 

خبر استعفای مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی در 25 اسفند ماه سال جاری در حالی به صورت رسمی اعلام شد که در روزهای آخر سال شوک بزرگی بود. چندی پیش در جریان شایعاتی که به گوش می‌رسید، 61 نفر از بزرگان تئاتر که در ادامه به بیش از 3 هزار نفر از اهالی تئاتر رسیدند با هدف حمایت از این مقام مسئول، نامه‏ای خطاب به سید عباس صالحی وزارت فرهنگ و ارشاد را تنظیم و امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن نامه به این شرح بود: «مبنای نوشتن این نامه ایده‌آل‌گرایی نیست که از شما وزیر و معاون محترم بخواهیم یک‌‌شبه در کار تئاتر و هنر این مرز و بوم معجزه‌ای بسازید. این نامه بر اساس بررسی وضعیت فعلی تئاتر نوشته شده است. بر اساس داشته‌ها و نداشته‌های‌مان. بررسی‌ای که به ما این اطمینان خاطر را می‌دهد که بعد از مسیر پر سنگلاخ این سال‌ها که با هزینه‌های انسانی و هنری و مالی بسیار همراه بود، اینک چندی است اهالی تئاتر احساس آرامش بیشتری دارند. نه به این جهت که یک‌شبه همه‌ مشکلات صنفی رفع شده است، خیر، بلکه از این رو که بعد از مدت‌ها کار تئاتر و اهالی تئاتر به اهل آن سپرده شده است.»
آنان خاطرنشان کرده‌اند: «ما از مدیر کل هنرهای نمایشی - مهدی شفیعی - راضی هستیم و خیال می‌کنیم مدیری بر مسند کار است که در تخصیص بودجه کلیت تئاتر را در نظر می‌گیرد و در بروکراسی اداری جانب هنرمند را می‌گیرد، مدیری که در این سه سال باعث دلگرمی اهالی تئاتر بوده و بارها در مشکلات شخصا پشتیبان هنرمندان بوده است و برای حل مشکل تلاش فراوان کرده است، مدیری که استثنائا برنامه‌ بلندمدت دارد و در تصمیم‌های خود از مشاوره‌ اهالی تئاتر بهره می‌برد و در نهایت مدیری که اهالی تئاتر احساس می‌کنند به زبان و نگاه تئاتری‌ها آشنا است.»
اگرچه خبر برکناری شفیعی در آن روزها از هیچ منبع موثقی تایید نشد، اما همین زمزمه‌ها برخی از اهالی تئاتر را دست به کار تشکیل کمپین‌هایی در فضای مجازی و نوشتن نامه‌ای برای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و درخواست ابقای شفیعی در سمتش کرد. از جمله نخستین کسانی که این نامه را امضا کردند می‌توان به مرضیه برومند، فرخ نعمتی، قطب‌الدین صادقی، فرهاد آئیش، راضیه برومند، مسعود رایگان، گوهر خیراندیش، سهیلا رضوی، امیر اثباتی، اختر تاجیک، آتیلا پسیانی، مائده طهماسبی، حمید جبلی، رویا تیموریان، محمد امیریاراحمدی، سیامک احصایی، پریدخت عابدین‌نژاد، سیامک زمردی‌مطلق، ماریا حاجیها، فاطمه معتمدآریا، سیامک صفری، محمد یعقوبی، حسن معجونی، حمید پورآذری، منوچهر شجاع، افروز فروزند، کوروش نریمانی، سارا اسکندری، رضا بهبودی، محسن علیخانی، احمد ساعتچیان، کیومرث مرادی، لیلی رشیدی، امیر اسمی، نغمه ثمینی، افسانه ماهیان، ستاره اسکندری، هدایت هاشمی، آیدا کیخایی، پانته‌آ پناهی‌ها، سعید چنگیزیان، محمدرسول صادقی، ساسان پیروز، الهام کردا، هانیه توسلی، سحر دولتشاهی، مهدی آشنا، سلما سلامتی، خیام وقارکاشانی، زمان وفاجویی، سیدمحمد مساوات، سمانه زندی‌نژاد، ستاره پسیانی، پگاه طبسی‌نژاد، بهرام شاه‌ابراهیم‌لو، محسن حسن‌زاده، بهاره برهانی، عباس عبدالعلی‌زاده، علی‌اکبر عبدالعلی‌زاده، جواد اعرابی، اشکان خطیبی، بابک چمن‌آرا، حبیب رضایی، باران کوثری و... اشاره کرد.
با وجود تمام تلاش‌هایی که برای برکنار نشدن مدیر کل هنرهای نمایشی از سوی هنرمندان دغدغه‌مند این حوزه انجام شد اما صبح دیروز خبری مبنی بر خداحافظی شفیعی از مدیریت تئاتر ایران روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. در همین راستا او در یادداشتی از مدیریت تئاتر خداحافظی کرد و انتصاب شهرام کرمی را تبریک گفت. متن نامه مهدی شفیعی اینگونه بود: «از تئاتر آموخته‌ام که به «پایان» بیندیشم و امیدوارم که در سال‌های بودن در جایگاه مدیریتی به بضاعت تئاتر با یاری و هم نفسی هنرمندان شریف و نجیب تئاتر و همکاران کوشایم، چیزی افزوده باشم. اکنون در ایستگاه آخر باید فروتنانه عرض کنم آن چه باقی است، ارزش افزوده‌ اعتماد و اعتباری است که از هم قدمی و هم نفسی با اصحاب شریف تئاتر به من ارزانی شد
. قدردانم! از التفات و الطاف شخصیت‌هایی که با امضاهای خویش، پیش از شخص من به شخصیت تئاتر و ارج نهادن به شاخصه‌هایی می‌اندیشند که خود خلق کرده و نگران ثبت و ثبات نقش خویش در مدیریت تئاتر بودند. من نیز این درد و دغدغه را داشتم و اکنون که این التفات با حضور هنرمندی برآمده از متن تئاتر مقارن می‌شود، امیدوارم که کریمانه‌تر از پیش، با برادرم «شهرام کرمی» که از همکاران کوشایم در این سال‌ها بوده است، به روزگار روشن ‌تری بیندیشیم. این سال‌ها «مدارا» را تمرین کردیم برای «تعالی» تئاتر و امیدوارم که با جلب روزافزون حمایت دولت و قانونگذاران و حمایت مضاعف هنرمندان برای ارتقا و گسترش تئاتر در کنار هم بمانیم. کوتاه آن که، تقارن این تغییر با حلول سال نو و بهار در راه را به میمنت دانسته و امیدوارم به نشاط طبیعت، بضاعت اندکم مشمول اغماض پروردگار هنر شود که: بنده همان به که ز تقصیر خویش/ عذر به درگاه خدای آورد/ ورنه سزاوار خداوندی‌اش/ کس نتواند که به جای آورد!»
مهدی شفیعی در سمت مدیر کل هنرهای نمایشی یکی از معدود مدیرانی بود که همواره حمایت اهالی تئاتر را به همراه داشت. نمونه این اتفاق تلاش‌هایی است که چند روز اخیر در جامعه تئاتری کشور شاهد آن بودیم. مدیری که دلسوز تئاتر بود و برکناری‌اش اظهارات فرهاد مهندسی‌پور دبیر سی و ششمین جشنواره تئاتر فجر را به خاطرمان می‌آورد. مهندسی‌پور در نشست رسانه جشنواره تئاتر فجر درباره وضعیت نامطلوب انتخاب آثار در جشنواره فجر سی و ششم، در حضور خبرنگاران بیان کرد: «در گذشته خیلی مهدی شفیعی (مدیرکل هنرهای نمایشی) را نمی‌شناختم اما در این مدت دیدارهای زیادی با او داشتم. متاسفانه تئاتری‌ها زیرآب یکدیگر را پیش مدیرکل می‌زنند و او از تمام این چیزها خسته است و می‌گوید به چه کسی می‌تواند اعتماد کند. حتی با اینکه می‌داند حضور در این جشنواره برای من هیچ نفعی ندارد اما با این حال گاهی در صورتش می‌بینم که به من هم اعتماد ندارد و این ناشی از همین فشارهایی است که به او وارد می شود، من این را به طور انسانی درک می‌کنم.» مشخصا گمانه‌زنی درباره نحوه مدیریتی شهرام کرمی به عنوان مدیر کل جدید هنرهای نمایشی در ابتدای راه منطقی نیست اما مشخصا جای مهدی شفیعی در مدیریت تئاتر برای سال‌ها خالی خواهد ماند.
ضمن اینکه علت برکناری او هنوز در هاله‌ای از ابهام است و بررسی این تصمیم ناگهانی نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد. به محض کسب اطلاعات بیشتر گزارشی در این باره منتشر خواهیم کرد.

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۷۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر گفت: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او گفت: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی گفت: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس و با آن ارتباط برقرار می‌کند.
در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می‌گشت به مربیگری محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنر‌های نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • کاظم نظری از اداره کل هنرهای نمایشی به دانشگاه رفت
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی در ساری برگزار می‌شود
  • آغاز به کار نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • کارگاه اموزشی هنرمند ایرانی در قزاقستان