Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@11:43:05 GMT

بدترين اثرات منفي مصرف زياد آجيل‌

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۳۷۴۱۴

بدترين اثرات منفي مصرف زياد آجيل‌

خبرگزاري آريا - آجيل‌ها يکي از سالم‌ترين مواد غذايي هستند که سلامت قلب را تقويت مي‌کنند، با سرطان مقابله مي‌کنند، ريسک آلزايمر را کاهش مي‌دهند و حتي باعث کاهش وزن مي‌شوند.
به گزارش جام جم، با اين حال گاهي بسياري از ما به خوردن اين مواد غذايي معتاد مي‌شويم و اين مصرف اعتيادگونه مي‌تواند خطراتي براي سلامت ما به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با سه مورد از بدترين تاثيرات منفي مصرف زياد آجيل‌ها آشنا مي‌شويم:
افزايش وزن سريع: با وجود آن‌که تحقيقات متعددي نشان مي‌دهند آجيل‌ها به کاهش وزن کمک مي‌کنند، اما يک هشدار بزرگ را نبايد دراين زمينه ناديده گرفت. نتايج تمام اين مطالعات فقط مصرف متعادل آجيل را شامل مي‌شود و خوردن بيشتر از اندازه مي‌تواند کاملا نتيجه معکوس داشته باشد و باعث افزايش وزن شود. افزايش وزن ناشي از مصرف زياد آجيل‌ها بسيار سريع‌تر از افزايش وزن ناشي از زياده‌روي در مصرف ديگر مواد غذايي روي مي‌دهد. دليلش اين است که آجيل‌ها کالري اضافي زيادي دارند. انرژي موجود در هر اونس از اين مواد غذايي بيشتر از انرژي موجود در بسياري ديگر از مواد غذايي است. به عنوان مثال يک اونس يا حدود 29 گرم بادام، حاوي 163کالري است درحالي که همين ميزان پاستاي پخته فقط 37 کالري انرژي دارد.
مشکلات گوارشي: احساس نفخ يکي از مشکلات معمولي است که پس از خوردن آجيل‌ها بروز مي‌کند و عامل آن ترکيباتي به نام فيتات‌ها و تانين‌هاست که در آجيل وجود دارند و هضم آنها را دشوار مي‌کنند.
مصرف زياد اين مواد غذايي باعث مي‌شود اين هضم دشوار به بروز نفخ و گاز منجر ‌شود. افزون بر اين، چربي‌هايي که به وفور در دانه‌هاي آجيل وجود دارند در صورت مصرف زياد مي‌توانند عامل بروز اسهال باشند. براي جلوگيري از اين عوارض، مصرف متعادلي داشته باشيد يا آنها را قبل از مصرف در آب يا آب نمک بخيسانيد.
ريزش مو، شکنندگي ناخن‌ها، بدبو شدن دهان و درد مفاصل و ماهيچه‌ها: همه اين موارد از علائم مسموميت با سلنيوم است که يک بيماري نادر اما جدي است و مي‌تواند در پي خوردن بيش از اندازه بادام برزيلي بروز کند (ساير انواع آجيل‌ها عامل ايجاد اين مشکل نيستند). هشت دانه کامل از اين بادام، حاوي ده برابر مقدار سلنيومي (55 ميکروگرم) است که براي مصرف روزانه توصيه مي‌شود. ميزان سلنيوم در بادام برزيلي آن‌قدر زياد است که بعضي از کارشناسان توصيه مي‌کنند بيش از چهار دانه از اين بادام در روز مصرف نشود و حتي اين تعداد مصرف نيز به صورت هرروزه نباشد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۷۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، در مبحث کاهش وزن، توجه به مصرف قند نکته بسیار مهمی است. بدیهی است که مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های شیرین می‌تواند تلاش‌ شما در امر کاهش وزن را بی‌ثمر کند؛ اما مسئله قابل توجه‌تر این است که شما با مراعاتِ هرچه‌تمام خوراکی‌هایی را به طور روزمره می‌خورید که در ظاهر شیرین نیستند ولی حاوی مقادیری قند پنهان هستند. تدوام در مصرف این قندها، بدون اینکه متوجه شوید، می‌تواند منجر به تجمع چربی در بدن و مانع از کاهش وزن شود.

بیشتر بخوانید: راهکارهایی برای پایین آوردن قند خون خطرات قندهای پنهان

۱. افزایش وزن: بر اساس شواهد علمی، مصرف زیاد قندهای افزوده با افزایش وزن و خطر چاقی مرتبط است. قندهای افزوده‌شده بدون تأمین مواد مغذی ضروری، منجر به دریافت کالری اضافی و درنهایت افزایش وزن و سایر مشکلات می‌شوند.

۲. افزایش قند خون: قندهای پنهان می‌توانند باعث افزایش سریع سطح قند خون و در ادامه سبب افت شدید آن شوند و هم‌چنین احساس خستگی، گرسنگی و تمایل به خوردن بیشتر غذاهای شیرین را در شما ایجاد کنند. این اثر مخرب می‌تواند متابولیسم را مختل کند و مانع کاهش وزن شود.

کدام گروه از مواد غذایی حاوی قند پنهان هستند؟

۱. موادغذایی فرآوری‌شده: بسیاری از موادغذایی فرآوری‌شده، از جمله چیپس، پفک، سس‌ها و طعم‌دهنده‌های مصنوعی حاوی قندهای افزوده‌شده برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۲. لبنیات کم چرب: یکی از انواع لبنیات که دارای قند پنهان است، ماست کم‌چرب است و در هر ۲۲۶ گرم از ماست کم‌چرب، حدود ۱۷ تا ۳۳ گرم قند افزوده وجود دارد؛ که این مقدار با میزان قند موجود در یک بسته شکلات یکسان است. علاوه بر ماست، شیر کم‌چرب نیز به عنوان یک ماده غذایی حاوی قند پنهان محسوب می‌شود.

۳. نوشیدنی‌های شیرین: نوشابه‌ها، آبمیوه‌ها، نوشیدنی‌های ورزشی و حتی برخی از آب‌های طعم دار به ظاهر سالم مملو از قندهای پنهان هستند. این نوشیدنی‌های شیرین دارای کالری بالایی هستند و عملاً هیچ فایده‌ای برای سلامت ما ندارند و به طور قابل توجهی باعث افزایش وزن می‌شوند.

۴. تنقلات بسته‌بندی‌شده: گرانولابار، ماست‌های طعم‌دار و اغلب خوراکی‌های صنعتی که به عنوان تنقلات سالم به بازار عرضه می‌شوند، اغلب حاوی مقادیر زیادی قند افزوده هستند. برای کاهش آسیب‌های احتمالی، سعی کنید به دنبال جایگزین‌های سالم‌تر بدون قند افزوده باشید یا مواد غذایی کامل مانند میوه‌ها، آجیل‌ها یا میان‌وعده‌های خانگی را انتخاب کنید.

۵. غلات

عناوین «غلات کامل» یا «غنی‌شده با ویتامین‌ها و مواد معدنی» روی محصولات غلات حتماً به این معنی نیست که درون آن محصول قند افزوده وجود ندارد. سعی کنید غلاتی را انتخاب کنید که در هر وعده حاوی ۱۰ تا ۱۲ گرم یا کمتر قند هستند.

راهکارهایی برای شناسایی و حذف قندهای پنهان

۱. سعی کنید در هنگام خرید مواد غذایی، برچسب مواد تشکیل‌دهنده خوراکی‌ها را با دقت بخوانید و مواردی که حاوی قندهای پنهان مانند فروکتوز، مالتوز، دکستروز، ساکارز، گلوکز یا هر کلمه‌ای که به "-ose" ختم می‌شود را حذف کنید.

۲. روی مواد غذایی مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل تمرکز کنید. اینها قندهای طبیعی را همراه با فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای بدن فراهم می‌کنند و به‌طور کل گزینه‌های سالم‌تری هستند که و به کاهش وزن و سلامت کلی کمک می‌کنند.

۳. آماده کردن وعده‌های غذایی در خانه به شما امکان کنترل مواد تشکیل‌دهنده غذا را می‌دهد و شما را قادر می‌سازد قندهای پنهان را کاهش دهید. به جای قندهای تصفیه‌شده از شیرین‌کننده‌های طبیعی مانند میوه‌ها، ادویه‌جات و مقدار کمی عسل یا شربت افرا استفاده کنید.

۴. فریب محصولاتی که برچسب "کم‌چرب" یا "کم‌کالری" دارند را نخورید. این محصولات در عوضِ کم‌چرب بودن ممکن است حاوی قندهای پنهان برای جبران طعمِ ازدست‌رفته باشند.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228662 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟