Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس،در آستانه سال نو کانال آی فیلم 2 برای فارسی زبانان منطقه از جمله کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان و...افتتاح و آغاز به کار کرد.

در این مراسم  که با حضور رئیس سازمان صدا وسیما علی عسگری، معاون برون مرزی پیمان جبلی، مولوی سروری از فرهیختگان و علمای اهل سنت افغانستان و جمعی از مدیران ارشد رسانه ملی در مجموعه سعادت آباد معاونت برون مرزی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر این گزارش، در ابتدای این مراسم حجازی مدیر کانال آی فیلم2 به معرفی اهداف و ساختار این کانال به عنوان کانال فیلم و سریال خانواده پرداخت، سپس مولوی سروری از فرهیختگان و علمای به نام اهل سنت افغانستان ضمن تبریک بابت افتتاح کانال آی فیلم2 طی صحبتهایی گفت: ما با ملت جمهوری اسلامی ایران مشترکات زیادی داریم، زبان مشترک، دین مشترک، رسم و عادات مشترک، تاریخ وتمدن مشترک و مراودات چندین هزار ساله. در کشور ما از هرات تا غزنه و تا مزار شریف ما به چنین شبکه‌ای احتیاج داریم. در کشور ما بیش از 100 کانال رادیویی و تلویزیونی فعالیت دارند که بیشترشان همان آئین و فرهنگ غرب را تبلیغ می‌کنند ولی ما مسلمانیم، دشمن ما مشترک است و ما باید به ریسمان الهی چنگ بزنیم و در کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ایران این تمسک واجب است، خواهش ما اینست که این گونه شبکه‌ها که با آئیین اسلام برابر است، بیشتر شود.

در ادامه این مراسم علی عسکری ضمن تقدیر و تشکر از زحمات تمام همکاران این حوزه برای افتتاح این شبکه ضمن عرض تبریک درآستانه سال نو با توکل به خدا وتوسل به امیرالمومنین درآستانه ماه رجب دستور آغار به کار این شبکه را اعلام کرد.

رئیس سازمان در ادامه بیان کرد: امیدوارم این شبکه کمربندی برای ارتباط بیشتر کشورهای فارسی زبان منطقه باشد درچندماه گذشته یک ابتکار عمل جدیدی در معاونت برون مرزی شکل گرفت که بتوان از گنجینه غنی فیلم و سریال ایران در حوزه تمدن فارسی زبان استفاده شود و این کانال تاسیس شد و آی فیلم 2 می تواند یک زنجیره ای برای همه کشورها باشد و تاثیرات گسترده ای داشته باشد.

علی عسکری افزود: در راستای بیشتر کردن شبکه‌ها ما به غیر از برون مرزی حدود 166 شبکه تلویزیونی داریم که می‌تواند برای منطقه فارسی زبان مفید باشد و باید تلاش کنیم که این را در معرض دید آنها قرار دهیم که استفاده کنند. این قدم اول است که با شروع اینکار آن مطلب را کلید زدیم و کشورهای فارسی زبان منطقه از طریق ماهواره بدر 5 بتوانند از برنامه‌های شبکه‌های ایران استفاده کنند؛ همچنین امیدواریم با این شبکه سدی بزنیم در مقابل تهاجمی که در این منطقه از سوی غرب تحمیل می‌شود و این اقدام کمکی کند تا بتوانیم از فرهنگ و هویت خودمان در این منطقه فارسی زبان حفاظت و مراقبت کنیم.

جبلی معاون برون مرزی نیز ضمن خوشامدگویی خدمت میهمانان طی سخنانی گفت: امیدواریم این حسن ختام سال 96 برای حوزه برون مرزی نقطه آغازی باشد برای پروژه های آتی وپرکردن خلاءهایی که درطول سالیان طولانی داشتیم ونیز نقطه آغازی برای راه اندازی وقدمهای بلند تر درحوزه رسانه ملی باشد.

جبلی در ادامه افزود: تاسیس کانال آی فیلم2، عیدی معاونت برون مرزی رسانه ملی ست به ملت بزرگ افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان و همه ملت‌های بزرگی که در این منطقه دارای فرهنگ و تمدن فارسی هستند. امیدوارم این شبکه مایه خیر و برکت باشد بین ما و 120 میلیون مخاطب فارسی زبان که در این مناطق هستند. مخاطبان مستقیم این شبکه مردم افغانستان، ازبکستان، تاجیکستان، پاکستان و تاحدودی هندوستان، چین، ترکیه و عراق فرض شدند و تمام فارسی زبانان کل دنیا بطور غیرمستقیم نیز مخاطب این کانال خواهند بود.

معاون برون مرزی تاکید کرد: علیرغم تمام تلاش‌های قدرت‌های استعماری در سده‌های اخیرکه قصد داشتند فرهنگ و تمدن فارسی را از کشورهای منطقه سلب کنند، ولی فرهنگ فارسی جزء جدایی ناپذیراین منطقه است و دومین زبان جهان اسلام، زبان فارسی است. تمدن نوین جهان مدیون تمدن ایرانی فارسی است و وظیفه ما بعنوان اعضای این خانواده بزرگ که با افتخار ایرانی و فارسی زبان هستیم این است که این تمدن بزرگ و اصیل و ریشه‌دار را ترویج دهیم.

کانال «آی فیلم 2»، در کنار کانال‌های عربی، فارسی و انگلیسی (منظومه شبکه آی فیلم) با هدف تقویت و ترویج اشتراکات فرهنگی کشورهای هم زبان و همسایه از امروز آغاز به پخش رسمی کرد. این کانال برون‌مرزی قرار است به صورت ۲۴ ساعته با بهره گیری از فیلم و سریال‌های ایرانی، موسیقی و برنامه ایران‌شناسی، با هدف تقویت و ترویج اشتراکات فرهنگی در کشورهای هم‌زبان همسایه گام بردارد.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۳۹۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد اصغری مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، با اعلام این خبر گفت: به منظور تدقیق نقطه‌نظرات سیاستی درباره زبان و ادبیات فارسی، جدیدترین گزارش مرکز رصد فرهنگی کشور به تحلیل داده‌ها و گزاره‌های سیاستی در این حوزه اختصاص یافته است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور افزود: در گزارش "درآمدی بر سیاست‌گذاری زبان و ادبیات فارسی" به مساله سیاست‌گذاری زبانی در گستره ملی و فراملی پرداخته شده است.

اصغری گفت: این گزارش در تلاش است تا با نگاهی آسیب‌شناسانه به سیاست‌پژوهی در این عرصه بپردازد و ضمن تلاش برای اجتناب از بزرگنمایی و اسطوره‌پردازی، نگاهی واقع‌بینانه به مساله زبان داشته باشد.

وی افزود: داده‌ها نشان می‌دهد که اکثریت ایرانیان ارتباط چندانی با شعر و ادبیات فارسی ندارند و بیش از دو سوم از افراد بالای ۱۸ سال، هیچ برنامه‌ای برای خواندن شعر و ادبیات فارسی ندارند. همچنین چیزی حدود یک سوم از مردم در تعاملات و گفتگو‌های روزمره مجازی از شعر و ضرب‌المثل فارسی استفاده می‌کنند.

مدیر مرکز رصد گفت: بر اساس یافته‌های یک نظرسنجی ملی، بیش از ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند، این درحالی‌ست که تنها ۱۴ درصد از مردم ایران شاهنامه دارند؛ این نشان از جایگاه بالاتر شعر و اندیشه حافظ در فرهنگ عمومی ایرانیان دارد.

اصغری افزود: در این گزارش رصدی، به پیشینه سیاست‌گذاری زبان فارسی در ایران، بازیگران و اسناد سیاستی این حوزه، تجربیات جهانی و سیاست‌گذاری در کشور‌های دیگر، آسیب‌شناسی سیاست‌های زبانی جمهوری اسلامی و در نهایت ارائه سرفصل‌هایی برای ارتقاء و اصلاح سیاست‌های ملی و فراملی در حوزه زبان و ادبیات فارسی پرداخته شده است.

دیگر خبرها

  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • کمربند ایمنی را ببندید تا زنده بمانید! (عکس)
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • کسب یک هزار و ۳۰۰ مدال کشوری و ۴۰ مدال برون مرزی توسط ورزشکاران قمی
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است