Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته است انگلیس احتمالا از جمله کشورهای اروپایی تولیدکننده گاز شیمیایی است که جاسوس روس‌تبار با آن مسموم شده است.

به گزارش قدس آنلاین، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز شنبه تأکید کرد، انگلیس از جمله کشورهای احتمالی تولید کننده گاز اعصاب است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه گفت، انگلیس، سوئد، اسلوواکی و جمهوری چک از جمله کشورهایی هستند که به احتمال بسیار زیاد در میان تولیدکنندگان عامل شیمیایی اعصاب «نویچاک» هستند؛ همان گاز اعصابی که جاسوس روس‌تبار چندی پیش بواسطه آن در سالزبری انگلیس مسموم شده و همین مسئله باعث افزایش تنش‌ها میان روسیه و انگلیس شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زاخارروا  تصریح کرد: «منابع احتمالی این ماده شیمیایی کشورهایی هستند که از اواخر دهه ۱۹۹۰ تا کنون در حال توسعه تحقیقات گسترده درباره مواد شیمیایی پروژه نویچاک بوده‌اند».

وی افزود: «این کشورها انگلی، اسلوونی، جمهوری چک و سوئد هستند. علاوه بر این سوالاتی نیز درباره نقش احتمالی آمریکا در این زمینه مطرح است».

این دیپلمات روس همچنین گفت: «اگر نخست‌وزیر انگلیس و دیگر کارشناسان این کشور که در حال کار روی این موضوع هستند فرمول ماده شیمیایی به کار رفته در جریان این پرونده را ارائه نمایند، کاملا مشخص خواهد شد که کدام کشورها در حال توسعه و تولید این مواد هستند».

بریتانیا روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرد که قصد اخراج ۲۳ دیپلمات روس از انگلیس را در واکنش به مسموم شدن «سرگئی اسکریپال» جاسوس دوجانبه که اخیراً در انگلیس دچار حادثه شده است، دارد.

هفته گذشته  این جاسوس دوجانبه روسی‌تبار به همراه دختر ۳۳ ساله‌‌اش در یک مرکز خرید در شهر «سالزبری» انگلیس بییهوش پیدا شدند. به دنبال این حادثه پلیس محلی اعلام کرده بود که این دو در معرض یک ماده ناشناس قرار گرفته‌اند. آنها در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند و حالشان وخیم اعلام شده است.  

وزارت خارجه روسیه امروز شنبه اعلام کرد که ۲۳ دیپلمات انگلیس از این کشور اخراج شده و ظرف یک هفته آینده باید روسیه را ترک کنند.

اسکریپال پیشتر سرهنگ سرویس اطلاعاتی ارتش روسیه بود و در سال ۲۰۱۰ با جاسوس‌های روس که در غرب گرفتار شده‌ بودند مبادله شد و از انگلیس پناهندگی گرفت. در سال ۲۰۰۶ یک دادگاه روسیه‌ای اسکریپال را به دلیل همکاری با سرویس MI۶ در دوران خدمتش در ارتش روسیه به خیانت متهم کرده بود.

انگلیس این اتفاق را اقدامی از جانب روسیه دانسته اما روسیه در مقابل این اتهامات را رد کرده و گفته است انگلیس با این اتهامات قصد در انحراف جامعه جهانی دارد.  

از طرف دیگر،  در یک بیانیه مشترک نادر، رهبران انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا روز پنجشنبه هفته گذشته، حمله به «سرگئی اسکریپال» و «یولیا» دختر وی را بعنوان «حمله به حاکمیت انگلیس» محکوم کردند.

روسیه نیز اوایل هفته اعلام کرد که دیپلمات‌های انگلیسی را در واکنش به اقدام لندن در اخراج دیپلمات‌های روس، اخراج می‌کند و اقدامات دیگری را علیه بریتانیا در پیش خواهد گرفت که این اقدام «به بهترین شکل در راستای منافع مسکو خواهد بود».

نخست‌وزیر بریتانیا در واکنش به اخراج دیپلمات‌های این کشور از روسیه که خبر آن صبح امروز منتشر شد، گفت، لندن اقدامات تنبیهی بیشتری را در همکاری با شرکا و متحدان خود علیه مسکو اعمال خواهد کرد.

بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، از سال ۱۹۷۱ تا کنون انگلیس ۱۷۸ دیپلمات روس و مسکو نیز ۹۱ دیپلمات بریتانیایی را اخراج کرده است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۲۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت نه سیاستمداران اوکراینی و نه سیاستمداران غربی حاضر به مذاکره جدی با مسکو نیستند و نشست آینده به میزبانی سوئیس درباره اوکراین را «مذاکرات غیرجدی» توصیف کرد.

وی که با شبکه «ای‌تی‌وی» بوستی گفت‌وگو می‌کرد، دراین‌باره گفت: ما کسی را نمی‌بینیم که با او گفت‌وگو کنیم. من به اظهارات رهبران اوکراین، ایالات متحده و اروپا، و طبقه سیاسی آنها توجه کنید. هیچ یک از آنها برای یک گفتگوی جدی آماده نیستند. آنها با برگزاری یک نشست در سوئیس، یک نمایش مذاکرات را بازی می کنند. چارچوب کپنهاگ به بن‌بست رسیده است.

لاوروف تأکید کرد که غرب تلاش می‌کند که غرب تلاش می کند «با تطمیع یا کلاهبردار، باج خواهی و دروغ» حداکثر تعداد کشورهای در حال توسعه و کشورهای جنوب جهانی را به «گردهمایی» در سوئیس بکشاند.

کشور سوئیس نشستی درباره اوکراین را در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در نزدیکی شهر لوسرن برگزار خواهد کرد. حدود ۱۶۰ کشور به این نشست دعوت شده اند، اما روسیه در آن شرکت نخواهد کرد. سرگئی گارمونین، سفیر روسیه در برن پیش از این به اسپوتنیک گفته بود که روسیه در این نشست که هدف از آن ارائه ضرب‌الاجل به مسکو است، در هیچ قالبی شرکت نخواهد کرد.

به گفته گارمونین «این نشست به یک کارزار روابط عمومی پر سر و صدا اما خالی تبدیل خواهد شد.» دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهور روسیه نیز پیشتر گفته بود که روند مذاکره درباره اوکراین بدون مشارکت روسیه معنی ندارد.

مسکو بارها اعلام کرده است که برای مذاکره آماده است، اما کی یف ممنوعیتی را برای آنها در سطح قانون گذاری معرفی کرده است.

کد خبر 6097760

دیگر خبرها

  • زاخارووا: حرف‌های ماکرون متحدان فرانسه را هم گیج کرده است!
  • چین: از نشستهای صلح اوکراین با مشارکت همه طرف‌ها حمایت می‌کنیم
  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • نام زلنسکی در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • مسکو: ناتو برای تقابل احتمالی با روسیه آماده می‌شود