Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم در یادداشتی به قلم دکتر علیرضا دلخوش تحلیلگر مسائل بین‌الملل نوشت: هشدار اخیر سید عباس عراقچی معاون کار آزموده وزارت امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه در صورت خروج ترامپ از برجام، ایران نیز از آن خارج می‌شود، پس از این هشدار ایشان مبنی بر اینکه در صورت عدم بهره مندی ایران از منافع پیش بینی شده برجام، دلیلی بر ماندن در برجام وجود ندارد، انجام پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حقیقت آن است که برجام، تنها تجربه موفق کشورهای اروپایی در سال‌های پس از عصر سازمان ملل متحد بود که بر اساس آن، این کشورها توانستند با صدایی واحد، وارد یک موضوع بین‌المللی شده و با موفقیت، به جمع‌بندی رسیده و منجر به یک مکانیزم بین المللی شوند. مکانیزمی که قطعنامه شورای امنیت نیز در تایید آن، منضم به این سازوکار شده و همه را و از جمله اعضای این سازوکار را بر پایبندی بر برجام ملزم نمود.

هر چند از همان ابتدا، ایران با نظر داشتن تجربیات چند باره بدعهدی آمریکا، ظن قوی داشت که اینبار نیز علامت‌های خوشی از کاخ سفید در وفاداری به تعهداتش به چشم نخواهد خورد، اما اینبار این اتحادیه اروپا بود که می‌خواست نشان دهد، همه چیز با خواست کاخ سفید شکل نخواهد گرفت و یا با خواست آنجا، به بن بست نخواهد رسید.

روزها و‌ماه‌ها، گذشت و برجام علیرغم مقاومت در برابر تخریب ترامپ، هر روز مورد هجمه آمریکا قرار گرفته است. ترجیع بند همه شعارهای انتخاباتی ترامپ و  دعواهای درونی کاخ سفید، موضوع برجام است. در این میان، به همان میزانی که تیم ترامپ، بر ضرورت بازنگری اصرار می‌نمایند، اتحادیه اروپا بر عزم خود بر ادامه برجام، چه با آمریکا و چه بی آمریکا ، تاکید می‌نماید.

این اصرار و مقاومت اتحادیه اروپا، به لحاظ صیانت از تجربه موفق سیاسی قاره سبز، البته قابل درک است اما سوال این است که آیا برجام با حمایتهای صرف اتحادیه اروپا، توانایی تامین انتظارات ایران از این محصول مشترک را دارد؟

آیا بانک‌های اروپایی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و دیگر فعالین اقتصادی اروپا، بی توجه به هیاهوی آمریکا، آمادگی حضور و فعالیت در ایران را طبق برجام خواهند داشت؟

پاسخ به این سوال در روزها و‌ هفته‌های پیش رو اگر آنگونه که در برجام پیش بینی شده، صورت نگیرد، بیانگر این است که اتحادیه اروپا هنوز بدان حد بلوغ اقتصادی و استحکام سیاسی نرسیده که بدون اراده بزرگتر خود، دست به معامله‌ای سیاسی بزند. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۴۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک

آفتاب‌‌نیوز :

پاتل در گفتگو با خبرنگاران گفت که هیات ایرانی فقط می‌تواند در شعاع دو خیابان از مقر سازمان ملل، مسیر میان سازمان ملل متحد و نمایندگی و اقامتگاه ایران، و مسیر سازمان ملل متحد و فرودگاه جان اف کندی حرکت کند.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چهار روز پس از عملیات نظامی تنبیهی «وعده صادق» در پاسخ به حمله رژیم اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق سوریه، برای شرکت در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره فلسطین وارد نیویورک شد.

امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران عصر چهارشنبه به وقت محلی با استقبال امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل وارد فرودگاه جان اف کندی نیویورک شد؛ این نخستین سفر وزیر خارجه ایران در سال جدید شمسی به نیویورک، مقر اصلی سازمان ملل متحد و سومین سفر پس از آغاز جنگ اسرائیل در غزه است.

قبل از تشدید محدودیت‌های تردد دیپلمات‌های ایرانی در دولت ترامپ، دولت‌های پیشین آمریکا رفت و آمد نمایندگان ایران را به حدود ۲۵ مایل از مرکز منهتن محدود کرده بودند. این محدودیت تردد همان چیزی است که دولت بایدن آن را حفظ خواهد کرد.

دولت پیشین آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تیرماه سال ۱۳۹۸ محدودیت‌هایی را علیه تردد دیپلمات‌های ایران در نیویورک اعمال کرده و از آن‌ها خواست رفت‌وآمد‌های خودشان را به مسیر سازمان ملل، دفتر نمایندگی ایران، محل اقامت سفیر و فرودگاه جان اف‌کندی محدود کنند.

اعمال این محدودیت‌ها بخشی از سیاست موسوم به «فشار حداکثری» بود که دولت ترامپ آن را بعد از خروج از برجام با هدف آوردن ایران پای میز مذاکره بر سر آنچه به زعم او «توافق بهتر» خوانده می‌شد آغاز کرد.

دونالد ترامپ در حالی ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی کاخ سفید را ترک کرد که در تحقق این هدف ناکام ماند و به دلیل سیاست‌هایش در قبال ایران شدیداً مورد انتقاد گروه‌های مختلف قرار گرفت.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • محدودیت‌های آمریکا برای حضور مقامات ایرانی در نیویورک
  • رئیسی: گذشت زمانی که برخی می‌خواستند با برجام 2 و برجام 3 روی موشک‌ها و توانایی‌های ما معامله کنند/ ما به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد که روی توانایی‌های ملت ایران که به برکت خون شهیدان به دست آمده، معامله شود
  • وضع تحریم‌های جدید پهپادی ایران توسط اتحادیه اروپا
  • ایران پاسخ اتهامات آمریکا اتحادیه اروپا و گروه 7 پس از تنبیه اسرائیل را داد/ سخنگوی وزارت خارجه: تا زمانی که اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم انداز روشنی در مسیر صلح پایدار متصور نیست
  • واکنش جدید آمریکا و اروپا در واکنش به پاسخ موشکی ایران
  • اعتراف ترامپ درباره هزینه‌های آمریکا برای جنگ در خاورمیانه (فیلم)
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • حمایت بورل از رژیم صهیونیستی
  • حمایت اتحادیه اروپا از بیماران سرطانی در افغانستان
  • تحولات اوکراین| استفاده آمریکا از کی‌یف برای اهداف نظامی