Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@03:33:20 GMT

سال 96 در یک نگاه؛ راه ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۴۵۴۷۹

سال 96 در یک نگاه؛ راه ادامه دارد

به گزارش جهان نيوز؛ مهدی فضائلی کارشناس رسانه در یادداشتی در روزنامه جام جم نوشت: سال 96 همچون سال های دیگر توام با فراز و فرودها و تلخی ها و شیرینی‌ها بود.

تلخی هایی چون زلزله کرمانشاه، ماجرای کشتی سانچی، اغتشاش‌های دی ماه و سقوط هواپیمای آسمان و شیرینی‌هایی از قبیل حضور و مشارکت‌های شکوهمند مردم در عرصه‌های مهم سیاسی و اجتماعی،فتوحاتی چون پایان داعش و راهیابی فوتبال ایران به جام جهانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فراز و فرودها و تلخی‌ها و شیرینی‌ها نه اختصاص به یک سال دارد و نه به یک‌ ملت.

همه سال ها و برای همه ملت ها همین گونه است فقط بطور طبیعی هر ملتی مشکلات و دستاوردهای خودش را بیشتر احساس می کند و تلخ و شیرین حوادث و رویدادهای کشور خودش در کامش ماندگارتر است؛ بگذریم که در برخی جوامع از جمله جامعه خودمان متأسفانه به لحاظ فرهنگی، مثبت‌اندیشی کمتر رواج دارد و تلخی ها را بیش از شیرینی ها می بینیم و بازگو می‌کنیم!

روشن است که اینجا مجال مرور همه وقایع سال 96 نیست و باید گزیده‌گویی کنیم لذا در این یادداشت می‌خواهم فقط به چند دستاورد مهم و کلان اشاره کنم.

اولین دستاورد مهم سال 96، حضور و مشارکت گسترده مردم در دو انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا بود.

صرف نظر از نتیجه انتخابات که برای بخشی از جامعه خوشایند نبود،نفس حضور و مشارکت مردم و نمایش دوباره مردم سالاری دینی که نمایانگر تداوم امید مردم به فردایی بهتر بود، اهمیت بسیار بالایی داشت. ارزش و نقش این مشارکت را با مرور دوران ستمشاهی یا مشاهده کشورهای متعددی که امروز هم تصوری از صندوق رای ندارند و یا کشورهایی که انتخابات دارند اما مردمشان انگیزه ای برای مشارکت ندارند بیشتر می‌شود فهمید.

دومین دستاورد شگفت انگیز سال 96، پایان خلافت داعش و نقش بی‌بدیل جمهوری اسلامی ایران در این فتح بزرگ بود.

تصرف برق آسای بخش های وسیعی از دو کشور سوریه و عراق و ارتکاب وحشیانه ترین جنایت ها،در کنار حمایت های آشکار و نهان اکثر قریب به اتفاق قدرت های منطقه ای و جهانی، تصور شکست داعش را قریب به محال کرده بود اما ایمان، ایثار و تدبیر انقلابی مجاهدان و رزمندگان ایران و لبنان و پاکستان و افغانستان در کنار نیروهای مسلح و مردمی عراق و سوریه، این امر تقریبا" محال را ممکن ساخت.

نتیجه راهبرد منطقه ای جمهوری اسلامی ایران،از یک سو به شکست طراحی های خباثت آلود و پرخسارت استکبار و ایادی منطقه ای او و از سوی دیگر، به گسترش نفوذ و عمق استراتژیک ایران تا دریای مدیترانه منجر گردید.

از جمله نتایج آن شکست و این گسترش نفوذ، ارتقای امنیت ملی کشورمان است که امروز از دید هیچ صاحب نظری پوشیده نیست.

خنثی شدن برخی فتنه ها و آتش افروزی ها از حرکت مذبوحانه ری‌استارت گرفته تا اغتشاشات دی ماه، سومین دستاورد ارزشمند کشور در حوزه امنیتی و انتظامی است؛ دستاوردی که اگر حاصل نشده بود معلوم نبود امروز کشور شاهدچه هرج و مرجی بود.

حوزه اقتصاد و معیشت مع الاسف بواسطه مدیریت بروکراتیک و غیرانقلابی حاکم بر آن، شاهد تحول و گام مهم رو به جلویی نبود لیکن در عین حال با همکاری سه قوه، حل مشکل بخش مهمی از سپرده گذاران موسسات مالی و اعتباری را می توان از دستاوردهای این بخش برشمرد.

این مساله هم به جهت تعداد خانواده های درگیر، هم پراکندگی جغرافیایی و هم حجم مالی مطالبات، مساله ای پیچیده بود که هر چند دیرهنگام اما بالاخره تقریبا حل شد.
پنجمین دستاورد ملت ایران که در سال 96بیشتر خودش را نشان داد و به بهایی سنگین به‌دست آمد اما اگر قدر آن را بدانیم، می‌تواند منافع بسیاری را نصیب ما کند، تجربه مذاکره با آمریکا بود!
می‌توان به جرات گفت: چهار سال از زمان کشور و فرصت‌های ملت ایران، پای این اعتماد هزینه شد!
برجام که رئیس جمهور قول داده بود طبق آن همه تحریم‌ها چه مالی، اقتصادی و بانکی در همان روز اجرای توافق لغو شود؛ با زمینه‌هایی از اعتماد به آمریکا رقم خورد و بر اساس همین اعتماد، به‌صورت یک طرفه ایران همه تعهداتش را انجام داد.از سوی دیگر تا امروز آمریکا نه تنها به تعهداتش عمل نکرده بلکه به انحای مختلف در صدد فشار بیشتر و کارشکنی‌های جدید است.
دل بریدن از دشمن و بی اعتمادی کامل به او موجب می شود فرصت‌هایمان را از دست ندهیم، به خود بیاییم و داشته‌هایمان را بهتر درک کنیم و با اتکای به درون مشکلاتمان را مدیریت کنیم.

توجه به فراز و فرودها از این جهت ارزشمند است که اولا تمرین کنیم هم نیمه خالی لیوان را ببینیم و هم نیمه پر آن را.

ثانیا دریابیم که دستاوردها چگونه به‌دست آمده‌اند و عوامل موثر در آنها را برای عرصه های دیگر نیز تکرار کنیم؛همچنین با تجربه ناکامی ها از تکرار یا ادامه راهی که به آن ناکامی ها منجر شده است پرهیز کنیم.سوم این‌که بدانیم مشکلات و تلخی‌ها به رغم پیامدهای ناگوارشان نمی‌توانند مانع حرکت و از پا درآمدن یک ملت مصمم شوند؛ لذا باید به تلاش‌ها امیدوارانه ادامه داد و این امید با باور این واقعیت که هیچ مشکل غیرقابل حلی در کشور وجود ندارد، دوچندان می‌شود؛ پس راه ادامه دارد!

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۵۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است

سید ابراهیم رئیسی عصر امروز دوشنبه به وقت محلی، در ادامه برنامه‌های سفر رسمی به پاکستان، در دیدار آقای «یوسف رضا گیلانی» رئیس مجلس سنای پاکستان، که در محل اقامت رئیس جمهور انجام شد، با بیان اینکه احساس مردم ایران نسبت به مردم پاکستان فراتر از احساس همسایگی و متکی بر اشتراکات فرهنگی، دینی و اعتقادی عمیق است، دوست شمردن دوستان یکدیگر و دشمن شمردن دشمنان یکدیگر را جلوه‌ای از نگاه، احساس و استنباط مشترک میان دو ملت توصیف کرد.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه نگاه دو کشور در ضرورت شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل نیز مشترک است، گفت: وحدت و تعمیق همکاری‌های دو کشور دشمنانی دارد که نمی‌خواهند ما از تکمیل ظرفیت‌های متقابل بهره‌مند شویم و لذا به دنبال ایجاد تفرقه در میان ما هستند.

رئیسی راه‌اندازی و گسترش جریان‌های افراطی را از جمله راهبرد‌های دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه میان کشور‌های منطقه از جمله ایران و پاکستان برشمرد و اظهار داشت: دشمن با بهانه‌های مختلف از جمله حقوق بشر به دنبال ایجاد و ترویج ایران هراسی و اسلام هراسی است، اما وقایع امروز غزه چهره بدون نقاب و روتوش آمریکایی‌ها و غربی‌ها را به جهانیان نشان داد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مانعی برای گسترش روابط با پاکستان ندارد، خاطرنشان کرد: ما منافع متقابل را در توسعه روابط و گسترش همکاری‌های فیمابین می‌دانیم و ناراحتی دیگران از تقویت مناسبات ایران و پاکستان برای ایران اهمیتی ندارد.

«یوسف رضا گیلانی» نیز در این دیدار با سپاسگزاری از سفر رئیسی به پاکستان و با بیان اینکه این سفر باعث تقویت و تحول در مناسبات دو کشور خواهد شد، گفت: ایران اولین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و امروز دو کشور در مجامع و عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله نسبت به مسئله فلسطین مواضع مشترکی دارند.

رئیس مجلس سنای پاکستان با اشاره به تبادل هیئت‌های پارلمانی بین دو کشور تصریح کرد: پاکستان خواهان تقویت بیش از پیش روابط فیمابین و تسریع در اجرای توافقات دوجانبه است؛ با نظر جنابعالی درباره ضرورت تقویت و تعمیق روابط دو کشور در راستای ناامید کردن دشمنان دوستی میان تهران و اسلام‌آباد موافقم و باور دارم که هر کس روابط صمیمی ما را نخواهد، دشمن مشترک ماست.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان دستاورد‌های اجتماعی، سیاسی و منطقه‌ای داشت
  • رهبر انقلاب در دیدار کارگران سراسر کشور: تحریم ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد
  • قصه عکس تلخی که جهانی شد/ گونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • نگاه ایران و پاکستان در شناخت و بهره‌گیری از منافع متقابل مشترک است
  • پیشرفت‌های چشمگیر ایران در منطقه و جهان با کاربست های فناوری