Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سارا هاکابی ساندرز» معاون مطبوعاتی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بازی‌های رایانه‌ای این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی ترامپ تبدیل شده است و به همین خاطر او پنجشنبه گذشته با نمایندگان شرکت‌های بزرگ فعال در صنعت بازی جلسه برگزار کرده است و از آنها خواسته است برای حذف خشونت از این فضا دست به‌کار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میثم لطفی خبرنگار

ایران آنلاین /«هنوز هیچ مطالعه‌ای ثابت نکرده است که بازی‌های رایانه‌ای خشن، فیلم‌های سینمایی خشن و برنامه‌های تلویزیونی این چنینی خشونت در جامعه و افزایش جرایم را باعث می‌شوند.

البته بیشتر محققان بر این باورند که خشونت در فضای مجازی می‌تواند خشونت در فضای حقیقی را هم به‌دنبال داشته باشد». اینها آخرین صحبت‌های «کریس فرگوسن» رئیس دانشگاه روانشناسی استتسان بود که چند روز قبل آنها را مطرح کرد. ولی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا به گونه‌ای دیگر فکر می‌کند و معتقد است که بازی‌های ویدئویی خشونت‌آمیز می‌توانند کودکان را تحریک کنند تا رفتارهای خشونت‌آمیز از آنها سر بزند و تیراندازی در مدرسه پارکلند فلوریدا که چند هفته قبل اتفاق افتاد، نتیجه شیوع همین بازی‌ها بوده است.
«سارا هاکابی ساندرز» معاون مطبوعاتی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بازی‌های رایانه‌ای این روزها به یکی از دغدغه‌های اصلی ترامپ تبدیل شده است و به همین خاطر او پنجشنبه گذشته با نمایندگان شرکت‌های بزرگ فعال در صنعت بازی جلسه برگزار کرده است و از آنها خواسته است برای حذف خشونت از این فضا دست به‌کار شوند.

با وجود این «دَن هِویت» مدیر انجمن نرم‌افزارهای سرگرمی امریکا که متولی توسعه بازی‌های ویدئویی در این کشور محسوب می‌شود اعلام کرد دفتر ترامپ هیچ گونه سند یا مدرک رسمی مبنی بر آسیب‌زا بودن بازی‌های خشن را منتشر نکرده است و نمی‌توان براساس نگرانی یک فرد تغییراتی را در این زمینه اعمال کرد.

خشونت رایانه‌ای

انجمن نرم‌افزارهای سرگرمی (ESA) بازوی اصلی سازمان امتیازدهی نرم‌افزارهای سرگرمی امریکا (ESRB) محسوب می‌شود که بر محتوای بازی‌های رایانه‌ای تمرکز دارد و همه بازی‌های عرضه شده از فیلتر آن عبور می‌کند.

امتیازدهی به بازی‌های تولید شده در این سازمان به صورت زیر مشخص می‌شود: «مناسب برای همه»، «مناسب برای افراد بالای 10 سال»، «مناسب برای نوجوانان»، «مناسب برای جوانان» و «فقط مخصوص بزرگسالان». برچسب‌های مربوط به این امتیازدهی روی همه بازی‌های رایانه‌ای موجود است و نشان می‌دهد که فضای مربوطه تا چه اندازه خشونت را به همراه دارد.

با وجود این دفتر ترامپ به این نتیجه رسیده است که فرآیند مذکور تأثیر چندانی بر این عرصه ندارد و خشونت مجازی براحتی در دسترس کودکان قرار گرفته است تا روی سیستم روانی آنها تأثیر بگذارد.
ایده مربوط به تأثیر بازی‌های خشن روی افراد نخستین بار در سال 1999 میلادی مطرح شد که بر اساس آن «دیلان کلبولد» و «اریک هریس» از دانش‌آموزان دبیرستان کلمباین 13 نفر از همکلاسی‌های خود را به ضرب گلوله کشتند و سپس خودکشی کردند. پس از بررسی‌های دقیق‌تر مشخص شد این دو نوجوان از بازی‌ خشن Doom تأثیر گرفته بودند و در نهایت دست به این جنایت زدند.
در حال حاضر 19 سال از آن زمان می‌گذرد. در این فاصله بررسی‌های علمی فراوان صورت گرفته است و برخی کارشناسان ادعا می‌کنند هیچ ارتباطی بین بازی‌های خشن و خشونت‌های اجتماعی وجود ندارد، اما نکته مهم این است که اتفاق تلخ کشتار دانش‌آموزان توسط دانش‌آموز دیگر بارها در این مدت تکرار شده است.
فرگوسن در این خصوص می‌گوید: «مرکز فناوری و روانشناسی رسانه وابسته به انجمن نرم‌افزارهای سرگرمی امریکا چند ماه قبل در پایان سال 2017 میلادی از تمامی رسانه‌ها و سیاستمداران درخواست کرد در مورد ارتباط میان خشونت در بازی‌ها و خشونت‌های اجتماعی صحبت نکنند. چون هیچ ارتباطی در این زمینه وجود ندارد و هنوز هیچ بررسی علمی نتوانسته است به صورت دقیق این رابطه را ثابت کند».
خشونت یا پرخاش؟
انجمن روانشناسی امریکا بر این مسأله تأکید دارد که خشونت در بازی‌ها و انتشار اخبار خشونت‌آمیز در رسانه‌ها به صورت مستقیم با خشونت‌هایی که در دنیای واقعی می‌بینیم ارتباط دارند و بنابراین بازی‌های ویدئویی می‌توانند پرخاش، حرکت‌های خشونت‌آمیز، تجاوز به حریم دیگر و... را در دنیای واقعی باعث شوند. البته هنوز شواهد اندکی وجود دارد که بتواند این ارتباط را به صورت علمی تأیید کند و با وجود این فرضیه‌های اولیه در این زمینه ثابت شده است.
در حالی که فرگوسن تأکید دارد مسأله مذکور کاملاً منتفی است، «پاتریک مارکی» از پروفسورهای روانشناسی در دانشگاه ویلوناوای امریکا ادعا می‌کند که ارتباط میان بازی‌های خشن و افزایش خشونت در جامعه وجود خارجی دارد و بررسی آنها این مسأله را ثابت کرده است. البته او هم نتوانسته است به تیراندازی مدرسه پارکلند و بازی‌های ویدئویی ارتباط برقرار کند و تحقیقات آنها در این زمینه همچنان ادامه دارد.
با همه این توضیحات «دونالد ترامپ» تصمیم گرفت هفته گذشته با همه بزرگان عرصه بازی‌های رایانه‌ای و ویدئویی جلسه اضطراری برقرار کند تا به گفته کاخ سفید، پرونده مربوط به تیراندازی دبیرستان پارکلند به صورت مستقیم توسط رئیس جمهوری امریکا پیگیری شود.

ترامپ چندی پیش در یکی از سخنرانی‌های خود اظهار داشت که بازی‌های رایانه‌ای خشونت‌آمیز بر نحوه شکل‌گیری افکار جوانان تأثیر می‌گذارند و باعث شده‌اند طی چند سال اخیر میزان خشونت بین نوجوانان و جوانان امریکایی بیشتر شود.
البته همان طور که گفته شد صنعت بازی‌های رایانه‌ای با نظر رئیس جمهوری امریکا کاملاً مخالف است. فرگوسن روی صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرده است که ملاقات آنها با رئیس جمهوری کاملاً بی‌فایده بوده است، او به صورت مستقیم مخالفت خود را با ترامپ در میان گذاشته است برای او توضیح داده است که هیچ ارتباطی در این زمینه وجود ندارد.
در بیانیه انجمن نرم‌افزارهای سرگرمی امریکا در مورد جلسه اضطراری ترامپ گفته شد: «ملاقاتی که در کاخ سفید برگزار شد این فرصت را فراهم کرد تا بتوانیم همه نکات پیرامون بازی‌های رایانه‌ای را با ریاست جمهوری در میان بگذاریم و بار دیگر نحوه امتیازدهی به محتوای بازی‌ها را بازنگری کنیم. صنعت ما به والدین متعهد است و ابزارهای و محتوای بازی که در اختیار کودکان قرار می‌گیرد هم بر اساس این تعهد توسعه می‌یابند.»
از مهم‌ترین منتقدان این صنعت که هفته گذشته با رئیس جمهوری امریکا ملاقات کرد می‌توان به «برِنت بوزِل» از مرکز تحقیقات رسانه‌ای امریکا اشاره کرد. او بیش از یک دهه است که به‌صورت مؤکد به کاهش خشونت در بازی‌های رایانه‌ای تأکید می‌کند و همواره بر این اصل اصرار دارد که خشونت‌های مجازی باعث شده‌اند خشونت در خیابان‌های امریکا افزایش یابد. از دیگر افرادی که در این جلسه با ترامپ ملاقات کردند می‌توان به افراد زیر اشاره داشت:
«استرائوس زلنیک» مدیر شرکت تولیدکننده بازی‌های «راک‌استار گیمز»، تولیدکننده بازی مشهور GTA
«رابرت آلتمن» مدیر شرکت «زنی‌مکس مدیا» تولیدکننده بازی‌های Doom و فال‌اوت
«دیو کراسمن» نویسنده کتاب «نسل کشی: بازی‌های ویدئویی، تجاوز و روانشناسی قتل»
«مِلیسا هِنسان» مدیر «شورای تلویزیون والدین»
البته کاخ سفید جزئیات زیادی در مورد این جلسه منتشر نکرد و با وجود این در بیانیه آن به صورت کاملاً صریح اعلام شد که ترامپ نگرانی بسیار زیادی در مورد بازی‌های رایانه‌ای دارد و «سارا ساندرز» معاون مطبوعاتی کاخ سفید هم به این مسأله اشاره کرد که خشونت در بازی‌های ویدئویی مهم‌ترین هدف از برگزاری این جلسه اضطراری بوده که البته کاملاً بی‌نتیجه به اتمام رسیده است.
از زمانی که «دونالد ترامپ» به‌عنوان رئیس جمهوری امریکا برگزیده شد، بارها در صحبت‌ها و سخنرانی‌های خود به بازی‌های ویدئویی و مشکلات مربوط به خشونت در آنها اشاره کرد. او هفته گذشته در یکی از توئیت‌های خود نوشت: «بازی‌های ویدئویی خشونت‌آمیز و تجلیل از آنها باید متوقف شود. این بازی‌ها هیولا می‌سازند».
به‌هر حال، صنعت بازی‌های ویدئویی امریکا که محصولات آن به‌صورت گسترده در سراسر جهان منتشر می‌شود و بخش اعظم بازی‌های ویدئویی که کاربران جهانی از آن استفاده می‌کنند در این کشور به تولید می‌رسد، خود را از چنین اتهاماتی کاملاً مبرا می‌داند. نماینده این صنعت در پاسخ به صحبت‌های ترامپ در یکی از توئیت‌های خود نوشته است: «همه کاربران در سراسر جهان از بازی‌های ویدئویی لذت می‌برند و بسیاری از مقامات بزرگ و محققان علمی بر این مسأله تأکید کردند که بواسطه خشونت در بازی‌های رایانه‌ای هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود».

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۵۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟

فرارو- غسان شربل، مدیر مسئول روزنامه الشرق الاوسط

به گزارش فرارو به نقل از الشرق االاوسط، خطرناک‌ترین نکته در مورد شعله‌هایی که امروز خاورمیانه را فرا گرفته، آن است که بازیگران قدرتمند توانایی راه اندازی و به راه انداختن یک جنگ را دارند، اما توانایی پایان دادن به آن با یک ضربه ناک اوت یا یک توافق قابل دوام را ندارند. گستردگی بحران نشان می‌دهد که آرامبخش‌ها بی فایده هستند. آن‌ها پیش‌تر آزمایش شده اند و صرفا جنگ‌های شدیدتری را به همراه داشته اند.

راه حل‌های واقعی مستلزم تصمیمات دردناک و غیرمحبوب هستند که به نظر می‌رسد طرفین قادر به اتخاذ آن نیستند. بنابراین، به نظر می‌رسد که منطقه در یک تله خطرناک و درگیری آشکار صرفنظر از شدت آن گرفتار شده است. مردم خاورمیانه شاهد وقوع تحولات دردناک هستند. ایالات متحده نیازی به نشان دادن قدرت خود ندارد. در میانه فروپاشی در خاورمیانه نقش روسیه محدود به نظر می‌رسد و چین بسیار دور است. هیچ کس برای جایگاه آمریکا در صندلی راننده رقابت نمی‌کند. آمریکا نیروی بزرگی است که نباید با آن دشمنی کرد. این یک منبع نگرانی به درجات مختلف برای متحدان و دشمنان آن کشور است.

در پی عملیات طوفان الاقصی آمریکا ناوگان خود را به منطقه اعزام کرد تا از سرایت جنگ و تبعات آن جلوگیری کند. امریکا در این زمینه موفق بود، اما نتوانست جلوی منازعات پس از آن در دریای سرخ و جنوب لبنان را بگیرد. هم چنین، امریکا نتوانست پهپاد‌های پرتاب شده توسط یگان‌های حشد الشعبی در عراق یا پیام‌های ارسال شده در سراسر جولان را متوقف کند.

همانند سایر نقاط جهان در خاورمیانه نیز نمی‌توان ماشین نظامی آمریکا را نادیده گرفت و آن ماشین توانایی فوق العاده‌ای در پیشگیری و بازدارندگی دارد. شاید آمریکا نتوانست تهران را از اقدام تلافی جویانه در پاسخ به حمله اسرائیل به کنسولگری آن کشور در دمشق بازدارد، اما موفق شد از وارد آمدن ضربه‌ای شدید بر اسرائیل توسط موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی جلوگیری کند.

ایران زمان حمله خود را اعلام کرد و موافقت کرد که حمله سبک باشد. ایالات متحده مانع از وارد شدن ضربات بزرگ به دو طرف شد، اما موفق نشد از تبادل پیام‌های داغ توسط دو طرف علیه یکدیگر جلوگیری کند.

روسیه درگیر جنگ خود در اوکراین است. چین محاسبات پیچیده و بلند مدتی دارد. این کشور یک چشم اش به اقتصاد و چشم دیگرش به تایوان است و برای دوئل با امریکا عجله‌ای ندارد.

بنابراین، ساکنان خاورمیانه خود را با یک سایه بزرگ مواجه می‌بینند: امریکا. با این وجود، ایالات متحده نیز در مورد ماهیت درگیری در خاورمیانه ضعیف است. با توجه به اینکه لابی اسرائیل عمیقا در نهاد‌های امریکا نفوذ کرده هر زمان که موضوع به تاسیس کشور فلسطین نزیک می‌شود نزاع در کنگره بالا می‌گیرد.

بنیامین نتانیاهو هرگز در سرپیچی از روسای جمهور قبلی آمریکا تردیدی به خود راه نداده است. او در سرپیچی از خواست بایدن رئیس جمهور فعلی امریکا نیز همان خط مشی پیشین را در پیش گرفته است. او می‌بالد که اسرائیل توسط کاخ سفید اداره نشود و ارتش اسرائیل که همیشه به زرادخانه مملو از تسلیحات آمریکایی خود متکی است، یک گروه شبه نظامی وابسته به امریکا نباشد که قوانین تعامل و خطوط قرمز آن توسط واشنگتن تحمیل شود.

ایران کشوری بزرگ و قدرتمند در منطقه است و تجربه نظامی بالایی دارد. ایران در بسیاری از کشور‌های منطقه دارای نفوذ است و ویژگی‌های برخی از مناطق خاورمیانه را تغییر داده است. ایران می‌تواند در چهار کشور عربی که سال‌ها در حال اداره و تصمیم گیری در مورد انتخاب‌های آن‌ها بوده است به بسیج نیرو بپردازد. ایران می‌تواند از چند جبهه به اسرائیل نزدیک شود. نیرو‌های نیابتی ایران می‌توانند در جنگ‌های طولانی و کم شدت شرکت کنند. اما این ایران قدرتمند نمی‌خواهد وارد یک جنگ مستقیم تمام عیار با اسرائیل شود چرا که می‌داند در صورت وقوع چنین درگیری‌ای ایالات متحده در حاشیه باقی نخواهد ماند. آزار و اذیت امریکا رویه چندین دهه‌ای اتخاذ شده از سوی ایران بوده، اما ایران می‌داند که نباید وارد جنگ مستقیم با امریکا شود و این موضوع اصولا قابل بحث نیست.

اسرائیل دارای زرادخانه نظامی است. ارتش آن کشور مرتکب قتل عام شده است قتل عامی که در جهان از جنگ جهانی دوم به این سو بی سابقه بوده است. جنگنده‌های اسرائیلی در سراسر آسمان خاورمیانه بیداد می‌کنند. ایران با شلیک موشک به تاسیسات هسته‌ای اسرائیل نزدیک شد و اسرائیل در پاسخ اقدامی انجام داد. غرب از جنایات اسرائیل انتقاد می‌کند، اما نمی‌تواند آن رژیم را رها کند.

اسرائیل همزمان ضعیف است. انبوهی از اجساد در غزه اعتقاد جهانیان را در مورد نیاز به ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی عمیق‌تر کرده است. آمریکا تسلیحات، مهمات و میلیارد‌ها دلار را به رگ‌های اسرائیل پمپاژ کرده، اما نمی‌تواند در مورد مناقشه فلسطین و اسرائیل به نفع خود تصمیم بگیرد. فلسطینیان کشته می‌شوند و اسرائیل در حال فرار از لحظه حقیقت است، اما نمی‌تواند برای همیشه فرار کند.

حماس قوی است. آن گروه در جریان وقایع ۷ اکتبر به اسرائیل ضربه بی سابقه‌ای وارد ساخت و مسئله فلسطین را دوباره در دستورکار جهان قرار داد. حماس قوی است، اما هزینه اقدامات آن گروه بالا بوده و چشم انداز پیش روی آن نیز شفاف به نظر نمی‌رسد. کارت بازی گروگان‌ها در دست حماس کافی نیست و نجات رفح نیز دور به نظر می‌رسد. علاوه بر این، ایجاد یک کشور فلسطینی در گرو برسمیت شناختن یک کشور اسرائیلی و ارائه تضمین‌های بین المللی بیشتر به آن رژیم است.

حزب الله قوی است. آن گروه پس از طوفان الاقصی حماس کارزاری را برای آزار و اذیت اسرائیل راه اندازی کرد، اما از شرکت در یک درگیری تمام عیار با اسرائیل نیز خودداری ورزیده است. حزب الله دارای زرادخانه پیشرفته‌ای است که می‌تواند به ارتش، موسسات و اقتصاد اسرائیل آسیب برساند. با این وجود، حزب الله نیز ضعف‌هایی دارد.  اکثریت لبنانی‌ها خواهان جنگ تمام عیار با اسرائیل نیستند. لبنان محاصره شده نمی‌تواند در برابر ویرانی‌های گسترده در بیروت مشابه ویرانی‌هایی که در غزه دیده می‌شود مقاومت کند.

انتظار "آنتونیو گوترش" دبیر کل سازمان ملل بی فایده است. کلید‌ها در دستان آمریکای قوی و همزمان ضعیف نهفته است که در ماه‌های پیش رو انتخاباتی را برگزار خواهد کرد. آیا آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه امریکا می‌تواند فرمولی برای خاموش کردن شعله‌ها و هموار کردن راه برای راه حل ارائه دهد؟ آیا او می‌تواند تار و پودی ببافد که در آن سود، ضرر و ضمانت تقسیم شده و حد و مرز نقش‌ها و زرادخانه‌ها در منطقه ترسیم شود؟

دیگر خبرها

  • ویدئویی از قمه‌کشی ودعوای شدید شبانه در ارومیه را ببینید
  • ویدئویی پربازدید از اجرای ترانه «تو محشری» امید در صداتو
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • امریکا : به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
  • ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی ها نباید رایگان باشد
  • تأکید فدراسیون فوتبال؛ تماشای بازی‌ها نباید رایگان باشد
  • سریال ادامه‌دار VAR؛ قسمت بیست‌وسوم
  • سریال VAR تمام شدنی نیست
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟