Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-04@13:48:36 GMT

انعکاس تحلیل بی.بی.سی در کیهان

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۴۶۹۴۳

روزنامه کیهان تحلیل بی بی سی از ترکیب هیات رئیسه مجلس خبرگان را منتشر کرد.

به گزارش صدای ایران،به نوشته کیهان،شبکه دولتی انگلیس نوشت: آیت‌الله جنتی یکی از شاخص‌ترین نمادهای جناح تندرو مذهبی و از دسته سیاستمدارانی است که نفس همصدایی یا مخالفت بااو غالبا یک پیام سیاسی محسوب می‌شود. او خرداد سال گذشته در انتخاباتی که با حضور هاشمی رفسنجانی برگزار شد در همین مجلس 51 رای و سال 1386 در ترکیب قبلی خبرگان حداکثر 34 رای به دست آورده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفهوم این نمودار روشن است، فضای کلی خبرگان هربار تسلیم‌تر شده و حالا با ضریب اطمینان بیشتری در انقیاد جناح تندرو مذهبی است.
برنامه سیاسی جریان هاشمی رفسنجانی در انتخابات 1394 تشکیل یک اقلیت قدرتمند با حداقل 30 عضو بود تا مانع از کسب آسان دوسوم آرا توسط جناح رقیب شود. با آرایش فعلی مجلس خبرگان واضح است که جناح میانه‌رو نهایتا یک تماشاچی بزرگ خواهد بود.
بی‌بی‌سی ادامه می‌دهد:
اتفاق معنادار دیگر حذف دری‌نجف‌آبادی از هیئت‌رئیسه خبرگان و جایگزینی او با عباس کعبی است. دری‌ نجف‌آبادی که حضورش در لیست امید با انتقادات تند فعالان حقوق بشر مواجه شد و اصلاح‌طلبان را به ریاکاری و عدول از شعارهایشان متهم کرد، تنها عضو هیئت‌رئیسه بود که با دولت روحانی رابطه‌ای نزدیک داشت. عباس کعبی اما یک روحانی نزدیک به مصباح یزدی و یک چهره شاخص از جناح تندرو است که به دلیل سابقه عضویتش در سپاه پاسداران رابطه تنگاتنگی نیز با این نهاد قدرتمند دارد. با این تغییر که منطقا محصول برنامه‌ریزی هسته سخت قدرت بوده، هیئت‌رئیسه خبرگان حالا به نحو واضحی «خودی» شده و با مرکزیت جناح نظامی - امنیتی همگام است. ترکیب فعلی هیئت‌رئیسه (احمد جنتی، هاشمی شاهرودی، موحدی کرمانی، احمد خاتمی، عباس کعبی، ابراهیم رئيسی، حسینی‌بوشهری) یک سنتز نسبتا قابل قبول از تمام نیروهای تندرو است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۶۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلیمی نمین: همه حواسشان باشد فریب تندروها را نخورند / هدف تندروها بالاکشیدن خودشان است /نیاز به مجلس عقلانی داریم نه شعاری

فعال سیاسی اصولگرا، با تاکید بر اینکه همه افراد باید حواسشان باشد که فریب تندروها را نخورند، گفت: پشت پرده عملکرد این طیف‌های تندرو برنامه‌هایی خاص وجود دارد. به هیچ‌وجه نباید فریب برخی تبلیغات هدفمند آنها را خورد. تندروها سعی می‌کنند با رفتارهایی رادیکال برای خود جذب نیرو کنند.    عباس سلیمی‌نمین، فعال سیاسی اصولگرا، در گفتگویی با مثلث آنلاین، درباره این موضوع که «یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها در حوزه سیاسی آن است که مبادا نیروهای تندرو وارد مجلس شوند اما برای جلوگیری از گسترش رادیکالیسم در فضای سیاسی کشور و البته در مجلس آینده چه باید کرد؟» گفت: در ابتدا بگویم که حتی یک نماینده هم می‌تواند تعیین‌کننده باشد و حالا به ویژه در تهران به میزان قابل توجهی از کرسی‌های مجلس در دور دوم تعیین‌تکلیف می‌شوند.   وی گفت: مردم در دور دوم باید با دقت نظر و هوشمندی بالایی دست به انتخاب بزنند و اگر به شناخت کافی نرسیدند به افرادی رأی دهند که سابقه درخشانی دارند؛ به این معنی که افرادی خوش‌نام باشند. برخی جریان‌ها انتقاد می‌کنند که لیست دادن یعنی قیم‌مأبی و مدعی می‌شوند که با لیست‌گرایی افراد خوشنام کنار گذاشته می‌شوند اما همین‌ها که خودشان سابقه‌ای ندارند بعد از ایجاد چنین فضاسازی‌هایی دست به ارائه لیست می‌زنند و افرادی را در لیست خودشان می‌گذارند که نه سابقه‌ای دارند و نه افراد خوشنامی هستند. هدف آنها منکوب‌کردن دیگران و بالاکشیدن خودشان است.   او ادامه داد: همه باید حواسشان باشد که فریب این طیف‌ها را نخورند زیرا پشت پرده عملکرد این طیف‌های تندرو برنامه‌هایی خاص وجود دارد. به هیچ‌وجه نباید فریب برخی تبلیغات هدفمند آنها را خورد. تندروها سعی می‌کنند با رفتارهایی رادیکال برای خود جذب نیرو کنند.   این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: «اکنون نیاز کشور مجلسی عقلانی است. ما مجلسی می‌خواهیم که در آن عقلانیت حاکم باشد نه شعارهای احساسی که همه برای جذب نیرو است. باید از تاریخ درس بگیریم. همه کسانی که تندروی کردند یا خواستند عدم صلاحیتشان را پشت تندروی‌هایشان پنهان کنند یا با فریب‌کاری دنبال جذب نیرو بودند».   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • دیدار استاندار لرستان و آیت‌الله «نیازی»
  • تاکید نماینده استان در مجلس خبرگان رهبری بر باشکوه برگزار کردن اجلاسیه شهدای استان
  • نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری به علت عارضه مغزی در بیمارستان بستری شد
  • سه نامزد دیگر به لیست شورای ائتلاف اضافه می‌شود
  • سلیمی نمین: همه حواسشان باشد فریب تندروها را نخورند / هدف تندروها بالاکشیدن خودشان است /نیاز به مجلس عقلانی داریم نه شعاری
  • نگاه مجلس دوازدهم خارج از باندها و جناح‌های سیاسی است
  • یکدست یا تضارب آرا/ ترکیب هیئت‌رئیسه مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟
  • اضافه شدن ۳ نامزد به لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس در ۲۴ ساعت آینده