Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ اجرای طرح ثبت و شناسه دار کردن گوشی های وارداتی به کشور با هدف جلوگیری از قاچاق موبایل در بازار، حمایت از حقوق مصرف کننده و ارائه خدمات پس از فروش، از مهرماه سال ۹۶ با تشکیل کمیته ای متشکل از وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، گمرک و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز آغاز و پیش بینی شد که تا پایان امسال این بازار عاری از گوشی قاچاق شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تا پیش از اجرای این طرح و طی ۱۰ سال اخیر، بالغ بر ۹۰ درصد گوشی هایی که وارد کشور می شد از مبدا غیر رسمی و به صورت قاچاق بود که این موضوع علاوه بر ضرر و زیانی که برای کشور داشت، مشکلات بسیاری را نیز برای خریداران این کالا ایجاد کرده بود.

تلاش ضربتی برای جمع آوری قاچاق از بازار موبایل

پس از ۶ ماه تلاش ضربتی دولت برای اجرای ساماندهی بازار گوشی های تلفن همراه، پرونده رجیستری گوشی های تازه وارد به کشور برای سال ۹۶ به اتمام رسید و بالغ بر ۱۰ برند گوشی که بیش از ۵۰ درصد بازار کشور را در اختیار دارند مشمول این طرح قرار گرفتند.

به این ترتیب با عملیاتی شدن طرح رجیستری گوشی موبایل از آذرماه امسال، وارد کنندگان گوشی های موبایل به کشور، ملزم شدند که قبل از واردات گوشی، آن را در سامانه گمرک ثبت و پس از آن در سامانه رجیستری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به ثبت برسانند تا در شبکه مخابراتی کشور قابل شناسایی باشند.

پس از آن به مرور برندهای مختلف گوشی، مشمول طرح قرار گرفتند و به خریداران یک ماه زمان داده شد که نسبت به انجام عملیات رجیستری برای گوشی های خود اقدام کنند. در همین حال فروشندگانی که گوشی های قاچاق می فروختند ملزم به بازپس گیری گوشی از خریدار و عودت مبلغ دریافتی، شدند.

رجیستری به سامسونگ نرسید

تا روز گذشته ۲۶ اسفندماه، با اعلام آخرین برندهای مشمول این طرح، ۱۰ برند آیفون، موتورولا، گوگل پیکسل، بلک بری، ال جی، نوکیا، هواوی، سونی، تکنو، شیائومی و نیز دو مدل گوشی گلکسی S۹  و S۹+ مشمول اجرای رجیستری شدند. گفته شده است که این برندها بیش از ۵۰ درصد سهم بازار موبایل ایران را در اختیار دارند. درهمین حال مقرر شد سایر برندهای گوشی که یکی سامسونگ هم با در اختیار داشتن بیشترین سهم بازار، در میان آنها است، پس از پایان تعطیلات نوروز ۹۷ رجیستر شوند.

حمیدرضا دهقانی نیا معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  در این مورد گفت: برنامه رجیستری سایر مدلهای گوشی در بازار به زودی در کمیته فنی طرح رجیستری استخراج می شود و پس از اعلام به کمیته راهبری این طرح، برای اجرای آن تصمیم گیری شده و اعلام عمومی می شود.

وی در مورد زمان اجرای این برنامه اضافه کرد: زمان اعلام برندهای جدید رجیستری منوط به برگزاری جلسه کمیته راهبری این طرح است و احتمالا این جلسه، بعد از تعطیلات عید نوروز برگزار خواهد شد.

معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا خاطرنشان کرد: نزدیک به نیمی از حجم بازار موبایل در بازه زمانی ۶ ماهه دوم امسال رجیستر شده و هم اکنون گوشی های سامسونگ که سهم ۴۵ تا ۵۲ درصدی بازار برای آن متصور است، در نوبت رجیستری قرار دارند. از طرف دیگر سایر برندهای گوشی موبایل که سهم زیادی در بازار ندارند نیز در نوبت آینده مشمول طرح رجیستری قرارگرفته و بعد از عید تحت پوشش رجیستری می روند.

درآمد دولت از واردات گوشی موبایل ۱۲۷ درصد رشد کرد

دهقانی نیا در مورد نتایج موفقیت آمیز اجرای طرح رجیستری نیز  گفت: از ابتدای مهرماه سال ۹۵ تا اسفند سال ۹۵ میزان واردات گوشی تلفن همراه ۶۴۲ میلیارد ریال بود که امسال در این بازه زمانی یعنی از مهر تا اسفند ۹۶ به ۱۰ هزار و ۶۴۷ میلیارد ریال رسیده است.

وی افزود: از سوی دیگر از نقطه نظر عایدی دولت از واردات گوشی موبایل نیز در بازه زمانی ۶ ماهه دوم سال ۹۵ درآمد دولت ۸۳۰ میلیارد ریال بود اما با اجرای طرح رجیستری این رقم به یکهزار و ۸۴۴ میلیارد ریال رسیده است؛ به بیان دیگر واردات گوشی موبایل در ۶ ماهه دوم سال ۹۶ رشد ۱۲۷ درصدی داشته است.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۰۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی

ایسنا/آذربایجان غربی معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های تعزیراتی در حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز در استان طی فروردین سال جاری خبر داد.

ایرج مرندی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد:  ۲۹۴ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق  انجام و منجر به  تشکیل ۶۴ فقره پرونده تعزیراتی به ارزش یک‌هزار و ۴۲۴ میلیارد ریال در فروردین ماه امسال شده است. 

وی افزود: در تشکیل پرونده‌های تعزیراتی حوزه بازرسی قاچاق کالا و ارز در اولین ماه از سال جاری در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته شاهد رشد ۱۴۶ درصدی هستیم. 

معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان اداره کل صمت استان خاطرنشان کرد: دخانیات، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خانگی، لوازم یدکی خودرو، پارچه و مواد خوراکی و غذایی از عمده کالاهای کشفی بود.

مرندی اظهار کرد: در حوزه ارزی ۳۶ مورد سابقه ارسالی از بانک‌های عامل در خصوص عدم ایفای تعهدات ارزی شرکت‌های دریافت‌کننده ارز منجر به تشکیل ۳۶ پرونده تعزیراتی به ارزش ریالی یک‌هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال که شامل ۲میلیون و ۷۷۴ هزار و ۹۲۹ یورو و همچنین ۱۳۷ هزار و ۸۵۰ درهم بود، شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • جریمه قاچاقچی سیگار در اردبیل
  • ۵۰۰بوکس سیگار قاچاق در اردبیل کشف شد/جریمه ۴ میلیارد ریالی قاچاقی
  • اعلام نرخ اقلام اساسی بازار سمنان در روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت
  • ۳۰۰۰کیلوگرم چوب قاچاق از یک کامیون در یاسوج کشف شد
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • افزایش ۲.۵ برابری تشکیل پرونده‌های قاچاق کالا و ارز در آذربایجان‌ غربی
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بسته شد، اما در افکار عمومی باز می ماند