Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:38:18 GMT

برنامه دانشگاه بوعلی برای استقلال مالی در سال 97

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۵۱۶۴۰

برنامه دانشگاه بوعلی برای استقلال مالی در سال 97

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا با حضور در دفتر ایسنا، با تأکید بر اینکه برای سال آینده برنامه‌ای برای استقلال مالی دانشگاه داریم، گفت: دانشگاه‌ها در نسل سوم به سمت دانشگاه‌های کارآفرین سوق پیدا می‌کنند.

دکتر یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه نسبت شمار اعضای هیئت علمی این دانشگاه به شمار دانشجویان نسبت مطلوبی است، افزود: مشکلی در زمینه کمبود اساتید در دانشگاه نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه سرعت جذب اساتید به علت کمبود بودجه، نسبت به سال گذشته کمتر شده است، یادآور شد: در سال گذشته نسبت اساتید به دانشجویان یک به 22 بود در حالیکه استاندارد این نسبت یک به 18 است.

محمدی‌فر با بیان اینکه از سال 93 تا کنون جذب کارمند در دانشگاه نداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: نسبت استاندارد کارمند به استاد نیز یک به یک است در حالیکه شمار کارمندان در این دانشگاه بسیار بیشتر است.

وی درباره شمار دانشجویان دانشگاه بوعلی‌سینا گفت: در سایت گلستان اطلاعات نزدیک به 12 هزار دانشجو ثبت شده اما در ترم جاری 10 هزار و 527 نفر در دانشگاه ثبت ترم کرده‌اند که این اختلاف آمار به مرخصی برخی دانشجویان برمی‌گردد.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا ادامه داد: از این تعداد حدود 3 هزار نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی بودند که شامل حدود هزار دانشجوی دکتری و حدود دو هزار دانشجوی کارشناسی‌ارشد هستند.

وی با اشاره به فعالیت 421 عضو هئیت علمی در این دانشگاه گفت: از این تعداد 55 نفر استاد تمام، 109 نفر دانشیار، 228 نفر استادیار و 29 نفر مربی بودند و 764 کارمند در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند.

محمدی‌فر درباره رتبه‌های برتر علمی دانشگاه نیز اظهار کرد: در سالجاری دو نفر حائز رتبه برتر المپیاد علمی شدند و سه نفر نیز رتبه برتر کارشناسی و دو نفر رتبه برتر کارشناسی‌ارشد را کسب کردند.

وی در ادامه از ثبت دو مورد اختراع در حوزه مهندسی و کسب 8 جایزه بنیاد ملی نخبگان در سالجاری خبر داد و یادآور شد: در سالجاری یک استاد نمونه کشوری و 6 طرح پژوهشی نیز به عنوان طرح برتر کشوری انتخاب شدند.

وی درباره مشکلات پذیرش دانشجو در خوابگاه‌ها خاطرنشان کرد: دو خوابگاه به‌زودی در دانشگاه بوعلی کلنگ‌زنی خواهند شد که در این صورت بخش مهمی از مشکلات پذیرش دانشجو در خوابگاه حل می‌شود همچنین معاونت دانشجویی جدید از اردیبهشت‌ماه اقدام به فعال کردن سامانه‌ای به منظور ثبت‌نام دانشجویان خوابگاهی می‌کند که در این صورت مشکلات کمتری در این حوزه خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا در بخش دیگری از سخنانش از پذیرش 100 دانشجوی خارجی و وجود 124 نفر زبان‌آموز در این دانشگاه خبر داد و با اشاره به اینکه زبان‌آموزان از 26 ملیت مختلف وارد استان می‌شوند، اضافه کرد: ارتباطات لازمه آموزش عالی است و برای بین‌المللی شدن باید با دانشگاه‌های دیگر ارتباط داشته باشیم.

وی درباره دانشگاه D8 گفت: در این دانشگاه 8 رشته تحصیلی با 12 گرایش مختلف دانشجوی خارجی پذیرش می‌شود که همگی پژوهش‌محور هستند و از 8 کشور خارجی به استان همدان آمده‌اند.

محمدی‌فر با اشاره به اینکه دانشگاه بوعلی پایلوت دانشگاه D8 خواهد بود، افزود: در این دانشگاه علاوه بر کشورهای اسلامی از کشورهای غیراسلامی هم دانشجو جذب می‌شود.

وی حرکت دانشگاه به سمت رفع نیازهای جامعه را یک از برنامه‌های مهم دانشگاه برای سال آینده دانست و گفت: دانشگاه باید با مسائل جامعه درگیر شود و پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌هایش به این سمت و سو سوق یابد و ارتباط با صنعت نیز رشد بیشتری پیدا کند.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا با تأکید بر اینکه برای سال آینده برنامه استقلال مالی دانشگاه را داریم، افزود: دانشگاه‌ها در نسل سوم به سمت دانشگاه‌های کارآفرین سوق پیدا می‌کنند.

وی از کسب رتبه 563 دانشگاه بوعلی در میان دانشگاه‌های آسیایی خبر داد و گفت: این دانشگاه در میان دانشگاه‌های جامع کشور نیز رتبه 22 را داراست همچنین در میزان استناد به مقالات ISC رتبه 9 و میزان استناد به مقالات  ESIنیز رتبه 3 را دارد.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا از وجود 6 شرکت دانش‌بنیان در این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: در سالجاری 578 مقاله ISI و 649 مقاله ISC و در حوزه اسکوپوس 604 مقاله توسط اساتید این دانشگاه منتشر شده است البته به صرف آمار مقالات نباید استناد کرد و اصل مهم را ارتباط با صنعت و رفع مشکلات جامعه باید قرار دهیم.

محمدی‌فر درباره اموال ثبت‌نشده دانشگاه نیز اظهار کرد: برخی اموال دانشگاه مشکلات قانونی دارد و ما نیز برای پیگیری آنها نیاز به منابع مالی داریم اما از سال گذشته آغاز به ثبت در سامانه سادا کرده‌ایم و موارد مشخص شده نیز ثبت شده است.

وی تأکید کرد: عدم تخصیص‌های به موقع دانشگاه در سال 91 و 92 منجر به بروز مشکلات مالی شده اما به جرأت می‌توان گفت دانشگاه از فعالیت‌های اصلی خود باز نمانده و جایگاه پژوهش خود را حفظ کرده است و با برنامه در افقی روشن پیش می‌رود.

محمدی‌فر با بیان اینکه بودجه دانشگاه شفاف است به طوریکه در سالجاری 108 میلیارد تومان بودجه برای دانشگاه درنظر گرفته شده بود، افزود: بودجه این دانشگاه در لایحه بودجه سال آینده 12 درصد رشد داشته به طوریکه برای سال آینده 120 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به پروژه‌های دانشگاه بوعلی اشاره کرد و گفت: پروژه ساختمان دانشکده شیمی تقریبا آماده است اما تجهیز گرمایش آن هزینه زیادی دارد تا با کیفیت‌های روز دنیا مطابق باشد به طوریکه فقط به منظور دفن زباله‌های صنعتی و تکمیل موتورخانه و تأسیسات این دانشکده به یک میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

محمدی‌فر افزود: با توجه به نیاز به تجهیز اتاق‌ها، آزمایشگاه‌ها و دفن صنعتی زباله در این دانشکده، هزینه زیادی لازم است که اگر تخصیص اعتبارات این حوزه تا تابستان انجام شود سال آینده شاهد بهره‌برداری از این دانشکده خواهیم بود.

وی با بیان اینکه پروژه بنیاد نخبگان به این دانشگاه اختصاص ندارد و فقط زمین آن به بهره‌بردار اجاره داده شده است، اظهار کرد: اولویت دولت اتمام پروژه‌های با پیشرفت بیش از 80 درصد است و آغاز پروژه‌های جدید همچون استادیوم علمی نیز با احتیاط بیشتری انجام می‌شود.

رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا دولت را بدترین پیمانکار توصیف کرد و با بیان اینکه بخش خصوصی را باید وارد پروژه‌های خود کند، ادامه داد: علاقه‌مند به واگذاری پروژه‌ها به بخش خصوصی هستیم اما بخش خصوصی در محلی وارد می‌شود که سودبر باشد در حالیکه پروژه‌های دانشگاهی چنین ویژگی ندارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۱۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند

یک دانشگاه انگلیسی طی بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که به دلیل مشکلات مادی مجبور به حذف رشته‌ها و اخراج کارکنان خود است.

به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، دانشگاه هادرزفیلد که قدمتی نزدیک به ۴۰ سال دارد در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دلیل قرار گرفتن در بحران مالی، نزدیک به ۲۰۰ شغل در دانشگاه کاهش می‌یابد و تعدادی از رشته‌ها حذف می‌شوند.

این دانشگاه در بیانیه خود آورده است: این اقدام "تلاشی پیشگیرانه برای تضمین آینده‌ای پویا و پایدار برای دانشگاه ما" است.

گری آلن، از اتحادیه دانشگاه‌ها و کالج‌ها (UCU) انگلیس گفت که این تعدیل نیرو منجر به از دست دادن یک نفر از هر ۱۰ کارمند می‌شود و هشدار داد که این کاهش‌ها "تأثیر ویرانگری" خواهد داشت.

انتظار می‌رود حداقل ۱۲ دوره شامل جغرافیا، جامعه شناسی، ریاضیات و بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی قطع شود.

این دانشگاه گفت که در سال‌ تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ با کسری بودجه مواجه است که با کاهش تعداد دانشجویان بین‌المللی "بیش از قبل تشدید" شده است. چیزی که دانشگاه آن را تغییر در سیاست‌های دولت می‌داند.

آلن همچنین گفت: از سال ۲۰۱۲ میلادی، هزینه‌های تحصیل در مقطع کارشناسی در انگلیس تنها ۲.۸ درصد افزایش یافته است و از ۹ هزار پوند به ۹.۲۵ هزار پوند است. علیرغم افزایش بیش از ۵۰ درصدی تورم.

در بیانیه دانشگاه همچنین آمده است: این عدم تناسب یک بحران مالی در بخش دانشگاه ایجاد کرده است که بر بسیاری از مؤسسات آموزش عالی از جمله مؤسسه ما تأثیر گذاشته است.

 آلن در پاسخ به تایید از دست دادن شغل، گفت: "کاهش در این مقیاس تاثیر مخربی بر کارکنان، دانشجویان و جامعه محلی خواهد داشت."

او همچنین دانشگاه را متهم کرد که «ده‌ها میلیون پوند» برای دو ساختمان جدید هزینه کرده است.

وی گفت: در حالی که فشارهای مالی در سراسر بخش وجود دارد، دانشگاه پول در بانک دارد و نیازی به این کاهش وحشیانه ندارد.

استیو هاو، دبیر شعبه دانشگاه هادرزفیلد گفت: هم اکنون برهه فوق‌العاده ناراحت‌کننده‌ای برای کارکنان است و عواقبی برای دانشجویان دانشگاه نیز خواهد داشت. دانشگاه باید گزینه های دیگری را برای مقابله با فشارهایی که با آن مواجه است بدون توسل به این اقدامات شدید در نظر بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • راهنمایی مدیریت مالی بهتر در «دخل و خرج»
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • باشگاه استقلال جواب یاسین سلمانی را داد؛ ویس یا سند داری، منتشر کن!
  • استقلال از بازیکن پرسپولیس سند و مدرک خواست؛ پیامی داری، منتشر کن
  • آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود
  • گزارش زنده: استقلال ملاثانی ۰ - 0 سپاهان