Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه گردهم آمدند، جهادگران و متخصصان سپاه پاسداران در قالب قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص)، مدیران دولتی و متخصصان بخش خصوصی همه دوشادوش هم برای ایران اسلامی تلاش کردند و ایران در آستانه در خودکفایی در تولید بنزین است. ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۹ اقتصادی نفت و انرژی نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایران در آستانه خودکفایی در تولید بنزین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس این روزها با تولید و عرضه روزانه 12 میلیون لیتر بنزین یورو 5 در فاز نخست، ایران را در مرز خودکفایی در تأمین نیاز داخلی بنزین قرار داده و در حالی که فرآیندهای توسعه ای فاز دوم این پالایشگاه برای تولید و عرضه روزانه 12 میلیون لیتر بنزین یورو 5 دیگر در حال انجام است، ایران با بهره برداری از این فاز، به طور کامل و به صورت پایدار در تأمین نیاز داخلی بنزین خودکفا می شود.

مشروح اظهارات "علیرضا صادق آبادی" معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در خصوص آخرین وضعیت دستیابی به خودکفایی بنزین در ادامه آمده است.

* همه پای کار آمدند تا ایران خودکفا شود

علیرضا صادق آبادی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در این خصوص گفت: عوامل موفقیت در به سرانجام رسیدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس همسویی نقش‌های حاکمیتی، کارفرمایی و پیمانکاری این پروژه است و یکی از بزرگ‌ترین اتفاق‌ها در دوره مدیریت جدید، هم‌جهت شدن همه عوامل در اجرای پروژه ستاره خلیج فارس است.

وی با اشاره به این‌که برای تکمیل هر پروژه، تنها تامین مالی شرط کافی نیست، گفت: با هماهنگی مدیریتی توانستیم در مدت کوتاهی با برنامه‌ریزی لازم منابع مالی پروژه را تامین کنیم.

* تأمین مالی برای جلوگیری از سقوط ستاره خلیج فارس

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تاکید کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های مقام عالی وزارت و موافقت رئیس جمهوری 260 میلیون یورو وام به منظور تکمیل فازهای یک، دو و سه این پالایشگاه تصویب شد.

صادق‌آبادی به بوروکراسی اداری برای تصویب وام‌ها اشاره و تصریح کرد: این بوروکراسی برای پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس که در گذشته از وام‌های زیادی استفاده کرده بود و از موعد بازپرداخت آنها نیز گذشته، سخت‌تر بود.

وی با بیان این‌که طبق قوانین اداری، این طرح شرط دریافت وام به صورت عادی را نداشت، افزود: این در حالی بود که ما برای تکمیل طرح به منابع مالی نیاز داشتیم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تشبیه پالایشگاه ستاره خلیج فارس به هواپیمایی که تازه پرواز را آغاز و در سطح 33 هزار پایی و سرعت 900 کیلومتر حرکت می‌کند، گفت: اگر سوخت هواپیما در میانه راه تمام شود، آن هواپیما فرود نمی‌آید و بدون شک سقوط خواهد کرد.

* بهره برداری از بزرگترین پروژه بنزین سازی ایران بدون حادثه

صادق‌آبادی به تاکید وزیر نفت بر پرداخت مطالبات کارکنان و به‌ویژه قشر کارگری که در راه‌اندازی طرح زحمت زیادی متحمل میشوند، اشاره کرد و گفت: اگر حمایت‌های وزیر نفت نبود، ما موفق به تامین منابع مالی از صندوق توسعه نبودیم.

وی افزود: وزیر نفت رهنمودهای زیادی به‌ویژه در مسائل ایمنی داشته و معتقدند رعایت نکات ایمنی در راه‌اندازی پالایشگاه باید در اولویت قرار گیرد و با تکیه بر این موضوع افتخار داریم که بگوییم در این پروژه تاکنون به لطف خداوند هیچ حادثه‌ای منجر به فوت، جرح یا از بین رفتن منابع نداشتیم.

وی در ادامه همکاری مدیران برای راه‌اندازی این طرح عظیم، از آقایان بابایی، متاجی و میرقادری به عنوان کسانی نام برد که در کنار محمدعلی دادور، مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس، از هیچ تلاش و کوشش و انتقال تجربه‌‌ای دریغ نکردند.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از مدیریت مالی این شرکت، واحد هماهنگی و نظارت بر تولید، واحد برنامه‌ریزی تلفیقی و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی برای کمک به پیشبرد این طرح قدردانی کرد.

* قدردانی از تلاش‌های شبانه روزی قرارگاه خاتم الانبیا (ص)

صادق‌آبادی همچنین به تلاش شبانه‌روزی قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) و پیمانکاران فرعی طرح اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی فاز دوم پیش از پایان سال 96، حتی روی کاغذ هم امکانپذیر نبود، اما هم اکنون این فاز وارد مرحله راه‌اندازی شده است و این اقدام بی‌نظیر با همکاری این نهاد و پیمانکاران و سازندگان آن انجام شده است.

وی از سردار عبدالهی، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در حمایت از پروژه برای پیشبرد اهداف طرح قدردانی کرد و افزود: شرکت اویکو هم به عنوان مجری راه‌اندازی طرح، عملکرد بسیار حرفه‌ای و قابل قبولی از خود نشان داد که ستودنی است.

* کار جهادی برای خودکفایی بنزین مشابه جهاد در زمان جنگ

صادق‌آبادی با بیان این‌که این حجم از کار و فعالیت در این طرح شاید تنها در دوران جنگ قابل تصور باشد، گفت: با اطمینان می‌گویم که فعالیت‌هایی که برای راه‌اندازی فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس انجام شده است در کشور مشابه ندارد و همسویی همه عوامل دخیل در پروژه برای نخستین بار در کشور رخ داده است و تکمیل واحدها تا راه‌اندازی فاز دوم طی یک هفته با تلاش شبانه‌روزی گواه این موضوع است.

وی به رکوردهایی که در بخش ابزار دقیق، پایپینگ، برق و ... ثبت شده است، اشاره کرد و افزود: این رکوردها مشابه ندارد و اگر بخواهیم آنها را به عدد و رقم کمی تبدیل کنیم بیانگر ارزشمند بودن کار در این مدت است.

* راه‌اندازی فاز دوم ستاره با رکوردی بی‌سابقه در حال انجام است

صادق‌آبادی به بهترین رکورد در راه‌اندازی فاز نخست طرح ستاره خلیج فارس اشاره کرد و گفت: اگر در همه روزها و ساعت‌ها با بیشترین رکورد کار در فاز یک هم می‌خواستیم کار کنیم، فاز دوم باید در نیمه نخست سال 97 راه‌اندازی می‌شد، اما این  فاز در آخرین روزهای امسال وارد مرحله راه‌اندازی شد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی بر استفاده از نیروهای جوان در طرح پالایشی ستاره خلیج فارس تاکید و تصریح کرد: این پالایشگاه از نظر دارا بودن نیروهای جوان جزو نخستین شرکت‌های صنعت نفت به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: یکی دیگر از رکوردهایی که می‌توان به آن اشاره کرد، ساخت و دریافت 200 تن کاتالیست ظرف مدت 20 روز در کشور است که بسیار اهمیت دارد.

* راه‌اندازی فاز دوم ستاره خلیج فارس ضامن پایداری تولید بنزین در کشور

به گفته معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش، راه‌اندازی فاز دوم ستاره خلیج فارس به تولید 12 میلیون لیتر دیگر بنزین یورو 5 در کشور منتهی می‌شود؛ اقدامی که افزون بر بی‌نیازی کشور از واردات بنزین، به پایداری تولید آن کمک شایانی می‌کند.

صادق‌آبادی ادامه داد: این فاز در حالی آماده بهره‌برداری شده است که سال آینده تعمیرات اساسی اغلب پالایشگاه‌های کشور در برنامه قرار دارد و این سبب خرسندی است که با این اقدام، تولید و تامین بنزین کشور با چالش روبه‌رو نخواهد شد.

* افتخار بزرگ‌ترین پالایشگاه تولیدکننده بنزین یورو 5 برای ایران رقم خورد

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با بیان این‌که امیدواریم نیمه نخست سال آینده فاز سوم این طرح نیز راه‌اندازی و پالایشگاه تکمیل شود، اظهار کرد: در این صورت می‌توانیم با افتخار اعلام کنیم که بزرگ‌ترین پالایشگاه تولیدکننده بنزین یورو 5 دنیا به ایران تعلق دارد.

صادق‌آبادی به استفاده از توانمندی‌های داخلی براساس منویات مقام معظم رهبری و تاکید وزیر نفت در تولید حداکثری با استاندارد بالا اشاره کرد و گفت: از این‌که توانسته‌ایم چنین طرح عظیمی را به سرانجام برسانیم احساس غرور و مسرت داریم.

خبرگزاری تسنیم با گشایش پرونده ویژه‌ای با عنوان "خودکفایی در تولید بنزین" در چهلمین سال انقلاب اسلامی در تلاش است تا ابعاد مختلف این دستاورد مهم ملی را که در سایه تلاش فرزندان متخصص این مرز و بوم و تکیه بر توان داخلی محقق شده، بررسی و منتشر کند.

گزارش های پیشین:‌
خودکفایی در تولید بنزین - 1 / ایران در آستانه خودکفایی در تولید بنزین؛ کار جهادی به بار نشست

انتهای پیام/

R32317/P1011117/S7,80/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۵۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک

یک کارشناس انرژی، استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را از دلایل رونق استفاده از متانول به‌عنوان سوخت در جهان توصیف کرد.

سجاد نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار شانا درباره فرایند تبدیل متانول به بنزین (MTG) توضیح داد: در سال‌های اخیر استفاده مستقیم و غیرمستقیم از متانول به‌عنوان سوخت در دنیا رونق یافته است و برآورد می‌شود در آینده نیز این روند افزایشی باشد، بنابراین فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) می‌تواند در ایران هم مدنظر قرار گیرد.

استفاده بهینه از متانول مازاد با هدف رفع ناترازی انرژی

وی با بیان اینکه ایران ظرفیت بالایی برای تولید متانول دارد و بیش‌ از ۹۴درصد متانول تولیدی کشور صادر می‌شود، افزود: اکنون بنزین تولیدی کشور، حاصل پالایش نفت‌ خام در پالایشگاه‌هاست، اما در این فرایند بنزین تولیدشده حاصل تبدیل مستقیم متانول به بنزین است، بنابراین می‌توانیم از این ظرفیت تولیدی استفاده کنیم. شایان ذکر است در این فرایند مقداری هم محصول ال‌پی‌جی تولید می‌شود.

این کارشناس انرژی درباره کیفیت این فرآورده تصریح کرد: به ازای هر واحد MTG با ظرفیت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن در سال خوراک ورودی، حدود ۵۹۷ هزار تن بنزین با کیفیت بالا (با استاندارد یورو ۵) تولید می‌شود که معادل روزانه ۲.۵ میلیون لیتر بنزین به ازای هر واحد MTG است.

نوروزی گفت: این محصول افزون بر رفع ناترازی تولید و مصرف بنزین، ظرفیت ارزشمند صادراتی نیز دارد.

تبدیل متانول به سوخت در مسیر توسعه زنجیره ارزش

وی افزود: مجتمع‌های تولیدی ما این فرصت را پیدا خواهند کرد تا با استفاده بهینه از متانول مازاد، گامی بزرگ همسو با توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و کاهش خام‌فروشی بردارند.

این کارشناس با اشاره به مدت‌زمان بهره‌برداری هر واحد MTG ادامه داد: زمان مورد نیاز برای احداث و سپس بهره‌برداری از هر واحد حدود دو سال است. این مدت‌زمان در مقایسه با پالایشگاه‌های متداول حدود یک‌چهارم خواهد بود.

نوروزی یادآور شد: کوتاه‌بودن اجرای پروژه و درنتیجه سرعت بازدهی اقتصادی، سرمایه‌گذاری در احداث واحدهای MTG را برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بسیار مقرون‌به‌صرفه و سودده کرده است.

دیگر خبرها

  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود