Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-27@01:59:44 GMT

آجیل‌ عید را چه‌مقدار مصرف کنیم

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۵۶۹۴۸

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست در ایام نوروز مراقب تغییر رفتارهای غذایی در میهمانی‌ها و سفرها باشند.

به گزارش تسنیم، دکتر زهرا عبداللهی ــ مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: ایام نوروز باستانی فرصتی برای بها دادن به سنن و رسوم گذشتگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبعاً رعایت آیین و رسوم مربوط به این روزها ممکن است بر وعده‌های غذایی، مقدار و نوع غذایی مصرفی اثر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

این متخصص تغذیه افزود: همچنین برخی عزم سفر می‌کنند که از طبیعت زیبای بهار و دیدار آشنایان ساکن دیگر نقاط بهره ببرند. در سفر به‌ناچار تغییراتی در رفتارهای غذایی رخ می‌دهد. عدم توجه کافی به نوع، کیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا در این ایام می‌تواند به سلامتی شما لطمه بزند.

وی بیان داشت: درمصرف شیرینی و آجیل اعتدال را رعایت کنید. در ایام نوروز و حتی در طول سفرهای نوروزی مصرف شیرینی، شکلات و آجیل بسیار متداول است و با زیاده‌روی در مصرف آنها مقدار زیادی کالری وارد بدن می‌شود که نتیجه آن چاقی و اضافه‌وزن است. با رعایت نکاتی می‌توان هم از خوردن شیرینی و آجیل لذت برد و هم مشکلات سلامتی به‌دلیل افراط در مصرف آنها را کاهش داد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: از جمله اینکه به‌جای شیرینی‌های بزرگ حاوی مربا، ژله و خامه، از شیرینی‌های ساده و خشک در اندازه کوچک که کالری کمتری دارند استفاده کنید. مواد قندی و نشاسته‌ای به‌آسانی تبدیل به چربی و در بدن ذخیره می‌شوند و ایجاد چاقی می‌کنند، همچنین باعث افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را مختل می‌کند.

عبداللهی گفت: آجیل‌ها شامل انواع مغزها از قبیل بادام، پسته، فندق، گردو، بادم زمینی و انواع تخمه‌ها ضمن اینکه دارای ارزش غذایی هستند، اما توجه داشته باشید که مقدار زیادی چربی هم دارند و اگرچه نوع چربی آنها از نوع غیراشباع و مفید برای سلامتی است، اما مصرف زیاد آنها می‌تواند منجر به اضافه‌وزن و چاقی بشود. 100 گرم بادام،

پسته و یا تخمه در حدود 600-500 کالری وارد بدن می‌کند که معادل مصرف سه کفگیر پلو است.

وی افزود: بنابراین در ایام نوروز و در طی سفر که معمولاً خوردن آجیل رایج است، باید مصرف غذاهای نشاسته‌ای مثل نان، برنج و ماکارونی، سیب‌زمینی و غذاهای چرب و سرخ‌شده را کاهش داد که با افزایش کالری دریافتی و چاقی مواجه نشوید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان داشت: مصرف زیاد نمک مهمترین عامل فشارخون بالاست، بهتر است به‌جای آجیل‌های شور و پرنمک از آجیل کم‌نمک و یا بدون نمک استفاده شود.

وی از مردم خواست مصرف سبزی‌ها را در ایام نوروز فراموش نکنند و گفت: معمولاً در ایام نوروز و در هنگام سفرهای نوروزی مصرف سبزی‌ها که از گروه‌های غذای اصلی هستند، کمتر می‌شود. سبزی‌ها به‌علت داشتن ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدانها نقش مهمی در سلامت دارند، علاوه بر آن فیبر موجود در سبزی‌ها با ایجاد حس سیری، باعث کاهش مصرف غذا شده و به کاهش وزن کمک می‌کند. در ایام نوروز معمولاً در میهمانی‌ها غذاهای چرب و سرخ‌شده مصرف می‌شوند. با مصرف سبزی‌ها و سالاد همراه با غذا میزان جذب چربی غذا کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: میوه مصرف کنید ولی زیاده‌روی نکنید. مصرف میوه در ایام نوروز افزایش چشمگیری دارد و عقیده عمومی بر این است که میوه هرقدر هم مصرف شود اشکالی ایجاد نم‌ ‌کند. ارزش‌ غذایی میوه‌ها شبیه سبزی‌هاست و این گروه نیز ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند و با خاصیت آنتی‌اکسیدانی از بروز سرطانها پیشگیری می‌کنند. خواص و ارزش غذایی میوه‌ها به این معنی نیست که هرچه بیشتر میوه بخوریم سالمتر خواهیم بود.

به گزارش وزارت بهداشت ــ عبداللهی عنوان کرد: زیاده‌روی در مصرف میوه هم به‌دلیل محتوی بودن بالای قند میوه‌ها منجر به چاقی می‌شود. مصرف روزانه 5-3 واحد میوه متوسط توصیه می‌شود. یک واحد معادل یک عدد میوه متوسط است که در حدود 60 کالری انرژی دارد.

وی بیان داشت: مصرف شیر و سایر مواد لبنی را در سفرهای نوروزی از یاد نبرید. معمولاً مصرف شیر و سایر مواد لبنی در هنگام مسافرت محدود می‌شود. این گروه از مواد غذایی منبع عمده تأمین کلسیم و فسفر هستند و بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بدن را علاوه بر ویتامین‌های گروه B تأمین می‌کنند. نکات زیر برای استفاده صحیح از این گروه غذایی مهم در ایام سفرها حائز اهمیت است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت این نکات را چنین توضیح داد: درطول سفر از شیرهای استریل‌شده (فرادما) که ماندگاری بالایی دارند، استفاده شود. این نوع از شیر‌ها قبل از بازشدن درب آنها نیازی به یخچال ندارند ولی پس از باز شدن حتماً باید در محیط خنک (مثلاً فلاسک اسفنجی حاوی یخ) نگهداری شوند و سریعاً مصرف شوند.

وی افزود: از مصرف شیر محلی که پاستوریزه نشده است، خودداری شود. مصرف شیرخام و پاستوریزه‌نشده خطر ابتلا به تب مالت و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد. همچنین حتماً از پنیرهای پاستوریزه و بسته‌بندی‌شده استفاده کنید.

عبداللهی ادامه داد: همراه با وعده‌های غذایی در طول سفر از ماست پاستوریزه کم‌چرب استفاده کنید که هم کلسیم بدنتان تأمین شود و هم خطر عفونت‌های روده‌ای بر اثر مصرف غذای آلوده کمتر شود. در میهمانی‌های نوروزی و در طول سفر به‌جای استفاده از نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های سالمتر مثل دوغ بدون گاز و کم‌نمک و به‌خصوص آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان تأکید کرد: به‌خاطر داشته باشید که با آشامیدن یک لیوان نوشابه گازدار در حدود 20 گرم قند اضافی وارد بدن خود می‌کنید که ادامه این عادت در طولانی‌مدت اضافه‌وزن و چاقی و البته پوکی استخوان را به‌دنبال دارد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۶۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟

کمتر کسی می‌داند که برخی مواد غذایی برای صبحانه مناسب نیستند، چون نباید با معده‌ی خالی خورده شوند.

به گزارش روزیاتو، در ادامه ابتدا از مواد غذایی‌ای خواهیم گفت که باید از خوردن آن‌ها با معده‌ی خالی پرهیز کنید و بعد از آن، مواد غذایی‌ای را معرفی خواهیم کرد که می‌توان آن‌ها را با معده خالی خورد.

مواد غذایی که نباید آن‌ها را با معده خالی خورد ۱- شیرینی‌های درست شده با خمیر پای و خمیر هزارلا

مواد غذایی خمیرمایه دار باعث تحریک جداره‌ی معده می‌شوند و ممکن است باعث نفخ شوند.

۲- شیرینی و شکلات

خوردن مواد غذایی قندی باعث بالا رفتن سطح انسولین در بدن می‌شود، امری که فشار زیادی به پانکراس که هنگام صبح تازه بیدار و فعال شده، وارد می‌کند. این امر می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری دیابت شود.

۳- ماست و دیگر محصولات لبنی تخمیری

اگر با شکم خالی ماست بخورید، اسید معده باکتری‌های مفید لاکتیک اسید درون ماست را از میان می‌برد؛ بنابراین خوردن ماست با معده‌ی خالی فایده‌ای برای بدن ندارند.

۴- گلابی

فیبر خام درون گلابی می‌تواند به غشای مخاطی ظریفی معده‌ی خالی صدمه بزند.

۵- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی حاوی مقادیر زیادی تانیک اسید است که اسیدیته‌ی معده را افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند منجر به زخم معده شود.

۶- خیار و دیگر سبزیجات سبز رنگ

سبزیجات خام مملوء از اسید‌های آمینه هستند. با این حال، اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده، نفخ و شکم درد شوند.

۷- موز

اگر با معده‌ی خالی موز بخورید این کار باعث افزایش شدید میزان منیزیم موجود در خون می‌شود. این امر می‌تواند به قلب صدمه بزند.

۸- ادویه جات

غذا‌های تند می‌توانند باعث تحریک شدن غشای مخاطی معده و وارد شدن صدمه به آن شوند و میزان تولید اسید معده را افزایش دهند، مسأله‌ای که عامل بسیاری از اختلالات دستگاه گوارش است.

۹- نوشیدنی‌های گازدار سرد

مصرف نوشیدنی‌های گازدار در زمان صبح می‌تواند باعث وارد شدن آسیب به غشای مخاطی معده شود و خونرسانی به معده را کاهش دهد. درنتیجه، مواد غذایی با سرعت کمتری هضم خواهند شد.

۱۰- مرکبات

مرکبات سرشار از اسید میوه هستند. این میوه‌ها اگر با معده‌ی خالی خورده شوند می‌توانند باعث سوزش معده شوند و همینطور ریسک گاستریت یا همان التهاب معده و حتی زخم معده را افزایش دهند.

مواد غذایی که می‌توانید آن‌ها را با معده خالی بخورید ۱- جو دو سر

جو دو سر یک لایه‌ی محافظ به دور جداره‌ی معده ایجاد می‌کند که جلوی آسیب رساندن اسید معده به دیواره‌های این اندام را می‌گیرند. جو دو سر همچنین حاوی فیبر محلول در آب است که برای کاهش سطح کلسترول مفید است.

۲- گندم سیاه

گندم سیاه دستگاه گوارش را با ملایمت تحریک می‌کند. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی نیز برای پروتئین، آهن و ویتامین است.

۳- فرنی آرد ذرت

فرنی آرد ذرت به از میان رفتن سموم و فلزات سنگین از سیستم بدن کمک می‌کند و به جمعیت میکروفلور دستگاه گوارش (میکروب‌های مفیدی که به طور طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند) تعادل می‌بخشد و سیری طولانی مدتی نیز ایجاد می‌کند.

۴- جوانه گندم

۲ قاشق غذاخوری جوانه گندم نزدیک به ۱۵ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به ویتامین E و ۱۰ درصد از نیاز روزانه‌ی بدن به فولیک اسید را تأمین می‌کند. این ماده غذایی همچنین به دستگاه گوارش می‌کند عملکرد درستی داشته باشد.

۵- تخم مرغ

پژوهش‌ها نشان داده مصرف تخم مرغ برای صبحانه می‌تواند میزان کالری دریافتی روزانه را به میزان چشمگیری کاهش دهد.

۶- هندوانه

خوردن هندوانه با معده‌ی خالی، بدن را از مقدار مناسبی آب برخوردار می‌کند. به علاوه، هندوانه به دلیل داشتن لیکوپین فراوان برای سلامت چشم‌ها و قلب هم مفید است.

۷- بلوبری

پژوهش‌ها می‌گوید مصرف منظم بلوبری باعث بهبود حافظه و تنظیم فشار خون و سرعت سوخت و ساز بدن می‌شود، به ویژه اگر برای صبحانه مصرف شود.

۸- نان غلات کامل بدون خمیرمایه

کربوهیدرات و دیگر مواد مغذی موجود در این نوع نان‌ها برای بدن ضروری هستند. بهترین زمان برای مصرف این نوع نان صبح زود است.

۹- آجیل

آجیل اگر برای صبحانه مصرف شود باعث بهبود سلامت گوارشی می‌شود و سطح pH درون معده را متعادل می‌کند.

۱۰- عسل

عسل به بیدار و فعال شدن بدن در زمان صبح کمک می‌کند و به سیستم بدن قدرت و انرژی می‌بخشد. این ماده غذایی همچنین فعالیت مغزی را بهبود می‌بخشد و میزان تولید هورمون شادی بخش ِ سروتونین را افزایش می‌دهد.

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • تفاهم نامه مدیریت مصرف در حوزه صنایع شهرستان خوی امضا شد 
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • آمار نهایی فوتی‌ها و مصدومان تصادفات در نوروز ۱۴۰۳ اعلام شد
  • کاهش شمار قربانیان حوادث رانندگی در نوروز امسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه