Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری فارس، عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور عصر امروز در مراسم تکریم و معارفه رؤسای سابق و جدید ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: وجود دستگاه‌هایی چون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ستاد مبارزه با مواد مخدر نشان‌دهنده یک بیماری و ضعف در عملکرد است.

وی اضافه کرد: وجود چنین ستادهایی علامت خوبی نیست، اما تا انحراف، نقص و اشکال است و چنین با بیماری‌هایی در اقتصاد کشور رخ نشان می‌دهد، این ستادها را باید کمک و همراهی کرد تا بتوانند فعالیت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی‌فضلی با تأکید بر اینکه قاچاق نشان ضعف مدیریت است، تصریح کرد: قاچاق از طریق دریا، زمین و هوا انجام می‌شود که همه اینها هم مسئول دارد و نشان می‌دهد مسئولان و متولیان با روش‌های درست کار نمی‌کنند.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: بیشترین سوز و گداز را درباره مبارزه با قاچاق از زبان رهبری شنیده‌ام که حتی در بعضی مواقع با عصبانیت و تأکیدات زیاد همراه بوده است. باید همت کنیم این موضوع را با مدیریت صحیح، درست و هماهنگی کامل به سمتی ببریم که در آمارهای بین‌المللی، موضوع قاچاق کالا و ارز به‌عنوان ضعف در اقتصاد ما تلقی نشود.

وی بیان داشت: در زمینه مبارزه با قاچاق، بحث هماهنگی مهم‌تر از همه چیز است. دستگاه‌های متولی باید نهایت تلاش خود را به‌عمل آورند، قاچاق کالا و ارز در جایی به وجود می‌آید که کفه ترازوی دو طرف مرز سبک و سنگین است و همیشه از طرف سنگین به طرف سبک جاری می‌شود. تا زمانی که اختلاف در قیمت و سود وجود دارد، قاچاق نیز هست.

رحمانی‌فضلی اظهار داشت: روش کار در 4 سال گذشته مدیریتی فرازهای روشنی را داشته است؛ یکی اینکه قانون جامع و کارآمدی در مبارزه با قاچاق ایجاد شد. در قانون ابعاد نرم‌افزاری خوب دیده شده است.

وزیر کشور اضافه کرد: آنچه اکنون در گمرک تحت عنوان سامانه داریم، خیلی کار را محکم‌تر، دقیق‌تر و نظارت را مطمئن‌تر کرده است. در حوزه گردش پول، مجموعه اقداماتی در زمین پولشویی انجام می‌شود که باید با سرعت بیشتری ادامه پیدا کند و ما سه مورد قوانین در مجلس داریم که ان‌شاءالله تصویب شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مسائل در مبارزه با قاچاق، بحث پولشویی در سیستم مالی و بانکی کشور است که خیلی کمک می‌کند که ما ابتدا، انتها و مسیر هر پولی را در سیستم بانکی و مالی بتوانیم پیگیری کنیم.

رحمانی‌فضلی در مورد اقدامات انجام‌شده در مبارزه با قاچاق سوخت، گفت: 6 میلیون کارت سوخت که با آنها قاچاق صورت می‌گرفت، باطل شد. سوخت نیروگاه‌ها تبدیل به سوخت گازی شدند و نظام صادرات سوخت تغییر پیدا کرد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در حوزه کولبری با حفظ سطح معیشت کولبران گام‌های بلندی را خواهیم داشت، تصریح کرد: مهم این است که همه ما به مبارزه با قاچاق کالا و ارز اعتقاد داشته باشیم و آن را محور بدانیم.

وی در ادامه ضمن تأکید بر اینکه کاهش بیش از 50 درصدی قاچاق کار بسیار مهمی است، بیان داشت: فشارهای بین‌المللی، تهدیدها و شرایط سخت اقتصادی و آن تحریم‌های سخت و همچنین تهدیدها و فشارهایی که دوباره برگشتند، همه موجب می‌شود که بدانیم هیچ‌گونه خوش‌بینی و اعتمادی به دیگران نباید داشته باشیم، البته این به معنای انزوا، کار نکردن و تعامل نداشتن نیست، بلکه به معنای هوشمندی و هوشیاری است.

رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: این موضوع به معنای اتکا به توانمندی‌های خودمان است. اگر فکر کنیم در حوزه سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کمک دیگران می‌توانیم کارمان را پیش ببریم، قطعاً غلط است. در نظام بین‌الملل اصل بر منافع ملی کشورها است و ارتباط هر کشور با کشور دیگر بر پایه منافع ملی است. قدرت ملی و منافع ملی کشورها در رقابت هستند و بعضی جاها در دنیا به ستیزه‌جویی ختم می‌شود.

وزیر کشور تصریح کرد: در کنار همه این مسائل ما یک حکومتی را با ایدئولوژی، مرام و اعتقاد دینی ـ اسلامی با ویژگی‌های خودش مطرح کردیم که عصاره آن خودش را در شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی نشان داده است، اما خیلی‌ها در دنیا با این حکومت مخالف هستند.

رحمانی‌فضلی در پایان گفت: مبارزه با قاچاق در اقتصاد مقاومتی یکی از مسائل مهم است. ما در موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ارز فقط در حوزه اقتصادی تأثیرگذار نیستیم، بلکه تأثیرگذاری ما در سیاست خارجی، امنیت ملی، اقتدار و منافع ملی است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۷۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اهمیت بخش دوم شعار سال یعنی نقش مشارکت مردم در تحقق جهش تولید گفت: رشد تولید با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد و یکی از الزامات آن تسریع، گسترش و افزایش واگذاری بنگاه‌های دولتی به مردم یا نمایندگان آن‌ها است. - اخبار اقتصادی -

میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پیرامون اقدامات بانک مرکزی و دولت در جهت رشد تولید و تحقق شعار سال گفت: کنترل رشد نقدینگی و پایه پولی از اقدامات مهم بانک مرکزی و دولت سیزدهم است؛ زیرا چنانچه همانند دولت گذشته روند رشد نقدینگی بیش از 40 درصدی استمرار پیدا می‌کرد در موضوع تورم شاهد شوک بزرگی بودیم؛ اما خوشبختانه با متوقف‌شدن این مسیر نادرست در دولت فعلی روند نزولی نرخ تورم آغاز شد.

مهرپور در خصوص دلیل اهمیت شاخص رشد نقدینگی و پایه پولی توضیح داد: این عامل‌ها بر تولید تأثیر مستقیم دارد و علاوه بر این موارد، میزان تورم تولیدکننده نیز عامل مؤثری بر فرایند کلی تولید محسوب می‌شود. به عبارتی، شاخص بهای تولیدکننده در اقتصاد نشان‌دهنده تورم موجود در سمت تولید یا عرضه کالا است.

وی ادامه داد: تورم نقطه‌به‌نقطه تولیدکننده در اسفندماه سال 1402 به کمترین عدد چند سال اخیر یعنی حدود 24 درصد رسید، این در حالی است که تورم نقطه به نقطه تولیدکننده در برخی از ماههای سال 1400 حتی به بیش از 100 درصد نیز رسیده بود.

این کارشناس اقتصادی افزود: افزایش تورم نقطه‌به‌نقطه تولیدکننده به بیش از 100 درصد علاوه بر از بین بردن میل و اشتیاق به تولید، تهدید جدی برای آن محسوب می‌شود. نتایج این مسئله را در کاهش عرضه و تولید کالا و همچنین تورم سال گذشته می‌توان دید.

مهرپور عنوان کرد: نتایج مثبت کاهش چشمگیر میزان تورم شاخص تولیدکننده را در سال‌های 1403 یا 1404 دیده می‌شود بنابراین کاهش بی‌سابقه شاخص بهای تولیدکننده یکی از اقدامات مهم بانک مرکزی در حوزه حمایت از تولید است.

وی دررابطه‌با دلیل اهمیت عامل بهای تولیدکننده توضیح داد: این شاخص تا حدود زیادی بر تغییرات شاخص بهای مصرف‌کننده یا قیمت‌ها و تورم تأثیر دارد. به عبارتی با کاهش تورم تولیدکننده بافاصله زمانی بر تورم کالای مصرفی و قیمت نهایی اثرگذار بوده و نرخ تورم مصرف‌کننده در آینده را پیش‌بینی می‌کند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: علاوه بر کاهش نقدینگی و پایه پولی کاهش شاخص بهای مصرف‌کننده را نیز می‌توان به‌عنوان اقدام مهم بانک مرکزی در حوزه تحقق شعار سال و جهش تولید برشمارد.

چه راهکاری برای مشارکت مردم در تحقق رشد تولید وجود دارد؟

مهرپور با اشاره به بخش دوم شعار سال یعنی مشارکت مردم گفت: نقش مردم در تحقق شعار سال بسیار اهمیت داشته و جهش تولید با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد. یکی از الزامات مشارکت مردم تسریع در واگذاری بنگاه‌های دولتی به مردم یا نمایندگان آن‌ها است.

وی ادامه داد: مدیریت و مالکیت از دولت و نهادهای دولتی باید به مردم یا بخش غیردولتی واقعی داده شود به عبارتی تسریع، گسترش و افزایش واگذاری‌ها و تبدیل مردم به ذی‌نفعان در اقتصاد بسیار اهمیت دارد.

مهرپور با اشاره به اقدامات خوب برخی از نهادها و بانک‌های دولتی عنوان کرد: به طور نمونه بخش عمده‌ای از پتروشیمی شازند که از شرکت‌های زیرمجموعه بانک ملی بود به سهام عدالت واگذار شد به عبارتی جمعیت 40-50 میلیون نفری صاحبان سهام عدالت از این واگذاری ذینفع شدند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به‌ضرورت حرکت به سمت مردمی‌سازی اقتصاد بیان کرد: در حوزه مشارکت مردم بهتر است تا با بازتعریف جایگاه تعاونی‌ها و بورس نقش آنها جدی گرفته شود و با تسریع در واگذاری‌ها مردم ذی‌نفع در اقتصاد شوند.

دلار تلگرامی، ارز قاچاق کالا را تأمین می‌کند

مهرپور با اشاره به اختلال قاچاق کالا در رشد تولید گفت: قاچاق کالا به کشور از دو منظر به اقتصاد آسیب می‌زند؛ ورود غیرقانونی کالا به کشور منجر به‌بهم خوردن تنظیم بازار شده و گاهی اوقات باعث بدون مشتری ماندن کالاهای داخلی شده و روند تولید را مختل می‌کند.

وی افزود: از طرف دیگر، قاچاق کالا با تأثیر بر بازار ارز غیررسمی به اقتصاد کشور ضربه می‌زند. امروزه بخش قابل‌توجهی از تأمین مالی قاچاق توسط ارز‌های خارجی انجام می‌شود؛ به عبارتی ما به‌ازای ورود اجناس قاچاق از قبیل پوشاک، لوازم خودرو، کفش و غیره ارز از کشور خارج می‌شود و این ارزی است که از بازار غیررسمی یا دلار تلگرامی تأمین می‌شود.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه افزایش قاچاق کالا منجر به فشار تقاضا به بازار غیررسمی ارز شده و قیمت آن را بالا می‌برد، گفت: باوجوداینکه افزایش قیمت ارز بر نحوه تأمین کالاهای وارداتی به کشور نقشی ندارد؛ اما نوسانات ارز غیررسمی علاوه بر تأثیر منفی بر بازار دارایی‌ها، فضای روانی جامعه و اقتصاد را نیز تخریب می‌کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگرچه قاچاق کالا یک پدیده اقتصادی است؛ اما سیاست‌گذار پولی به‌تنهایی نمی‌تواند در راستای مبارزه با قاچاق کالا قدم بردارد و نیاز است تا سیاست‌گذار مالی و حتی نهادهای غیراقتصادی برای مقابله با این معضل اقدام کنند؛ چراکه معضل قاچاق کالا از جهات گوناگون تولید و اقتصادی به کشور آسیب وارد می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت بهداشت زیر بار صدور مجوز به سیگارهای الکترونیک نمی‌رود
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • بیست‌وپنجمین استاندار مازندران معارفه شد