Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: به گزارش نامه نیوز حمید رسایی روحانی اصولگرایی است که البته حالا مدتی است دیگر نماینده مجلس نیست اما زمانی در دوران مجالس هشتم و نهم به‌عنوان یکی از مهمترین نمایندگان نزدیک به جبهه پایداری، پشتیبان جدی دولت و شخص محمود احمدی‌نژاد بود. سیاستمداری که البته می‌گوید از 6 سال پیش تاکنون ارتباطی با احمدی‌نژاد نداشته اما همچنان با ادبیاتی دوپهلو و کنایه‌آمیز از رییس‌جمهور پیشین حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رسایی که لابه‌لای این گفت‌وگو نیز تاکید کرده «حرف زدن را خوب بلد است»، احمدی‌نژاد را سیاستمداری می‌داند که شجاعتش بر تقوایش غلبه یافته و همزمان می‌گوید همین ویژگی اخلاقی است که او را زمین زده است. این نماینده سابق مجلس تاکید می‌کند که شیوه بیان انتقادات احمدی‌نژاد به دستگاه قضایی را نمی‌پسندد.
یک روز پس از بازداشت اسفندیار رحیم مشایی در آخرین روز کاری مجلس، به‌طور اتفاقی به این نماینده پیشین برخوردیم و با او به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید:
* درپی صدور دادنامه ۷۷ صفحه‌ای برای آقای بقایی، شب گذشته نیز آقای مشایی بازداشت شدند. چه اتفاقی برای نزدیکان آقای احمدی‌نژاد در حال افتادن است؟
همان که اعلام شده است. آن‌چه به طور رسمی اعلام شده، چیست؟
* آقای مشایی پیش‌تر حکم آقای بقایی را مقابل سفارت بریتانیا آتش زد. نظرتان درباره این اقدام چیست؟ این رفتار را چگونه می‌توان تحلیل کرد؟
بنده این کارها را قبول ندارم و موافق این رفتارها و این کارها نیستم.
* فکر می‌کنید واکنش آقای احمدی‌نژاد درقبال بازداشت مشایی و نحوه دادرسی به پرونده بقایی چه باشد؟
نمی‌دانم. بنده تقریباً از سال ۹۰ تا اکنون هیچ ارتباطی با آقای احمدی‌نژاد نداشته‌ام.
* به‌عنوان یک ناظر بیرونی تحلیل‌تان درباره رفتار سیاسی احمدی‌نژاد چیست؟
به هر حال آقای احمدی‌نژاد از ابتدا آن‌چنان قابل پیش‌بینی نبود و اکنون هم چندان قابل پیش‌بینی نیست.
احمدی‌نژاد همچنان در رفتارش غیرقابل پیش‌بینی است
* آیا به این دلیل که قابل پیش‌بینی نبود، از او حمایت می‌کردید؟
ما از زمانی که قابل پیش‌بینی نبود و شبیه به بقیه و کسانی شد که قابل پیش‌بینی بودند. به هر حال امثال آقای کروبی، خاتمی، موسوی و هاشمی برای ما قابل پیش‌بینی بودند. عملکردهایشان برای ما قابل پیش‌بینی بود و دقیقاً معلوم بود مسیر این‌ها در راستایی است که دشمنان اصلی انقلاب از آن استفاده می‌کنند. از سال ۹۰ آقای احمدی‌نژاد هم شبیه به این‌ها شد. با این حال احمدی‌نژاد همچنان یک ویژگی دیگری دارد و آن این است که رفتارهایش همچنان قابل پیش‌بینی نیست.
* برخی ناظران معتقدند رفتار و اعمال اخیر احمدی‌نژاد و نزدیکانش عمدی و برای ایجاد التهاب در جامعه است؛ به نظر شما این چنین است؟
من این‌طور نمی‌بینم که آقای احمدی‌نژاد عمداً چنین رفتاری می‌کند که در جامعه التهاب ایجاد کند. به هر حال آقای احمدی‌نژاد یک شخصیت سیاسی است که به عقیده من، شجاعتش به تقوایش غلبه پیدا کرد و همین احمدی‌نژاد را زمین زد.
ردصلاحیتم توسط شورای نگهبان را کار درستی نمی‌دانستم
* آقای احمدی‌نژاد در این مدت انتقاداتی را نسبت به قوه قضاییه مطرح کرده و معتقد است که رفتار عادلانه‌ای از جانب دستگاه قضا با او و یارانش نمی‌شود؛ نظرتان درباره این انتقادها چیست؟
بنده روش انتقاد کردن احمدی‌نژاد را به هیچ وجه قبول ندارم و از جزئیات پرونده نیز مطلع نیستم که بخواهم درباره جزئیات آن اظهارنظر کنم. با این حال خود من در جمهوری اسلامی ردصلاحیت شدم و در همان دوره‌ای که ردصلاحیت شدم، از کلیت شورای نگهبان حمایت کردم. با این‌که کار شورای نگهبان در قبال خودم را کار درستی نمی‌دانستم. با این حال بعد از آن هم توانستم در اصفهان تایید صلاحیت خود را بگیرم اما هیچ‌گاه نرفتم پنجه به یک ساختار و یک جایگاه بکشم که به هر دلیل در آن مقطع درمورد بنده درست عمل نکرده بود و می‌توانست طور دیگری عمل کند.
بنابر این اگر کار به‌جایی رسید که یک حکمی را قبول نداشتم، بخواهم کل قوه قضاییه را زیرسوال ببرم یا احیاناً طرف بردارد، حکم صادره را مقابل سفارت بریتانیا آتش بزند که معنایش این است که کل این دستگاه قضایی وابسته به انگلیس است، هیچ فرقی با رفتارهای غیرقانونی دیگری که در سال ۸۸ صورت گرفت و برخی مطبوعات و رسانه‌ها با تمام وجود از آن حمایت کردند، ندارد.
با این حساب اکنون حرف من این است که شما (مطبوعات اصلاح‌طلب) که از رفتارهای غیرقانونی (در سال ۸۸) دفاع می‌کردید، اینجا هم باید از رفتارهای غیرقانونی آقای احمدی‌نژاد دفاع کنید. چرا نمی‌کنید؟ چرا رسانه‌ها این‌طور ساکت هستند؟
* شما که برخلاف ما همیشه حق را گفته‌اید، آیا درباره عملکرد قوه قضاییه هم با صراحت حقیقت را می‌گویید؟ آیا عملکرد قوه قضاییه را بجا می‌دانید؟
در کجا؟
* مثلاً درمورد همین پرونده خاص آقای بقایی؟
ببینید همان‌طور که وقتی دستگاه قضایی در مورد بقیه حکم داد و بنده از جزئیات پرونده اطلاع نداشتم، به کلیت قوه قضاییه اعتماد کردم، این‌بار هم همین کار را انجام می‌دهم و برایم تفاوتی ندارد.
* آیا انتقادی به کلیت قوه قضاییه ندارید؟
کلیت قوه قضاییه با صدور رای درباره یک پرونده متفاوت است. ساختار قوه قضاییه هم مثل ساختار جمهوری اسلامی است. این ساختار قابل دفاع است. اما آیا در این ساختار هیچ اشکالی وجود ندارد؟ خیر. ممکن است اشکالاتی هم باشد.
از طرفی دستگاه قضایی اطلاع‌رسانی درستی درباره پرونده‌ها ندارد. درواقع این نگاه از بالا به پایین که تاحدودی به ماهیت کار قضایی برمی‌گردد، غلط است. در دوره و زمانی که هر کسی یک گوشی در دست دارد و با ۵۰ تا کانال و گروه، اخبار درست و غلط را منتشر می‌کند، این‌که شما حمل بر بی‌محلی کنید، درست نیست. سیاست غلطی است. قوه قضاییه باید اطلاع‌رسانی کند، پاسخگو باشد، شفاف توضیح دهد که کسی نتواند سوءاستفاده کند. چه این پرونده و چه پرونده‌های مشابه که کسی که محکوم شده، می‌آید و به دلیل همین ویژگی قوه قضاییه، بهره‌برداری می‌کند و چند اطلاعات درست و غلط را کنار هم گذاشته و به نفع خود اقدام می‌کند. و ما هم سکوت کنیم. این سکوت بالاخره تاجایی جواب می‌دهد اما آهسته آهسته شبهات را زیاد می‌کند.
* شما به ایرادهایی اشاره کردید. اخیراً برخی نمایندگان در جریان خودکشی چند نفر از زندانیان انتقاداتی را مطرح کردند از جمله اینکه برخی از مجموعه‌های زیر مجموعه این دستگاه قابل نظارت نیست.
به هرحال مجموعه‌های نظارتی دیگری هم هستند که بر عملکردها نظارت می‌کنند. این‌که ما بگوییم همه نظارت‌ها باید یک‌جا متمرکز باشد، نمی‌شود. درواقع همان‌طور که درگذشته تحقیق و تفحص از قوه قضاییه انجام شد، همچنان نیز امکان تفحص از این قوه وجود دارد.
* سوال آخر این‌که آیا احتمال بازداشت شخص احمدی‌نژاد را هم در روزهای آینده می‌بینید؟
شما که بدتان نمی‌آید. می‌گویند آرزو بر جوانان عیب نیست!

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۵۷۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی در ۱۱ اسفندماه»، مهمترین ماراتن سیاسی سال ۱۴۰۲ بود که در فضایی سرد و بدون شور و هیجان انتخاباتی برگزار شد.

انتخاباتی که از همان آغاز، رد صلاحیت های گسترده از سوی هیأت های اجرایی و نظارت، آن را به سمت و سویی دیگر برد و در نهایت پس از ۳ مرحله بررسی صلاحیت ها، از میان ۲۴۸۲۹ نفر، ۱۵.۲۰۰ نفر توانستند وارد گود رقابت برای تصاحب کرسی های سبز بهارستان شدند.

کهکیلویه و بویراحمد پیشتاز شد/ تهران عقب ماند

انتخابات در ۱۱ اسفندماه برگزار شد و تایید صلاحیت پرشمار چهره های گمنام و ناشناس نتوانست سایه ردصلاحیت های گسترده چهره های شاخص را از این انتخابات دور کند و بنابر گفته احمد وحیدی وزیر کشور میزان مشارکت در انتخابات مجلس دوازدهم، تنها ۴۱ درصد بود و ۲۵ میلیون نفر پای صندوق های رأی حضور یافته بودند؛ حتی کمتر از انتخابات مجلس یازدهم در سال ۱۳۹۸. البته باید خاطرنشان کرد که این میزان مشارکت، کاملا پیش بینی شده بود و دور از انتظار نبود.

طبق گفته کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور، در این انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد با ۶۵.۷۴ درصد رتبه بالاترین مشارکت را از آن خود کرد و استان تهران با ۲۶.۱۷ درصد کمترین میزان مشارکت را داشته است.

۴۵ کرسی مجلس در انتظار دور دوم انتخابات

در مرحله اول انتخابات، تکلیف ۲۴۵ کرسی بهارستان مشخص شد و ۴۵ کرسی دیگر نیز در مرحله دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت ماه اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزارخواهد شد، تعیین تکلیف می شوند.

از میان ۲۴۵ منتخب مجلس آینده، ۱۰۳ نفر؛ یعنی ۴۲ درصد، سابقه نمایندگی در مجلس یازدهم را دارند و ۱۴۲ منتخب جدید؛ یعنی۵۸ درصد، راهی مجلس می‌شوند تا ۴ سال به عنوان موکل حوزه های انتخابیه خود، بر صندلی های ساختمان هرمی شکل پارلمان تکیه زنند.

تهران رکورددار، انتخابات مجلس دوازدهم شد

نکته قابل توجه در این دور از انتخابات لیست های متعدد اصولگرایان بود که یکی بعد از دیگری رونمایی می شد، آنهم در شرایطی که اصلاح طلبان و اعتدالیون و مستقلین بخاطر کم بودن کاندیدا در نهایت یک لیست تحت عنوان «صدای ملت» منتشر کرده بودند و در همه حوزه های انتخابیه نیز کاندیدا نداشتند اما اصولگرایان که دستشان برای معرفی کاندیدا باز بود تا توانستند لیست انتخاباتی روانه میدان انتخابات کردند.

هرچند در این انتخابات شورای ائتلاف انقلاب اسلامی، بار دیگر با سهم دهی به جبهه پایداری توانست لیست مشترک واحدی به سرلیستی محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی را منتشر کند، اما چند پاره شدن اصولگرایان و سونامی لیست‌ دهی در این انتخابات کار را یک سره کرد و به جای یک لیست واحد، ترکیبی از کاندیداها روانه بهارستان شدند.

قالیباف پدیده شد/ رأی نفر اول تهران چند؟

مشارکت حداقلی در انتخابات ۱۱ اسفند با ریزش محسوس آراء کاندیداهایی که در مجلس فعلی نیز حضور دارند همراه بود. بررسی آراء نمایندگان ابقا شده در انتخابات مجلس دوازدهم با آرای کسب شده آنان در انتخابات سال ۹۸، نشان داد که از میان ۱۰۳ نماینده، آراء ۷۳ نماینده فعلی در این دوره انتخابات ریزش قابل توجهی داشته است.

از جمله ۱۶ نماینده به نام های امیرحسین بانکی پور، عباس مقتدایی، محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی، محمود نبویان، مالک شریعتی، علی خضریان، علی یزدی خواه، روح الله ایزدخواه، رضا تقی پور، نصرالله پژمانفر، روح الله نجابت، جعفر قادری، فاطمه محمد بیگی، مجتبی ذوالنوری و احمد مرادی که بیشترین ریزش رأی را به خود اختصاص داده اند.

از سوی دیگر، نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم بیشترین ریزش رأی را نسبت به نمایندگان اصلاح طلبی همچون مسعود پزشکیان داشته اند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم و عضو شورای ائتلاف، در انتخابات مجلس یازدهم ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی کسب کرده و به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران وارد بهارستان شده بود، اما در انتخابات اسفندماه سال ۱۴۰۲ با ریزش عجیب رأی تنها توانست ۴۴۷.۹۰۵ رأی اخذ کرده و جایگاه اول را در میان ریزش آراء به خود اختصاص دهد.

همچنین، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان آباد که در انتخابات مجلس یازدهم ۱۷.۱۲۷ رأی کسب کرده بود، در انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، با کسب ۱۷.۰۱۸ رأی، ۱۰۹ رأی کمتر از سال ۹۸ کسب کرده که کمترین میزان ریزش رأی بوده است.

در این میان باید از سیدمحمود نبویان نفر اول تهران در انتخابات نیز نام برد. وی با کسب ۵۹۷.۷۷۰ رأی، بیشترین رأی را در انتخابات ۱۴۰۲ از آن خود کرده است. ولی مقایسه آراء او با نفر اول تهران در سال ۱۳۹۸؛ یعنی محمدباقر قالیباف که ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی آورده بود، نشان داد که ۶۶۷.۵۱۷ رأی ریزش داشته است.

ریزش رأی نمایندگان ۱۲ استان کشور در انتخابات دوازدهم

ریزش پایگاه رأی نمایندگان فعلی استان های اردبیل، ایلام، البرز، چهارمحال بختیاری،سیستان و بلوچستان، قزوین، قم، کرمان، لرستان، مرکزی، همدان و یزد هم از دیگر نکات مهم در انتخابات مرحله اول مجلس دوازدهم بوده است.

این نمایندگان شامل؛ علی نیکزاد و صدیف بدری در اردبیل؛ علی حدادی در ساوجبلاغ البرز؛ سارا فلاحی در ایلام؛ احمد راستینه هفشنجانی در شهرکرد؛ سیدمحمد پاکمهر در بجنورد؛ مصطفی طاهری در زنجان؛ محمد سرگزی، حسینعلی شهریاری و فداحسین مالکی در استان سیستان و بلوچستان؛ روح الله عباس پور و فاطمه محمدبیگی در قزوین؛ مجتبی ذوالنوری در قم؛ موسی غضنفرآبادی و منصور شکراللهی در کرمان؛ عباس گودرزی، فاطمه مقصودی و سیدحمیدرضا کاظمی در لرستان؛ ولی الله بیاتی و محمد سبزی در مرکزی؛ محمدمهدی مفتح، احد آزادی خواه و حمیدرضا جاجی بابایی در همدان و سیدجلیل میرمحمدی ،محمدرضا صباغیان و محمدصالح جوکار در یزد بوده اند.

نماینده ای که رکورددار حضور در بهارستان شد

از سوی دیگر، بررسی نتایج انتخابات ۱۱ اسفند نشان داد، نماینده ای که رکورددار حضور در پارلمان است با ریزش رأی باز هم در پارلمان ماندگار شده است. محمدمهدی مفتح عضو شورای ائتلاف منتخب حوزه انتخابیه تویسرکان در استان همدان که در انتخابات سال ۱۳۹۸، ۱۶.۲۵۸ رأی کسب کرده بود، در دوره دوازدهم ۱۰.۳۹۲ رأی آورد و با وجود ریزش حدود ۶ هزار رأی بار دیگر نماینده مجلس شد.

محمد مهدی مفتح که نماینده فعلی تویسرکان در مجلس است، سابقه حضور در ادوار چهارم، پنجم، هفتم و هشتم، نهم و دهم، یازدهم را نیز در سابقه خود دارد.

مجلس دوازدهم چند فراکسیونی می شود

دعواهای درون گروهی میان اصولگرایان در انتخابات مجلس دوازدهم به اوج خود رسید، خروجی این اختلافات نیز لیست های چندگانه اصولگرایان در انتخابات اسفندماه بود. اختلافاتی که پیش بینی می شود در مجلس دوازدهم با شدت و حدت بیشتری ادامه پیدا کند.

برهمین اساس نیز برخی تحلیلگران پیش بینی می کنند مجلس آینده مجلسی با یک فراکسیون اکثریت نباشد و فراکسیون های اقلیت چندگانه را در این مجلس شاهد باشیم.

قالیباف و یارانش، جبهه پایداری، شورای وحدت با لیدری متکی، امنا و شریان و ...هرکدام داعیه اصولگراتر بودن را دارند و به نظر می رسد در مجلس آینده هرکدام با ساز خود جلو بروند.

مستقلین، اصلاح طلبان و اعتدالیون نیز براساس شواهد موجود فراکسیونی را تشکیل خواهند داد که بنا به روایت نوری قزلجه حداقل ۸۰ عضو دارد و می تواند یک فراکسیون اقلیت با نفوذ و اثرگذار باشد.

۳ نماینده اقلیت ماندگار شد/ یک زن هم نماینده شد

آرا شاوردیان، شارلی انویه تکیه، همایون سامیه‌یح نجف آبادی، از نمایندگان اقلیت‌های مذهبی مجلس یازدهم، توانستند بار دیگر در پارلمان دوازدهم نیز حضور داشته باشد. شارلی انویه تکیه ۲.۲۶۸ رأی به دست آورد در حالیکه در دوره قبل تنها با ۱.۰۷۱ رأی راهی بهارستان شده بود. همایون سامیه‌یح نجف آبادی نیز با ۱.۴۰۶رأی نسبت به سال ۱۳۹۸ که ۱.۲۶۱ رأی کسب کرده بود، افزایش رأی داشته است. آرا شاوردیان سومین نماینده فعلی اقلیت های مذهبی در این دوره ۵.۰۵۸ رأی را از آن خود کرد که نسبت به انتخابات مجلس یازدهم که ۵.۲۷۵ رأی داشته است، آراءش روند کاهشی داشته است.

از سوی دیگر، باید از اولین زن در میان اقلیت‌های مذهبی نام برد که توانست به عنوان منتخب مردم خود قدم در ساختمان بهارستان بگذارد. او بهشید برخوردار نماینده زن زرتشتیان است که با کسب ۱.۰۲۱ رأی توانست کرسی پارلمان را از آن خود کند.

چهره هایی که با مجلس دوازدهم خداحافظی کردند

در انتخابات مجلس دوازدهم برخی از چهره های شاخص مجلس با مُهر قرمز ردصلاحیت بر پرونده هایشان روبرو شدند و از گود رقابت کنار رفتند. ۲۲ نماینده فعلی مجلس از جمله آنها بود که در میانشان منتقدان پروپا قرص دولت رئیسی هم حضور داشتند.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد؛ جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت؛ احمدعلیرضا بیگی نماینده تبریز؛ معین الدین سعیدی نماینده چابهار؛ محمود احمدی بیغش نماینده شازند؛ جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده تربت‌جام؛ شهریار حیدری نماینده قصرشیرین؛ مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب؛ سیدعلی موسوی نماینده ملکان؛ اسماعیل حسین‌زهی نماینده خاش و میرجاوه؛ مجید انصاری نماینده نورآباد ممسنی و رستم؛ رجب رحمانی نماینده تاکستان؛ محمد خدابخشی نماینده الیگودرز؛سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل؛ سیدغنی نظری نماینده خلخال و کوثر؛ احسان ارکانی نماینده نیشابور؛ علی جدی نماینده شیروان؛ مجتبی محفوظی نماینده مردم آبادان؛ لفته احمدنژاد نماینده خرمشهر؛ قاسم ساعدی نماینده دشت‌آزادگان و هویزه و اسفندیار اختیاری نماینده اقلیت زرتشتیان نمایندگان ردصلاحیت شده مجلس یازدهم بودند.

علاوه بر این نمایندگان فعلی مجلس که از راهیابی به انتخابات مجلس دوازدهم بازماندند، برخی نمایندگان ادوار و چهره های سیاسی نزدیک به علی لاریجانی و حسن روحانی نیز بوده اند که نام آنها در میان رد صلاحیت شدگان خودنمایی می کرد. منصور حقیقت پور، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، جواد هروی، بهروز نعمتی، علی باقری، جواد کولیوند، عزت الله یوسفیان ملا، نادر قاضی پور، جواد جهانگیرزاده و عبدالرضا عزیزی از جمله آنها بودند.

در میان چهره های شاخصی که نتوانستند در مرحله اول انتخابات آراء لازم را در انتخابات حداقلی بدست آورند می توان به محمدرضا باهنر از حوزه انتخابیه کرمان، علی مطهری از حوزه انتخابیه تهران و محمدباقر نوبخت از حوزه انتخابیه رشت اشاره کرد.

علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار که نامش با سیلی زدن به یک سرباز راهنمایی و رانندگی بر سر زبان‌ها افتاده بود، حسن نوروزی نماینده رباط کریم و از حامیان سرسخت لایحه عفاف و حجاب، حسین جلالی نماینده رفسنجان، فریدون عباسی نماینده کازرون، محمدحسین آصفری نماینده اراک و ولی اسماعیلی نماینده حوزه انتخابیه گرمی نیز از جمله نمایندگانی بودند که نتوانستند باردیگر صندلی های سبز رنگ بهارستان را تصاحب کنند.

۱۰۳ نماینده فعلی ماندگار در مجلس دوازدهم/ قدیمی ها به مجلس بازگشتند

از دیگر نکات قابل توجه در اولین دور از انتخابات مجلس، ابقای تعدادی از نمایندگان فعلی بر کرسی های خود در پارلمان است. ۱۰۳ نماینده فعلی بار دیگر منتخب مردم حوزه های انتخابیه خود شدند. هرچند اصولگرایان همچون دوره یازدهم، جناح غالب در مجلس آینده هستند، اما در میان آنها چهره های اصلاح طلب و میانه رویی مانند مسعود پزشکیان، غلامرضا تاجگردون، نوری قزلجه، سیدفرید موسوی و ...نیز دیده می شوند.

۵ وزیر احمدی نژادی روانه بهارستان شدند

از نکات قابل توجه دیگر انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ این است که در میان راه یافتگان به مجلس دوازدهم، نام ۵ تن از وزرای دولت محمود احمدی نژاد هم به چشم می خورد. علی نیکزاد، رضا تقی پور، شمس الدین حسینی و حمیدرضا حاجی بابایی ۴ وزیری بودند که در مجلس یازدهم نیز حضور داشتند و در این دوره از انتخابات مجلس در جایگاه خود ابقا شدند. منوچهر متکی پنجمین فرد است که سمت وزارت امور خارجه در دولت احمدی نژاد را بر عهده داشت و در انتخابات مجلس دوازدهم توانست منتخب تهران شود.

اما در میان ۲۴۵ راه یافته به مجلس دوازدهم نامی از وزرای دیگر دولت ها دیده نمی شود.

جابجایی آراء منتخبان/ چه کسانی رأی‌شان باطل شد؟

از سوی دیگر، اعتراضات صورت گرفته در برخی از حوزه های انتخابیه، بازشماری آراء را به همراه داشت که باعث ایجاد تغییراتی در نتایج انتخابات شد.

از جمله در حوزه انتخابیه ورامین، پیشوا و قرچک که مهدی زمانی افشار به عنوان منتخب آراء کافی را کسب کرده بود، در پی بازشماری صندوق های رأی، صلاحیت وی رد شد و نفرات دوم و سوم به مرحله دوم راه یافتند.

طبق اعلام نتایج اولیه، در حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و لالی، علی عسگر ظاهری با کسب ۲۸.۶۹۸رأی منتخب این حوزه اعلام شده بود، اما در بازشماری کامل تمامی صندوق‌های اخذ رأی، با جابه‌جایی نفر اول و دوم، رضا جباری رأی لازم را کسب کرد.

لنجان در استان اصفهان حوزه انتخابیه دیگری است که در آن حسین رجائی و علی کیایی به مرحله دوم راه یافته بودند، اما بازشماری آراء باعث ابطال رأی علی کیایی شد و حسین رجائی با نفر سوم به مرحله دوم راه یافتند.

اما بازشماری صندوق‌ها در شهرستان همدان، هم جالب توجه بود؛ چراکه باعث افزایش آراء منتخبان شد و در مجموع تعداد پنج رأی به آراء حمیدرضا حاجی‌بابایی، ۵۸ رأی به آراء عباس صوفی و ۱۶ رأی به آراء احمدحسین فلاحی اضافه شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900357

دیگر خبرها

  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • اعتراف عجیب سیدمحمد خاتمی /مولوی سُنی فراری از مشهد در افغانستان کشته شد /بازخوانی خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی
  • ثبت بیشترین بارش باران در ایستگاه در روستای انجیره آبدانان
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • سرپرست وزارت اقتصاد در دولت احمدی‌نژاد: باجناقم از من شاکی است که چرا برای او وام جور نکردم
  • عکس احمدی‌نژاد و سعید جلیلی ۲۰ سال قبل
  • سقوط پوتین؟ شاید آرزو بر جوانان عیب نیست / گورباچف مایه عبرت ولادیمیر پوتین شده است / چرا روسیه پوتین با شوروی در آستانه سقوط متفاوت است