Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - خريد ماهي قرمز يکي از آداب نوروز است، اگر مي‌خواهيد بر سر سفره هفت سين ماهي قرمز داشته باشيد در مورد شرايط نگهداري و غذاي ماهي قرمز بيشتر بدانيد. همچنين بايد به عواملي نظير آب، مکان نگهداري، هوا و دماي مناسب ماهي‌ها توجه کرد تا هم ماهي سالم بماند و هم سلامتي شما را به مخاطره نيندازد.
دکتر امراله قاجاري مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي در گفت و گو با جام جم آنلاين بيان کرد: ماهي قرمز شب عيد بر اساس فرهنگ ما ايراني ها مهمان و پاي ثابت تمامي سفره هاي هفت سين است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به بهداشت و سلامتي اينگونه از آبزيان بسيار حائز اهميت بوده و افراد بايد قبل از خريد و در هنگام نگهداري مسائل بهداشتي رعايت شود.
وي ادامه داد: ماهي هاي زينتي به عنوان گونه هاي بسيار سالم و بي خطر براي انسان ها محسوب مي شود. امروزه در زندگي شهرنشيني حضور اين دسته از ماهي ها به دليل بي خطر بودن، زياد مشاهده مي شود همچنين ماهي هاي زينتي در مقايسه با ساير حيوانات خانگي از لحاظ انتقال بيماري ها درصد اندکي را به خود اختصاص داده اند.
قاجاري با بيان اينکه افراد در هنگام خريد ماهي قرمز بايد چند نکته را در نظر داشته باشند به جام جم آنلاين گفت: ماهي مورد نظر ضايعه اي روي پوستش نداشته باشد همچنين پِلک هاي ماهي ريخته نشده باشد. علاوه بر آن ماهي هايي که شناي سالم تري داشته و پر تحرک و شاداب هستند را براي خريد انتخاب کنند.
مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي در خصوص نگداري ماهي قرمز گفت: اين دسته از ماهي ها توان ماندن در دماهاي بالا (25 درجه به بالا) را ندارند، چرا که تغييرات ناگهاني دما ممکن است جانش را به خطر بيندازد به عبارتي ماهي بايد در يک شرايط ثابت نگهداري شود. از نگهداري در ظروف تنگ و کوچک اجتناب کنيد و از تُنگ هايي استفاده نماييد که دهانه گشادي دارند چرا که عمل تبادل هوا (اکسيژن رساني) بايد راحت صورت گيرد.
به گفته وي، از دستکاري هاي غير ضروري ماهي ها به شدت خودداري شود، بخصوص از دسترس کودکان به دور باشند.
قاجاري در ادامه گفت: تماس زياد دست با ماهي باعث مي شود پِلک هاي ماهي ريخته و مستعد بيماري مي شوند لذا از دستکاري هاي بي مورد اجتناب شود. همچنين ماهي هاي قرمز هيچ گونه عوارض پوستي را به دنبال ندارند اما بهتر است کودکان، افراد مُسن و افرادي که از سيستم ايمني پاييني برخوردار هستند از تماس زياد با ماهي پرهيز کرده و در صورت جا به جايي و شستشو از دستکش استفاده کنند.
مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي در رابطه با تغذيه ماهي هاي قرمز گفت: ماهي هاي شب عيد غذاي اندکي را نياز دارند و بيشتر توصيه مي شود از غذاي مخصوص ماهي قرمز استفاده شود همچنين بايستي با غذاهاي کم پروتئين و سرشار از کربوهيدرات شناور در سطح آب تغذيه شود. روزي يک تا دوبار بايد به ماهي غذا داد اما در حجم بسيار کم، در غير اين صورت باعث آلودگي آب شده و ماهي نمي تواند تغذيه کند. از خرده‌هاي ريز نان نيز مي توان به‌عنوان غذاي اين ماهي‌ها استفاده کرد.
وي اشاره کرد: معمولا براي نگهداري يک ماهي، دو و نيم ليتر آب کفايت مي کند. همچنين در هنگام تعويض آب، افراد دقت داشته باشند آب خارج شده از شير را فورا در تُنگ نريزند. ظروف نگهداري ماهي را بايد هفته اي يکبار شست و شو(با آب و نمک) کنند .
به گفته قاجاري، ماهي ها از نظر بيماري هاي مشترک با انسان جزء گونه هايي هستند که خطر بسيار پاييني دارند و تا به حال بيماري شناخته شده و يا حادي در اين زمينه وجود ندارد.
مديرکل دفتر بهداشت و مديريت بيماري‌هاي آبزيان سازمان دامپزشکي اشاره کرد: خانواده ها دقت داشته باشند عمر ماهي هاي قرمز به اندازه تعطيلات نوروز نيست و حداقل 4 الي 5 سال قادر به زندگي هستند لذا توصيه مي شود افرادي که ماهي قرمز خريداري مي کنند به بهترين نحوه نگهداري کرده و اگر تصميم به رهاسازي ماهي هايشان داشتند در مکان هايي که شهرداري معين کرده است اين کار را انجام دهند.
بيتا نوروزي / جام جم آنلاين

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۱۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، فردا یکشنبه (۹ اردیبهشت) بارش رگباری باران در ارتفاعات کرمان و برخی مناطق بوشهر و غرب هرمزگان ادامه خواهد داشت.

براساس اطلاعات هواشناسی، دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) در اغلب مناطق کشور جوی آرام خواهیم داشت.

همچنین سه شنبه (۱۱ اردیبهشت) سامانه بارشی از غرب وارد کشور می‌شود و بارش در ایلام، کرمانشاه، کردستان، لرستان و جنوب آذربایجان غربی رخ خواهد داد.

توصیه می‌شود فردا؛ اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت‌تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هرگونه عملیات کشاورزی.

وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده

آسمان تهران فردا (۹ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری، گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۷ درجه سانتیگراد و طی دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری و در بعضی ساعت‌ها وزش باد، گاهی افزایش باد با حداقل دمای ۱۷ و حداکثر دمای ۲۹ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

کد خبر 6090435 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • گوشت قرمز از مراکز معتبر و موردتایید دامپزشکی تهیه شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • قلم قرمز روی شاه ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ آغاز بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان این مناطق
  • هشدار قرمز هواشناسی به کشاورزان؛ بارش موج‌های رگباری شدید از فردا
  • این پز اجتماعی میلیون ها تومان برای افراد آب می خورد | سگ گردانی و درآمد میلیونی داگ واکرها