Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری علم و فناوری از استان گلستان ؛ محمدرضا اسماعیلی راد دانشجوی گلستانی است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد تحصیل می کند ، این دانشجوی خلاق توانسته با استفاده از کاه و کلش گندم و ضایعات محصولات کشاورزی نظیر نیشکر ، خمیر کاغذ تهیه کند .

اسماعیلی راد در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص نحوه کار خود گفت : اهمیت این کار به این خاطر است که امروز ما با روند نابودی جنگل ها و قطع درختان مواجه هستیم که عمدتا برای تهیه کاغذ استفاده می شوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود :  کشور ما با داشتن اقلیم های متفاوت و کشت محصولات کشاورزی متعدد ، پسماندهای کشاورزی فراوانی دارد لذا تصمیم گرفتم تا از ضایعات این محصولات هم استفاده کنم .

این نخبه گلستانی بیان کرد : روزانه بالغ ‌بر 100 تن به همراه تولید سبدی از محصولات جانبی ناشی از ضایعات مواد حین فرآیند تولید خمیر کاغذ تولید می کنیم .

اسماعیلی راد ادامه داد : همانطور که فائو سازمان خوار و بار جهانی اعلام کرده در ایران هنگام برداشت محصول ۳۰ تا ۳۵ درصد محصول ، بصورت ضایعات هدر می رود که رقم زیادی است و می تواند هم به کشاورز سود برساند و هم محیط زیست را سالم نگه دارد .

این دانشجوی کارآفرین تصریح کرد : در سالی که مزین به اشتغال و تولید ملی بود تصمیم گرفتم تا برای کاهش ضایعات کشاورزی و استفاده بهینه از آنها ، همچنین ایجاد ارزش افزوده و افزایش درآمد های غیر کشاورزی و توسعه صنایع تکمیلی در بخش کشاورزی این واحد را راه اندازی کردیم .

اسماعیلی راد که عضو هیأت مدیره شرکت تسکا نیز می باشد ، خاطرنشان ساخت : تولید خمیر کاغذ از ضایعات کاه، کلش و تفاله نیشکر می‌تواند علاوه بر جلوگیری از قطع درختان، حفظ منابع طبیعی و جنگل‌ها را به دنبال داشته باشد.

این دانشجوی نخبه با بیان اینکه در کارخانه ، از ضایعات کشاورزی همچون تفاله گندم و برنج، ضایعات گندم، شالی و جو برای درست کردن خمیر کاغذ استفاده می شود ، افزود : ما حتی از ضایعات نیزارهای اطراف زمین‌های کشاورزی نیز استفاده می کنیم.

اسماعیلی راد اضافه کرد : فراوری کاعذ یک صنعت استراتژیک است که در کشور ما کاربرد فراوانی دارد ، لذا تصمیم گرفتیم با درنظر گرفتن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و در راستای حفظ محیط‌ زیست و ایجاد اشتغال کمک کنیم .

وی یادآور شد :  علاوه بر بهره‌برداری از ضایعات کشاورزی و تولید خمیر کاغذ بکر مورد نیاز صنایع در نظر داریم تا با همت کارشناسان داخلی، حوزه صنایع تبدیلی ضایعات کشاورزی در استان گلستان را که قطب کشت گندم است بیش از پیش توسعه دهیم .

کارآفرین نمونه استان گفت : این کارخانه با رویکرد خودکفایی در صنایع کاغذسازی و در راستای تحقق صادرات محصولات به کشورهای خارجی گام برمی‌دارد و در درازمدت به اهداف بزرگتری می اندیشد .

انتهای پیام /

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۱۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی روز یک شنبه در جمع خبرنگاران، به تغییرات قابل توجه کشاورزی استان در حوزه زراعت در سال ۱۴۰۳ اشاره و اضافه کرد: طبق برنامه الگوی کشت ابلاغی برای امسال سطح زیر کشت محصول گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی و سبزیجات نیز به طور محسوسی کاهش می‌یابد.

به گفته وی در هدف گذاری انجام شده برای سال جدید، سطح زیر کشت محصولات زراعی در دیمزارها افزایش خواهد یافت، اما در مزارع آبی با توجه به برنامه ریزی که در زمینه کاهش مصرف آب کشاورزی در دست اجراست، سطح زیر کشت از ۱۹۱ هزار و ۴۸۷ هکتار به ۱۷۹ هزار و ۸۱ هکتار کاهش خواهد یافت.

فتحی با پیش بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی آذربایجان شرقی در سالجاری، گفت: پارسال با تلاش بی وقفه کشاورزان و بهره برداران و اجرای طرح‌های مختلف وزارت جهاد کشاورزی و همت متخصصان و کارشناسان موفق به تولید چهار میلیون و ۴۳۸ هزار تن محصولات کشاورزی شدیم که از این میزان در حوزه زراعت ۲ میلیون و ۵۹۰ هزار و ۷۴۹ تن محصول تولید و به بازار مصرف عرضه شد که در برنامه تحولی امسال این میزان به ۲ میلیون و ۶۰۲ هزار تن خواهد رسید.

وی ادامه داد: افزایش تولید برنامه ریزی شده در حوزه زراعت با اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشت گیاهان دارویی دیم، توسعه سطح زیرکشت آبی ناشی از اجرا و بهره برداری از طرح‌های آب و خاک در پایاب سدها و پایاب رودخانه مرزی ارس و آیدوغموش به میزان ۱۳ هزار هکتار و افزایش بهره وری عوامل تولید با اجرای کشاورزی حفاظتی، اصلاح الگوی کشت، به زراعی و به نژادی، مکانیزه کردن تولید و کاهش ضایعات، انتقال یافته‌های نوین پژوهشی و تحقیقاتی صورت خواهد گرفت.

فتحی با تاکید بر ضرورت تأمین مالی طرح‌های زیر بخش زراعت استان، یادآور شد: در این بخش یکهزار و ۹۱۹ میلیارد ریالی از طریق بخش دولتی و ۸۸ هزار و ۷۱۰ میلیارد ریال از طریق بخش خصوصی نیازمند بودجه است که طبق پیش بینی‌ها برای بخش خصوصی ۷۱ هزار و ۸۸ میلیارد ریال از طریق تسهیلات بانکی و ۱۷ هزار و ۶۲۲ میلیارد از طریق آورده شخصی سرمایه گذار تأمین خواهد شد.

وی با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش سطح باغات و گلخانه‌های آذربایجان شرقی به ۱۲۱ هزار و ۷۹۱ هکتار در سالجاری، افزود: انتظار داریم یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۶۷۶ تن محصولات باغی، ۱۵۳ هزار و ۹۲۵ تن محصولات گلخانه‌ای و ۲۴ هزار و ۵۷۴ تن گیاهان دارویی در این راستا تولید شود که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش را تجربه خواهیم کرد.

فتحی از افزایش تولیدات باغی استان به میزان ۳۸۴ هزار تن برای رسیدن به تولید یک میلیون و ۶۲۳ هزار و ۱۷۵ تن در سال جاری خبر داد و گفت: برای تحقق این جهش تولید اجرای برنامه‌های مختلف پیگیری خواهد شد.

وی از اجرای تعداد هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی خارج از حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: این پروژه‌ها در سطح ۱۰ هزار و ۷۹ هکتار و با سرمایه گذاری یکهزار و ۴۵۲ میلیارد ریالی در حال اجراست و بیش از ۷۸ هزار و ۳۴۴ میلیارد ریال تسهیلات به این پروژه‌ها تخصیص یافته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هم اکنون ۳۰۰ هکتار پروژه گلخانه‌ای در این استان اجرا می‌شود، اضافه کرد: برای این طرح‌ها ۹۶ هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده و ۶۹ هزار و ۱۰۱ میلیارد ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

کد خبر 6097633

دیگر خبرها

  • نان توت فرنگی یک نان خوش عطر و طعم و ساده
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • تحقق عدالت فرهنگی با فروش هم‌زمان حضوری و مجازی در نمایشگاه کتاب
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • پیش‌بینی تولید پنج میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان
  • صد و شصت و دومین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • طرز تهیه کوکی شکلاتی + نکات مهم و فوت و فن‌ها
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • تهیه کننده نون خ سریال جدید می‌سازد