Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-24@17:12:29 GMT

شب عید بازار تلفن همراه را تکان داد

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۶۱۲۸۸

شب عید بازار تلفن همراه را تکان داد

چندی پیش ابراهیم درستی رئیس اتحادیه تلفن همراه کشور از رونق بازار تلفن همراه در آستانه عید نوروز خبر داد و گفت: خرید و فروش گوشی تلفن همراه نسبت به ماه‌های قبل سال، با رونق بیشتری همراه بوده و مردم استقبال خوبی از مدل‌های تازه وارد گوشی‌ها داشته‌اند. در پی اعلام این خبر روزنامه ایران به‌سراغ فعالان بازار رفت تا نظر آنها را در این خصوص جویا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوسن صادقی خبرنگار

ایران آنلاین /
در انتظار فروش بهتر در روزهای پایانی
افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه و سیمکارت درباره رونق بازار در روزهای پایانی سال به «ایران» گفت: بخواهیم ارزیابی کلی از رونق بازار تلفن همراه داشته باشیم باید بگویم عرضه و تقاضا نسبتاً خوب است و انتظار می‌رود که در روزهای پایانی سال هم بهتر شود.
فروتن لاریجانی علت رونق گرفتن نسبی بازار را در پی تثبیت نرخ ارز دانست و افزود: چندی پیش که نرخ ارز دچار نوساناتی شد مردم به بازار مراجعه نمی‌کردند چرا که قیمت تلفن همراه هم که تحت تأثیر قیمت دلار است نوسان داشت بنابراین منتظر بودند تا نرخ ارز تثبیت شود که خوشبختانه این اتفاق افتاد و نرخ ارز بعد از نوساناتی که داشت تثبیت شد و اکنون خریداران با اطمینان خاطر بیشتری به بازار مراجعه می‌کنند.
فروتن لاریجانی با بیان اینکه قیمت‌های تلفن همراه نیز با تثبیت نرخ دلار روند نزولی پیدا کرده است، گفت: از این‌رو بحث کاهش قیمت هم در مراجعه خریداران به بازار مؤثر بوده است به همین خاطر خریداران این روزها کم و بیش برای خرید و تعویض تلفن همراه خود با مدل‌های جدیدتر به بازار موبایل مراجعه می‌کنند.

افشار فروتن لاریجانی رئیس انجمن فروشندگان موبایل و سیمکارت: چندی پیش که نرخ ارز دچار نوساناتی شد مردم به بازار تلفن همراه مراجعه نمی کردند چرا که قیمت موبایل هم تحت تاثیر قیمت دلار است ، بنابراین منتظر بودند تا نرخ ارز تثبیت شود .

رئیس انجمن فروشندگان موبایل و سیمکارت میزان خرید و فروش در روزهای پایانی امسال را با سال‌های پیش مقایسه کرد و گفت: در مدت 12 سالی که در این صنف و انجمن مشغول به فعالیت هستم طبق برآوردهایی که انجام داده‌ایم از 5 سال پیش به این سو خرید و فروش تلفن همراه روند نزولی داشته است و استقبالی که 5 سال پیش از خرید مدل‌های جدید تلفن همراه می‌شد دیگر دیده نمی‌شود. به‌عبارتی باید گفت تقاضایی که 8 تا 10 سال پیش از تلفن همراه وجود داشت را دیگر شاهد نیستیم.
وی با اشاره به اینکه بحث تغییر تکنولوژی تلفن همراه و قیمت آن که به‌صورت جهانی رشد داشته در استقبال اندک مردم نسبت به گذشته تأثیرگذار بوده است، افزود: اکنون تلفن همراه هوشمندتر و پیشرفته‌تر از گذشته شده از این‌رو قیمت آنها نیز در جهان بالا رفته است بنابراین کاربرانی که پیش از این با ورود هر مدل به بازار مدل تلفن همراه خود را تعویض می‌کردند ولی اکنون کمتر کاربری تلفن همراه خود را با مدل‌های جدید عوض می‌کند و اکثراً ترجیح می‌دهند صبر کنند تا قیمت پایین‌تر بیاید.
بازار دور از انتظار تلفن همراه
 محسن بهنام یکی از فعالان تلفن همراه در شمال تهران به «ایران» گفت: در پاساژی که ما مشغول به کار هستیم و معروف است، هنوز از شلوغی خرید و فروش خبری نیست و مشتری نداریم. معمولاً پنجشنبه و جمعه‌های آخر سال اکثر فعالان بازار تلفن همراه در مغازه‌های خود حضور پیدا می‌کنند چون مطابق معمول سال‌های قبل این دو روز آخر سال خریداران بیشتری به بازار مراجعه می‌کنند ولی مشتریان چشمگیری نداشتیم و خریداران برای خرید تلفن همراه مدل جدید به بازار مراجعه نکردند و عملاً خبری نبود و حتی برخی از فعالان بازار هم وقتی دیدند خبری نیست در مغازه‌های خود را بستند و رفتند.
بهنام با بیان اینکه در سال‌های قبل بجز تک فروشی فروش با تعداد بالا نیز داشتیم، گفت: امسال مشتریانی که در سال‌های پیش بیش از 20 دستگاه تلفن همراه می‌خریدند به کمتر از 4 دستگاه بسنده کردند. حتی شرکت‌های خصوصی و متمولی هم که سال‌های پیش برای اعضای هیأت مدیره خود آخرین مدل برندهای معتبر تلفن همراه را خریداری می‌کردند، امسال تا به این لحظه برای خرید مراجعه نکرده‌اند.
این فعال بازار علت فروش کم تلفن همراه را رکود اقتصادی عنوان کرد و گفت: وقتی مردم پول ندارند نمی‌توانند خرید کنند. برخلاف سال‌های قبل مردم دهه آخر اسفندماه حقوق خود را گرفته‌اند چطور می‌توان انتظار داشت به بازار تلفن همراه هم سری بزنند. مردم ابتدا برای خرید مایحتاج ضروری خود اقدام می‌کنند و اگر ته جیبشان پولی ماند به بازار تلفن همراه هم سری می‌زنند ولی باز امیدواریم که یکی دو روز پایانی سال بازار خرید و فروش بهتر شود.

محسن بهنامی فعال بازار: برخلاف سال های قبل مردم در دهه سوم اسفندماه حقوق خود را گرفته اند چطور می توان انتظار داشت به بازار تلفن همراه هم سری بزنند. مردم ابتدا برای خرید مایحتاج ضروری خود اقدام می کنند و اگر ته جیبشان پولی ماند به بازار تلفن همراه هم سری می زنند

هومن حسینی دیگر فعال بازار نیز به «ایران» گفت: تلفن همراه هم گران‌تر از قبل شده است. آیفون‌ای 4  وقتی وارد کشور شد، 3 میلیون و 7 هزار تومان می‌فروختیم در صورتی که همان مدل اکنون 5 میلیون تومان فروخته می‌شود خب چه کسانی باعث شدند که این کالا این همه تفاوت قیمت پیدا کند به نظر من اتحادیه در این کار دست دارد. آنها با رانت مجوز واردات تلفن همراه را گرفته‌اند و بعد از وارد کردن گران می‌فروشند. وقتی هم قیمت بالا باشد مردم به سمت بازار نمی‌آیند و خرید نمی‌کنند. با این همه مشکلات اقتصادی کمتر کسی 5 میلیون تومان برای تلفن همراه پرداخت می‌کند.
مریم رضایی یکی از فروشندگان بازار تلفن همراه نیز گفت: منتظر فروش بهتر در پایان سال بودیم هر چند نسبت به ماه‌های قبل سال، بهتر شده ولی در مقایسه با روزهای پایانی سال‌های قبل فروش کمتر است.
احمد اکبری دیگر فعال بازار نیز به «ایران» گفت: بازار تعریفی ندارد و چنگی به دل نمی‌زد آنگونه که انتظار داشتیم نیست. اکبری در پاسخ به این سؤال که چرا بازار هنوز رونق نگرفته است، گفت: باید ته جیب خانوار پولی بماند که بخواهند تلفن همراه خود را عوض کنند. به نظر من شرایط اقتصادی در کل کشور خوب نیست از این‌رو مطابق سال‌های قبل خانوار دنبال خریدهای واجب‌تر خود هستند تا اینکه بخواهند به بازار دیجیتالی سری بزنند.
فروش اندک در بازار فضای مجازی
در کنار خرید و فروش در بازارهای فیزیکی کسب و کارهای اینترنتی نیز در بخش خرید و فروش تلفن همراه مشغول فعالیت هستند. روزنامه ایران با برخی از این کسب و کارهای فضای مجازی تماس گرفت تا شرایط بازار آنها را بداند.
سیاوش معتمدی فعال بازار کسب و کار فضای مجازی گفت: بازار تفاوت زیادی نکرده است هر چند با تثبیت نرخ ارز کمی فروش نسبت به ماه‌های قبل سال‌جاری بهتر شده است ولی در مقایسه با سال‌های قبل خرید و فروش تعریف چندانی ندارد و هر سال دریغ از پارسال شده است.
معتمدی افزود: فروشگاه ما در هر دو بخش فیزیکی و فضای مجازی فعال است. سال گذشته بخش فروش اینترنتی و فضای مجازی بهتر از بازار فیزیکی بود فروش بالاتری داشتیم ولی امسال بخش اینترنتی نیز فروش قابل توجهی نداشته که به‌نظرم بیشتر تحت تأثیر طرح رجیستری و نوسانات قیمت ارز بوده است.

سیاوش معتمدی فعال بازار کسب و کار فضای مجازی : بازار تفاوت زیادی نکرده است هر چند با تثبیت نرخ ارز کمی فروش نسبت به ماه های قبل سال جاری بهتر شده است ولی در مقایسه با سال های قبل خرید و فروش تعریف چندانی ندارد .

اعظم مرادی که در بخش فروش یکی از کسب و کارهای فضای مجازی کار می‌کند نیز گفت: فروش وجود دارد ولی انتظارها بیشتر از این بود ولی خب هنوز یکی و دو روزی به پایان سال مانده است امیدواریم خانواده‌ها خرید‌های ضروری خود را انجام دهند و بعد از آن به بازار تلفن همراه هم سری بزنند و مدل تلفن همراه‌های خود را عوض کنند.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۱۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!

فرارو- "وردا سیف" در یکی از  روز‌های تابستان سال ۲۰۲۲ در خیابان‌های شهر عدن یمن به مدت دو ساعت زیر نور خورشید پرسه زد و به دنبال یک مرکز تعمیر گوشی تلفن همراه بود تا نقصی نرم افزاری که برای دستگاه اش ایجاد شده بود را برطرف کند. او می‌دانست که مشکل گوشی اش می‌توانست ظرف یک ساعت حل شود، اما وقتی  تکنسین‌های مرد از او خواستند رمز عبور خود را به اشتراک بگذارد و دستگاه را برای یک یا دو روز نزد آنان بگذارد او نپذیرفت و به مرکز تعمیر بعدی رفت. خودداری او از ارائه گوشی اش به تکنسین‌های مرد ممکن است عجیب به نظر برسد، اما واقعیت آن است که خطراتی که او از آن می‌ترسد بسیار جدی هستند.

به گزارش فرارو به نقل از ال پائیس، به دلیل هنجار‌های مردسالارانه و نقش‌های سنتی تعیین شده برای زنان در جامعه یمن، انتخاب‌ها و اقدامات آنان زیر ذره بین قرار دارد و زنان به عنوان حاملان شرافت خانواده قلمداد می‌شوند. این موضوع آنان را به هدف آسانی برای اخاذی جنسی و باج گیری تبدیل می‌کند.

به همین خاطر گوشی‌های تلفن همراه می‌توانند به سلاحی در دست باج گیران جنسی تبدیل شوند. حتی اگر تصاویر شخصی و اطلاعات محرمانه درون آن چندان صریح و اشکار نیز نباشند امکان سوء استفاده از آن در جامعه یمن وجود دارد.  "مختار عبدالمعز" بنیانگذار یک سازمان غیرانتفاعی  با حدود ۴۰۰ کارشناس دیجیتال داوطلب می‌گوید: "فقدان دانش گسترده در عرصه فناوری اطلاعات در میان زنان و اتکای آنان به افراد غریبه برای تنظیم ایمیل یا تعمیر گوشی‌های تلفن همراه شان آنان را به اهدافی راحت برای اخاذی تبدیل می‌کند و به قربانیان جرایم سایبری تبدیل می‌شوند".

وردا در نهایت تسلیم شد و به خیل عظیم زنانی پیوست که ماه‌ها و حتی سال‌ها بدون گوشی تلفن همراه می‌مانند، زیرا نمی‌توانند مشکلات فنی را که ممکن است برای هر دستگاهی رخ دهد برطرف سازند و قادر به خرید گوشی تلفن همراه جدید نیز نیستند.

"رعنا فضل" یک جوان ۲۷ ساله در عدن نیز در سال ۲۰۲۱ در یک سازمان امدادی بین المللی کار می‌کرد زمانی که گوشی تلفن همراه اش خراب شد. او خود نتوانست گوشی اش را تعمیر کند. او هم چنین نتوانست فرد قابل اعتمادی را برای این کار پیدا کند و از آنجایی که توانایی خرید گوشی تلفن همراه دیگری را نداشت نتوانست کار خود را به درستی انجام دهد و شغل اش را ترک کرد. او می‌گوید: "برادرم اصرار داشت که گوشی تلفن همراه را برای تعمیر به مرد غریبه ندهم".

موارد اخاذی جنسی رخ داده در یمن را نمی‌توان نادیده گرفت. در اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی یک قتل وحشیانه مرتبط با اخاذی از زنان این موضوع را بر سر زبان‌ها انداخت. بنابر گزارش‌ها "عبدالله الاقباری" یک مرد جوان اهل تغز تا سر حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفت چرا که گفته می‌شود گویا در یک مرکز تعمیر گوشی تلفن همراه شروع به جمع آوری مدارکی مبنی بر استفاده تکنسین‌های مرد آن مرکز از محتوای گوشی‌های تلفن همراه مشتریان زن برای اخاذی از آنان کرده بود.

این جنایت همزمان با تعدادی از شهادت‌های زنان در مطبوعات محلی بود که قربانی تکنسین‌های اخاذی شده بودند. المعز می‌گوید:"ما روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ گزارش درباره جرایم سایبری دریافت می‌کنیم. برخی از زنان بخاطر این موضوع به دام روسپی گری کشیده می‌شوند به این امید که با این کار مانع از انتشار تصاویر شخصی شان توسط فرد باج گیر شوند. عده‌ای دیگر از زنان در نهایت با زخم‌های روحی و عاطفی مواجه می‌شوند. برخی از آنان با خشونت خانگی، طلاق و ختی خودکشی به دلیل رسوایی یا ترس از رسوایی مواجه می‌شوند".

در سال ۲۰۲۰ میلادی در بحبوحه پاندمی جهانی کووید و درمیانه  تب و تاب ناشی از انتشار خبر مرگ الاقباری "انیسه السلامی" تصمیم گرفت به وابستگی زنان یمنی به تکنسین‌های مرد تعمیر تلفن همراه پایان دهد. این زن ۲۹ ساله ساکن شهر تعز در جنوب غربی یمن پس از خرابی گوشی تلفن همراه اش به مدت چهار سال بدون گوشی بود. او می‌گوید:" این همانجا بود که تصمیم گرفتم.  من به گوشی ام مگاه می‌کردم و ناامید از این که نمی‌توانم کاری با آن یا در مورد آن انجام دهم چهار سال را سپری کردم تا این که تصمیم گرفتم خودم آن را درست کنم".

برای رسیدن به این هدف او دوره‌ای آموزشی را در موسسه فنی برنامه نویسی و نگهداری کامپیوتر گذراند و سپس با افتتاح یک مغازه وارد عرصه تعمیر گوشی تلفن همراه شد که در انحصار مردان بود. او اکنون برای تعمیر گوشی تلفن همراه به زنان خدمات ارائه می‌دهد تا حریم خصوصی شان حفظ شود. السلامی می‌گوید:" من از سوی اقوام و غریبه‌ها مورد انتقاد و تمسخر قرار گرفتم، اما یک بار برای همیشه به این نتیجه رسیدم که هیچ زنی نباید بدون گوشی تلفن همراه زندگی کند و تصمیم ام را گرفتم، زیرا هیچ تکنسین زنی وجود نداشت که مشتریان زن بتوانند تعمیر دستگاه خود را به او بسپارد".

در یمن که سال‌ها آشفتگی و ناآرامی‌های آن بر لایه‌های تبعیض و نابرابری علیه زنان افزوده اختلاف بین مردان و زنان در مشارکت اقتصادی و استفاده از فرصت‌ها یکی از وسیع‌ترین موارد در جهان است و تنها ۲۸.۲ درصد از شکاف جنسیتی آن کشور تا سال ۲۰۲۱ میلادی پر شده بود. محدودیت‌های فرهنگی، اجتماعی و امنیتی زنان یمنی را از شرکت در مشاغل یا رشته‌هایی که جامعه برای شان نامناسب می‌داند منع می‌کند. السلامی با اشاره به موانع و اختلافات سیاسی که کشورش را بین دو دولت متخاصم تقسیم می‌کند و با اشاره به چالش‌هایی که او به عنوان یک تعمیرکار گوشی با آن روبرو شده می‌گوید: "تکنسین‌های مرد تهمت‌هایی را علیه من مطرح می‌کنند و اکنون از فروش قطعات یدکی به من که انحصار آن در دست شان است خودداری می‌ورزند و مرا مجبور ساخته اند تا قطعات مورد نیاز را از صنعا با پرداخت هزینه‌ای بیش‌تر تهیه کنم".

با این وجود، به دلیل تقاضای بالا فروشگاه السلامی در یکی از  خیابان‌های تجاری تعز سومین شهر بزرگ یمن مملو از مشتریان است و او تکنسین‌های زن دیگری را برای کمک به کارش استخدام کرده است. او می‌گوید: "در برخی روز‌ها من ده یا تعداد مشتریان بیش تری دارم که اکثرا خانم هستند. آنان از مکان‌های دور و نزدیک می‌آیند. برخی از مردان که نگران تصاویر اقوام زن شان در گوشی‌های شان هستند نیز برای تعمیر نزد من می‌آیند. من خدمات کاری ام را به همه مشتریان ارائه می‌کنم و هم چنین در مورد حفاظت از حریم خصوصی آنلاین، امنیت اطلاعات، کمک به زنانی که دانش کافی در این زمینه ندارند راهنمایی ارائه می‌کنم تا نحوه تنظیم گوشی‌ها تلفن همراه و اصول اولیه کار با آن را بیاموزند".

به گفته "زینب القادی" مربی امنیت سایبری، ورود زنان یمنی به این عرصه گامی باورنکردنی قلمداد می‌شد و به کاهش بروز مواد اخاذی از زنان کمک کرده است. او می‌گوید:" این بدان معنا نیست که اخاذی از زنان متوقف شده یا این مسئله حل شده، اما تبدیل شدن زنان به تکنسین و تعمیرکار دستگاه‌های خود حداقل این خطر را برای زنان کاهش می‌دهد".

با توجه به موفقیت السلامی تعدادی از زنان دیگر الهام گرفتند که پا جای پای او بگذارند. "طحانی الجعفری" در گوشه کوچکی از خانه خود در تعز مغازه کوچکی را برای تعمیر گوشی تلفن همراه زنانی که به دنبال تخصص او بودند راه اندازی کرد و مانند سلامی در این زمینه در کلاس‌های آموزشی شرکت کرد. این جوان ۲۷ ساله می‌گوید:"این یک تلاش کوچک از سوی من است، اما این چیزی است که می‌توانم برای کمک به زنان و محافظت از آنان در برابر آن چه به زندگی بسیاری از آن‌ها پایان داد ارائه دهم".

زنانی که قربانی اخاذی شده اند با پیامد‌های سنگینی مواجه می‌شوند. بسیاری از آنان برای آن که تلاش کنند تا رسوا نشوند مجبور به ارائه پول به باج گیران می‌شوند و زمانی که موضوع توسط خانواده‌های شان کشف می‌شود با خطر قریب الوقوع خشونت خانگی، مرگ یا خودکشی مواجه می‌شوند.

"امل السروری" یک دوره برنامه نویسی را گذراند و در ماه مه ۲۰۲۳ بخش کوچکی از خانه خود را در عدن به تعمیرگاه تلفن همراه برای ارائه خدمات به مشتریان زن تبدیل کرد.

او می‌گوید: "گوشی‌های تلفن همراه یک ضرورت هستند و این که مجبور شوید هر بار که گوشی تان خراب می‌شود یک گوشی جدید خریداری کنید واقعا مضحک است همزمان اعتمادی به تکنسین‌های مرد نیز وجود ندارد.  بنابراین، من این فن و دانش را یاد گرفتم تا در خدمت منافع خودم و دیگران باشم".

"ازهر الجعفری" زن خانه دار ۳۲ ساله که گوشی تلفن همراه توسط السروری تعمیر شد می‌گوید از خدماتی که تکنسین‌های زن ارائه می‌دهند احساس آسودگی خاطر می‌کند.

او می‌گوید: "تعمیرکاران زن بار سنگینی را از روی دوش ما زنان برداشته اند و باعث شده اند دیگر از خراب شدن گوشی ام دچار وحشت زدگی نشوم".

دیگر خبرها

  • نصف قیمت ماشین بخر! قسطی با ۵۰ درصد پیش‌پرداخت
  • بهترین روش آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال برای ورود به بازار رمزارزها
  • قیمت انواع گوشی موبایل در بازار، چهارشنبه ۵ اردیبهشت+اینفوگرافیک
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • خرید آیفون در چین کاهش یافت
  • ماجرای کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش به روایت تسنیم
  • (ویدیو) کما و فوت دختر تهرانی در متروی تجریش؛ اصل ماجرا چیست؟!
  • راه اندازی سایت جدید تلفن همراه اول درروستای رمکان
  • افزایش قیمت برخی گوشی‌ها با وجود تخصیص ارز نیمایی
  • زنان یمنی از ترس، استاد این کار شدند!