Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست،«محمدرضا بهرامی» عصر یکشنبه در این جلسه که رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان و سفیر هندوستان نیز حضور داشتند؛ گفت: از طریق وصل کردن منافع در منطقه می توان در ایجاد تسهیلات، تولید ثروت و بهبود رفاه بیشتر برای مردم منطقه گام برداشت.
وی از دیگر کشورهای منطقه خواست علاوه بر گره زدن منافع خود با یکدیگر در بخش اقتصاد و تجارت کمک کنند تا در حوزه های دیگر مانند فرهنگ، امنیت و ثبات نیز همکاری و مشارکت صورت گیرد و از همه ظرفیت های موجود در این راستا استفاده گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به طرح لوله انتقال گاز ترکمنستان به هند معروف به «تاپی» از پیشرفت طرح های زیربنایی و عمرانی در افغانستان ابراز خشنودی کرد و گفت: ظرفیت های موجود در منطقه به قدری بالا است که امکان اجرای همه پروژه های توسعه ای وجود داشته و همه کشورها از منافع آن برخوردار می شوند.
سفیر ایران در کابل با اشاره به مزیت های اقتصادی چابهار افزود: تلاش شده است جذابیت های اقتصادی این طرح روزافزون باشد و بعد از امضاء سه جانبه مقامات ایران، هند و افغانستان در مورد توسعه این بندر ما شاهد افزایش اعتماد و سرمایه گذاری هستیم.
بهرامی به اختصاص زمین در منطقه آزاد چابهار با امکان اجاره بلندمدت برای تاجران افغانستان، کاهش برخی هزینه های انرژی و ارایه تسهیلات تجاری برای سرمایه گذاران اشاره کرد و تصریح کرد؛ وجود یک نظام مبادله بانکی برای تبادل مالی تاجران ضروری است و طرف های دیگر در مورد چابهار باید موانع موجود برای راه اندازی چنین مبادلاتی را برطرف کنند.
بهرامی خطاب به کشورهایی که برای ایران محدودیت وضع کرده اند، گفت که اگر در فهم ضرورت توسعه افغانستان و کمک به بهبود وضعیت این کشور برای ایجاد امنیت اشتراک نظر وجود داشته باشد، باید در حوزه همکاری با افغانستان این محدودیت ها کنار گذاشته شود تا امکان توسعه و پیشرفت طرح هایی مانند چابهار به نتیجه مطلوب برسد.
وی از پیشنهاد ایجاد کارخانه فولاد در منطقه آزاد چابهار با سرمایه گذاری مشترک دو یا چندجانبه با استفاده از معادن افغانستان و همچنین برخورداری از مزیت فروش محصولات مشترک در بازارهای منطقه و جهان به عنوان گام های بعدی برای بهره برداری از چابهار نام برد.
سفیر ایران در کابل افزود که افغانستان و ایران سالانه میلیاردها دلار مبادله تجاری در بخش های مختلف مانند تجارت، درآمد مهاجرین و تردد اتباع دارند که برای نمونه به افزایش صدور روادید اشاره کرد.
بهرامی گفت که روابط افغانستان و ایران به ویژه در دوره دولت وحدت ملی در مسیر خوب و قابل اطمینانی به پیش می رود و مسیر خوبی را برای توسعه روابط در آینده دو کشور در قالب تدوین سند راهبردی همکاری همه جانبه ترسیم کرده اند.
وی همچنین از چابهار به عنوان ایده مهم همگرایی یاد کرد که می تواند به تولید و رفاه مردم منطقه کمک کند و از طرح های «تاپی» «کاسا یک هزار»- انتقال برق تاجیکستان به پاکستان -راه آهن پنج جانبه که ایران را از طریق افغانستان و کشورهای آسیایی به چین وصل می کند به عنوان طرح های مکمل یکدیگر نام برد.
بهرامی تأکید کرد که گره خوردن منافع اقتصادی باعث می شود که منافع فرهنگی و سیاسی نیز به هم وصل شود و همگرایی را گسترش دهد.
محمدرضا بهرامی گفت: چابهار در تضاد یا تقابل با هیچ طرح توسعه ای نیست بلکه فرصت همگرایی منطقه ای برای تامین منافع مشترک همه مردم منطقه است.
سفیر هندوستان در کابل نیز در این جلسه گفت: چابهار برخوردار از دو منطق اقتصادی و منطق امنیتی است و همه کشورها باید براساس سیاست برد - برد این راهبرد را دنبال کنند.
«من پریت هورا» گفت: چابهار با چالش هایی نیز روبرو است که تحریم آمریکا مانعی برای سرمایه گذاری و رونق کار تاجران افغانستان است و همچنین نبود زیرساخت و امنیت در افغانستان و وجود دیوان سالاری پیچیده در هند از دیگر چالش هاست.
مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان در راستای برنامه های علمی خود امروز ارایه نتایج تحقیق مشترک سه تن از محققان کشورهای ایران، هند و افغانستان را پیرامون تجزیه و تحلیل راهبردی کشورهایشان در مورد بندر چابهار ارایه کرد.
در این تحقیق عبدالقادر متفی از افغانستان؛ بهرام امیر احمدیان از ایران و گلشن ساچدار با هم همکاری کرده اند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۳۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد

به گزارش همشهری‌آنلاین، مهدی ضیغمی در نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ ادامه داد: رویداد ایران اکسپو میزبان بیش از ۲۰۰۰ نفر از ۸۰ کشور است و ۴۰ کشور با هیئت‌ عالی رتبه دولتی در این برنامه حضور خواهند داشت و این نمایشگاه فضای مناسبی برای افزایش مقاصد صادراتی، گروه‌های کالایی و تنوع‌بخشی به بازارهای صادراتی است.

وی ادامه داد: در این نمایشگاه ایران قصد دارد تمامی دستاوردهای جدید علمی، فناورانه، صنعتی، کشاورزی، پتروشیمی و دیگر حوزه‌ های خود را معرفی کند.

به گفته وی، ۳۳ کشور از قاره آسیا، ۳۴ کشور از قاره آفریقا، ۴ کشور از قاره آمریکا و ۲۵ کشور از اروپا در اکسپو ۲۰۲۴ حضور خواهند داشت اما به دلیل محدودیت‌هایی که از نظر هتل داریم نمی توانیم میزبان مقامات بیشتری باشیم.

ضیغمی ادامه داد: بازدید از کارخانجات بزرگ، شهرک‌های صنعتی و دانش‌بنیان‌ها هم در جریان برگزاری نمایشگاه در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا نیز همزمان با ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار می‌شود، گفت: ایران اکسپو هم شنبه آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول افتتاح خواهد شد و پنج روز ادامه دارد. این اجلاس با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار خواهد شد.

وی افزود: دولت عربستان نیز به همراه هیأتی که در رأس آن یک معاون وزیر خواهد بود از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی توانمندی‌های صادراتی بازدید خواهند داشت.

معاون وزیر صمت گفت: در نمایشگاه سال گذشته پیش بینی ما این بود که در نتیجه انعقاد قراردادها بین تجار ایرانی و خارجی یک میلیارد دلار صادرات تحقق می‌یابد اما با توجه به حجم گسترده مهمانان در سال جاری در نمایشگاه پیش بینی می‌کنیم در نمایشگاه امسال زمینه صادرات بیش از یک میلیارد دلار فراهم شود.

وی خاطرنشان کرد: تجار و عموم مردم می‌توانند از روز یکشنبه آینده برای بازدید از نمایشگاه مراجعه کنند.

تشکیل کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا

محمد صادق قنادزاده معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت نیز در این نشست گفت: در مساله زیر ساخت‌های بانکی با آفریقا یک کارگروه تخصصی برای حوزه خدمات مالی و بانکی تشکیل شده است.

وی ادامه داد: از آنجایی که ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت یکدیگر مطلع نیستد بنابراین برگزاری این اجلاس همزمان با نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی برای فراهم سازی شناخت زمینه‌های تجاری طرفین صورت گرفت.

به گفته قنادزاده، با آفریقا در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی، کشت فراسرزمینی و واردات مواد اولیه تولید می‌توان همکاری کرد.

وی به ذخایر نفتی و گازی قاره آفریقا اشاره کرد و گفت: ایران در این زمینه تخصص و دانش فنی دارد بنابراین چند گروه از قاره آفریقا نیز برای مذاکرات تخصصی در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز به ایران خواهند آمد.

معاون ارتقا کسب و کارهای بین المللی سازمان توسعه تجارت گفت: علاوه بر آن در حوزه عمران و خدمات فنی و مهندسی نیز طرفین می توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند.

قنادزاده درباره رقم پایین تجارت ایران با کشورهای آفریقایی نیز گفت: بر اساس گزارش‌های میدانی، چند برابر عددی که اعلام می‌شود کار تجاری یا پروژه در آفریقا داشته‌ایم که به دلیل غیرمستقیم بودن آن و برخی ارتباطات از طریق کشورهای ثالث در آمار رسمی گنجانده نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه آفریقا سرزمین فرصت‌هاست،‌ادامه داد: هدف ما ظرفیت‌سازی و ریل‌گذاری برای افزایش تجارت بخش خصوصی است چرا که ملت و دولت‌های آفریقایی با ایران زاویه سیاسی ندارند و از بعد تجارت عقلانی نیز افزایش حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی یک امر مسلم است و در تلاشیم که غفلت از این بازارها را پوشش بدهیم.

کد خبر 847025 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سازمان توسعه تجارت ایران اکسپو آفریقا ایران ‌و آفریقا

دیگر خبرها

  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • ماجرای رقابت پشت‌پرده ایران و پاکستان در بندر چابهار و گوادر!
  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • تأکید رئیسی بر نقش مؤثر مجالس ایران و پاکستان در تسهیل و تسریع ارتقای روابط فیمابین
  • یادداشت| پاکستان و دیپلماسی همسایگانی دولت سیزدهم
  • تحولات منطقه‌ای محور رایزنی کاظمی قمی و امیرخان متقی