Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@23:14:57 GMT

روش های رفع بوی بد پا

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۶۵۸۹۹

روش های رفع بوی بد پا

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، پوی پا یا به طور دقیق تر بوی بد پا، با نام علمی bromhidrosis شناخته می شود. و معمولا مشکلی شرم آور و نرااحت کننده برای فرد و اطرافیان اش است.

بوی بد پا معمولا زمانی ایجاد می شود که پا در جوراب و کفش عرق کرده و منفضی برای تنفس و تبخیر عرق وجود ندارد. در این حالت به طور معمول باکتری ها روی پوست شروع به تولید مثل می کنند و با تغذیه از سلول های مرده پوست و عرق، بوی بدی را ایجاد می نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از درمان های طبیعی برای از بین بردن بوی بد پا وجود دارد؛ که با دنبال کردن آن ها می توانید زا بوی بد پایتان خلاص شوید. به عنوان مثال یکی از محبوب ترین روش های استفاده از پودر تالک است. پودر تالک گرد سفید رنگ و نرمی است که از یک ماده ی معدنی به نام تالک تهیه شده است. پودر تالک به از بین بردن باکتری های موجود روی پای شما و رفع بوی بد پا کمک می کند.

در این مطلب پیام سلامت شما را با تعدادی از این درمان های طبیعی آشنا می کنیم. تنها نکته این است که باید این روش ها را به طور منظم و پیگیر انجام دهید.

 

جوش شیرین

 

جوش شیرین یا بی کربنات سدیم روشی موثر برای از بین بردن بوی بد پا است. این ماده با خنثی کردن PH عرق، موجب کاهش باکتری های موجود می شود.

یک قاشق غذاخوری جوش شرین را در یک لیتر آب مخلوط کنید. و پای خود را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آن بگذارید. این کار را هر شب و به مدت یک هفته انجام دهید.

همچنین می توانید مقداری جوش شیرین را قبل از پوشیدن، در کفش و جوراب خود بپاشید.

 

روغن اسطوخودوس

 

اسطوخودوس نتنها با کشتن باکتری های ایجاد شده روی پا رد کاشه بوی بد پا مفید است. بلکه موجب از بین بردن عفونت های قارچی احتمالی روی پاها نیز می شود. چند قطره از اسانس اسطوخودوس را در آب گرم بریزید و پای خود را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آن بپذارید. این کار را دو بار در روز و به مدت چند روز انجام دهید.

 

زاج

 

پودر زاج دارای خواص قابض و ضدعفونی کننده است. از این رو می تواند به خوبی از رشد باکتری های روی پا جلوگیری کند. یک قاشق چای خوری پودر زاج را رد یک فنجان آب گرم مخلوط کنید. سپس پای خود را باین محلول بشویید. و بعد زا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه پاها را به طور کامل با آب پشویید. این کار را یک بار در روز تا رسیدن به نتیجه مطلوب انجام دهید.

 

سولفات منیزیم

 

این ماده نیز می تواند بوی بد پا را به حداقل برساند. سولفات منیزیم با عفونت های میکروبی مبارزه می کند و به خنثی شدن بوی پا کمک می نماید. سولفات منیزیم همچنین نوع تسکین دهنده برای درهای پا است. دو قاشق چای خوری سولفات منیزیم را در نصف سطل آب گرم مخلوط کنید. سپس پای خود را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بگذارید. بهترین زمان برای انجام این کار قبل از رفتن به رخت خواب است. چرا که لازم نیست شما جوراب و کفش را برای مدت طولانی بپوشد.

 

چای سیاه

 

چای سیاه با داشتن اسید تانیک در کشتن باکتری های ایجاد کننده بوی بد، موثر است. از طرفی با تنگ کردن منافذ روی پوست پا، در کاهش تعریق پا موثر است. مقدرای چای سیاه را در دو فنجان آب داغ بجوشانید. سپس برای کاهش حرارت در یک سطل معمولی آب ولرم بریزید. پای خود را حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه رد این محلول بگذارید. این کار را روزانه و به مدت یک هفته انجام دهید.

 

سرکه

 

سرکه بر روی سطح پوست پا محیطی اسیدی ایجاد می کند. در این محیط اسیدی باکتری ها توانایی رشد نخواهند داشت و به همین دلیل پاهای شما از شر بوی بد خلاصی میابد. شما می توانید از هر نوع سرکه ای، بخصوص سرکه سیب طبیعی، برای این درمان خانگی استفاده کنید. یک و نیم فنجان سرکه را در ۶ تا ۸ فنجان آب گرم مخلوط کنید. پاهای خود را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آن بگذارید. و سپس برای رفع بوی سرکه با اب و صابون بشویید.

 

نمک پتاسیم

 

نمک پتاسیم نوعی ضد عفونی کننده برای باکتری های بو زای پا است. نیم فنجان نمک پتاسیم، نیم فنجان سرگه و ۲ فنجان آب گرم را با هم مخلوط کنید. این ماده را پیش از پوشیدن کفشتان در آن اسپری کنید.

 

شکر اسکراب

 

شکر اسکراب باعث زا بین رفتن پوست های مرده و پینه و در نتیجه بوی بد پا می شود. استفاده منظم از یک اسکرابر می تواند از ایجاد پینه و پوست مرده روی پا جلوگیری کند و در نتیجه پا هنگام عرق کردن کمتر بو بگیرد. شکر، مقداری آب و مقدرای الکل ۹۱ درصد به بالا را با هم مخلوط کنید. مقدار آب باید در حدی باشد (معمولا کمتر از آب) که مخلوط تا حد ممکن غلیظ شود. همچنین مقدار الکل باید یک پنجم، مقدرا آب باشد.

این مخلوط را روی سطح پوست پای خود بمالید و برای ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید بماند. سپس بشویید. این کار را به طور مداوم سه بار در هفته انجام دهید.

برای گرفتن نتیجه بهتر از این روش قبل زا اسکراب کردن پا، پاهای خود را برای دقایقی در آب گرم بخیسانید.

 

گیاه سیج یا مریم گلی

 

برگ مریم گلی حاوی اسید تانیک است که موجب کاشه عرق کردن پا و در نتیجه کاهش بوی بد پا می شود. علاوه بر این این گیاه دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتری است.

برگ خشک شده مریم گلی را داخل کفش خود بگذارید. این برگ ها بوی بد را به خود جذب کرده و همچنین باعث ایجاد عطری خوب در پا می شوند.

همچنین خیساندن پا به مدت ۱۵ دقیقه رد چای مریم گلی و یا نوشیدن این چای قبل از خواب، می تواند در کاهش بوی بد پا موثر باشد.

 

ریشه زنجبیل

 

زنجبیل نیز آخرین روش معرفی شده ما برای از بین بردن بوی بد پا است. زنجبیل همچنین مانعی برای رشد باکتری ها است و موجب حذف مواد سمی می شود. با ریشه زنجبیل و یک فنجان آب گرم یک پوره درست کنید و بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند. سپس آن را از صافی رد کنید. پاهایتان را با استفاده از مایع صاف شده قبل از رفتن به رخت خواب ماساژ دهید. این کار را به صورت روزانه و به مدت دو هفته انجام دهید تا نتایج مثبت آن پدیدار شود.

با استفاده از این داروها و روش های خانگی به راحتی خواهید توانست بوی بد پای خود را کاهش داده و کنترل کنید. سعی کنید موارد مختلف را تست کرده و راه حلی که بیشتر مناسب شماست را بیابید. و در نهایت اگر هنوز احساس می کنید مشکل حل نشده است؛ با یک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: الکل پزشک متخصص رشد شکر مواد سمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

رشته‌های پروتئینی مهندسی‌شده که در ابتدا توسط باکتری‌ها تولید می‌شدند توسط دانشمندان برای بهبود رسانایی الکتریسیته اصلاح شده‌اند. در مقاله‌ای که به تازگی در مجله Small منتشر شده است، محققان نشان دادند نانوسیم‌های پروتئینی که با افزودن یک ترکیب زیستی به نام «هِم» اصلاح شده‌اند، می‌توانند الکتریسیته را در فواصل کوتاه هدایت کنند و انرژی را از رطوبت موجود در هوا دریافت کنند.

دکتر لورنزو تراواگلینی، نویسنده اصلی این مقاله می‌گوید: یافته‌های ما فرصت‌های تازه‌ای در بخش رشته‌های سیم رسانا باز می‌کند، رشته‌هایی که مبتنی بر پروتئین بوده و برای توسعه قطعات و دستگاه‌های الکتریکی پایدار و سازگار با محیط‌زیست، قابل استفاده هستند. این نانوسیم‌های مهندسی شده در آینده می‌توانند به نوآوری‌هایی در برداشت انرژی، کاربردهای زیست‌پزشکی و حسگری محیطی منجر شوند.

پیشرفت‌ها در زمینه‌های میان رشته‌ای که ترکیبی از مهندسی پروتئین و نانوالکترونیک است، نویدبخش توسعه فناوری‌های پیشرفته بوده که شکاف بین سیستم‌های بیولوژیکی و دستگاه‌های الکترونیکی را پر می‌کند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: هدف ما اصلاح مواد تولید شده توسط باکتری‌ها برای ایجاد قطعات الکترونیکی است. این دستاوردها می‌تواند به عصر جدیدی از الکترونیک سبز منجر شود و به شکل‌گیری آینده‌ای پایدارتر کمک کند.

وی می‌افزاید: بسیاری از رویدادها در طبیعت به حرکت الکترون‌ها نیاز دارند و این منبع الهام‌بخش روش‌های جدید دریافت الکتریسیته هستند. به عنوان مثال، کلروفیل در گیاهان برای فتوسنتز نیاز به حرکت الکترون‌ها بین پروتئین‌های مختلف دارد.

باکتری‌های طبیعی نیز از رشته‌های رسانا موسوم به نانوسیم برای انتقال الکترون‌ها در غشاهای خود استفاده می‌کنند. نکته مهم این است که نانوسیم‌های باکتریایی که رسانای الکتریسیته هستند، پتانسیل تعامل با سیستم‌های بیولوژیکی مانند سلول‌های زنده را دارند و می‌توانند در حسگر زیستی برای نظارت بر سیگنال‌های داخلی بدن استفاده شوند. البته هنگامی که به طور مستقیم از باکتری استخراج می‌شود، این نانوسیم‌های طبیعی به سختی اصلاح می‌شوند و عملکرد محدودی دارند.

دکتر تراواگلینی می‌گوید: برای غلبه بر این محدودیت‌ها، ما یک فیبر را با استفاده از باکتری E. coli مهندسی ژنتیکی کردیم. ما DNA باکتری E. coli را اصلاح کردیم تا باکتری‌ها نه تنها پروتئین‌های مورد نیاز خود را برای زنده ماندن تولید کنند، بلکه پروتئین خاصی را که طراحی کرده بودیم، ساخته و سپس آن را مهندسی کند. ما در آزمایشگاه آن‌ها را به نانوسیم تبدیل کردیم.

این تیم می‌دانست که پروتئین تولید شده توسط باکتری‌ها به خودی خود رسانایی بالایی نخواهد داشت، آنها باید ماده‌ای را به آن اضافه کنند.

هِم (Heme) یک ساختار حلقوی دارد که به حلقه پورفیرین معروف است و یک اتم آهن نیز در وسط آن قرار دارد. این ترکیب وظیفه حمل اکسیژن در گلبول‌های قرمز از ریه‌ها به بقیه بدن را بر عهده دارد.

به نقل از ستاد نانو، تحقیقات اخیر نشان داده است که وقتی مولکول‌های هِم نزدیک به هم چیده می‌شوند، انتقال الکترون را امکان‌پذیر می‌کنند. بنابراین، دکتر تراواگلینی و تیمش هِم را در رشته‌های تولید شده توسط باکتری‌ها ادغام کردند. دکتر تراواگلینی می‌گوید: همانطور که انتظار داشتیم، با افزودن هِم به این رشته، پروتئین رسانا می‌شود، در حالی که رشته بدون هِم هیچ جریانی را نشان نمی‌داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • ده نشانه بحث‌برانگیز از وجود حیات فرازمینی
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند