Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-01@22:59:52 GMT

این کارها چربی خون را بالا می‌برند

تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۶۶۱۹۰

 به خاطر اشتباهات تغذیه‌ای و یا به خاطر داروهایی که مصرف می‌کنید؟

تری‌گلیسیرید نوعی چربی است مانند روغن، کره و حتی سوخت‌های گیاهی که در خون در حال گردش است. تری‌گلیسیرید، هم بر اثر تغذیه و هم توسط کبد، روده و بافت چربی تولید می‌شود. در واقع، ماهیچه‌ها برای فراهم کردن انرژی مورد نیاز، تری‌گلیسیرید را مصرف می‌کنند و به علاوه، تری‌گلیسیرید، در بافت‌های چربی برای مصارف آینده ذخیره می‌شود و یا در کبد به لیپید تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقدار طبیعی تری‌گلیسیرید در خون برای افراد مختلف بین ۰.۷ تا ۱.۵ گرم در هر لیتر است. بیشتر از این مقدار، تری‌گلیسیرید بالا تلقی می‌شود و فرد را در معرض خطر بیماری‌های قلبی و عروقی قرار می‌دهد.

۱- مصرف بیش از اندازه موادغذایی چرب

کره، روغن، شیرینی‌جات، پنیر...، غذاهای چرب، باعث افزایش ناگهانی تری‌گلیسیرید خون می‌شوند. جالب است بدانید که، بعد از اینکه شما غذا می‌خورید مقدار تری‌گلیسیرید در خون افزایش می‌یابد و مدتی زمان لازم است تا در بدن استفاده شود. مثلا فردی که در حالت ناشتا ۱.۵ گرم تری‌گلیسیرید در هر لیتر دارد، حدود ۴ ساعت بعد از صرف غذا، این مقدار به ۳ گرم می‌رسد و مقدار تری‌گلیسیرید خون، هم در حالت ناشتا و هم پس از صرف غذا، شاخص خوبی برای بیماری‌های قلبی و عروقی است.

۲- مصرف "کورتیکویید"ها

بعضی از داروها، میزان تری‌گلیسیرید در خون را تحت تاثیر قرار می‌دهند، به خصوص آنهایی که به صورت مداوم مصرف می‌شوند، از جمله قرص‌های جلوگیری از بارداری که حاوی استروژن هستند و یا برخی از داروهای بیماری‌های کمتر شایع، مانند داروهای بیماری ایدز.

۳- مصرف زیاد قند و شیرینی‌جات

دقیقا مانند چربی‌ها، قندها، مخصوصا فروکتوز در تولید تری‌گلیسیرید موثر هستند. به همین دلیل مصرف هله‌هوله‌ها، که پر از شکر و چربی هستند، یکی از دلایل اصلی افزایش تری‌گلیسیرید یا چربی در خون هستند. به همین ترتیب، مصرف الکل مخصوصا اگر به مقدار زیاد و مدت طولانی باشد، باعث افزایش تری‌گلیسیرید می‌شود، چون الکل نیز در کبد به تری‌گلیسیرید تبدیل می‌شود.

۴- اضافه وزن

اضافه وزن و چاقی عوامل مهمی در ایجاد خطر افزایش تری‌گلیسیرید هستند. به عقیده متخصصان کسانی که دارای چاقی در ناحیه شکمی هستند، وضعیتی شبیه به مقدمه بیماری دیابت ناشی از چاقی، دارند و به این ترتیب تری‌گلیسیرید آنها افزایش می‌یابد. چاقی در سایر نقاط بدن مانند باسن و ران‌ها، لزوما باعث افزایش تری‌گلیسیرید نمی‌شود.

۵- تری‌گلیسیرید بالا علامت برخی بیماری‌های جدی

بالا بودن تری‌گلیسیرید ممکن است علامت برخی بیماری‌های مزمن مانند نارسایی‌های کلیوی و یا دیابت باشد. برخی بیماری‌های ژنتیکی نیز می‌توانند دلیل افزایش تری‌گلیسیرید شوند. در واقع بعضی افراد به لحاظ ژنتیکی، آنزیم‌های مربوط به تجزیه تری‌گلیسیرید در بدنشان عملکرد درستی ندارند و مقدار تری‌گلیسیرید به مقدار ۱۵ تا ۳۰ گرم در لیتر هم افزایش می‌یابد. البته این بیماری بسیار نادر است.

۶- نداشتن ورزش و تحرک بدنی

فقدان فعالیت فیزیکی و تمایل به حالت سکون، عادت بسیار نامطلوبی است که باعث افزایش میزان تری‌گلیسیرید در خون می‌شود. هرچه بیشتر فعالیت داشته باشید، آنزیمی که در عضلات تولید می‌شود و وظیفه تجزیه تری‌گلیسیرید را دارد، بیشتر فعال می‌شود. آنزیم‌ها نوعی از پروتئین‌ها هستند که واکنش‌های شیمیایی را در بدن فعال کرده و سرعت می‌دهند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تغذیه انرژی شاخص بارداری قند شکر الکل الکل وزن چاقی چاقی خون چربی خون موادغذایی کاهش چربی خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۶۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم

دریافت 5 MB

به گزارش همشهری آنلاین‌، بارداری بعد از ۳۵ سالگی در ردیف بارداری‌های پرخطر محسوب می‌شود، بنابراین لازم است تا مادر قبل از اقدام به بارداری چکاپ‌هایی را انجام دهد. فاطمه عدالت فر کارشناس مامایی، به چند مورد از چکاپ‌های مهم از جمله فشار خون و آزمایش های مربوط به قلب برای مادران بالای ۴۰ سالی که می‌خواهند باردار شوند، اشاره کرده است.

کد خبر 848347 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها سقط جنین خبر مهم بیماری - قلبی زنان - زایمان جنین بیماری - فشار خون مادر

دیگر خبرها

  • ابتلا به بیماری‌های کبدی با مصرف این نوشیدنی شیرین
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • پیشنهاد‌های مالی وسوسه کننده به شمسایی برای مصرف برنج + فیلم
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند