Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:29:47 GMT

چه رابطه‌ای بین هوش و طول عمر افراد وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۷۳۶۰۱

چه رابطه‌ای بین هوش و طول عمر افراد وجود دارد؟

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد کودکانی که دارای هوش بالاتری هستند، شانس بیشتری برای رسیدن به سن ۷۹ سالگی یا بیشتر از آن را دارند.

تبیان: در این مطالعه نتایج تست IQ بیش از ۶۰۰۰۰ کودک در سال ۱۹۴۷ و اطلاعات پزشکی این کودکان طی سال‌های بعدی مورد بررسی قرار گرفته است و محققان به این نتیجه رسیده اند که کودکانی که نمره بالاتری در این تست‌های هوش کسب کرده‌اند دست کم ۲۰ درصد شانس کمتری برای ابتلا بهبیماری‌های گوارشی و انسداد عروق قلبی یا حتی سرطان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محققان داده‌های سلامت ۳۳۵۳۶ مرد و ۳۲۲۲۹ زن را که متولد ۱۹۳۶ در اسکاتلند بودند و در سن ۱۱ سالگی یک تست هوش استاندارد داده بودند را بررسی کردند. بررسی و تحلیل دقیق نتایج تست هوش و مقایسه این نتایج با داده‌های پزشکی این شرکت کنندگان طی سال‌های گذشته نشان داد افرادی که هوش بالاتری داشته‌اند در مقایسه با سایرین عمر طولانی تری داشته اند.

برای دستیابی به این نتایج در این مطالعه از الگو‌های مختلف استفاده شده است و فاکتور‌های مختلفی مانند دلیل مرگ، جنسیت و وضعیت اقتصادی و اجتماعی مد نظر قرار داده شده اند. پس از بررسی الگو‌های مختلف محققان از دانشگاه‌های ادینبورگ، آکسفورد و لندن به این نتیجه رسیدند که هر ۱۵ امتیاز بیشتر در تست هوش می‌تواند موجب کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری شود.

در حقیقت کودکانی که هوش بالاتری دارند ۲۸ درصد شانس کمتری برای مرگ ناشی از بیماری‌های تنفسی، ۲۵ درصد شانس کمتر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ۲۵ درصد شانس کمتر مرگ ناشی از سکته مغزی دارند. اگر افراد در تست هوش استاندارد ۱۵ امتیاز بیشتر کسب کنند، ۲۵ درصد شانس کمتری برای ابتلا به سرطان ریه دارند و احتمال ابتلا به سرطان روده و مثانه نیز به ترتیب ۱۱ و ۱۹ درصد در میان این افراد کاهش پیدا می‌کند.

محققان هنوز نمی‌دانند که دلیل ارتباط مثبت بین هوش بالا و طول عمر بالا چیست، اما احتمال می‌دهند که عواملی مانند سبک زندگی، تحصیلات، سواد بهداشتی، عدم محرومیت و ژنتیک نیز در این رابطه اثرگذار باشند.

حدود ۲۵۹۷۹ نفر از شرکت کنندگانی که نمره پایینی در این تست هوش کسب کرده بودند تا قبل از سال ۲۰۱۵ میلادی فوت کرده اند، اما ۳۰۴۶۴ نفر از آن‌هایی که امتیاز بالایی داشته اند همچنان در سال ۲۰۱۷ میلادی زنده هستند. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003KvW

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند

حجت‌الاسلام علی جعفری؛ معاون امور فرهنگی کمیته امداد کشور اظهار کرد: بیش از ۷ سال از دوره چهارم فعالیت سازمان روانشناسی به همت وزرا و نمایندگان بهداشت و علوم  می گذرد که ما  سعی کرده ایم تا بتوانیم کم و کاستی ها را جبران کنیم. به همین دلیل کلینیکی را برای به وجود آوردن نور امید و نشان دادن  مسیر درست زندگی افتتاح کردیم تا بتوانیم در راه فرهنگی قدم بر داریم. در کوتاه‌ترین زمان به کمک مسئولان ذی‌ربط می‌توانیم این کلینیک مشاوره‌ای را برای مددجویان کمیته‌امداد در ۳۱ استان ایجادکنیم.

وی افزود:در کلینیک تمام موارد زیر نظر خواهند بود، زیرا از فضای کاربری می‌خواهیم بیرون بیاییم و بتوانیم رصد دقیق داشته باشیم و متناسب با نیازهای خانوده مدد جویان زیرساخت‌های مشاوره‌ای در مناطق دورافتاده و محروم ایجاد کنیم. ما یک نهاد حمایتی هستیم که بتوانیم به تقویت و بالا بردن اعتماد به نفس مددجویان در زندگی و ایجاد اشتغال کمک کنیم. البته ناگفته نماند این خلاء وجود داشته که مجموعه مشاوره‌ای ما نیازمند  زیرساخت روانشناختی با سطح بالاتر  و تخصصی داشت. اما حالا  مراکزی با سطح بالاتر و تخصصی در سراسر کشور یعنی تمام  استان‌ها  ایجاد کرده‌ایم و بیش از ۱۰۰۰ دانش‌آموخته کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی یا مشاوره در ادارات مشغول ارائه خدمات مشاوره و روانشناسی به مددجویان کمیته امداد هستند.

جعفری تصریح کرد: براساس تحقیقات انجام شده؛ حدود ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی و نیازمند دریافت خدمات روانشناسی هستند، اما به این معنا نیست که آن‌ها اختلالات روانی دارند، چون مسائل روانشناختی همه حوزه‌های روان را پوشش می‌دهند.

او گفت: جامعه هدفی که ما داریم در کمیته امداد افرادی هستند که بی چون و چرا در راستای کمک به مردم می کوشند در گذشته خدمات کمیته امداد بیشتر در حوزه معیشتی بود ولی یکی از خدمات ارزشمند که در سال های اخیر شاهد تحول جدی در این حوزه هستیم، همین خدمات فرهنگی است. ما به کمک روان درمانی حتی توانستیم بسیاری از زندانیانی که حقیقت را بازگو نمی کردند تا کمکشان کنیم مسیر را هموار کردیم. می توان گفت حضور مشاوران متخصص در سراسر کشور می‌تواند کلید طلایی برای حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی مردم باشد.  

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • پس لرزه ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده مجلس /شورای نگهبان واکنش نشان داد
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • افراد دارای دو نسخه از یک ژن پرخطر زمینه ژنتیکی ابتلا به آلزایمر را دارند
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • توخل: شانس برد رئال حداکثر 51 درصد است
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • معاون امور فرهنگی کمیته امداد: ۲۰ درصد افراد جامعه دچار مشکلات روانشناختی هستند