Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم تبریزی در گفت‌وگو با جام جم آنلاین با اشاره به‌ضرورت شناخت ابعاد نهضت ملی شدن صنعت نفت به انعقاد قرارداد دارسی در دوره مظفرالدین شاه میان ایران و انگلیس پرداخت و گفت: این قرارداد نفتی با خیانت و یا جهالت رضا شاه پایان یافت و قراردادی به مراتب ذلت بار تر از دارسی با انگلیس در خصوص استخراج و اکتشاف نفت ایران منعقد کرد و می‌بایست طبق مفاد این قرارداد تا شصت سال دیگر یعنی از سال 1312تا سال 1372 این قرارداد ادامه می‌یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو جریان ملی مذهبی رهبران نهضت ملی شدن نفت ایران

وی بابیان اینکه قرارداد اولیه دارسی باید در سال 1327 منقضی می‌شد و ثروت سرشار نفت به سود ملت به کشور برمی‌گشت، افزود: با توجه به انعقاد قرارداد ثانویه میان تهران و لندن که مانع انتفاع مردم ایران از نفت می‌شد، زمینه طرح ملی شدن صنعت نفت را در همین سال کلید زد به‌ویژه اینکه در سال 1320 دیکتاتوری رضاخان به پایان رسیده بود و جامعه به یک رشد و بلوغ سیاسی اجتماعی دست پیداکرده و روح استقلال‌طلبی و آزادی‌خواهی در کالبد مردم دمیده شده بود.

این پژوهشگر سیاسی اجتماعی با تأکید بر اینکه دو جریان ملی و اسلامی برای ملی کردن صنعت نفت به میدان آمدند، تصریح کرد: حضور شخصیتی اسلامی - سیاسی همچون آیت‌الله سید ابوالقاسم کاشانی در رأس نهضت ملی کردن صنعت نفت و نیز فتوای مراجع دینی نظیر آیت‌الله سید محمدتقی خوانساری بر ضرورت خلع ید سلطه انگلیس از صنعت نفت ایران به همراه حضور پرشور فداییان اسلام حرکتی عظیم علیه رژیم گذشته و عناصر انگلیسی و به یغما بردن ذخایر کشور را رهبری کرد.

وی در ادامه به نقش مهم جریان ملی‌گرایان در ملی شدن صنعت نفت ایران پرداخت و گفت: جبهه ملی به رهبری دکتر محمد مصدق مشتمل بر حزب ایران- حزب زحمتکشان ملت ایران و برخی شخصیت‌های سیاسی روند ملی کردن صنعت نفت ایران را با همکاری با احزاب اسلام‌گرا آغاز کرد. در این رهگذر ما شاهد حضور برجسته آحاد ملت ایران در مبارزه با استعمار پیر انگلیس و عوامل آن هستیم تا جایی که مجلس شورای ملی مجبور شد در 29 اسفند 1329 لایحه ملی کردن صنعت نفت را به تصویب برساند.

وقتی مردم موانع نفت ملی را از صحنه خارج می‌کنند

تبریزی از صحنه خارج کردن موانع ملی شدن نفت همچون عبدالحسین هژیر(نخست‌وزیر وقت) و رزم‌آرا ( نخست‌وزیر و مقام نظامی ) توسط مردم و احزاب آزادی‌خواه و نیز کناره‌گیری حسین اعلا( نخست‌وزیر پیش از مصدق) از قدرت را گامی مهم در سرنوشت این نهضت دانست و افزود: مجلس ملی در سال 1330 نخست وزیری محمد مصدق را بر شاه و حاکمیت تحمیل کرد و در این سال روند اجرایی لایحه ملی شدن صنعت نفت آغاز و با دفاع جریان مذهبی و طرفداران آیت‌الله کاشانی از این رویداد مهم توأم می‌شود.

وی بابیان اینکه وحدت میان ملیون و اسلام‌گراها تا 30 تیر 1331 ادامه می‌یابد، خاطرنشان کرد:‌ در 26 تیر این سال مصدق بدون هماهنگی و مشورت با آیت‌الله کاشانی استعفا می‌کند و درب خانه خود را به روی همه می‌بندد. اما بیانیه کاشانی علیه دربار و هشدار به ارتش موجبات قیام 30 تیر را فراهم می آورد و مردم پیرو مواضع کاشانی به‌طور تمام‌قد در برابر استعمار انگلیس ایستاده و به حمایت از مصدق می‌پردازند اما پس از روی کار آمدن مجدد مصدق در دولت متأسفانه ما شاهد بروز برخی اختلافات میان جبهه ملی و جبهه اسلامی هستیم که زمینه انشقاق میان احزاب سیاسی آن زمان را به وجود آورد.

حزب توده به دروغ ملی شدن نفت را توطئه آمریکایی خواند

این تاریخ‌شناس در همین راستا عنوان داشت: در کنار بروز اختلافات داخلی، یکی از عوامل خارجی ایجاد نفاق یعنی حزب توده علیه ملی شدن صنعت نفت وارد عمل شده و آغاز فرایند این نهضت را به‌دروغ توطئه امپریالیسم آمریکا می‌خواند و به‌موازات این اقدام هم شوروی که عناصر خود یعنی توده‌ای‌ها را در کشور به تحرک وا‌داشته غائله امتیازدهی نفت به شوروی را راه‌اندازی می‌کند.

وی ادامه داد: از طرفی آمریکا هم که در مقطعی به‌ظاهر رقیب ژئوپولتیکی انگلیس محسوب می‌شود در جریان قیام مردمی برای ملی کردن نفت در کنار استعمار پیر قرار می‌گیرد. متأسفانه دولت مصدق باوجود تمام سیاست‌های تند آمریکایی‌ها به‌عنوان استعمار نو، این کشور را به‌مثابه یک دولت دموکراتیک و طرفدار حقوق مردم ایران بشمار آورده و روی حمایت آن حساب باز می‌کند. ولی نهایتاً بعد از ملی شدن صنعت نفت، کودتای آمریکایی –انگلیسی 28 مرداد 32 تمام دستاوردهای این نهضت را به یغما می‌برد.

کودتایی که 25 سال طول کشید نه 1روز!

تبریزی با اشاره به نیات خصمانه انگلیس و آمریکا علیه مردم ایران، تصریح کرد: برخلاف تصور کودتای 28 مرداد تنها یک روز نبود بلکه تا سال 57 و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مدت 25 سال ادامه داشت و ما شاهد چپاول منابع طبیعی ایران ازجمله نفت توسط دو غول استعمارگر ایران و انگلیس بودیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز پس از گذشت قریب به 70 سال از ملی شدن صنعت نفت ایران رسانه‌های وابسته به ابرقدرت‌ها با نیتی شیطانی درصدد القای چنین تفکری در میان مردم ایران هستند که «بدون مراجعه و استناد به اسناد انگلیسی آمریکایی نمی‌توان تاریخ ایران را به‌درستی به نگارش درآورد». این نکته نشان می‌دهد استعمارگران دیروز ایران تلاش دارند تاریخ ایران را به‌گونه‌ای که خود می‌خواهند تحریف کنند و باید مورخان و پژوهشگران کشورمان مراقب این حرکت خزنده و شوم باشند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: از نفوذ فتنه گر توده ای در ملی کردن صنعت نفت تا خطر تحریف تاریخ ایران پس از 70 سال پژوهشگر تاریخ معاصر ایران نهضت ملی صنعت نفت از نفوذ فتنه گر توده ای در ملی کردن صنعت نفت تا خطر تحریف تاریخ ایران پس از 70 سال آقای سلطنت پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۳۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان گفت: هدف رویداد صدرا، همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامرضا خاکساری در افتتاحیه رویداد صدرا که به همت دانشگاه آزاد واحد همدان برگزار شده است، اظهار‌ داشت: رویداد صدرا مسیری برای رشد اشتغال و تحقق تعهد 7500 نفری اشتغال فارغ‌التحصیلان بیکار در استان همدان است.

وی با بیان اینکه در سند تحول و تعالی دانشگاه به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه توجه ویژه شده است، بیان کرد: به همین منظور تعامل و همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان با هدف ترویج فرهنگ کار‌آفرینی در بین دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در دستور کار این واحد دانشگاهی قرار دارد.

رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با بیان اینکه با ورود دانشگاه به صنعت می‌توان در حل مسئله‌های مختلف مثمر ثمر عمل کرد، گفت: با ورود دانشجو به عنوان کارورز، و کسب مهارت برای ورود به بازار کار می‌توان توسعه اقتصاد و اشتغال پویا را در این زمینه با همکاری صنعت و دانشگاه به خوبی شاهد بود.

خاکسار همچنین با اعلام اینکه طرح پویش نیز در راستای تقویت توانمندی دانشجویان در ارتباط با صنعت و بازار کار راه‌اندازی شده است، بیان کرد: در اجرای این طرح دانشجویان تحصیلات آکادمی را توامان با تجربه مهارت‌آموزی دنبال خواهند کرد و همچنین دانشگاه امکان اشتغال همزمان با تحصیل را برای دانشجویان فراهم خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در طرح پویش دانشجو هیچ هزینه‌ای را بابت این واحد نمی‌پردازد تا بی‌دغدغه زمینه مهارت‌آموزی محقق شود، بیان کرد: مهارت‌آموزی مانع از هدررفت منابع می‌شود و به دنبال آن اشتغالزایی ایجاد خواهد شد بنا‌بر‌این اگر بخواهیم دانشگاه به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار حرکت کند و مشکلی از مشکلات جامعه را حل کند، باید مهارت‌آموزی را تقویت کنیم.

رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه

در ادامه حجت‌الاسلام رضا محمدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان همدان، اظهار داشت: با از بین برداشتن حلقه مفقوده صنعت و دانشگاه ‌و با تقویت این رویکرد، هم تحصیل انجام می‌شود و هم بازار کار دقیقی پیش روی دانشجویان است.

وی با بیان اینکه رویداد صدرا در دانشگاه راهکاری برای ایجاد پیوند صنعت و دانشگاه است، بیان کرد: اگر به این رویداد توجه ویژه شود می‌تواند منجر به اثرگذاری بودن نقش دانشگاهیان در بازار کار و توسعه استغال استان همدان شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ماجرای دعوای هوشنگ ابتهاج با رهبر حزب توده
  • عقب ماندگی نهضت ملی مسکن درکرمان با ظرفیت صنعت ومعدن جبران شود
  • شلوغ‌بازی رسانه‌ای برای دروغ‌پراکنی
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • ۳ دروغ بزرگ درباره تظاهرات دانشجویی در آمریکا
  • کمبود آب این استان بزرگ و کم آب تا ۴ سال آینده رفع می‌شود
  • بنگاه دروغ پراکنی انگلیس
  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • رویداد صدرا به دنبال همکاری با شرکت‌ها و صنایع بزرگ همدان
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم