Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@13:28:06 GMT

نوروز عامل پیوند ایرانیان مقیم جنوب شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۷۴۸۷۳

نوروز عامل پیوند ایرانیان مقیم جنوب شرق آسیا

کوالالامپور- ایرنا- ایرانیان مقیم مالزی ودیگر کشورهای جنوب شرق آسیا در خلال روزهای گذشته و در استقبال از سال جدید شمسی برای تدارک وسایل سفره هفت سین ایران در تب و تاب قرار دارند تا آداب و رسوم کهن اجداد خود را زنده نگهدارند و با بدرقه سال کهنه ( 1396 ) سال نو را تحویل می گیرند و این سنت در منطقه جنوب شرق آسیا هرسال حفظ می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، حال و هوای این روزهای ایرانیان مقیم در شهرهایی مانند کوالالامپور(مالزی)، مانیل (فیلیپین)، کانبرا(استرالیا)، بانکوک( تایلند)، جاکارتا(اندونزی)، ولینگتون(نیوزیلند)، برونئی، سنگاپور و دیگر شهرهای کشورهای جنوب شرق آسیا براساس اطلاعات دریافتی، مانند روزهایی است که آنها در وطن خود آماده ورود سال جدید و رفتن سال کهنه بودند.
تدارک وسایل سفره هفت سین درمیان ایرانیان این کشورها به عنوان نماد یک جشن پرقدمت و شادی آفرین به ویژه برای کسانی که سال نخست را در یک کشور غریب می گذرانند دشوار است.
البته گاهی مسافرانی که از ایران به کشورهای جنوب شرق آسیا در ایام پیش از سال تحویل سفر می کنند ، این وسایل را از داخل کشور تدارک کرده و با خود همراه دارند و به اقوام و یا دوستان هدیه می دهند.
امسال درعین حال معدودی از سوپر مارکت های ایرانی در برخی از شهرهای این منطقه از جمله کوالالامپور اقدام به فروش وسایل مورد نیاز این سفره مانند سماق ، سرکه ، سمنو، سنجد، اسپند و به ویژه سبزه کرده اند که با استقبال ایرانیان مقیم واقع شده است.
البته اگرچه در شرایط آب وهوای استوایی مالزی و یا شهرهای عمدتا تک فصل این منطقه ، رفتن زمستان و آمدن فصل بهارچندان نشانی ندارد، اما استقبال از بهار نیز با خرید شاخه های گل تجلی دیگری یافته است.
برخی از زنان و مردان هموطن موقع خرید وسایل سفره هفت سین به خبرنگار ایرنا در کوالالامپور گفتند: هرسال به یاد روزهایی که در کشور خود مراسم سال نو و جشن نوروز را برگزار می کردیم، سعی می کنیم تا با توجه به امکانات موجود در این کشور مراسم کهن اجداد خود را برگزار کنیم.
خانواده ها اگرچه در ایران هنگام سال تحویل کنار هم هستند، اما در مالزی که علاوه بر خانواده های ایرانی تبار ، شاهد حضور دانشجویان کشورمان هم هست و بطور عمده دوستان نزدیک سعی می کنند نخستین ساعات سال نو را در کنار یکدیگر جشن بگیرند.
درعین حال تعداد زیادی از ایرانیان مقیم این منطقه نیز سعی کردند تا پیش از شروع سال نو خود را به شهرهای زادگاهشان در ایران رسانده تا به همراه خانواده و اقوام در وطن به استقبال سال 97 بروند.
هموطنان مقیم مالزی، در ایالت های مختلف این کشور همه آداب و رسوم ویژه نوروز مانند خانه تکانی، خرید وسایل جدید برای خانه یا پوشاک نو در مالزی را به مورد اجرا نمی گذارند، اما بسیاری از افراد مقیم چیدن سفره هفت سین را یکی از مهمترین اقدامات خود در این ایام می دانند.
دیگر مراسم جشن نوروز شامل دید و بازدید، رفتن به منزل افراد بزرگ خانواده و دادن عیدی به کوچکترها نیز از دیگر مراسم ویژه نوروز باستانی است که عامل پیوند اتباع ایرانی در خارج از کشور و ازجمله این منطقه از آسیا بوده است.
آساق **1599

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مالزي ايران نوروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۴۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رضا باوقار ظهر چهارشنبه در جلسه هفته سلامت که در دفتر امام جمعه برگزار شد ضمن تشکر از مدافعین سلامت و تببین و روشنگری اقدامات انجام شده اظهار کرد: جمعیت به عنوان عاملی مؤثر در شکل‌دهی به قدرت کشورها به‌ویژه در ابعاد نظامی، سیاسی، بهداشتی و اقتصادی مطرح است به طوری که رشد جمعیت در یک جامعه و کشور به معنای قدرت بیشتر حاکمان به شمار می‌آید.

وی افزود: مقوله جمعیت یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های اقتدار ملی در هر کشور است که نیل به اهداف مهم ملی و نقش‌آفرینی در مناسبات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهان امروز بدون توجه به این مؤلفه ممکن نیست.

امام جمعه مشگین شهر بحث بهداشت و دهان را یادآور شد و گفت: از اینکه مدافعان سلامت تلاش برای سلامت مردم می‌کنند مایه مباهات و مجاهدت به معنای واقعی است.

وی به احیای مجمع خیرین سلامت اشاره کرد و گفت: مجمع خیرین سلامت کشور به عنوان یک سازمان مردم نهاد با هدف فراهم آمدن امکان شناسایی و ساماندهی خیرین فعال در امر سلامت کشور و برنامه ریزی برای بهره گیری صحیح از کمک‌ها و مشارکت‌های مردمی و هدایت این کمک‌ها به اولویت‌های ملی در حوزه سلامت، نقش ارزشمندی دارند.

حجت الاسلام باوقاربا اشاره به برنامه ریزی سفیران سلامت در خانواده اشاره کرد و افزود: نقش مردم در مراقبت از سلامت خود و اعضای خانواده برای سالم زیستن، مدیریت ناخوشی‌های جزیی، مدیریت بیماری‌های مزمن و حاد روز به روز در حال افزایش است که با اجرای برنامه ملی خود مراقبتی به ویژه خود مراقبتی فردی که تاکید بر جذب سفیران سلامت خانواده است.

کد خبر 6087756

دیگر خبرها

  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • آمریکا عامل همه جنگ‌ها در دنیا است
  • اعلام همکاری مالزی در زمینه امنیت سایبری با افغانستان
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا
  • جمعیت سالم عامل اقتدار هر کشور است
  • مهمترین اخبار پنجم اردیبهشت/حذف«زوج و فرد»در طرح جدید ترافیک