Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوی جوان شهر حسن آباد جرقویه علیا با پشتکار تمام، هنر فراموش شده عروسک سازی را پس از ۶۰ سال احیا کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اصفهان شرق، چندسالی است که مردمان سخت کوش و هنرمند شرق اصفهان به احیای هنرهای دستی و سنتی منطقه خود پرداخته اند. هنرهایی که هر گره آن، جلوه ای خارق العاده از نگرش پاک مردان و زنان کویر شرق اصفهان است و امروز احیای دوباره آن می تواند منعکس کننده سبک و سنت قدیم منطقه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احیای هنر سنتی عروسک سازی، از جمله هنرهایی است که آمنه سادات فاطمی حسن آبادی، چند وقتیست به آن پرداخته و امروز جلوه ای زیبا از هنر دستش، چشم هر بیننده را به خود جلب می کند.

بانوی جوان حسن آبادی که ظرافت هنرش بسیار خیره کننده است، در گفتگو با اصفهان شرق، گفت: این سبک عروسک سازی و پوششی که به کار برده ام، نمادی از سبک زندگی قدیم زنان و مردان حسن آبادی است که به شکل مختلف ساخته شد.

وی که این هنر را از مادرش آموخته بود، افزود: اهمیت دادن مادرم به صنایع دستی و کار عروسک سازی و همچنین راکد شدن بازار قالی بافی باعث شد تا به ساخت عروسک های پارچه ای همت گماریم و امروز چهار سال است که با اشتیاق این هنر را ادامه داده ایم.

آمنه سادات با تاکید بر نامگذاری سال 96 به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اظهار کرد: با جدیت این هنر را دنبال کردم و امسال 1000 نوع متفاوت از عروسک ها را ساختم.

وی تصریح کرد: مراحل ساخت عروسک های سنتی این منطقه شامل برش چوب به عنوان بدنه عروسک، قرار دادن سر آن به شکل دایره و سپس قرار دادن پارچه بر روی بدنه و صورت و تزئینات گلدوزی بر روی چهره عروسک و پوشاندن لباس های محلی شامل روسروی بلند و دامن چین دار سفید است و برای تهیه پارچه و چوب سعی داریم حداکثر صرفه جویی را داشته باشیم.

فاطمی با اشاره به نوع حجاب و پوشش عروسک ها گفت: شکل ظاهری عروسک ها را به صورت ذهنی طراحی و سعی کرده ام از پوشش زنان قدیمی شهرم الگو بگیرم و قطعا رونق این عروسک ها می تواند باعث گسترش فرهنگ و آداب و رسوم اجداد ما باشد.

وی رعایت حجاب اسلامی را در ساخت عروسک ها ضروری دانست و افزود: پوشش ساده و محجبه بودن عروسک های پارچه ای، باعث ترویج حجاب و عفاف در بین جوانان می شود.

سازنده عروسک پارچه ای با بیان اینکه از حداقل لوازم برای ساخت عروسک استفاده می کنم و در این خصوص هیچ ارگانی از ما حمایت نکرده است، تاکید کرد: تا کنون هیچ ارگان یا مسئولی از ما حمایت نکرده است و بیشتر مواد اولیه را از فروش تولیدات خودم تهیه می کنم که جا دارد مسئولان میراث فرهنگی که تاکید بر احیای سنت ها دارند، حداقل حمایتی از کار ما داشته باشند.

وی به جوانان کویر توصیه هایی نیز کرد و گفت: با توجه به موضوع بیکاری و اشتغال، جوانان توانمند کویر می توانند هنر های سنتی و قدیمی را دوباره زنده و احیا کنند و بعنوان شغل خانگی باعث رونق اقتصاد خانواده و جامعه شوند و امیدوارم مسئولان نیز به جد از این گونه شغل ها حمایت و باعث تشویق و ترغیب جوانان به این گونه شغل ها شوند و باعث تولید اشتغال در جامعه شود.

آمنه سادات فاطمی از مزیت عروسک های ایرانی به عروسک های خارجی چندین مورد را برای ما مثال زد و خاطرنشان کرد:‌ داشتن حجاب در این عروسک ها نشانه اهمیت موضوع حجاب است و همچنین سنتی بودن آنها نشان دهنده آداب و رسوم پدر و مادر بزرگ ها خواهد بود.

وی صحبت از تولید ملی هم کرد و گفت: دست ساز بودن عروسک ها، اهمیت دادن به موضع تولید ملی است و می توانیم با حضور در نمایشگاه های استانی و کشوری، این سنت حسن آباد را معرفی کرده و منبع درآمدی هم برای خانواده باشد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۷۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت

ایسنا/سمنان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان از رفع موانع ازدواج و فرزندآوری به عنوان مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت در کشور و استان نام برد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی ۵ اردیبهشت ماه در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت استان سمنان با بیان اینکه شان نزول سوره مبارکه کوثر حضرت فاطمه زهرا(س) است اظهار کرد: این سوره در شرایطی نازل شد که مشرکین می‌گفتند پیامبر اکرم(ص) ابتر است و نسل ایشان ادامه نخواهد یافت که این امر نشان می‌دهد تکثیر نسل از اهمیت بالایی برخوردار است. 

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه نبی اکرم(ص) به تکثیر نسل خود مباهات می‌کند افزود: واژه «کوثر» به خیر کثیر معنی شده است که مهمترین جنبه آن موضوع تکثیر نسل است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی تکثیر نسل را یکی از اهداف اصلی ازدواج عنوان و تاکید کرد: شخصیت افراد کامل نمی‌شود مگر آنکه ازدواج کنند. 

وی با اشاره به تصویب قانون جوانی جمعیت گفت: در هیچ دوره‌ای مقدمات ازدواج تا این اندازه توسط دولت و حکومت فراهم نبوده است.

امام جمعه سمنان در تشریح فلسفه لذت‌ جنسی اظهار کرد: همانطور که بدن انسان برای رشد نیازمند مواد غذایی گوناگون است و خداوند برای آن، میل به خوردن غذا را در انسان قرار داده، لذت جنسی نیز عامل رغبت انسان به تکثیر نسل است.

نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: متاسفانه انسان در موضوع خوردن و آشامیدن، هدف اصلی خلقت را که رشد و سلامت بدن بوده فراموش کرده و لذت جویی را هدف خود قرار داده است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی افزود: متاسفانه در موضوع لذت جنسی نیز انسان به جای آنکه به تکثیر نسل توجه کند، آن‌را فراموش کرده و بر لذت‌جویی جنسی متمرکز شده است. 

وی با اشاره به آیه ۳۴ سوره نساء گفت: خداوند متعال انسان را به تکثیر نسل در عالم توصیه کرده است لذا جوانی جمعیت و امر ازدواج دستوری الهی است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان رفع موانع ازدواج و فرزندآوری را مقدمه ازدیاد جمعیت دانست و افزود: برخی از موانع فرزندآوری در استان مانند مباحث مربوط به غربال‌گری قابل برطرف شدن هستند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی واگذاری زمین‌های طرح جوانی جمعیت را اقدامی قابل تقدیر خواند و ادامه داد: در کنار این موضوعات باید موانع ازدواج مانند تسهیلات ازدواج و مسکن نیز پیگیری شود چراکه این مشکلات امر ازدواج را به تاخیر می اندازد. 

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان خواستار تشکیل کمیته بررسی و ارزیابی موانع ازدواج ذیل استانداری سمنان شد و خاطرنشان کرد: شناسایی موانع امر ازدواج و فرزندآوری می‌تواند به تحقق اهداف قانون جوانی جمعیت در استان منجر شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت نمازگزاران خرم آبادی از اجرای طرح نورفراجا
  • حمایت اساتید حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» (عفاف و حجاب) فراجا + اسامی
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت
  • موضوع عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی، مذهبی و سنتی ماست