Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@09:34:49 GMT

چهارمحال و بختیاری؛ بهشت طبیعت گردشگران

تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۷۸۱۵۶

چهارمحال و بختیاری؛ بهشت طبیعت گردشگران

چهارمحال و بختیاری را می‌توان بام ایران، مهد رشد و بالندگی علما و شعرا و عرفای بنام و سرزمین شاهکارهای خلقت و زیبایی‌های طبیعی نامید.

‌به گزارش ایسنا‌ - استان چهارمحال و بختیاری با وسعتی معادل 16 هزار و 328 کیلومتر مربع، تقریبا در جنوب غربی ایران قرار گرفته است.

این استان از شرق و شمال با استان اصفهان، از سمت شمال غربی با استان لرستان، از غرب با استان خوزستان و از جنوب با استان کهگیلویه و بویراحمد همسایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شکل ارتفاعات،‌ میزان نزولات جوی و ارتفاعات از سطح دریا و آب و هوای متنوع استان چشم انداز دست نخورده و متنوعی را فراهم آورده است، مناظر بدیع و زیبای این استان موجب شده چهارمحال و بختیاری بهشت طبیعت دوستان و گردشگران نامیده شود.
رشته کوه‌های زاگرس تمامی نواحی این استان را در برگرفته و بلندترین نقطه آن، زرد کوه به ارتفاع چهار هزار و 221 متر در جنوب چلگرد واقع شده است.
چشمه‌ها و رودخانه‌ها،‌ مناطق حفاظت‌شده و شکارممنوع نظیر قیصری، شیدا،‌ هلن، سبزکوه، تنگ صیاد و جنگل‌های بلوط (طلای سبز زاگرس) که تنوع بالغ بر 923 گونه‌ گیاهی با ارزش و 294 گونه‌ جانوری و چشم‌اندازهای کم نظیر را در خود جای داده‌اند، گوشه‌ای کوچک از این بهشت خدادادی است‌.
تالاب گندمان و سولقان به خصوص تالاب بین المللی چغاخور در دشت‌های حاصل‌خیز استان از جاهای دیدنی استان بوده که مکانی برای زیست پرندگان مهاجر،‌ رویش برخی گونه‌های گیاهی و حیات گونه‌های آبزی فراهم می‌آورد.
چهارمحال و بختیاری مهد آیت‌الله دهکردی، عمان و دهقان سامانی، ‌پژمان و داراب افسر بختیاری،‌ آصف قهفرخی،‌ سردار اسعد بختیاری، ‌علیمردان‌خان بختیاری و شهیدان دفاع مقدس و بزرگانی است که در آسمان علم و اجتهاد،‌ فرهنگ و هنر، ‌مشروطه خواهی، دینداری و آزادی‌طلبی پرفروغند.
شهرکرد با دو هزار و 66 متر ارتفاع از سطح دریا، مرتفع‌ترین مرکز استان کشور ایران است، میانگین ارتفاع استان چهارمحال و بختیاری حدود دو هزار و 153 متر است که به همین دلیل استان چهارمحال و بختیاری بام ایران نام گرفته است.
موقعیت خاص جغرافیایی و شرایط توپوگرافیکی و برخورداری این استان از اقلیم معتدل و مناسب، نزولات مناسب آسمانی و تنوع پوشش گیاهی به‌ویژه در فصل بهار و تابستان، همراه با تنوع آب و هوای کوهستانی، طبیعت بکر و زیبا، دشت‌های پراکنده و سرسبز و پر گل، هوای مطبوع و خنک به خصوص در فصل‌های بهار و تابستان، وجود ارتفاعات بلند، کوه‌های سربه فلک کشیده‌ای همچون زردکوه با هوای پاک و مطبوع، زیبایی گل‌های رنگارنگ و اراضی سرسبز و مناطق جنگلی تالاب‌های گوناگون و جذاب، زیستگاه‌های وحوش با تعدد زیست‌گونه‌های جانوری به عنوان زیباترین جلوه‌های طبیعی و گنجینه‌ها‌ی ارزشمند، از دیگر نعمت‌های خدادادی این استان به شمار می‌روند.
از مهم‌ترین جاذبه‌های گوناگون زیارتی، تاریخی، گردشگری و طبیعی این استان می توان به آستان مقدس امامزادگان حلیمه خاتون و حکیمه خاتون (ع) شهرکرد، امامزاده حمزه علی (ع) بلداجی، امامزاده سید بهاء الدین محمد (ع) شیخ‌شبان، امامزاده سید محمد (ع) بارده، حاشیه زیبای رودخانه زاینده رود، حاشیه جذاب رودخانه کارون، موزه‌های باستان‌شناسی و مردم‌شناسی، قلعه تاریخی چالشتر، خانه آزاده چالشتر، قلعه دزک و پل زمانخان اشاره کرد.
دشت لاله‌های واژگون، تالاب بین‌المللی چغاخور، تالاب گندمان، آبشار تونل کوهرنگ، آبشار شیخ علیخان، آبشار دره عشق، آبشار آتشگاه، غار یخی چما، غار سراب، چشمه دیمه، چشمه برم، چشمه‌های مولا و سرداب، منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه حفاظت شده سبزکوه، گردشگاه سیاسرد، گردشگاه پیرغار و کتیبه و سنگ نوشته‌های مشروطیت و پارک جنگلی پروز از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و طبیعی استان هستند.
آثار و ابنیه های تاریخی با سبک معماری اسلامی، صنایع دستی عشایر بختیاری و دستبافت‌های روستاییان از جمله فرش چالشتر، قالی، قالیچه، گلیم، جاجیم، خورجین، چوغا، سیاه چادر، وریس، کلاه و دستکش، پلاس، و کمچه‌دان از دیگر جاذبه های این استان است.
گز، محصولات زراعی و باغی از جمله گردو، بادام، کشمش، شیره انگور، گز، پولکی، عسل، کشک و قره قوروت (قارا) و صنایع دستی را می‌توان از مهم‌ترین سوغات استان معرفی کرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۷۸۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ رستمی گفت: علاقمندان می‌توانند بعد از ظهر امروز از ساعت ۱۵ تا ۱۶ و فردا از ساعت ۱۵ تا ۱۸ از موزه تاریخ طبیعی زنجان بازدید کنند.

رئیس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان ضمن دعوت از عموم مردم جهت بازدید از موزه تاریخ طبیعی، افزود: موزه تاریخ طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان در ابتدای جاده تبریز، پارک جنگلی ارم واقع شده و نمونه تاکسیدرمی گونه‌های مختلف جانوری کشور در آنجا نگهداری می‌شود.

موزه تاریخ طبیعی زنجان که از لحاظ ساختمان و طبقه بندی نمونه‌های جانوری و گیاهی و نوع گونه‌های جمع آوری شده یکی از موزه‌های طبیعی در خور توجه در سطح کشور است و با اقداماتی که انجام گرفته در این مرکز بیش از ۵۸ نمونه از پستانداران، ۱۰۳ نمونه از پرندگان، ۲۶ نمونه از خزندگان، ۱۷ نمونه انواع ماهیان و ۱۲۰ نمونه از حشرات مختلف جمع آوری و در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده شده است.

در این موزه، نمونه‌های نادر گیاهی، جانوری و کانی استان زنجان جمع آوری و به صورت نمایشگاهی که نمایانگر اکو سیستم متنوع استان است، طراحی و ارایه شده است.

از گونه‌های موجود در موزه تاریخ طبیعی زنجان می‌توان به ۱۵ گونه گیاهی، ۳۸ گونه فسیل بی مهرگان، بیش از ۳۰ گونه فسیل گیاهان، ۷۶ گونه سنگ و کانی، ۱۹ گونه اسکلت و بالغ بر ۵۵ گونه از سایر بندپایان اشاره کرد.

در موزه تاریخ طبیعی زنجان غرفه‌هایی که نمایانگر اکوسیستم‌های متنوع استان است طراحی و به صورت بسیار زیبایی مجسم شده و همچنین نمودی از غار‌های آهکی و تشکیلات استالاگیت و استالاگمیت استان به نمایش گذاشته شده است.

موزه تاریخ طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان به منظور حفظ و در معرض نمایش گذاشتن گونه‌های جانوری و گیاهی، سنگواره‌ها و نمونه‌هایی از برخی کانی‌ها و سنگ‌های معدنی موجود در استان، در سال ۱۳۷۳ افتتاح شد.

دوم اردیبهشت ماه به عنوان روز جهانی زمین پاک و سه تا ۹ اردیبهشت ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

شعار هفته زمین پاک در سال ۱۴۰۳ " مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین" است.

دیگر خبرها

  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس
  • نصب تندیس گونه درنا به مناسبت هفته زمین پاک در چالدران
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی زنجان
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • حاشیه رودخانه جاجرود پاک‌سازی شد/ حال رودخانه خوب نیست
  • (تصاویر) طبیعت بکر بازفت در چهارمحال و بختیاری
  • بارش بهاری و طراوت طبیعت
  • لطفا طبیعت را جارو نکنید!
  • پاکسازی ۹۱۲ هکتار از اراضی خراسان رضوی با مشارکت مردم
  • نابودی بزرگترین دشت لاله‌های واژگون کشور، خیلی دور، خیلی نزدیک