Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@15:35:03 GMT

عروق بدن به چه علت آبی به نظر می‌رسند؟

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۸۲۰۴۶

عروق بدن به چه علت آبی به نظر می‌رسند؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛در شرایطی که خون جریان یافته در رگ‌ها قرمز است،رنگ این عروق خونی آبی به نظر می‌رسدکه در ادامه علت آنها را می خوانید:
این رنگ نیست که حقیقتاً سرخرگ‌ها را از سیاهرگ‌ها متمایز می‌سازد. از منظر کالبد شناسی، دیواره‌ی سرخرگی دارای ضخامت بیشتری نسبت به دیواره‌ی سیاهرگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا تاکنون از نزدیک مچ دست خود را مورد بررسی قرار داده‌اید؟ اگر بله، حتماً عروق یا سیاهرگ‌های آبی رنگی را مشاهده کرده‌اید که از مچ دست تا انگشتان امتداد دارند.

سیاهرگ‌ها کار مهم انتقال خون ناخالص (اکسیژن گیری شده یا بدون اکسیژن) به قلب یعنی جایی که به منظور خلاص شدن از تمام ناخالصی‌ها خون اکسیژن دار می‌شود را برعهده دارند.

وقتی خون قرمزرنگ درون سیاهرگ‌ها جریان می‌یابد، پس به چه علت رنگ آن آبی است؟ استدلال بعضی افراد بر این است که سیاهرگ‌ها خون اکسیژن گیری شده را حمل می‌کنند و این دلیل آبی بودن آن‌ها است. در حالی که این گفته صحت ندارد، به این دلیل که رنگ آن با میزان خالص بودن خون تغییر نمی‌کند، بلکه در تمام مدت قرمز باقی می‌ماند.

رنگ هر جسمی با رنگ نور منعکس شده از آن تعیین می‌شود. از آنجا که همه ما می‌دانیم، نور خورشید و یا نور سفید از ۷ رنگ متفاوت تشکیل شده است، برخی از آن‌ها جذب می‌شوند در حالی که مابقی توسط جسم پخش و ساطع می‌شوند.

رنگ‌های بازتاب شده به عنوان رنگ جسم دیده می‌شوند. به عنوان مثال، موز به این دلیل زرد به نظر می‌رسد که تمام رنگ‌ها بجز زرد بدون انعکاس یا بازتاب باقی می‌مانند. به بیان ساده‌تر، تنها رنگ زرد است که از موز به طرف چشمان ما بازتاب می‌شود و به همین دلیل است که آن را به رنگ زرد می‌بینیم.

به طور مشابه، در مورد سیاهرگ‌ها نیز هنگامی که نور بر روی پوست تابیده می‌شود و به رگ‌ها برخورد می‌کند، تمام رنگ‌ها بجز رنگ آبی توسط پوست جذب می‌شوند. به عبارت دیگر، تنها طول موج آبی نور به رگ‌های خونی می‌رسد و به طرف چشم ما برگشت می‌خورد و منعکس می‌شود، در حالی که مابقی توسط پوست جذب می‌شوند؛ بنابراین علی‌رغم حمل خون قرمز توسط عروق، اما این بازتاب رنگ آبی از رگ‌ها است که آن‌ها را به رنگ آبی نشان می‌دهد.

همچنین نور آبی دارای فرکانس بالاتری در مقایسه با نور قرمز، سبز، نارنجی و یا زرد است. هر اندازه فرکانس نور بیشتر باشد، ذرات انرژی بالاتری خواهند داشت از این رو عمق نفوذ بیشتر خواهد بود.

همچنین هر اندازه طول موج کوتاه‌تر باشد (همانطور که در نور آبی دیده می‌شود)، احتمال بازتاب بیشتر خواهد بود. از این رو نور آبی به راحتی از طریق پوست عبور کرده به سیاهرگ‌ها برخورد کرده و دوباره پخش می‌شود.

از سوی دیگر، سایر رنگ‌ها قادر به رسوخ به درون پوست نبوده و از این رو به راحتی جذب می‌شوند. نور آبی با پتانسیل نفوذپذیری بالای خود، تنها نوری است که به رگ‌ها رسیده و متعاقب آن به حالت اول بازگشته و به چشمان ما می‌رسد. به همین دلیل است که رنگ عروق آبی به نظر می‌رسند.

چنانچه آبی رنگ واقعی سیاهرگ‌ها نباشد، آنگاه رنگ واقعی آن‌ها چه رنگی است؟ باور کنید و یا خیر، بایستی بگوییم که سرخرگ‌ها و سیاهرگ‌ها گرچه به ترتیب خون اکسیژن دار و بدون اکسیژن را منتقل می‌سازند، اما هیچ تفاوتی در رنگ از یکدیگر ندارند.

هم سرخرگ‌ها و هم سیاهرگ‌ها به رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز می‌باشند. از طریق کالبد شکافی پوست، با سیاهرگ‌هایی برخورد خواهید کرد که به رنگ قرمز تیره می‌باشند، در حالی که سرخرگ‌ها به رنگ قرمز روشن به نظر خواهند رسید.

بنابراین، گرچه نمودار سیستم گردش خون بدن انسان سیاهرگ‌ها را به رنگ آبی نشان می‌دهد، اما این نمودار تنها جنبه و هدف تصویری و توضیحی داشته و به هیچ وجه رنگ واقعی را نشان نمی‌دهد.

منبع: راسخون

انتهای پیام/

چرا سیاهرگ‌ها آبی به نظر می‌رسند؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار پزشکی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۲۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مریم ملی؛ شاید دیدن خون آبی‌رنگ همان قدر عجیب باشد که یک روز آسمان را کاملاً قرمز ببینیم، با این تفاوت که دیدن یک آسمانِ کاملا قرمزِ یک دست در سیاره ما محال است ولی دیدن خون آبی این قدرها هم دور از ذهن نیست!

خون ما از دو بخش تشکیل شده، بخش سلولی که شامل همان گلبول‎های قرمز و بخش مایع که همان پلاسما است اما همه موجودات زنده چنین ترکیبی در خونشان ندارند و دقیقا به همین خاطر خون همه جانداران قرمز نیست. گلبول‎های قرمزی که در خون ما انسان‎ها و کلی جاندار دیگر وجود دارد یک پروتئین به نام «هموگلبین» دارند که مسئول حمل اکسیژن در پلاسمای خون است. این پروتئین در ساختارش آهن دارد برای همین هم هست که می‏گویند وقتی آهن خون کم بشود شما کم خون می‎شوید و باید قرص آهن بخورید.

هموگلبین باعث می‏شود خون‎مان به رنگ قرمز در بیاید حالا اگر جانداری این ماده را در خونش نداشته باشد مایعی که درون بدنش در حال حرکت است چه رنگی می‎شود؟ عنکبوت‎ها، ماهی‎مرکب، اختاپوس و سخت پوستان مثل خرچنگ نعل اسبی خون‎شان آبی است.

خیلی عجیب و غریب به نظر می‎رسد ولی علت این ماجرا خیلی ساده است، خون این جانداران آن پروتئین معروف که نامش هموگلبین بود را ندارد به جایش پروتیینی دارد که مس در آن حل شده و مسئول انتقال اکسیژن به قسمت‎های بدن است! خون آبی خیلی غیر منتظره و شگفت انگیز به نظر می‎رسد ولی از این عجیب‎تر هم داریم، خون زرد! خیار دریایی و بعضی از سوسک‎ها خون‎شان زرد است، توی خون این جانداران رنگ‌دانه‌های زردی به نام «وانابین» وجود دارد که باعث زردی خون می‌شود و این ماده مسئول انتقال اکسیژن به بقیه بدنشان نیست. محقق‌ها هنوز دارند آزمایش می‌کنند تا بفهمند وانابین در خون زرد این جانداران دقیقا چه کاربردی دارد.

 بالاخره می‌رسیم به خون سبز که نتیجه وجود «کلروکرئورین» در خون بعضی از جانداران است. زالو و کرم‎ها تا وقتی اکسیژن خوبی به آن برسد خون سبز دارند ولی وقتی خون‎شان غلیظ شود و اکسیژن کمتری داشته باشد آرام آرام به قرمز روشن در می‎آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • کرم معجزه
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • اثر هنری با پوست هندوانه! (فیلم)
  • خیال راحت رئال: هر دو ستاره به بایرن می‌رسند
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟