Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ اسلام کاملترین دین الهی است و قرآن سندی منحصر به فرد در قاموس بشریت است که بنابر قول امام صادق(ع) در آن از هیچ سخنی فرو گذار نشده است؛ به همین دلیل به تمام وجوه نیازهای انسان و ملزومات زندگی او ازجمله میل به زیبایی، غفلت نکرده است.

شهر مکان زندگی انسان است و باید سوق دهنده به سوی هدف والای آفرینش که کمال انسان و لقاءالله است و از شرایط رسیدن به آن ارضای حس زیبا طلبی‌انسان است؛ در این میان هر فردی برای ایجاد این زیبایی مسئولیتی را برعهده دارد که در تحقق این شرایط ضروری است؛ بر همین اساس گفت‌وگویی را با سیداحسن علوی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی انجام دادیم تا نظر وی را در این رابطه جویا شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ درباره نقش جامعه اسلامی و مردم در ایجاد مناظر عمومی و گسترش نشاط در جامعه شهری گفت: مردم در ایجاد فضای با نشاط فرهنگی در جامعه شهری تأثیر به‌سزایی دارند؛ منتها این مهم در شرایطی رقم می‌خورد که همه مردم با هم همکاری کنند و به این باور برسند که شهر همانند منزل خودمان از ارزش و اهمیت والایی برخوردار است.

وی ادامه داد: تمیزی شهر و رعایت آن از سوی شهروندان، می‌تواند به زیبا‌ترشدن منظره شهری کمک کند و این امر طبیعی است. چون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اگر یک شی و یا نخاله‌ای در جایی وجود داشته باشد، فورا آن‌ کسی‌که از آن‌جا رد می‌شود، آن شی را بر می‌دارد و به سطل زباله می‌اندازد؛ این نشان دهنده فرهنگ بالای آن جامعه است و این امر ارتبط مستقیمی با زیبا جلوه دادن چشم‌اندازهای شهری دارد؛ همین رفتار اگر در جامعه اسلامی ما به عادت تبدیل شود، همین عملکرد به صورت تسلسل به نسل‌های بعد منتقل می‌شود و نگهداری از آثار هنری و فرهنگی و حفظ زیرساخت‌ها به عرف تبدیل خواهد شد و اثربخشی شدیدی برای آیندگان و نشاط اجتماعی و معنوی جامعه دارد.

باید همه تلاش کنیم تا این مظاهر اسلامی را در شهر حفظ کنیم
عضو کمیسیون عمران آثار هنری اسلامی و مظاهر هنری دینی را ثروت بین نسلی می‌داند و در این‌باره تصریح کرد: باید همه تلاش کنیم تا این مظاهر اسلامی را در شهر حفظ کنیم اما متأسفانه در برخی ازکشورها که ایران هم جزء آن‌ها است، فقط برای امروزمان فکر می‌کنیم و خیلی برای آینده برنامه‌ریزی مدونی نداریم که چگونه باید مظاهر هنری و شهری را حفظ کنیم و برای آیندگان آن‌ها را همچون میراثی باقی بگذاریم.


وی در ادامه با تأکید بر اقدام همگانی برای برخورداری از مناظر عمومی به ایکنا؛ گفت: ما نباید نگاهمان فقط به دولت و شهرداری باشد بلکه هرکدام از ما یک شهردار باید باشیم و در حد یک نهاد حاکمیتی عمل کنیم؛ چون در هیچ کشوری تنها یک شهردار و یا دولت نمی‌تواند تمام امور مربوط به توسعه مظاهر شهری را انجام دهد بلکه تمامی شهروندان در این حوزه دخیل هستند.

علوی در ادامه به نقش مهم سازمان‌های هنری و فرهنگی به ویژه سازمان زیباسازی شهرداری در ترویج نشاط و مظاهر مرتبط با آن در شهرها اشاره کرد و گفت: یکی از وظایفی که سازمان‌های هنری و فرهنگی به‌ویژه سازمان زیباسازی دارند، ترسیع فرآیند نشاط‌‌سازی درون جامعه است و دوم اینکه باید نحوه استفاده از نهادهای هنری و فرهنگی شهری که جزء مظاهر هنری آن شهر محسوب می‌شوند را میان مردم فرهنگ‌سازی کند که البته در این خصوص از نقش اعتبارات و بودجه‌ای نباید غافل ماند.

وی ادامه داد: همچنین باید افراد دلسوز، عهده‌دار هدایت چنین بخش‌هایی باشند تا با مدیریت صحیح توسعه مظاهر هنری و فرهنگی اسلامی در شهر، نشاط معنوی بر جامعه حاکم شود.

عضو کمیسیون عمران معتقد است که میان زیبایی مناظر شهری با آرامش روانی شهروندان ارتباط مستقیمی وجود دارد و در این باره تصریح کرد: زیبایی شهرها بر جذابیت آن شهر می‌افزاید و علاوه بر این، آرامش روانی را با جذاب کردن مظاهر هنری می‌توانیم به ارمغان آوریم. در این حوزه پیشنهاد می‌دهم که از شهرهای کشورهای دیگر که در این امر موفق شده‌اند، الگوبرداری کنیم و با آن‌ها به تعامل و تبادلات فرهنگی - هنری بپردازیم.

وی افزود: ‌اعتقاد دارم متأسفانه ما کمتر از شهرهای کشورهای موفق اعتبارات خرج نمی‌کنیم بلکه در برخی مواقع هزینه‌های بیشتری را هم متحمل می‌شویم اما خروجی مثبتی نداریم و با استفاده از دستاوردهای مثبت آن‌ها شاید در هزینه‌هایمان هم صرفه‌جویی شود و با هزینه اندکی بتوانیم یک زیبایی را برای شهر به وجود آوریم.

علوی در پایان افزود: با توجه به نقش مردم در زیباتر شدن مظاهر شهری، بهتر است که مشارکت مردم بیشتر شود تا آن وظیفه‌ای را که نسبت به شهرشان دارند، به خوبی انجام دهند. مثلاً در مدارس ژاپن بخشی از نظافت مدارس را بر عهده دانش‌آموزان گذاشته شده است تا آن‌ها را نسبت به حفظ زیبایی شهر، امکان فرهنگی و مظاهر شهری مسئولیت‌پذیر تربیت کنند. لذا در این مراکز آموزشی و در سن و سال کم این‌گونه تربیت شوند در اجتماع و زیبایی شهر هم همین‌گونه عمل می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۲۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: امروز ۱۶ پروژه در قالب ۱۰۳ میلیارد تومان برای تولید حال خوب افتتاح می‌شود که طرح کوه نور صفحه با ۴۰ موضوع و ۱۰۰ نشان و در چهارهزار متر یکی از این پروژه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سعید ساکت امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت‌_ در آیین بهره‌برداری از مجموعه تفریحی «کوه نور» و ۱۵ پروژه خدماتی، گردشگری و ورزشی در مجمتع گردشگری صفه، اظهار کرد: تلاش ما این بود که قدمی در عرصه صنعت نشاط و تفریح در استان برداریم.

وی با اشاره به همکاری دستگاه‌های مختلف، ادامه داد: امنیت و آرامش امروز ما مرهون همکاری سبزپوشان فرماندهی انتظامی و آتش‌نشانان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، همچنین وجود سرمایه‌گذارانی است که بخشی از سرمایه‌های خود را با وجود خطرپذیری به این بخش اختصاص دادند و شعار «با هم بهتریم» را در این عرصه تجلی دادند و نقطه تعامل ما و این مجموعه سرمایه‌گذاران در صنعت گردشگری و نشاط و تفریح است.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان با اشاره به گذشت ۸۸۸ روز از دوران خدمت خود در این مجموعه افزود: همت همه همکارانم در این مجموعه، ایجاد آرامش بیشتر و تفریح سالم برای مردم است و در این مدت نزدیک به سه میلیون نفر و یک میلیون خودرو به این مجموعه وارد شدند، همچنین ۶۰۰ هزار از تله کابین صفه استفاده کردند.

وی با تشکر از مجموعه هیئت مدیره این مجموعه گفت: هیئت‌مدیره در این عرصه ریسک پذیر با ما همراه شدند و نگاه و ظرفیت و تعامل خود را در اختیار ما قرار دادند.

ساکت بیان داشت: هدف شهردار تحقق «شهر زندگی» بوده است و باید در این مسیر حرکت می‌کردیم، از این‌رو در گام نخست استاندارد سازی سازه‌ها انجام شد، در گام دوم بهینه‌سازی صورت گرفت و تلاش شد شایسته مردم دیار نصف جهان ظرفیت‌های تفریحی توسعه پیدا کند.

وی تصریح کرد: در هماهنگی با اداره کل استاندارد و میراث فرهنگی و با همکاری و هماهنگی فراجا طرح‌ها با هدف طبیعت دوستی انجام شد و امروز پهنه صفه هر روز به بهانه طبیعت گردی و کوه گردی آغوش خود را برای فرهیختگان باز می‌کند.

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان اضافه کرد: امروز ۱۶ پروژه در قالب ۱۰۳ میلیارد تومان برای تولید حال خوب افتتاح می‌شود که طرح کوه نور صفحه با ۴۰ موضوع و ۱۰۰ نشان و در چهارهزار متر یکی از این پروژه‌ها است و در کنار آن اصلاح بولینگ و ظرفیت‌های غذایی، گازکشی، برج پرچم و سالن بولینگ در این مراسم افتتاح شد.

کد خبر 749194

دیگر خبرها

  • ضرورت احداث تهران جدید
  • جنتی: «معلمان» مجاهدان عرصه علم و فرهنگ هستند/ ضرورت الگوگیری از نظام آموزشی امام صادق(ع)
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • برگزاری نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • تقدیر استاندار کرمان از اقدام مدیریت شهری رفسنجان/ دهه هشتادی‌ها مدیران فردای جامعه هستند
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری