Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@04:42:30 GMT

بوم‌گردی تکه پازل اصلی در توسعه گردشگری سیمرغ

تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۷۸۳۵۹۱

بوم‌گردی تکه پازل اصلی در توسعه گردشگری سیمرغ

با توجه به ضعف زیرساخت‌های اقامتی شهرستان، بومگردی تکه پازل اصلی در توسعه گردشگری سیمرغ است که باید با توجه به اهمیت این موضوع در نزد مسئولان شهرستانی اقدامات ویژه‌ای در این حوزه صورت گیرد تا با هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را مجاب به سرمایه‌گذاری در این بخش کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سیمرغ ما، با فرا رسیدن ایام عید و نوروز بازار سفرهای نوروزی داغ می‌شود و خانواده‌ها با توجه به پارامترهای خاص مقصد سفر نوروزی خود را انتخاب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شمال کشور و خصوصاً مازندران یکی از مناطق مسافر خیز است که همه‌ساله مسافران بسیار زیادی را از سراسر ک ۵ شور به خود می‌بیند به‌گونه‌ای که رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور مازندران را پر اقامت در تعطیلات نوروزی ۹۶ معرفی کرد.

فراهم بودن زیرساخت‌های لازم اسکان و اقامت مسافران یکی از عوامل بسیار مهم جذب گردشگر و مسافر است که می‌تواند تأثیرگذاری بسیاری در اقتصاد آن منطقه هم داشته باشد.

سیمرغ بیستمین شهرستان تأسیس‌شده در استان مازندران است که در آذرماه ۹۱ از بخش کیاکلا به شهرستان سیمرغ ارتقا پیدا کرد.

قدمت این منطقه شاید به هزاره اول قبل از میلاد برسد که در ادامه به بررسی قدمت شهرستان سیمرغ می‌پردازیم.

نشانه‌های برجای‌مانده از صفویه مانند امامزاده عبدالله قریه فری کلامن بلوک کیاکلا یا قدیمی‌تر از آن تپه‌های به‌جامانده از هزاره اول قبل از میلاد همچون تپه اکوک و آغوزدین همچنین وجود قلعه‌ای قدیمی دریکی از مناطق کیاکلا نشان می‌دهد که مردمی در این دیار سکونت داشتند و این مکان مرکز حکومتی بود و تدابیر سخت نظامی همانند دژی استوار برای آن وضع‌شده بود.

منابع تاریخی موجود در بعد از ظهور اسلام تا حکومت قاجاریه، مطلب روشن و خاصی را درباره “کیاکلا” بیان نمی‌کنند. زیرا در قرون گذشته، شهرهای مازندران یا طبرستان به تعداد شهرهای فعلی نبوده است. اما آنچه به‌اختصار نقل می‌شود حاکی از آن است که کیاکلا از سال ۲۵۰ هجری قمری و شاید پیش از آن به‌صورت دهستان و بلوک بوده است.

متأسفانه این شهرستان با پیشینه تاریخی فراوان خود درگذر زمان مورد بی‌مهری‌هایی قرار گرفت و نتوانست هم‌زمان با پیشرفت سایر مناطق به رشد و توسعه‌یافتگی دست پیدا کند اما چند سالی است که با ارتقا این منطقه به شهرستان گرد توسعه‌نیافتگی از این منطقه زدوده شده و گام در مسیر توسعه، رشد و پیشرفت نهاده است.

این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در منطقه میانی استان از نعمت دریا و جنگل محروم است اما ویژگی بارز این شهرستان نقش آن به‌عنوان شاه‌راه ارتباطی است.

اصلهٔ بین‌راهی شهرستان سیمرغ به قائم‌شهر، بابل، بهنمیر، جویبار و ساری به ترتیب ۱۱، ۱۵، ۱۴، ۱۳ و ۲۴ کیلومتر است.

با توجه به این ویژگی مهم این شهرستان می‌توان با ایجاد اماکن بین‌راهی و به میزبانی از مسافران و گردشگران پرداخت.

بوم گردی یا اکو توریسم یکی از مواردی است که شرایط آن در این شهرستان مهیا است.

اقامتگاه‌های بوم گردی فرصتی مناسب است تا ضمن گردشگری در هر منطقه و بازدید از جاذبه‌های توریستی، حس ایرانی زیستن به سبک سنتی را تجربه کنند. همچنین طبخ غذاهای محلی در برخی اقامتگاه‌ها، مصداق دیگری از مهمان‌نوازی ایرانی است.

خوشبختانه ایجاد اقامتگاه‌های بوم گردی موردتوجه فرماندار شهرستان سیمرغ هم قرار دارد به‌گونه‌ای که در جلسات مختلف مربوط به حوزه گردشگری و اشتغال به ایجاد طرح‌های بوم گردی اشاره می‌کند.

بهترین فرصت برای حوزه بوم‌گردی در سیمرغ مهیا است

مجتبی حبیب‌نژاد فرماندار سیمرغ در آخرین جلسه شورای اداری شهرستان سیمرغ با تأکید بر روی بحث بوم گردی اظهار کرد: رئیس‌جمهور محترم در دیدار با استانداران سراسر کشور با اشاره به این موضوع خواستار توجه جدی به این حوزه شد.

وی افزود: با توجه به اینکه ۶۰ درصد جمعیت شهرستان سیمرغ روستایی است دهیاران، شوراهای اسلامی، بخشداران و میراث فرهنگی توجه جدی داشته باشد.

فرماندار سیمرغ گفت: بافت شهرستان بافتی روستایی است و بهترین فرصت برای حوزه بوم‌گردی به شمار می‌رود.

این مسئول خاطرنشان کرد: نمونه‌ای همانند سیمرغ در شیراز وجود داشت که این روزها بین‌المللی هم شده است و ما هم می‌توانیم این اقدام را برای شهرستان انجام دهیم.

حبیب‌نژاد بابیان اینکه فضای شهرستان به‌گونه‌ای است که می‌توانیم در بحث بوم گردی و گردشگری تقویت کنیم، اظهار کرد: میراث فرهنگی به این پتانسیل توجه جدی داشته باشد.

آبندان‌های ظرفیت بسیار خوب برای ایجاد بومگردی هستند

متأسفانه شهرستان سیمرغ در حوزه زیرساخت‌های اقامتی ضعیف است و به‌جز چند مکان خاص مکان اقامت برای توقف مسافران ندارد که باعث می‌شود اکثر مسافران شهرستان گذری باشند و مسافر و گردشگر ایستایی در شهرستان نداشته یا کم داشته باشیم.

می‌توان با سرمایه‌گذاری در این بخش و ایجاد اماکن اسکان موقت برای مسافران و گردشگران علاوه بر ایجاد اشتغال باعث چرخش اقتصادی منطقه هم می‌شود.

محسن باستانی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان قائم‌شهر و سیمرغ در گفت‌وگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: در حال حاضر مهمان‌پذیر ولی‌عصر (عج) کیاکلا با ۲۰ تخت، یک مدرسه آموزش‌وپرورش با ۱۰ کلاس و مهمان‌پذیر مخابرات کیاکلا با ۴۰ خانوار آمادگی میزبانی از مسافرین نوروزی را دارد که با توجه به تازه تأسیس بودن شهرستان این تعداد اسکان برای سیمرغ کفایت می‌کند.

وی افزود: در حوزه ایجاد مسافرخانه یا اقامتگاه بین‌راهی اقدامی از طرف سرمایه‌گذاران صورت نگرفته و سرمایه‌گذارهای بخش خصوصی به دنبال راه‌اندازی تالار پذیرایی هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان قائم‌شهر و سیمرغ با اشاره به اینکه آبندان‌های سیمرغ ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد بومگردی دارند که انتظار داریم شوراها و دهیاران عزیز روستاها برای سرمایه‌گذاری در این بخش به ما مراجعه کنند، تصریح کرد: در کلیه حوزه‌های مربوط به بخش گردشگری کمک می‌کنیم.

وی ادامه داد: آبندان‌های شهرستان سیمرغ و بناهای تاریخی مثل برج پنبه‌پاک‌کنی ازجمله ظرفیت‌های گردشگری سیمرغ هستند.

این مسئول در پایان گفت: گردشگری به‌تنهایی نمی‌تواند برای جذب مسافر اقدام کنند و تمام دستگاه‌های باید در این حوزه کمک کنند.

با توجه به ضعف زیرساخت‌های اقامتی شهرستان، بومگردی تکه پازل اصلی در توسعه گردشگری سیمرغ است که باید با توجه به اهمیت این موضوع در نزد مسئولین شهرستانی اقدامات ویژه‌ای در این حوزه صورت گیرد تا با هموار کردن مسیر سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را مجاب به سرمایه‌گذاری در این بخش کنند.

۲۱ قطعه آبندان در ۱۵ روستا این شهرستان می‌توانند تاثیر بسیار زیادی در ایجاد اشتغال و چرخش اقتصادی منطقه داشته باشد که باید فرصت استفاده حداکثر از این مناطق را ایجاد کرد.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش

استاندار هرمزگان گفت: توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می‌شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی صبح امروز در دومین جلسه کارگروه توسعه دریا‌محور در سال 1403 ‌توجه به اقتصادجوامع محلی را در طرح‌ها و پروژه‌های تعریف شده ذیل سیاست‌های نه‌گانه مهم دانست و اظهار داشت: در مسیر توسعه پایدار دریامحور توجه به جوامع محلی باید پررنگ‌تر باشد همانگونه که لازم است روح محیط زیست و اساس دانش‌بنیانی بر طرح و پروژه‌ها حاکم شود.

استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت مطالعات فرصت‌های اقتصادی دریا و جذب همزمان سرمایه‌گذار افزود: کارگروه مطالعات ظرفیت‌های اقتصادی دریا باید کار خود را شروع کند ضمن اینکه همه دستگاه‌های اجرایی عضو کارگروه نیز مطالعات تخصصی برای احصاء فرصت‌های سرمایه‌گذاری خود را انجام دهند تا ظرفیت‌ها برای جذب سرمایه‌گذار اعلام شود.

وی توسعه کریدورهای ارتباطی را رکن مهم توسعه اقتصاددریامحور دانست و گفت: علاوه بر سکونتگاه‌های ساحلی ده‌گانه، عملیاتی شدن کریدروهای بزرگراهی تعریف شده اهمیت زیربنایی بسیاری در توسعه اقتصاد دریا دارند و این مسئولیت راه و شهرسازی را هم به عنوان متولی محور درون‌استانی هم به عنوان پیگیری‌کننده انجام بخش‌های برون استانی سنگین‌تر می‌کند. 

نماینده عالی دولت در استان همچنین به حضور مدیران مناطق آزاد در کارگروه اشاره داشت و گفت: توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می‌شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست از بین کارگروه‌های پنج‌گانه، برنامه‌های بنادر و دریانوردی، جهاد کشاورزی و شیلات، راه و شهرسازی بررسی و تایید شد و گمرک استان مسئول مطالعات فرصت‌های و زیرساخت‌های نرم افزار معرفی و بر حضور وبیناری شرکت‌های دانش بنیان‌ استان در جلسات تاکید شد.

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • حوزه انتخابیه قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی
  • ایجاد منطقه آزاد مغان راپیگیری می‌کنم/کشاورزی شاه‌کلید توسعه مغان
  • منطقه گردشگری کولیدر بروجرد مهیای توسعه و سرمایه گذاری
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • توسعه گذر و مسیرهای گردشگری در تهران/ سرانجام ایجاد شهرداران ویژه ناحیه چه شد؟
  • مرکز مازندران بر مدار توسعه گردشگری قرار گرفت
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • پیشنهاد استاندار هرمزگان برای ایجاد ‌راه زمینی به کیش
  • شورای راهبردی توسعه گردشگری در ساری شکل گرفت
  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است