Web Analytics Made Easy - Statcounter

«تیمره» منطقه‌ای باستانی و صخره‌ای در شهرستان خمین است که ۲۱ هزار سنگ‌ نگاره را همراه با اسرار شگفت‌انگیزی در دل خود جای داده است که به گفته باستان شناسان قدمت برخی از آنها به بیش از ۴۰ هزار سال پیش می‌رسد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خمین نیوز، در میان صخره‎های «تیمره» شهرستان خمین، طرح‌ها و نقاشی‌های ابتدایی و جالبی وجود دارد که حکایت انسان‌های اولیه و عصر حجر را برای انسان‌های عصر فناوری بازگو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«تیمره» منطقه‌ای است در سرچشمه‌های رود «اناربار» که قدیمی‌ترین نشانه‌های تمدن بشری در این نقطه یافت شده است.

در منطقه جنوب شرق استان مرکزی(خمین) در قالب ۳۱ محوطه که تعداد کمّی آن به بیش از ۲۱ هزار مورد می‌رسد و قدمت کهن‌ترین نمونه‌هایی از آنها به بیش از ۴۰ هزار سال پیش می‌رسد.

کهن‌ترین خط مکشوفه در ایران متعلق به «تیمره» (کوه‌های اطراف خمین) بوده و متعلق به ۲۳۰۰ سال قبل از میلاد است که «مولاژ» کتیبه خطی مورد نظر، در باغ کتیبه‌های کاخ نیاوران در معرض دید همگان قرار گرفته است.

کهن‌ترین آثار تاریخی و هنری به جای مانده از بشر به تعبیری مادر تاریخ، هنر، زبان، خط، اسطوره‌ها و فرهنگ‌ها، سنگ‌نگاره‌ها هستند، چراکه آن زمان که خط و نگارشی وجود نداشته است، آدمی مجبور بوده، مجموعه اطلاعات معیشتی و شکار، حفاظت و اعلام خطر، آیین و رسومات و شیوه زندگی را از طریق نقش و نگاره‌ها به دیگران منتقل کند.

یکی از مهم‌ترین و شاید کامل‌ترین مجموعه سنگ‌نگاره کشور که در خمین قرار دارد، نمادها، کتیبه‌ها و سنگ‌نگاره‌های تاریخی منطقه «تیمره» است. این نگاره‌ها از تجربیات عینی، باورهای اعتقادی و فرهنگی انسان‌های دوره باستان نشات گرفته است.

با مروری بر صفحه‌های صخره‌ای منطقه تیمره خمین در می‌یابیم که چگونه انسان‌های اولیه دانش و تجربه کسب شده خود را از طریق این نمادها به نسل‌های بعد از خود انتقال داده‌اند.

سالانه هزاران علاقمند طبیعت، تاریخ و تمدن از سنگ‌نگاره‌های تیمره خمین دیدن می‌کنند که اوج این بازدیدها در تعطیلات نوروز است.

سنگ‌نگاره‌های مکشوفه در نقاط مختلف تیمره شباهت‌های جهانی دارد، به گونه‌ای که گویی هنرمندان خالق سنگ‌نگاره‌های تیمره دیگر آثار هنری پنج قاره را طی هزاران سال ایجاد کرده‌اند.

این شباهت ها فرضیه هایی در ذهن ایجاد می کند. به نظر می رسد این سنگ نگاره ها نمادی مشترک پیرامون وقایع فرهنگی، تاریخی، دینی و سیاسی تمدن ۴۰ هزار سال پیش باشد.

به راستی این نقوش رازآلود، چه معنا و مفهومی داشته است؟

 انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله عباس کعبی عصر امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری خوزستان اظهار کرد: جنس انقلاب اسلامی رشد و شکوفایی و تحقق کرامت انسان است؛ رشد عقلانیت ایمان، اخلاق و آداب، عدالت و آزادی، پیشرفت و عزت، وحدت و همدلی و همچنین برادری در واقع خدمت به انسان‌ها است که همه اینها در مجموع باعث کرامت انسان می‌شود.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: انسان ذاتاً کریم است اما کرامت اکتسابی در پرتوی حرکت جمعی انسان‌ها محقق می‌شود.

وی با تبریک فرارسیدن روز معلم بیان کرد: شهید مطهری با همه آثار گران بهای خود طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی بر پایه شکل‌گیری جمهوری اسلامی است و درسی که از این شهید می‌توانیم بگیریم، یک درس ایثار است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: خوب است که در سالگرد ارتحال شهید مطهری و روز معلم در سطوح گوناگون جامعه برای تحقق این کرامت، نهضت بازخوانی اندیشه شهید مطهری را هم داشته باشیم.

کد خبر 6091316

دیگر خبرها

  • کانون «نگاره و سینما» در دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • کانون «نگاره و سینمای» دانشگاه آزاد بروجرد گشایش یافت
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • روایتی از خلیج فارس با عکس‌هایی از مستند «دریای پارس»/ عکس
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • دهه هشتادی‌ها نسل پیشران تمدن‌ساز هستند
  • کشف نقوش صخره‌ای جدید در ورزقان
  • شهید «مطهری» طراح اندیشه تمدن نوین اسلامی است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • کشف نقوش صخره‌ای در منطقه تاریخی ورزقان