Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک- شهرستان محلات در استان مرکزی که به پایتخت گُل ایران ملقب است، علاوه بر پرورش گل وگیاه، مجموعه ای از جاذبه های تاریخی وطبیعی را نیز داراست که هرساله گردشگران بسیار رابه خود فرامی خواند.

خبرگزاری مهر، گروه استان ها: یکی از دیدنی ترین مناطق استان مرکزی که ظرفیت‌های گردشگری فراوانی در دل خود جای داده، محلات، شهر چشمه های آب گرم شفابخش و مرکز تولید گل و گیاهان زینتی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محلات یکی از شهرستان های زیبا و تاریخی استان مرکزی و دارای ظرفیت های ویژه گردشگری است، این شهرستان با جاذبه های تاریخی، مذهبی و تفریحی فراوان خود می تواند مقصد خوبی برای مسافران نوروزی باشد.

شهرستان محلات از شمال و شرق به شهرستان دلیجان، از غرب به شهرستان های اراک و خمین و از جنوب به شهرستان گلپایگان محدود می شود. این شهرستان دارای دو شهر محلات و نیم ور است.

علاوه بر آب و هوای بسیار خوب این منطقه، کلکسیونی از ظرفیت های گردشگری از جمله چشمه های آبگرم، سرچشمه آب معدنی و گل های زیبا و زینتی در کنار آتشکده منطقه تاریخی خورهه، این شهرستان را تبدیل به یک مجموعه با ارزش گردشگری و تاریخی کرده است.

محلات شهر گل های رنگارنگ

محلات یکی از سرآمدترین شهرهای کشور در تولید انواع گل ها و گیاهان زینتی است. در این شهرستان انواع متعددی از گل ها پرورش می یابند و از این رو یکی از قطب های مهم پرورش گل در ایران به شمار می رود.

پرورش گل در ایران به یک هزار و ۳۰۰ سال پیش برمی گردد و شهر محلات به عنوان پایه گذار، ایجاد کننده و توسعه دهنده این صنعت، نقش پر اهمیت و ویژه ای در این رابطه دارد.

انواع گل های تولیدی در محلات عبارتند از گل های آپارتمانی، شامل ۲۰ گونه چون انواع پیتوس، آلکون ها و...، گل های شاخه ای شامل ۱۹ گونه چون گلایل، میخک، زنبق و...، انواع درختچه های زینتی چون رز، نسترن، میمون و صدفی و انواع نهال که بازدید از این منطقه می تواند فرصت مناسبی برای علاقمندان به گل و گیاه باشد.

سرچشمه همیشه پرآب محلات

 یکی از پر آب ترین چشمه های طبیعی استان مرکزی سرچشمه محلات است که در شمال این شهر در دامنه رشته کوه هفتاد قله قرار دارد. حجم آبی که از زیر صخره جاری است، تمامی آب شرب و کشاورزی منطقه را تامین می کند. برای همین عامل وجودی شهر محلات را آب این چشمه می دانند.

با توجه به اینکه این سرچشمه در بلندترین نقطه شهری محلات قرار گرفته مکانی بسیار مناسب و خوش آب و هوا را برای گردشگران داخلی و خارجی فراهم نموده است.

پارک سرچشمه محلات یکی از مراکز جذاب گردشگری در تابستان به شمار می‌رود. آب نمای زیبا، درختان سر به فلک کشیده، چنار کهنسال و ارتفاعات صخره‌ای مشرف به این چشمه در کنار هوای دلپذیر و مطبوع آن همه ساله در فصل تابستان علاقه مندان بسیاری را از دور و نزدیک به این سمت فرا می‌خواند.

در مجموعه سرچشمه امکانات جدیدی از قبیل اقامتگاه، استراحتگاه، رستوران، کافی شاپ، سفره خانه سنتی، شهربازی، مرکز تولید و فروش گل و گیاه و مرکز نمایشگاهی ساخته شده است که خدمات لازم را به گردشگران داخلی و خارجی ارائه می‌کند. در دامنه صخره، ساختمان زیبایی به نام عمارت کلاه فرنگی، مشرف به پارک و آبنماها ساخته شده است که زیبایی خاصی به این محل داده است.

چشمه آبگرم معدنی محلات با خواص درمانی

در شمال شرقی محلات و در دامنه ارتفاعات ۱۶۰۰ متری کوه خورزن مجموعه ای از چشمه های طبیعی آبگرم و معدنی با آبدهی بالا قرار دارد که از اعماق زمین با درجه حرارت حداقل ۵۰ درجه سانتیگراد به سطح زمین جاری می شود.

این آب ها که از روی موادمذاب داخل زمین همراه با گازهای عمدتاً گوگردی به سطح زمین می آید، دارای خواص مختلف طبی و درمانی است. آب این چشمه دارای ترکیبات سولفات کلسیک و ازته است و برای درمان بیماری های نقرس، بیماری های کبدی، کلیوی، صفراوی و دستگاه گوارش مورد استفاده قرارمی گیرد، همچنین در گذشته برای درمان کچلی و امراض پوستی استفاده می شده است.

مجموعه آب درمانی محلات دارای امکانات بهداشتی، استخر و حمام های خصوصی مجهز به وان های شستشو، رستوران، کافی شاپ و اقامتگاه مناسب برای گردشگران داخلی و خارجی بوده و در فاصله ۲۵ کیلومتری تا مرکز شهرستان واقع شده است.

منطقه باستانی پر رمز و راز خورهه محلات

مجموعه باستانی خورهه در بخش مرکزی شهرستان محلات در شمال شرقی این شهر قرار دارد. مجموعه و بقایا و آثار به جا مانده از منطقه تاریخی خورهه محلات از جمله مهم ترین آثار تاریخی کشور است که ابهامات زیادی در خصوص قدمت، معماری، کاربرد و نوع استفاده از بنا را در بین مورخان و باستان شناسان داخلی و خارجی ایجاد کرده است.

مورخان از این مجموعه به نام آتشکده، معبد کاخ و مرکز برای برگزاری جشن ها و مراسم های ملی و مذهبی عمارت و منزل ییلاقی و قبرستان یاد کرده اند. این مجموعه شامل بقایای ستون ها و سرستون هایی است که سرستون ها به شیوه یونیک که زاییده هنر یونانیان قدیم است ساخته شده است.

در مجاورت این مجموعه روستای خورهه قرار دارد. این روستا در ناحیه مرتفعی واقع شده و مناظر و چشم اندازهای کم نظیری دارد. آب و هوای تمیز، طبیعت سرسبز، معماری زیبای روستایی و آثار تاریخی کهن موجب شده تا هر سال عده کثیری از گردشگران به این روستا سفر کنند. معبر منسوب به دوره سلوکی، پل و کاروانسرای صفوی از آثار مهم روستای خورهه است.

مناطق دیدنی آن شامل غار شاه بلبل، غار تاریخی سوراخ گاو، بنای باستانی معبد و میل هایی منسوب به دوره سلوکی و امامزاده خورهه هستند.

آتشکده آتشکوه و همچنین بند و پل نیمور مربوط به دوره ساسانیان نیز در شهر نیمور، از توابع شهرستان محلات، از دیگر مناطق دیدنی این شهرستان است.

همچنین یخچال نیم ور محلات نیز، مربوط به دوره قاجار است. این یخچال دارای گنبد مخروطی بلندی است که بر اثر ریزش های جوی فرسایش یافته و در بدنه آن ها رگه های تعدد ناشی از این فرسایش به چشم می خورد. ضخامت دیواره های این یخچال بیش از یک متر است و نمای داخلی گنبد یخچال با آجر کار شده و شکل هندسی جالب توجهی را به وجود آورده است. 

سایر نقاط دیدنی این شهرستان شامل قلعه جمشیدی مربوط به دوره ساسانی، حسینیه آقاخان محلاتی مربوط به دوره قاجار، امامزاده عبدا... مربوط به دوره قبل از صفویه، امامزاده محمد واقع در شهر نیم ور، آسیاب آبی مربوط به دوره قاجار در محلات و امامزادگان فضل و یحیی مربوط به دوره ایلخانی است که گردشگران نوروزی می توانند از آن بهره ببرند.

حلوا ارده، دستبافت های سنتی، رودوزی های سنتی، آثار چوبی، سفالگری و پاپوش سنتی، از کالاهایی است که مسافران نوروزی به عنوان تحفه می توانند از محلات به سوغات ببرند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۳۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی

مدیرکل میراث فرهنگی همدان گفت: دیواره تاریخی کشف شده در میدان باباطاهر در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی همدان به جاذبه گردشگری جدید همدان تبدیل می‌شود. - اخبار استانها -

محسن معصوم علیزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان پیرامون دیواره تاریخی کشف در حین عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر، اظهار‌ داشت: این اکتشاف به هیچ عنوان مانع ادامه روند پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر نخواهد شد بلکه در صورت تایید کارشناسان باستان‌شناسی و محرز شدن دوره و قدمت تاریخی این دیواره، از آن به عنوان جاذبه تاریخی گردشگری در خیابان باباطاهر بهره‌ خواهیم برد.

وی با بیان اینکه مکشوفات و آثار تاریخی هویت شهر همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به شمار می‌روند، بیان کرد: چنانچه بخواهیم از آثار تاریخی به عنوان مولفه‌های پیشران در توسعه گردشگری یاد کنیم لازم است که برتعداد جاذبه‌های گردشگری افزوده شود بر همین اساس اگر ارزش تاریخی این دیواره در خیابان باباطاهر سندیت پیدا کند قطعا به مجموعه جاذبه‌های گردشگری شهر همدان افزوده خواهد شد.

مدیر‌کل میراث فرهنگی استان همدان تاکید کرد: باید شرایط و امکاناتی فراهم شود که در هم آن جاذبه‌های گردشگری جدید ایجاد شود و اماکن تاریخی کمتر شناخته شده پس احیا و مرمت، به جاذبه گردشگری تبدیل شود.

علیزاده با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های انجام شده در حوزه بافت و گذر تاریخی شهر همدان به زودی تحولات قابل توجهی رقم خواهد خورد، عنوان کرد: در همین راستا عملیات پیاده راه‌سازی خیابان باباطاهر به عنوان سومین خیابان و در ادامه پیاده‌راه شدن خیابان‌های منتهی به میدان تاریخی همدان از 10 اردیبهشت ماه امسال با اعتبار 100 میلیارد ریالی شده است.

وی در پایان با اشاره به هزار و 900 اثر تاریخی استان همدان از ضرورت توجه بیشتر به حوزه مستندسازی و ارتباط با جامعه در مرمت و احیای بناهای تاریخی خبر داد و گفت: ارتباط بیشتر با جامعه و انتشارات اخبار برآمده از کاوش‌های میراث فرهنگی ضروری است زیرا تعاملات پیوسته با جامعه و دیگر دستگاه های اجرایی استان بستر توسعه گردشگری و در ادامه توسعه پایدار برای همدان در این زمینه را مهیا می‌کند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • یک کشف دیواره تاریخی در همدان حین عملیات پیاده‌راهسازی
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان