Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دادگاه عمومی شهرستان زیرکوه در راستای صدور احکام جایگزین حبس، یک شکارچی محکوم را به محیط‌بانی و حضور در اداره محیط زیست مکلف کرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان،  یکی از سیاست‌های کلی دستگاه قضایی که در سالیان اخیر بیش از گذشته دنبال می‌شود سیاست کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها با استفاده از اعمال مجازات‌های جایگزین حبس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سیاست که پشتوانه قانونی دارد به قضات اجازه می‌دهد که در برخی جرائم و برای برخی مجرمین از مجازات‌هایی استفاده کنند که هم امکان اصلاح فرد وجود داشته باشد و هم جامعه از آن مجازات منتفع شود.

سیاستی که به تدریج در حال پذیرش و گسترش توسط قضات محاکم است. دادگستری استان خراسان جنوبی در رابطه با صدور احکام جایگرین حبس گام‌های خوبی برداشته است.

در یک نمونه دادگاه عمومی شهرستان زیرکوه در راستای صدور احکام جایگزین حبس، یک شکارچی محکوم را به محیطبانی و حضور در اداره محیط زیست مکلف کرد.

فرد شکارچی که کشاورز و متاهل بوده متهم به ارتکاب بزه شکار غیر مجاز یک راس کل وحشی می‌شود.

در این پرونده نماینده محیط زیست با اجازه قبلی از جانشین دادستان عمومی و انقلاب زیرکوه مبادرت به بازرسی از منزل متهم می‌کند که در جریان بازرسی از منزل وی یک عدد کله پاچه پخته شده و مقدار ۵۰۰ گرم جگر پخته متعلق به رأس کل وحشی  به طرزی که مخفی شده بوده کشف می‌شود. همچنین در این بازرسی یک قبضه اسلحه کمرشکن ساچمه زنی تک لول از متهم کشف و اخذ می‌شود.

دادگاه با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و همچنین گزارش اداره محیط زیست شهرستان زیرکوه، کشف گوشت شکار و فیلمبرداری انجام شده در بازرسی از منزل نامبرده و نیز نحوه کشف و نظر کارشناسی و جواز حمل سلاح بزه انتسابی به وی را محرز و مسلم دانست.

قاضی این پرونده با عنایت اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی و قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و قانون شکار و صید متهم را به دو سال حبس محکوم کرد.

نهایتاً قاضی این پرونده با توجه به فقدان سابقه محکومیت موثر اجرای یک سال و یازده ماه از مجازات نامبرده را مناسب ندانسته و به استناد قانون مجازات اسلامی قرار تعلیق مراقبتی یک سال و یازده ماه از مجازات وی را به مدت سه سال صادر کرد.

در این پرونده قاضی دادگاه حکم تعویق مراقبتی را همراه با تدابیری صادر کرد؛ لذا متهم ملزم به حضور در ساعت‌های ۷ تا ۱۳ روز‌های یک شنبه هر هفته در اداره محیط زیست شهرستان شد. هم چنین در مدت حضور متهم در آن اداره نامبرده اشتغال به محیط‌بانی خواهد داشت.

گفتنی است با تصویب قانون مجازات اسلامی جدید در فصل نهم آن به مجازات‌های جایگزین اشاره شده است. بر اساس این قانون قضات می‌توانند با توجه به شرایط متهم و داشتن برخی شروط از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کنند. به عنوان مثال یکی از شروط اجرای این قانون رضایت داشتن فرد محکوم است.


انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۵۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: در این موزه بیش از ۷۰۰ قطعه فسیل انواع مهره دار به نمایش درآمده است.

غلامرضا زارع افزود: در این موزه نمونه‌هایی منحصر به فرد از فسیل‌های انواع فیل، زرافه، بیر دندان شمشیری، انواع گاو‌ها، آهو، کرگدن و اسب دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه این موزه تنها موزه فسیل مهره داران در کشور است افزود: قدمت فسیل‌های این مجموعه ۹ میلیون سال است.

رئیس اداره حافظت محیط زیست مراغه افزود: انواع جمجمه، آج فیل، فک و اندام‌های حرکتی حیوانان از جمله فسیل‌های به نمایش در آمده در این موزه است.

زارع گفت: در این موزه فسیل‌هایی کمیاب شامل فیل، میمون، زرافه، کرگدن واسب‌ها به نمایش در آمده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه ادامه داد: در هشت فصل حفاری منطقه فسیل این شهر بیش از هفت هزار قطعه فسیل مهره داران استخراج شده است.

وی افزود: منطقه فسیلی مراغه به خاطر تراکم بالای فسیل حیوانات مهره دار به بهشت فسیل شناسان جهان شهرت دارد.

این موزه به صورت دائمی در مرکز تحقیقات فسیلی ایران در شهر مراغه واقع در میدان مجلس برای بازدید علاقه مندان دایر است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • زنده‌گیری دو قلاده گربه جنگلی در مرودشت
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • آغاز طرح جایگزینی کیسه‌های پارچه‌ای در نانوایی‌های بروجرد
  • راه اندازی سه پاسگاه محیط‌بانی در لرستان
  • موزه فسیل مراغه‌، گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند