Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، در حالی که ترامپ تهدید به خروج آمریکا از توافق هستهای ایران کرده است، بازیگران هم در داخل و هم در خارج دولت آمریکا در حال برنامه ریزی برای اتفاقاتی هستند که یک روز پس از خروج آمریکا از این توافق رخ خواهد داد.

مقام های رسمی و نمایندگان آمریکایی درباره این مساله اتفاق نظر دارند که اگر آمریکا و اروپا نتوانند بر سر تغییرات مربوط به برجام به توافق نهایی دست یابند، ترامپ به وعده خود عمل خواهد کرد و از توافق هسته ای خارج می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باب کورکر نماینده جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز یکشنبه به این مساله اشاره کرده است که فرصت بعدی رئیس جمهور آمریکا ۱۲ ماه می خواهد بود. اگر او حاضر به تمدید معافیت تحریم های ایران نشود، این اقدام به معنای نقض توافق هسته ای از سوی ایالات متحده خواهد بود. در این صورت، ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته ای را اعلام خواهد کرد و این اقدام می تواند موجب واکنش های زیادی از سوی سایر کشورهای جهان شود.

برایان هوک مدیر برنامه ریزی وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته به اروپا سفر کرد و با مقام های رسمی بریتانیا، فرانسه و آلمان دیدار کرده تا معیارهای مورد نظر ترامپ برای اصلاح برجام را با آنها در میان بگذارد. انتظارات نسبت به موفقیت این رایزنی ها بسیار پایین است. کارشناسان بر این باورند که اگر ترامپ توافق هسته ای را لغو کند، ایالات متحده باید برای به حداقل رساندن تبعات منفی این اقدام و بهینه سازی موضع مذاکراتی آمریکا برای ماه ها و سال های آینده اماده باشد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در این باره گفت: این محتمل است که ما یک توافقنامه مکمل را با بریتانیا فرانسه و آلمان امضا کنیم ولی باید برای این احتمال نیز برنامه ریزی کنیم که شاید به چنین توافقی دست پیدا نکنیم و این هدف اصلی از طرح و برنامه احتمالی است.

وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا طراحی یک راهبرد دیپلماتیک، اقتصادی و ارتباطات استراتژیک را برای خروج از برجام آغاز کرده اند، راهبردی که شامل اعمال مجدد تحریم ها و برخورد با واکنش های احتمالی از سوی اروپا، روسیه، چین و ایران است.

مقام های رسمی بر این باورند که این تلاش ها با هدف تاثیرگذاری بر تصمیم ترامپ نیست بلکه با این هدف است که به رئیس جمهور گزینه های مختلفی داده شود تا از هر اقدام احتمالی وی حمایت و پشتیبانی نماید. دولت ترامپ پیش از این معیارهای خود برای دستیابی به یک توافق مکمل با ایران را اعلام کرده است. این فهرست شامل محدودیت های جدید علیه برنامه موشک بالستیک ایران، بازرسی های فراگیرتر از برنامه هسته ای ایران و حذف محدودیت زمانی توافق هسته ای و فعالیت های هسته ای تهران است. گرچه مقام های رسمی در خصوص دو مورد نخست به پیشرفت هایی دست یافته اند ولی اروپایی ها تمایلی برای تمدید مهلت اعتبار توافق هسته ای با ایران ندارند.

تصور این است که اگر مذاکرات آمریکا با اروپا موفق باشد، ایران محدودیت های جدید را با اکراه خواهد پذیرفت.

این مقام آمریکایی افزود: ایران انگیزه های اقتصادی زیادی دارد تا همچنان در توافق هسته ای باقی بماند و ارزیابی ما این است که اگر اروپایی ها و آمریکا بر سر یک قرارداد مکمل به توافق برسند، ایرانی ها همچنان در توافق هسته ای باقی می مانند. ولی اگر توافقی بین آمریکا و اروپا حاصل نشود و اگر ترامپ معافیت های تحریمی را تمدید نکند، اوضاع به سرعت پیچیده خواهد شد.

یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که خزانه داری آمریکا در حال کار بر روی تدارکات و مقدمات لازم برای بازگشت خودکار تحریم های مختلف علیه ایران و از جمله احیای فرمان‌های اجرایی رفع‌شده به موجب برجام است. وی افزود: خزانه داری آمریکا آماده است تا هر گونه تصمیم رئیس جمهور را اجرا کند.

در چنین صورتی هیچ قطعیتی وجود ندارد که واکنش سایر قدرت های جهانی چه خواهد بود.

این روزنامه آمریکایی افزود: وزارت دفاع آمریکا باید برای واکنش نشان دادن به هرگونه پاسخ ایران که ممکن است متحدان آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد، اماده باشد. البته باید طرحی برای تنش زدایی وجود داشته باشد، اگر ایران بخواهد پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای، مذاکره کند.

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۸۵۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که اعضای شورای وزیران امور خارجه اتحادیه در نشست امروز (دوشنبه)، درباره تشدید تحریم‌ها علیه تهران به توافق رسیدند.

جوسپ بورل در نشست با خبرنگاران در لوگزامبورگ عنوان کرد که تحریم‌های پیشنهادی، ممنوعیت انتقال قطعات مورد نیاز برای تولید پهپاد و موشک در ایران و صادرات آن به آنچه گروه‌های نبابتی ایران در منطقه خواند، شامل می‌شود.

به گزارش ایرنا، وی گفت: «ما درباره گسترش تحریم پهپادی ایران به نحوی که تولید موشک و احتمال انتقال آنها به روسیه را شامل شود، به توافق سیاسی دست یافتیم.» این مقام اروپایی ادامه داد که حوزه تحریم‌ها نیز بر اساس پیشنهاد اعضای شورا، کل منطقه خاورمیانه و دریای سرخ را شامل می‌شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ساعاتی پیش در جمع خبرنگاران گفت: ایران به اقدام غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک خود در دمشق پاسخی مشروع و قانونی داد و اعلام کرد که از نطر ما عملیات خاتمه یافته است، اما اگر رژیم صهیونیستی اقدام دیگری کند پاسخ سخت‌تری خواهیم داد.

وی تصریح کرد: سیاست تحریم شکسته خورده است، برای ما اذیت و آزار‌هایی دارد، اما برای تحریم کننده هم هیچ منفعتی نخواهد داشت و نتایج این اقدامات را دیده‌اند. آنهایی که از تحریم‌های فلج کننده صحبت می‌کردند امروز از پیشرفت‌های ایران در حوزه‌های فناورانه حیرت کرده‌اند و باید از تجارب گذشته درس بگیرند.

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • آمریکا اتهامات جنایی و تحریمی علیه ۴ ایرانی را علنی کرد | جزئیات رویترز از اسامی افراد و شرکت های تحریم شده | تحریم ها در چه حوزه ای است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد ایرانی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • توافق اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران